מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

• 618
  • האם מישהו יכול לעזור בהשגת תוכנה ליצירת קולאז'ים בעברית, כדוגמת מה שיש כאן (אלא ששם זה גרסה שעושה סימן מים על התמונות),

או לחילופין האם יש למישהו אקשן שניתן לעשות זאת בפוטושופ.

בפיאקסה ניתן גם, אבל אני לא רוצה את התוכנה הזו, שבינתיים מלבשת על המחשב וממפה אותו ושולחת זרועות לכל הכיוונים.
    0 תגובות
    [FONT=&quot]"חסם יצירתיות" - אינה מילת גנאי! איך מתמודדים עם זה | טור אישי
    [/FONT]
    [FONT=&quot][FONT=&quot][/FONT] [/FONT]
    [FONT=&quot] אם אף פעם לא נתקלת ב"חסם יצירתיות", כנראה שאינך שייך לכאן ואתה מוזמן לעזוב אותנו [/FONT]בשקט.. או
    ללחוץ כאן ול[FONT=&quot]המשיך ליהנות. לנו, יש בעיות מסוג אחר... לא שיש לי משהו נגדכם, חלילה. אתם פשוט לא תבינו אותי![/FONT]

[FONT=&quot]כן! לדעתי אין ואני גם לא מכיר גרפיקאי, ולא משנה באיזה רמה, שלא נתקל פעם בחסם יצירתיות, ואם אתם חושבים שאני טועה, אז כנראה הבעיה קיימת אצלכם. ועל זה באתי לכתוב.[/FONT]

[FONT=&quot]אחרי שהבנתם שהכותב הגיע להוציא את התסכול שלו על המקלדת. הרשו לי לשתף אתכם ברגשות שלי, וגם איך למדתי להתמודד ולהסיר את החסמים בדרך למימוש היצירתיות.[/FONT]

[FONT=&quot]***[/FONT][FONT=&quot]
    [/FONT]
    [FONT=&quot]זה בעצם עוד ערב רגיל.[/FONT][FONT=&quot] אבל אני בטוח שהפעם, בשונה מאתמול, זה יקרה. אנעל את הדלת ואצליח להתרכז. ארבעה חצאי עבודות ממתינות לי, אין לי ספק שאצליח לסיים לפחות שתיים מהם. אני הולך לנצל את הערב הזה עד הסוף... שיטוט אחרון כאן בפורום, לוגם משהו וצולל לתוך המסך. שעתיים וחצי ועוד קצת חלפו. אני עוצר לרגע, מרים את הראש, ומסכם... קודם היו לי ארבעה חצאי עבודות. עכשיו, הפלא ופלא, יש לי חמישה חצאי עבודות, מתוך שש עבודות שמוטב אילו היו כבר מוכנים אתמול. [/FONT]

[FONT=&quot]המסך שלי נדמה למוסך, המון חלקי חילוף מפוזרים בחדרי תוכנות אדובי השונות, ואיש מלבד המוסכניק לא יכול להסביר למה הם משמשים, אולי גם הוא לא. אם ארצה לפרוש כעת לכיוון המיטה, ייקח לי חצי שעה רק לשמור את כל הקבצים הפתוחים... על פי רוב אני גם ילחש להם -לטיוטות שיצרתי לעצמי- אל דאגה אתם לא לבד, אתם תנוחו יחד עם המון חברים כמוכם שנדחו כי לא סיפקו את הסחורה...

[/FONT]

[FONT=&quot]כל זה מתחיל כשהלקוח אומר לי, "תשמע אני סומך עליך, ועל היצירתיות שלך", כאן אני כבר יודע שמבקשים ממני משהו שהוא לא טכני. זה לא למקם את טקסט להכניס ויז'ואל ולשלוח לאישור... אני צריך ליצור משהו חדש שעוד לא היה.[/FONT]

[FONT=&quot]תמיד כשהייתי שומע את הלקוחות שלי אומרים לי את המשפט הזה, קיוויתי שלא יגלו מה אני חושב באותם רגעים. אילו ידעו, היו פונים לאיש מקצוע אחר, והיום היו לי תסכולים אחרים...

[/FONT] [FONT=&quot]פעם חשבתי שרק לי זה קורה.[/FONT][FONT=&quot] ואני צריך להחליף מקצוע (...), אבל בחרתי להתמודד עם הקשיים, כשברקע מהדהדת לה בראש משפטו הידוע [/FONT][FONT=&quot]של אותו פילוסוף סיני, "תבחר עבודה שאתה אוהב ו[/FONT][FONT=&quot]יותר [/FONT][FONT=&quot]לא תצטרך לעבוד אפילו יום אחד"...[/FONT][FONT=&quot] ניסיתי להבין את זה אך לא באמת הצלחתי.[/FONT]

[FONT=&quot]ממה זה נובע? ואיך אני מתמודד עם זה?[/FONT]

[FONT=&quot]כשהלוקח אומר לי "אני סומך עליך", אני יודע שסומכים על העבודה שלי, ואסור לי לאכזב, וזה מה שבעצם מונע ל'יצירתיות' לפרוץ... הרבה מאוד עברתי עד שהבנתי את זה, ולמה זה בסדר שזה קורה, ועוד יותר, אולי גם טוב שזה קורה. היום אני יודע שכשאני נתקל בחסמים מהסוג הזה אני עדיין נמצא במודעות עצמית. כלומר יש לי חסמים בגלל שאני יודע שאפשר לעשות כאן משהו גדול ומבריק, אבל זה לא בא בקלות. ביום בו אפסיק להיתקל בקשיים מהסוג הזה, אצטרך לעשות חשבון נפש. אצטרך לבדוק אולי התחלתי לעוף על עצמי יותר מדי, ואני חושב שהכל קטן עלי.[/FONT]

[FONT=&quot]יצירתיות זה לא דבר שקונים במכולת, וטוב שכך. לפעמים זה כן מגיע מיד, אבל החיים לימדו אותי, שכשאתה זורק מיד רעיון באוויר זה ישאר שם. לקוח שמשלם רוצה שתעבוד בשבילו, קצת קשה לו לעכל שמה שהיה לו קשה לפיענוח עשית בחצי שניה. אני גם על פי רוב משתדל להתחבר עם הלקוח ככה שהאופציה האחרונה שלי היא לומר לו את המשפט הידוע שפיקאסו אמר לאישה שביקשה לו לצייר אותה: [/FONT][FONT=&quot]"את לא משלמת על החמש דקות האלה, את משלמת על עשרות השנים שלקח לי ללמוד לעשות את זה בחמש דקות"[/FONT][FONT=&quot]...[/FONT]

[FONT=&quot]החסם ביצירתיות בא כתוצאה משאיפות נכונות, [/FONT][FONT=&quot]מהתחושה שמה שרק לא אעשה, תמיד זה לא יהיה מספיק מושלם בשבילי. מי שחושב כך נמצא בדרך טובה, הוא מודע לעצמו, ומנסה לפרוץ את הגבולות של עצמו. הוא מנסה להמציא את עצמו מחדש ויודע שהוא יכול יותר.[/FONT]

[FONT=&quot]שמעתי פעם מאחד מגדולי המעצבים בישראל (נראה לי שה[FONT=&quot]ביא [FONT=&quot]זאת כציטוט[/FONT][/FONT], אבל לי הספיק לשמוע את זה ממנו), "אין מושג כזה לסיים ללמוד עיצוב, אין יום שאני לא לומד משהו חדש". ככה זה כשהשאיפות שלכם נכונות.[/FONT]

[FONT=&quot]אבל כאן אנחנו צריכים לקחת צעד אחד לאחור. תעצור לרגע ותתבונן. אם יש לך לקוחות והם חוזרים אליך ואומרים לך "אני סומך עליך", קח את זה כמחמאה וכדלק[/FONT][FONT=&quot] להמשיך לעבוד. הם אמרו לך את זה כי בפעם האחרונה הם נהנו ולא משנה אם אז זה בא בשליפה מהשרוול או שעבדת קשה. אם הם פונים אליך זאת אומרת שהם סומכים עליך, ואם בפעם הקודמת סיפקת את הסחורה, אין סיבה שהפעם תיכשל.

[/FONT]

[FONT=&quot]
    לפעמים מה שנראה לך כל כך פשוט ובנאלי, יכול להיות שזה בדיוק מה שהם דורשים ממך וזה גם מה שנכון לעשות. פשוט תתחיל לשפוך על הדף. אם המסך שלך נראה כמו מוסך אתה בדרך הטובה! אל תיתן לעצמך להיתקע...[/FONT]

[FONT=&quot]וכבר נאמר, יגעת ומצאת...[/FONT][FONT=&quot]

[/FONT][FONT=&quot]לסיום, אמר לי פעם קולגה: השראה זוהי מילה מכובסת ללגנוב... או[FONT=&quot]לי [/FONT]לכו תחפשו השראה... :)[/FONT]

[FONT=&quot][FONT=&quot]אשמח לשמוע [FONT=&quot]את [/FONT]דע[FONT=&quot]ת[FONT=&quot]כם[FONT=&quot].
    [/FONT] [/FONT][/FONT]
    [/FONT]
    [/FONT][FONT=&quot] * המקלדת שלי סופגת המון תסכולים (ולא רק...), אם מעניין אתכם, אשמח למשוב, ואולי אטיח בכם עוד...[/FONT]
    • תודה
    Reactions: Saralem1 //
    22 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה