מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

בהמשך לזה:
http://www.prog.co.il/showthread.php?p=1499822#post1499822

אני צריכה להבין פעם אחת ולתמיד איך זה עובד...
המון פעמים מבקשם לעלות לכאן תמונות משאטר ואני מרגישה שאו ש"חסר לי איזה חלק בפאזל" או שהחלק הזה חסר לאלו שמבקשים/מעלים.
לכן אחת ולתמיד אשמח להסברים:

כמו שאני מבינה:
מישהו קונה מנוי ויש לו מכסת הורדה ביום/בחודש,
הוא זה שרכש את המנוי ולו יש את רשיון השמוש?
עד כאן נכון?

הלאה...
לפעמים הוא לא זקוק לכל כמות התמונות שרכש, בתוך מסגרת הזמן הקצובה,
אז הוא יכול להוריד סתם תמונות שנראה לו שיצטרך אי פעם,
ויש כאלו שמציעים שיעשו טובה ויורידו לאחרים...
עד כאן הבנתי נכון?

אז אם אני מבינה נכון "עושי הטובה" כשהעבירו את התמונה לשימושו של מישהו אחר, אסור להם להשתמש בזה בעצמם (חוקית וכנראה גם הלכתית) הרי הם שלמו על הורדה/שימוש ע"י "משתמש אחד" כביכול...

יוצא מזה ש:
א. נראה לי לא הוגן לבקש זאת בחינם, הרי הבנאדם שילם על כמות תמונות שהוא יוכל להשתמש איתם וברגע שהוא "מחלק" אותן הוא כבר לא יכול להשתמש בהן בעצמו!!!

ודבר שני נראה לי ממש אסור להעלות את התמונות לכאן לפורום, כך שכל משתתפי הפורום יכולים להוריד ולהשתמש בזה להנאתם ולהיכשל בגזל גמור!

אם יש טעות באחת מ"הנחות היסוד" שכתבתי, אשמח מאד שתתקנו אותיי ותסבירו לי אחת ולתמיד איך זה אכן עובד באופן חוקי הדבר הזה של הורדת תמונות ע"י מישהו אחד ש"מחלק" לאחרים.

ואם אין טעות במה שכתבתי...
אז מה פשר הדבר ש"חלוקת התמונות" הזו ל"כלל חבר הפורום" מתבצעת דבר יום ביומו?

אשמח לעזרתכם :)
  • 741
  • צפה בקובץ המצורף 223324
    שלום לכולם
    עלה לאויר הראיון המרתק עם אבימי המוכשר.
    מוזמנים להציץ, לקרא וליהנות!!

הפעם ניגע בתחום האיור הדיגיטלי-הקומיקס, השלבים השונים, טיפים לציירים המתחילים ועוד דברים טובים.

קומיקס (ולא רק!) אורח: אבימי
    0 תגובות
    שבוע טוב,

אני בשלבי סיום של סקריפט שיכול לעזור למי שצריך עימוד של הערות שוליים בשתי טורים באינדיזיין.

דבר ראשון זה שכדאי להנמיך ציפיות, ולכן אסביר בדיוק איך הסקריפט עובד. יש לציין שאינידיזיין מקשה על כתיבת סקריפטים בכל הקשור לעניין של הערות שוליים, ולכן האופציות די מוגבלות.

הסקריפט עובד על כל הדפים במסמך, ומעתיק את כל ההערות שוליים לתיבות טקסט נפרדות, תיבה לכל עמוד. את התיבה הזאת הוא מלביש הישר מעל ההערות המקוריות בעמוד, ובאותו מקום. התיבה החדשה ממוקמת בשכבה חדשה במסמך. ההערות המקוריות נשארים במקומם, אבל לא רואים אותם, כי לתיבה החדשה שהסקריפט יצרה יש מילוי 100% לבן כך שזה מסתיר את ההערות המקוריות.

אפשר בקלות להסתיר את השכבה החדשה הזאת (כמו כל שכבה באינידיזיין).

אז איפה ה-2 תורים? פשוט מאוד: לכל התיבות טקסט החדשות שבהם יש את ההעתק של ההערות שוליים יש סגנון אובייקט. אפשר להגדיר בסגנון הזה שיהיו שתי תורים (או יותר), ומיד כל ההערות שוליים ישתנו לשתי תורים.

אם יש צורך לשנות משהו בהערות שוליים, כדאי לבצע את השינויים הנדרשים בהערות האמיתיות של אינידיזיין (ע"י החבאת או מחיקת השכבה החדשה שהסקריפט יצר) ולהריץ מחדש את הסקריפט אחרי הקלדת השינויים.

בקיצור -- מי שחייב הערות בשתי תורים זה בהחלט יכול לזרז את המלאכה בצורה ניכרת.

מה שטוב בסקריפט זה שזה עובד גם עם הערות ארוכות מאוד שגולשות לכמה עמודים.

מיגבלות של הסקריפט:
    הסקריפט עובד רק במקרה שהטקסט העיקרי של הספר מעומד במתוכנת של תור אחד.
    אם הטקסט המקורי מעומד בשתי תורים, הסקריפט לא יוכל לעבוד, ולכן אין כעת אופציה לעימוד של שתי תורים למעלה בטקסט העיקרי, עם הערות שוליים בטור אחד ארוך למטה.

מי שצריך את זה דחוף, שיפנה אלי באישי. המחיר 190 ש"ח + מע"מ.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה