מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

רציתי לכתוב שם, אבל סגרו את האשכול.
אני חושבת שמאד מענין דווקא לדון בשאלת הזכויות יוצרים [אם אפשר לקרוא לזה כך].

ראיתי שהיו שטענו שאדם לא יכול לשים את שמו על משהו שמישהו אחר עשה בשבילו. זה נאמר לגבי טללים ולגבי וקסברגר.

אני חושבת שכל חברה ששוכרת אנשים שיעבדו עבורה, זכאית לשים את שמה על המוצר. עצם שכירת האנשים המתאימים גם היא כשרון לא קטן ואם חברה שנקראת וקסברגר [על שמו של יואל וקסברגר] שכרה צייר מוכשר שיצייר בשביל החברה, למה לא לשים את חותמת החברה על הציור? אם מרקוביץ הצייר יחליט לפתוח עסק עצמי, הוא ישים את שמו אבל כל זמן שהוא מצייר עבור חברה אחרת, הציורים שלו שייכים לחברה.

ויותר מזה. אני מקווה שאצליח להסביר.

כשאדם עוסק במקצוע, והוא שוכר אנשים שיעזרו לו, הוא מדריך אותם ומלמד אותם ומשקיע בהם עד שהמוצר שהם מייצרים יעמוד בדרישות של הבוס. אז אי אפשר להגיד שהצייר לבדו עשה, כי הצייר ללא הכוונת הבוס לא היה מייצר ברמה שהבוס דורש. לכן גם לבוס יש חלק נכבד במוצר הסופי והיות והוא והצייר חלק מחברה, שמה של החברה ייקרא על המוצר הסופי.

מה שנעשה בתערוכה היה מאמץ מחשבתי אדיר להגיע לרמה שהגיעו שם הגרפיקאיות. ואין זה משנה אם הן ציירו בעצמן או שכרו מישהו שיצייר, כי גם לשכור מישהו מתאים זה כשרון. וצריך לבחון את הציור, להגדירו, לדרוש שינויים וגם לדעת לחבר את הכל ביחד ובמקרה הזה, כל הביקורות שהושמעו היו לא לענין.

אני מקווה שלא ימחקו לי את האשכול הזה.
אני מקווה שיגיבו פה לענין ללא ירידות אישיות.

בסך הכל כולנו פה יודעים איזה השקעה עצומה זה למתג ולהכין וגם בפרסומת שמקבלים לוגו מוכן, עדיין הפרסומת נקראת על שם הגרפיקאי.

הייתי בתערוכה מ- 10 בבוקר להכין את הדוכן של עיצוב ובניית אתרים וראיתי איך הבנות נקרעו בעבודה כדי שהתערוכה תעבוד תצליח והכל יעבוד כראוי וכואב לי לראות ביקורת במיוחד כשהיא לא במקום!

הייתי צריכה להגיד את זה ונעלו את האשכול ההוא אז כתבתי מחדש.

מקווה שלא ימחקו לי. זה פשוט היה צורך להגיב.

שבת שלום

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה