מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

כגרפיקאית שמתעסקת בתחום יחודי של "ארועי קונספט" נתקלתי לא פעם בדילמה. ורציתי לשמוע את חוות דעתכם בנידון.

נצא מנקודת הנחה שהפקת "אירוע" ממותג עם אביזרים יחודים משדרגת מאד את הארוע אך עולה סכום כסף, ולכן מיועד לקהל יעד מסוים מאד.

קורה לי לא פעם שאנשים מתקשרים ומבקשים לשמוע: "מה יש לך להציע לארוע שלי..."
אני מתחילה לפרט: אפשר לעשות כך וכך, מזכרת כזו וכזו, אלמנטים מיוחדים כאלו וכו' וכו', רובם המכריע של הרעיונות הם מקוריים ויחודיים בתחום.
ואז אחרי שעה של שיחה שבה הלקוח מתעניין בכל פרט ואיך בדיוק זה אמור להראות,
הוא אומר: "טוב, זה לא בתקציב שלי,
אם אני אביא לך עיצוב מוכן תבצעי לי רק את המוצרים?"
כמובן שאני מסבירה שמבחינת מחיר זה לא ישנה הרבה כי במקרה כזה (שאני לא מעצבת) אני אגבה עמלה גבוהה יותר על ההפקה...

ואז זה מסתיים ב"כרגע לא חשבתי על הסכום הזה, אני אחזור אם זה יהיה רלוונטי."
וכמובן יותר הבנ"א לא חוזר, כי מראש ככל הנראה זה לא היה מתאים לו.

אני חייבת לצין שברב המקרים בתחילת השיחה אני מציינת מהו טווח המחירים, ורבים לא טורחים להגיד שזה לא בכוון שלהם, וממשיכים להתעניין איך בדיוק זה נראה ומבוצע, ו"האם יש לך עוד רעיונות יחודיים" וכדו', יש אנשים שלא מתביישים גם לחזור ולברר את פרטי הפרטים במספר שיחות לא מבוטל, או נותנים לי לחשוב על רעיונות חדשים יחודים לקונספט של הארוע שלהם ורק אז אומרים ש"זה לא בתקציב",

כך יוצא שאני בעצם משמשת "ספקית רעיונות מיוחדים" לכאלו שהפקת אירוע ממותג היא לא בתקציב שלהם, אך בסופו של דבר הם משתמשים בגמיקים המיוחדים והרעיונות שנתתי להם בעצמם!
(אמנם מבחינת רמת הביצוע אני מניחה שבד"כ היא יותר נמוכה, ועדיין... מספיק שיש להם אחות-גרפיקאית, וידיים טובות כדי לבצע את הרעיונות היחודים שחשבתי עליהם במיוחד בשבילם מבלי לשלם לי שקל...)

וכאן מגיעה השאלה: האם נראה לכם ש"זה לעניין" לציין בתחילת השיחה ש"כל הזכויות שמורות" על הרעיונות שועברו בשיחה זו? האם נתקלתם גם אתם בבעיה דומה? אולי יש פתרון אחר לבעיה הזו של "גניבת רעיונות"?
(לא רק גניבה, אלא ממש שוד, ז"א אנשים מתקשרים מספר פעמים לא מבוטל ומשוחחים איתי שעות על עשרות רעיונות שחשבתי במיוחד לארוע שלהם!ורק אחרי שסימו "לחלוב" את כל הרעיונות שיהפכו את הארוע שלהם למיוחד הם"חותכים"....)

אשמח לכל דעה / או רעיון....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה