מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

לקראת מעבר הדירה הצפוי אי"ה בעוד יומיים, אני ממיינת ניירת.
בין השמאטעס שגדשו את הבית, מצאתי את התמונה המצורפת וחזרתי 7.5 שנים אחורה.
הימים ימי אביב/קיץ תשס"ה, סוף שנה ב' ללימודי העיצוב, וכדור השלג של הגירוש (ההתנתקות) כבר צובר את מלוא התאוצה.
אני לומדת בתל אביב, סרט כתום על התיק, הלב עם מתיישבי הגוש, ומיום ליום מרגישה ביתר שאת את הבועה התלאביבית האופפת אותי. נדמה שלאיש מהיושבים בבתי הקפה ההומים לא אכפת.

בשיעור טיפוגרפיה, אנחנו מקבלים את משימת ההגשה לסוף שנה, תרגיל שנקרא "מילה בחומר". תרגיל מרתק מאין כמוהו:
המשימה היא לבחור מילה או צמד מילים, ולבחור חומר שבו ניצור את המילה.
שילוב המילה והחומר אמור ליצור אמירה חזקה שאין לשני הדברים בנפרד.
האזור הגאוגרפי שמותר לנו להתפרש עליו הוא ברדיוס של כקילומטר מהמכללה.
התחרותיות בין הסטודנטים, רמת ההתרגשות והרצון לרגש ולהפתיע את שאר התלמידים (וכמובן את המרצה ואת המרצה אורח שיגיעו להגשה) בשיאה.

אני מחליטה שאני בוחרת לעסוק בגירוש. ושאני רוצה לבטא מחאה, כאב, זעקה. חורבן הבית.
כמעט מיד, בוחרת במילה "בית".
עכשיו נותר לבחור את החומר.
אני לא רחוקה בהרבה מהגיל בו התרוצצתי עם החניכות בתנועת הנוער והרכבתי כתובות אש, ולכן אני בוחרת בכתובת אש.

זאת חתיכת הפקה. בעלי ואני מאתרים מגרש נטוש כמה מאות מטרים מהמכללה. מוקדם בבוקר ההגשה אנחנו מגיעים למקום, עורכים את ההכנות, הוא נשאר במקום להמתין.
בתום סבב ארוך ומרתק בין העבודות של שאר חברי הכיתה (שחלקן נצרבו בזכרוני עד היום מרוב היותן חזקות) מגיעים למגרש הנטוש 'שלי'.
הסטונדטים והמרצים נכנסים למגרש, המילה "בית" בנויה מיריעות יוטה מגולגלות על חוטי ברזל. זה לא מרשים במיוחד, אבל הם לא יודעים שהאותיות הוספגו בנפט...

מקרבת מצית, והאותיות נדלקות באחת, בוערות, עולות באש.
המילה "בית" נשרפת, קריאות הפתעה ומחיאות כפיים ספונטניות מכל עבר.
ורק אני עם דמעות חונקות, לא שיערתי כמה חזק יהיה האפקט גם עבורי, אולי היחידה שתפסה את מלוא המשמעות.

ומאז שמורה לי בלב פינה חמה לטיפוגרפיה.
אולי זה היה הארוע שצרב אצלי את ההבנה כמה כוח יש באותיות, במילה הכתובה.
ועד כמה כל תפקידנו כמעצבים הוא בסך הכל לבחור את המילה הנכונה, ולבחור את החומר הנכון, והשילוב בין השניים יעשה לבדו את כל העבודה.

|חוזרת לאריזות|

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה