מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

עבדתי עם בן אדם שעובד עם לוחות דיגיטאליים לבתי כנסת. לפי שעה. (טעות שלא עשיתי חוזה)
עשיתי לו לוח מדהים של 12 השבטים. מה שהבנתי מהגדרת רצונותיו.
בשלב לקראת סיום הוא מבקש קובץ AI
"אני רוצה לבדוק מספר שינויים"
אמרתי לו שלא מקובל וזה מחיר אחר<o>.הוא לא הבין למה. המעצבות הקודמות כן מסרו לו.</o>
<o>אחרי עיון בפרוג כתבתי לו קצרות ש: "זה כלל אצל גרפיקאים שאין מוסרים קבצים פתוחים בלי קשר למה הם מיועדים".</o>
<o>הוא לא רצה להיכנס לויכוחים ושאל מה אני מציעה</o>
<o>הצעתי לו חוזה מסודר והצעת מחיר לכל לוח. ושמה שעד עכשיו נסיים לפי שעה ויקבל PDF</o><o>הוא לא התייחס לחוזה ולהצעה ומשגע אותי עד עכשיו שהקובץ הפתוח מגיע לו.</o>
<o>הסברתי לו קצרות שכשאתה הולך למסעדה נותנים לך גם את המתכון אם שילמת? </o>
<o></o>אכלת, שילמת היה טעים אבל אף אחד לא יתן לך את המתכון כי גם רוצים שתחזור לאכול אצלנו
וגם זה כמו שצלם יצלם חפץ עם אביזרי תאורה ומצלמה.. והלקוח יבקש חוץ מהתמונה (שהיא התוצר) גם את האביזרים והמצלמה.. (שילמתי לך במיטב כספי, לא)..
בקיצור לא מבין וחושב שבגלל שהוא ליווה אותי "צעד אחר צעד" בכל רגע מהעבודה...(ממש!!) בזה שהסביר לי כמו כל לקוח שרוצה שייצא לו משהו קרוב לרצונותיו - אז זה אומר שהקובץ הפתוח שלו.
ואז הוא רצה שרב יפסוק. שאלתי את הרב שלי וזה ענה: שיביא הוכחה מדעת מקצועית שזה כן מקובל למסור קבצים פתוחים ואם ימצא אז תמסרי לו.
<o>בקיצור הוא עונה כך:</o>
<o>קראתי את מכתב הרב ואני חלילה לא רוצה לחלוק עליו<o></o>
כמו שכתבתי לך עד היום היו לי שלוש מעצבות ומכולם קיבלתי קבצים פתוחים<o></o>
זו המטרה <o></o>
זה דומה לאדם המבקש מאומן לבנות לו תבנית לצקת יציקות <o></o>
לאחר שהאומן מסיים הוא אומר למזמין אני אתן לך דוגמה וכל פעם שתרצה תבוא אלי<o></o>
אני הזמנתי תבנית ולא דוגמה<o></o>
אם תירצי אשלח לך דוגמאות

בקיצור איך מסבירים לבן אדם שהוא עדיין לא צודק והוא הולך לקבל בכל מקרה רק PDF?

</o>

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה