מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

בהמשך לזה.
אמנם זה לא על הגליון ששם, אבל בהחלט תהליך עבודה של אפיון גליון.

מטרה
  • לספר מי אנחנו מה אנחנו עושים.
  • לצרף אנשים אלינו.
שטח
מה אנחנו עושים?
גודל הגליון: גובה ודורש תשומת לב. א"א להניח אותו מתחת לגליון אחר...
טיפוגרפיה:
קטיפה -אות קריאה. אני גליון לא מוכר (זה הגליון השני) וחושב לי מאוד שהאות תהיה קריאה ונקיה.
מטאלי- יש לה יציבות, והיא עוברת קריאה וזועקת שיקראו אותה. עבר הרבה זמן מאז הבחירות - אז היא היתה של פורוש ושל 'קדימה'. בפעיליות השתמשנו באורגני - אות כתב יד בולטת מאוד - ליצור אחידות מחד ואחרת מאידך.

צבעים: צבעים חיים, אדמה וסגול ושותפיו לגוון עליהם.

אדמה. לכן הגליון יהיה עם רקע של אדמה.
אנחנו קשורים לדבר עתיק, ורוצים איתו קשר חדשני - מכאן נגזר הסמל של הגליון - אות "ים המלח", על רק הגליון (אדמה) וחדשנות - לבן שקוף עליו, צל והבהרה.
מוזרויות בגליון-יצירת עניין:
הסיפור (צבע חום- קידוש + שלמה + המעויינים)
כרזה (שלמה, כמו מכתב קצת..) והפעילויות - בריבוע נפרד, אם כי עדיין קשור לגליון.

[כאן המקום לבקש מאליהו: איך מתאימים פונטים - בשרשור אחר כמובן].

- לגליון שמו לב בבתי הכנסת.
- נודעה הפעילות; זכה לתהודה גם בעלונים הקבועים
- חיזק והרחיב את מעגל הפעילים בגבעות.

לזכות הלקוח יאמר שהם לא התווכחו עם הגבהת הגליון ועם העיצוב. לזכות גיסתי הרקע והרעיון לקשר את זה לאדמה ושות'.

והנה הגליון....
שכנעתם אותי.
נשארו לי סה"כ כ - 10 עמודים, אבל עשיתי חשבון שייקח לי פחות זמן ללמוד את התוכנה מאשר ל"הסתדר" עם הקורל. בעיקר משום שאני לפני ההגהות, ולמי שמכיר את הקורל -זו תוכנה שממש סולדת מתיקוני טקסט ולכן היא נוהגת "להעיף" אותך בלי הודעה מוקדמת.. (לפעמים כן עם הודעה מוקדמת, ואפילו בתוספת "התנצלות על אי הנוחות"... - שזה משפט מעצבן במיוחד על רקע עוגמת הנפש שהיא גורמת למשתמש...)

בקיצור, שאלה ראשונה:
אני עובדת על cs3 בעברית - מי שעובד על גרסה זו יעזור לי מאד אם יתייחס לשאלותי.

אני מנסה לעשות סטיילים לחוברת. ניסיתי להגדיר את הגופן של הסטייל הראשון - שקראתי לו "טקסט שוטף" - לאלפא לייט. הבעיה היא שהוא לא מביא לי ברשימה של הגופנים את הפונט הזה! איך יכול להיות כזה דבר? הרי זה קיים אצלי בתיקיית הגופנים בלוח הבקרה!
מישהו יודע?
שאלה שניה: איך אני מגדירה את הטקסט שיהיה מיושר יישור מלא, אבל שורות אחרונות שהן קצרות יותר - תשארנה באורך הטבעי שלהן.

תודה מראש!
עד לשאלה הבאה...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה