על המחיה והכלכלה

הפורום הכלכלי של פרוג!
מנהלי הפורום: מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

צרכנות

כל המידע על מוצרים שווים מבצעים וקופונים.
זכויות הצרכן, טיפים צרכניים וקניות חכמות בארץ ובחו"ל.
מנהלת הפורום: יופלה אפרסק
נושאים
1.5K
נושאים
1.5K

עובר ושב

כלים טיפים והתייעצות לניהול נבון של משק הבית וכלכלת המשפחה.
חרם צרכנים. חסכנות והתייעלות פיננסית. וכל מה שיעזור לכם לגמור את החודש בתוך מסגרת התקציב.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
359
נושאים
359

השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד
נושאים
2.5K
נושאים
2.5K

חשבונאות ומס

דיני מיסים, פתיחת עסק, ראית חשבון, חוזים ודיני עבודה - כל זה כאן בפורום.
מנהל הפורום: יהודה מילר
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K

קורת גג

פורום נדל"ן. דירות ונכסים.
עדכונים ודיונים על מחירי קורת גג ופתרונות לדיור. מחיר למשתכן ודירה בהנחה.
מנהל הפורום: ירמי וולדמן
נושאים
2.1K
נושאים
2.1K

ייעוץ משכנתאות

שאלות דיונים והתייעצויות בענייני משכנתאות.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
2K
נושאים
2K
לאור האשכול הזה, ולאחר שיתוף בו נתקלתי:
1.פתיחת עסק עצמאי -היתה לזה היתכנות מאוד יפה להצליח כי זה נישה נצרכת אמנם התיעצנו אבל לא מספיק והסכומים שהשקענו והיינו צריכים להמשיך להשקיע היו פי 10 מהתחשיב הראשוני.פרשנו לאחר השקעה די גדולה וסגרנו כי לא היה לנו כיסים כ"כ עמוקים

אני מתכבד להציב תמרור אזהרה חדש:
לפני שאתם מקימים עסק, אל תוותרו על ייעוץ מקצועי!
בדגש על מ-ק-צ-ו-ע-י.
לא של חברים, לא של רואה חשבון, ולא של יועץ שיווקי.
רק מישהו שמבין טוב טוב בכל החלקים הקיימים בעסק, במאזן, בהוצאות הנדרשות, בזמן שתצטרכו להקדיש ושאר החלקים שיש בפתיחת עסק.

אל תתנו לחלום לעוור את עיניכם!
לכו למישהו שידע לייעץ לכם בצורה ניטרלית ונטולת נגיעות.

נכון, זה יעלה לכם כמה מאות או כמה אלפי שקלים.
אבל לטובתכם, עשו את זה.
במקרים רבים זה יחסוך ממכם עוגמת נפש והפסדים כספיים עצומים, וגם אם לא, זה לפחות יחסוך לכם כמה אלפי שקלים שלא חשבתם שניתן לחסוך.

בהצלחה.
המקרה אירע לפני 3 חודשים.
בקצרה:
הגעתי לפני צומת T, עצרתי בכביש כ 15 מ' לפני המעבר חציה,
כיוון שרציתי לבדוק בוויז האם לפנות ימינה או שמאלה, וכמובן שלא רציתי לעשות זאת תוך כדי הנהיגה.
(אציין שמדובר ברחוב שרובו הוא חד סיטרי, ואני הגעתי מהכיוון שאין רכבים רבים שעוברים בו,
כיוון שלאחר כ150 מ' הכביש הוא כאמור חד סיטרי ועיקר השימוש בכביש הוא לצד הנגדי)

בינתיים עוברת ניידת לידי, ואני מביט במראה ורואה שאחרי 50/80 מ' הניידת עושה פרסה.
מיד פניתי שמאלה בפנייה, וכמובן שהניידת השיגה ועצרה אותי, וקיבלתי דו"ח של 250 ש"ח.

העילה: עצרתי באמצע הכביש לפני מעבר חציה וסיכנתי את משתמשי הדרך...

כל טיעוני לפני השוטר בעל הלב החם(!) על כך
  • שעצרתי בכוונה בצד כיוון שלא רציתי להחזיק את הנייד באמצע נהיגה,
  • וכן ש"אתה מבין שבעצם מה שאתה גורם, שאנשים יחזיקו את הנייד בנהיגה במקום לעצור בצד"
  • ושהרחוב חד סיטרי ברובו, וכמעט שאין רכבים שעוברים,
  • ושהייתי עם העין אחת במראה, כדי לראות האם מישהו מגיע מאחורי.
נפלו -כמובן- על אזניים ערילות.

היום עוברים לי ה90 יום. (לפני העלאת הקנס ב50%)
השאלות הם כדלהלן:
  1. האם יש איזו שהיא טענה או צדק בטענותי, ולכן עדיף להישפט?
  2. הדו"ח נכתב בצורה מחרידה, שאפילו חרטומי מצרים לא יצליחו להבינו על בוריו! זה עילה לביטול הדו"ח?
  3. האם זו טענה קבילה שהמכשיר הוא אינו "פלאפון", כיוון שמדובר בוויז בלבד (-חסום, של הדרן)?
מיועד רק למי שיש כרטיס של חברת ישראכרט, ויצא לו להתקשר ולהמתין לנציג של השירות לקוחות.

כידוע, חברת ישראכרט נקנסה על זמני המתנה ארוכים, בניגוד לחוק 6 דקות.
הקנסות לא מפריעים לה כלל, והיא ממשיכה במדיניות של זמני המתנה ארוכים.
עשיתי עשרות שיחות לשירות, ואפילו לא פעם אחת קיבלתי נציג בפחות מ-10 דקות. בדרך כלל זמן ההמתנה הוא 20 דקות. ובזמני עומס 40 דקות.

זה מה שעשיתי: התקשרתי לשירות, לחצתי על האפשרות שנציג יחזור אלי. למחרת, כשחזר אלי נציג ביקשתי לדבר עם נציג בכיר על מנת שיתן לי פיצוי כספי על זמן המתנה שהוא ארוך. מנהל חזר אלי וזיכה אותי במיידי בלי לעשות בעיות (הם יודעים טוב מאוד שהם עוברים על החוק ואפילו לא צריך להתווכח או להתמקח). כעבור חודש עשיתי זאת שוב (על שיחה אחרת שהמתנתי).

בינתיים קיבלתי 2 זיכויים, אחד על סך 50 ש"ח. ואחד על סך 35 ש"ח.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה