מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

מעשה שהיה כך היה:

התקשרה לקוחה, ששמעה עליי המלצות מלקוחה מרוצה אחרת.
ביקשה לוגו לעצמה, וכן כרטיס ביקור וניירת בפורמט של קובץ word שבו מוטמע הלוגו.

לגבי הכרטיס והניירת, הדגישה שזה צריך להיות הכי פשוט ופורמלי שיש, ללא שום "התפרעות" בעיצוב, מכיוון שהיא עוסקת במקצוע רפואי וצריכה לשדר פורמליות ורצינות.

אמרתי לה בטלפון את סדר הגודל של המחיר, והדגשתי שאשלח הצעת מחיר מפורטת בכתב.

בהצעה נתתי מחיר סביר למדי שכולל הן את הלוגו והן את הכרטיס והניירת. בדרך כלל אני גובה מחיר נוסף עבור הפריטים הנוספים, אך הפעם אמרתי שמכיוון שמדובר בכרטיס וניירת מאוד מאוד נקיים ובלי שום גרפיקה מיוחדת, "נעשה ג'סטה" ונכניס את זה במחיר הלוגו.
למטה הוספתי, כהרגלי, באותיות קטנות, את תנאי העבודה (3 סקיצות, 2 סבבי תיקונים, תיווך מול בית הדפוס). תנאים סטנדרטיים לגמרי כמדומני. או שמא לא?

הבוקר אני מקבלת מייל כדלהלן:

"קראתי בעיון את הצעתך אך היא אינה מתאימה לי.
בעבור המחיר הגבוה (ממש לא!) שאת גובה, התנאים שלך קשוחים מדי.
התרשמתי מאוד ממקצועיותך וכו' וכו' וכו', אולי עוד ניפגש בעתיד וכו' וכו' וכו'."

:confused:

הבעיה אצלי? אצלה?
קרה לכם שתנאי ה"חוזה" או הצעת המחיר הבריחו את הלקוח? או אולי זו היתה דרכה האלגנטית (?) "לרדת מהעץ"?
זו פעם ראשונה שזה קורה לי.
אני רוצה לשתף אתכם בסיפור אמיתי שקרה לי
עימדתי ללקוח ספר במהדורה חוזרת
במהדורה ראשונה היתה לי בעיה עם הניקוד
במהדורה שניה החלטתי ללכת על הפונט פעלול של פונטייפ
היום מתקשר אלי הלקוח ומספר לי בהתרגשות
שאנשים ניגשים אליו ומחמיאים שספר זה יפה יותר מקודמיו
העיצוב אותו עיצוב, הגריד אותו גריד רק הפונט השתנה...

אני משערת שמחר ביום עיון
יהיו גרפיקאים רבים שיעמדו לפני התלבטות
האם לרכוש את הפונטים או לא
אני ממליצה בכל לשון, אל תפספסו את ההזדמנות
אמנם חברת פונטייפ חדשה ומתחילה
אין לה כמויות ומבחר אדיר
אבך יש לה פונטים איכותיים ביותר
יש לה מאגרים מוחבאים שלאט לאט יעלו לשטח
ויש לה לב רחב וגדול מאוד מאוד,
רק תגידו מה אתם רוצים ויעשו למענכם הכל בחפץ לב

האמינו לי שאין לי מניות אצל פונטייפ
אני רק עוד לקוחה מרוצה
שמשתמשת יום יום (וזה אומר הרבה שעות)
עם הפונטים של פונטייפ

בהזדמנות זו אני רוצה להודות למנכ"ל החברה
הרב אליהו פריד הי"ו
שלא חוסך מאמץ כדי להוציא אותי מרוצה (יותר נכון את הלקוחות שלי מרוצים)
ולא מתלונן למרות השינויים הרבים
מוציא לי פונטים חדשים בהתאם לצורך
ותמיד, אבל תמיד עושה מעל ומעבר לסטנדרט
יישר כוח !
מחפשת שעון כמו שמצורף (בלי האובייקטים השחורים והלא ברורים האלה שעליו)-
צפה בקובץ המצורף 65298

מדובר בהדפסה יחידה פשוטה לצורך ביתי לחלוטין כך שאין לי כח להכין אותו מחדש (במיוחד שאני צריכה שיהיו לו את כל הקוקווים הקטנים).

אם יש למישהוא, זה יוכל לעזור לי מאד.

תודה רבה!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה