על המחיה והכלכלה

הפורום הכלכלי של פרוג!
מנהלי הפורום: מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

צרכנות

כל המידע על מוצרים שווים מבצעים וקופונים.
זכויות הצרכן, טיפים צרכניים וקניות חכמות בארץ ובחו"ל.
מנהלת הפורום: יופלה אפרסק
נושאים
1.5K
נושאים
1.5K

עובר ושב

כלים טיפים והתייעצות לניהול נבון של משק הבית וכלכלת המשפחה.
חרם צרכנים. חסכנות והתייעלות פיננסית. וכל מה שיעזור לכם לגמור את החודש בתוך מסגרת התקציב.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
359
נושאים
359

השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד
נושאים
2.5K
נושאים
2.5K

חשבונאות ומס

דיני מיסים, פתיחת עסק, ראית חשבון, חוזים ודיני עבודה - כל זה כאן בפורום.
מנהל הפורום: יהודה מילר
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K

קורת גג

פורום נדל"ן. דירות ונכסים.
עדכונים ודיונים על מחירי קורת גג ופתרונות לדיור. מחיר למשתכן ודירה בהנחה.
מנהל הפורום: ירמי וולדמן
נושאים
2.1K
נושאים
2.1K

ייעוץ משכנתאות

שאלות דיונים והתייעצויות בענייני משכנתאות.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
2K
נושאים
2K
בשנה זו נכנס לתוקף תוספת המענק המורחב לילדים בגילאי 0-3 (מה שנשאר מהבטחת 'חוק חינוך חינם')

להלן מדריך מקוצר למענק עבודה בשנה זו
קישור למדריך המלא:
מדריך מענק עבודה עבור שנת המס 2024

עיקרי הזכאות למענק עבודה הרגיל:
גיל הזכאות - כל הורה לילדים מגיל 21 ומעלה, או מגיל 55 ומעלה גם ללא ילדים.
(ילד: מי שעוד לא מלאו לו 19 שנה בשנת 2024)
הכנסות:
עד 2 ילדים - הכנסה חודשית ממוצעת היא מ- 2,390 ₪ ועד 7,220 ₪ (הורה יחיד: מ- 1,470 ₪ ועד 10,930 ₪)
משלש ילדים ומעלה - הכנסה חודשית ממוצעת מ-2,390 ₪ ועד 7,910 ₪. (הורה יחיד מ-1,470 ₪ ועד-13,340 ₪)

איך מחשבים הכנסה ממוצעת?
מחשבים את כל ההכנסות מהשנה ומחלקים למספר חודשי עבודה בפועל.
שימו לב כי סכום המענק יורד בהתאם לגובה ההכנסה, ככל שההכנסה נמוכה מדי או גבוהה מדי.

עיקרי הזכאות למענק עבודה המורחב עבור ילדים בגילאי 0-3 - תוספת על המענק עבודה הרגיל:

הורה לילדים בגילאי 0-3, זכאי לתוספת מענק עבור כל ילד, מענק עבודה הנוסף המרבי שיינתן הוא עד 490 ₪.
(הגיל מחושב לפי שנת הלידה. קרי: גיל 0 = מי שנולד בשנת המס 2024. גיל 1 = מי שנולד בשנת 2023. גיל 2 = מי שנולד בשנת 2022)

הורה לילד אחד או שניים - הכנסה חודשית ממוצעת גבוהה מ- 2,400 ₪* ונמוכה מ- 8,582 ₪.
(הורה יחיד: גבוהה מ- 1,470 ₪ ונמוכה מ- 10,930 ₪)
הורה לשלש ילדים - הכנסה חודשית ממוצעת גבוהה מ- 2,400 ₪* ונמוכה מ- 9,243 ₪*.
(הורה יחיד: גבוהה מ- 1,470 ₪* ונמוכה מ- 13,340 ₪ *)
שימו לב כי סכום המענק יורד בהתאם לגובה ההכנסה, ככל שההכנסה נמוכה מדי או גבוהה מדי.

מה נדרש לקבלת המענק?​

1. הגשת בקשה למענק עבור שנת המס 2024, החל מ- 1.1.2025 עד ל-31.12.2026.
  2. הגשת דוח למס הכנסה ע"י החייבים בהגשת דו“ח, או שבן זוגם חייב בהגשת דו“ח, בהתאם להוראות הפקודה.
  3. הגשת דו"ח 126/856 ע"י המעסיק לשנת המס 2024, באופן מקוון עד ל-30.4.2025.

כיצד מגישים בקשה?​

1. באמצעות טופס מקוון באתר רשות המסים השימוש פתוח לכולם גם למי שלא הגיש בעבר בקשה למענק עבודה.
2. בסניפי/סוכנויות הדואר.

מועדי בדיקת הזכאות למענק​

רשות המסים תבדוק את בקשתך למענק ותקבע תוך 90 ימים ממועד הגשת הבקשה, או עד ה-15.7.2025, לפי המאוחר, את זכאותך למענק ואת סכום המענק. מועד הגשת הבקשה יחשב כמועד בו הוגשה הבקשה במלואה, ובכלל זה הגשת מסמכים נוספים, במידת הצורך.
מה יהיה סכום המענק?
  1. סכום המענק לו אתה זכאי מושפע מגובה הכנסת העבודה, הכנסות מעסק ומשלח יד, הכנסות נוספות שלך (שאינן ממשכורת), וכן מהכנסות בן הזוג מעבודה, מעסק ומשלח יד והכנסות נוספות. כמו כן, ממספר ילדיך, גילך ומצב משפחתי ("הורה יחיד" וכו').
  2. 3. אם יש לך הכנסה נוספת, או שלבן זוגך יש הכנסה ממשכורת, מעסק ומשלח יד ו/או הכנסה נוספת, גובה המענק יפחת בהתאם לגובה ההכנסות האמורות.

מתי ישולם המענק?​

1. תשלום המענק תלוי במועדי הגשת הבקשה, כמפורט:
  • אם הוגשה בקשה עד 30.6.2025 המענק ישולם בארבעה תשלומים שווים במועדים אלה: 15.7.2025, 15.10.2025, 15.12.2025 ו-15.2.2026.
  • אם הוגשה בקשה עד 30.9.2025 המענק ישולם בשלושה תשלומים שווים במועדים אלה: 15.10.2025, 15.12.2025 ו-15.2.2026.
  • אם הוגשה בקשה עד 30.11.2025 המענק ישולם בשני תשלומים שווים במועדים אלה: 15.12.2025 ו-15.2.2026.
2. אם סכום המענק שנקבע הוא עד 930 ₪, המענק ישולם בתשלום אחד, במועד בו יש לשלם את התשלום הראשון, בהתאם למועד הגשת התביעה.

שימו לב כי יש עוד כללים שונים וזכאויות שונות, כתבתי את עיקרי הדברים בלבד.
בהמשך לכאן
שני מילים על החזרי מס

כהתחלה פשוטה להכנס לאיזור האישי של רשות המיסים ולראות כמה מס שילמתם בקטגוריה החזרי מס וגם למצוא שם את קבצי ה106

כאן זה סימולטור של רשות המיסים
https://secapp.taxes.gov.il/shsimulatormas/main.aspx
1 מבני הזוג הוא הרשום והשני הוא בן הזוג (בלי הרשום)
בגדול ממש
158 זה הכנסות ממשכורת לבן הזוג הרשום 172 זה לבן הזוג הרגיל
194/196 הכנסות מביטוח לאומי לשני בני הזוג (דמי לידה)
244/245 הכנסה מבוטחת (מופיע בטפסי 106 כמו כל פרטי ההכנסות)
בסעיף 35 יש למלא ילדים לשני בני הזוג
042 כמה מיסים שולמו על ידי בני הזוג
לחיצה על כל סעיף מביאה הסבר
חישוב לוחצים למעלה
מקווה שלא טעיתי והטעתי
יש כמובן עוד הרבה פרטים אולי אנשי מיסים כאן יוסיפו דברים שימושיים וכמובן מה עוד חובה למלא

אם החלטתם להגיש עצמאית הטופס המבוקש הוא 135 לאותה שנה
כמובן שיש סיכון שטעיתם בחישוב ובאופן כלל להצטרך לשלם יותר

או כמובן ללכת לאיש מקצוע ולשלם 15% ומעלה
1) המצב על הפנים.

האוירה באיצקוביץ וזכרון משה מאז קריסת בסדנו עכורה מאד, ומליאה בדיבורים נגד השקעות ונוכלים.

אינטרסנטים מסוכנים וחסרי אחריות כמו איצ'ה דז'לובסקי הפכו את משווקי ההשקעות לאויבי העם, כאילו אנחנו לא מחזיקים אברכים ולא תורמים לועידות עולם התורה.

אנשי מסילה ויועצי כלכלה נבונה הורגים אותנו עם עצות האחיתופל להשקיע בדרדלה הזה שנקרא SP500 או השקעות במיטב מגדל ומנורה. אפס אחריות, אפס הבנה למוח עיסקי של משפחות אברכים.

ומה יהיה עם אנשי שלומינו? למה לא כדאי להפנות כבר את הכסף פנימה לפרנס את אנ"ש על הדרך? האם זו דרך התורה להפנות את כל ההשקעות למוסדיים והשקעות פסיביות?

אבל לא נתייאש.

יללה. הגיע הזמן למחזר את הכסף הכי קל במגזר; מדורי הדרושים.

2) ארבע לפנות בוקר. קום מהמיטה. לך לשטיבלאך קאלאבריא במאה שערים. ר' עמרם פרוש, מותיקי ירושלים צועד במקלו ובתרמילו, קופסת טבאק בידו, כששערותיו נוטפות מים קדושים ממקווה אורנשטיין. כל התורה כולה מונחת לו בכיסו.

כשהוא קם להכין תה לימון בכוס הזכוכית, תיצמד אליו. "ר' עמרם, אני צריך עזרה". "אני מחפש סגולות שכתובות בחז"ל לרפואה ונשכחו היום".

ר' עמרם מיד יתחיל לזרוק לך: הרגיל בקצח בברכות דף מ"ם, אספרגוס יפה ללב בברכות נון אל"ף. שמן קיק בשבת דף כ"ף עמוד אל"ף. הנה מספיק - יש לך את שמן קיק, ממנו מתרפאים כל בריחי דמערבא [כל חולי ארץ ישראל].

3) כנס ללינק הזה
בשיין [יש אותו הדבר בעלי באבא גם].

פה יש בקבוקונים בצבע שחור. עם פקק סיליקון גמיש לטפטפת. תזמין כמה מאות או אלפים.

1764519279604.png

במקביל, תזמין משטח של קריסטל בטעם קוקטייל [צבע תכלת]. תפתח את הבקבוקים, ותשאיר אותם יממה כדי שהגזים יצאו לחלוטין. יש לך את השמן קיק. ובצבע מושלם! [לוחשים לי באוזניה שקריסטל לא מייצרים את זה, אבל במקביל "מים חיים" התחילו להביא מארה"ב את המשקה שלהם, תברר אצלם].

אתה יכול להיות רגוע. מחקרים בכל העולם מצביעים על כך ש"אפקט פלצבו" [אדם שבטוח שהוא לוקח תרופה אמיתית, אבל היא דמה] משפר את הבריאות ב-30-60 אחוז. כך שלמעשה אתה לא מוכר בופקעס.

4) השלב הבא, פקס. כן, פקס כמו פעם. יש במשרדים של הישיבה קטנה של הבן של הגרושה שלך, ויש גם מרכזי עזר לנמנעים מטכנולוגיה שמחזיקים מכשירי פקס. תתלוש דף ממחברת החשבון של הבת שלך, וכתוב בכתב ידך את המכתב למערכת הבא;

"לכבוד מערכת רשות הרבים / פטנט רשום/ בשם אמרם, בבטאון אגודת החרדים"

שלום וברכה, אחדשוה"ט,

כמצווה דזיכוי הרבים, ראוי לעורר הציבור על סגולות רפואיות הפלא ופלא המצוייות בפרי הנקרא "קיקיון מצוי". מקור הרפואה יעויין בשבת כ א בסוגיית "ולא בשמן קיק", ונשתכחה בהרבה שנים, אבל במשפחתינו רבות בשנים ידועות הסגולות הנ"ל בזה, ועלתה על דעתי לזכות את הרבים שיש נקודות מכירה בבני ברק ובערי אנ"ש לפרי זה. כיהודה ועוד לקרא, אני מציין כי אצלינו בבית רואים בזה נפלאות בכל מיני נגע ומחלה.
בברכת "ורפוא ירפא" ו"כל המחלה אשר שמתי במצרים"
א.ש.

5) במקביל, פתח את תוכנת WORD, ועצב מודעה בעצמך בפונט מרים המקורי:
"דרושים"
לחברה בינלאומית גדולה דרושים עובדות חרוצות לעבודה מהבית [שיחות נכנסות, שעתיים שלש ביום, אפשר גם בעבודה מקבילה]. שכר גבוה ביותר, תנאים נוחים. אין צורך באיפון ודומיו.
מספר טלפון עם קידומת כשירה [נא להתקשר בבין הסדרים].

הדפס מזה כמה מאות עותקים ושלח את קובי הדפסות להפיץ את זה בכל רחבי הערים החרדיות. בדרך כלל אלו שמתקשרים למודעות דרושים שעל עמודי חשמל, הן אלו שממש מיואשות מעבודה ובבתיהם אין לחם. טרף קל וחסד השם.

שלח את הטקסט הזה גם למודעות הדרושים במקומונים [קונים בבית שמש, מידע ברכפלד וכו'].

יש איזה קסם למודעות דרושים. כשרק מתפרסמת מודעת דרושים איפשהו - מבול. תתכונן למבול, אבל מבול טלפונים!

===

6) ההצעה למתקשרות:

מדובר בחברת דֶרְמָא-קִיק אִינְטֶרְנַשְׁיוֹנַל אָי אֹו.

יש לכן 3 חבילות:

החבילה הבסיסית "סוכנת דרמא-קיק בכירה". אתם משלמות רק 100,000 ש"ח כדי להפוך להיות מפיצות של המוצר הפלאי הזה. ומקבלות 200 חבילות של דרמא-קיק. בעיסקה ניתן לקבל הלוואה מ"קש-מאני מימון" כדי להקל על הפריסה ל-24 תשלומים.

אתן מוכרות כל חבילה ב-1000 ש"ח, ולמעשה יש לכן רווח כפול בתוך חודשים ספורים.

החבילה הבינונית "מתקדמת דרמא-קיק": תשלום של 150,000 ש"ח ב24 תשלומים [באמצעות קאש -מאני מימון], ואתן מקבלים 250 חבילות של דרמא-קיק + קורס דיגיטלי של 8 שיעורים למיתוג העסק והבית סביב דרמא-קיק.

החבילה המליאה "מאסטרית דרמא-קיק": פה את כבר הופכת לאושיה לחלוטין: רק 200,000 ש"ח ב-24 תשלומים, ואתן מקבלת 300 חבילות דרמא-קיק, קורס דיגיטלי מורחב, ערכת מדבקות חולצות, מפגש פעם בחצי שנה אפרת קוזלוביץ המאסטרית הראשית של דרמא-קיק.

====

7) למי שנבהלת, חשוב להסביר שמדובר בעצם בעיסקת זהב:

מה זה כבר 100,000 ש"ח בשעה שאת יכולה להכניס עשרות או מאות אלפים בחודש ממכירות תרופת הפלא - למעשה אתן נכנסות למועדון שמוכר שיווקי שמוכר בכל העולם על ידי מאסטרים בינלאומיים, ומי שיודעת מדובר בתרופה סודית שהFDA מונע בכל כוחו מלאשר רק בגלל מעורבות כוחות אדירים מעולם הרפואה והביוטק שחוששים מהחלשת כוחם!

למעשה זו הזדמנות מיוחדת ונדירה שאת מקבלת הזדמנות להכות בברזל כשהוא חם וצומח, ושהרבנית מקאלאבאריא בעצמה היתה מחלקת את המוצר הזה לכל מבקשות הרפואה, כך שמדובר למעשה בסגירת מעגל יהודית-רפואית מימות הגמרא ועד לימינו אנו והקידמה.

8) באקלים של היום, אני מעריך שיקחו 18 חודשים עד האקזיט!

פתאום זה יתחיל להופיע;

ראש הכולל של הבעל של ה"מאסטריות" יגיע לביתך עם ועד הצדקה של בית שמש.

השכנים שלך יתחילו לשאול אותך, למה פתחת יותר מ-100 תיקים בהוצאה לפועל נגד נשות אברכים בעוון "התנגדות לביצוע שטר".

אתה מנתק את כל קווי הטלפון הכשרים וסוגר את "דרמא-קיק אינטרנשיונל".

תירשם כאן בפרוג בשם חדש-ישן. ותכתוב שם את ההודעה הבא:

לצערינו, בגלל המחלחמה של אינטרסטים שאין המקום לדבר עליהם כאן, חברת דרמא-קיק אינטרנשיונל נאלצה לסגור את שעריה. אבל חברים, המוצר כאן ועובד. שיווק כזה שיווק אחר, אתם תמצאו אותו מרפא את עם ישראל.

בהצלחה. אל תשכח את המעשר.
בדרך כלל אנשים צעירים נרתעים מלכתוב צוואה.
אם בגלל שהם לא חוששים למות, ואם בגלל שהם כן חוששים לעסוק בנושא.
אם בגלל שהם חושבים שצוואה זה עסק לגדולי הדור, או אם בגלל שהם חושבים שצוואה זה עסק לעורכי דין...

לפני תקופה הלך לעולמו אברך יקר שהכרתי. הוא נפטר במפתיע והשאיר אלמנה וכמה יתומים קטנים.
העניין הוא שבחייו כל ההתעסקות עם כלכלת הבית הייתה רק על כתפיו. אשתו לא ידעה כמה כסף הם חייבים ולמי, מי חייב להם כסף וכמה, איפה מתנהל חשבון הבנק ומה הסיסמה אליו, והאם בכלל יש להם 'ערבים'.
אילו הוא היה כותב צוואה הוא היה חוסך מאשתו הרבה כאב ראש ועוגמת נפש.

טוב, צוואה זה מפחיד. אז בואו לא נקרא לזה 'צוואה', אלא 'מסמך עזרה לדוד שייקח על עצמו לעזור לאלמנה במקרה וחס וחלילה אפטר מהעולם בטרם זמני' או משהו כזה...

אני מציע עוד היום לפתוח קובץ ולכתוב בו:

- פרטים של חשבונות הבנק והאשראי, כולל סיסמאות ופרטי גישה.
- איזה כספים יש לכם ואצל מי. (חובות שאנשים חייבים לכם, כספים שנמצאים בגמ"חים, השקעות, פנסיות, חסכונות וכו')
- פירוט החובות, אם יש לכם. (גם כדי שלא תחזרו בגלגול, וגם כדי שמי שיקח על עצמו את עול הכלכלה יוכל לדעת על תשלומים שהולכים לרדת וכו').
- באילו ביטוחים אתם מחזיקים (כולל ערבים לסוגיהם השונים).
- סקירה של תקציב המשפחה. הוצאות קבועות, הוצאות משתנות, הוראות קבע, הכנסות, וכו'.
- אם יש לכם נכסים או רכוש יקר (רכב, דירה), מה הייתם רוצים שייעשה בהם.

אם ממש תרצו תוכלו גם להוסיף שם מילות תודה, ברכות פרידה, או הנחיות רוחניות, אבל זו לא עיקר המטרה.

את המסמך הזה עדיף לא לשמור במחשב, אלא להדפיס ולשים במקום שמור.
ושנזכה כולנו לאריכות ימים.
  • 36
  • 1754431003042.png
    מעתיק מהמייל שקיבלתי:

https://shaharwolf.com/

חברים יקרים!

אני שמח ומתרגש לספר לכם על הדבר הבא בכלכלה✨

אתם מכירים אותי ואנחנו צועדים יחד כבר כמעט 4 שנים, בשנים האלה השקעתי מאות ואלפי שעות כדי לתת לכם את כל המידע שאני יכול בכל תחום בעולם הכלכלי.

עניתי ואני עונה כל יום על מאות רבות של שאלות בוואטאפ ובמייל, והכל בכדי שיהיה לכולנו רווחה כלכלית, הווה ועתיד פיננסי טוב יותר.

הקהילה שלנו מונה היום כבר מעל 50 אלף איש, שאני ממש מתרגש לומר את המספר הזה ❤️

תודה לכם שאתם עוקבים ומחדדים אותי כל הזמן🙏🏻

לפני כשנה עלה לי רעיון להקים אתר שיהיה המצפן של העולם הכלכלי, שבו כל אחד יוכל למצוא את המידע שהוא דרוש לו.

ישבתי שעות על גבי שעות (מאות אם לא אלפי שעות לפחות...), חשבתי וכתבתי הכול.

ממני אליכם בכל נושא שבעולם:

איך לחתן ילדים, איך לרכוש רכב, איך לקחת הלוואה, איך לוקחים משכנתא חכמה (אצלי כמובן!), איך להתנהל כלכלית, איך להתחיל להשקיע, איך להתקדם בהשקעות, איך להשקיע בנדל"ן, איך לתכנן נכון את המס. ועוד מלא מלא קטגוריות שיתנו לכם מענה על כל מה שאתם צריכים🔥

אני מתיימר להיות הויקיפדיה הכלכלית, באתר יש מעל 300 נושאים שכתבתי עליהם, הדרכות וובינרים שלי.

המטרה שלי נטו שתהנו, שתקבלו את המידע שאתם זקוקים לו כדי להתנהל נכון ולהצליח בע"ה 🪄

בכל יום אני אוסיף שם תוכן, ומבטיח שהוא יהיה עדכני מאד, אם חיפשתם תוכן והוא עדיין לא נמצא - אשמח מאד לשמוע מה חסר, ואני אוסיף לטובת כולנו.

באתר תמצאו גם מחשבונים: מחשבון תשואה מנכס, מחשבון השקעות, מחשבון משכנתא מטורף, ומחשבון חתונות ילדים.

בנוסף תיחשפו להרבה הטבות 💰שיש לנו במגוון תחומים: השקעות, ביטוח משכנתא, החזרי מס, נסיעות לחו"ל, מסחר לאזרחי ארה"ב, ועוד הטבות רבות. וזה רק ההתחלה.

אני אעשה הכל כדי שהקהילה שלנו תקבל הטבות ותנאים טובים בכל מוצר כלכלי, ואם אתם רוצים הטבה למשהו ספציפי תכתבו לי ואדאג לזה.

הכתובת של האתר : https://shaharwolf.com/

לחצו כאן כדי להיכנס, לקרוא וליהנות! >>

וכמובן תשמרו את זה כדי שיהיה לכם לכל עניין כלכלי!

אני אשמח שתעזרו לנו לגדול ותשלחו את הקישור לקבוצות שלכם, לחברים שלכם, כי יחד נצליח הרבה יותר 💪

אוהב אתכם 🫶
    שחר
    • תודה
    Reactions: פאסון1 //
    0 תגובות
    יש רבים שעובדים כשכירים, ועושים עבודה מעולה.
    יום אחד הם מתעוררים עם מחשבה שמגרדת להם בצד הפנימי של הראש,
    אתם יודעים, מקום שאי אפשר אפילו לגרד שם...
    והמחשבה טוענת בקול טורדני-מתגבר-
    למה מישהו אמור לעשות עליי כסף?
    למה אני מקבל/ת שלושים-ארבעים-חמישים שקל לשעה,
    והמעסיק שלי מרוויח את כל ההפרש?
    ואז, מתחיל התסכול לחלחל,
    והרצון להפוך לעצמאי קורם עור וגידים.

אך לפני שאתם מפסיקים לאהוב את העבודה-
    כדאי לשים לב:
    שכיר עושה את העבודה שהוא אוהב, שהוא מתמחה בו, שהוא מכיר מקרוב ועושה את אותו הדבר במומחיות שנים ארוכות.
    לעומת זאת, עצמאי אמור לשמש בעשרה תפקידים בו זמנית, מוכר-נותן שירות-משווק-מחלקת קבלת תלונות-טכנאי מחשבים-מתייחס לעובדים-וכו' וכו'
    ובד בבד, לעמוד בקשר עם הספק-רו"ח-רשות המיסים-ביטוח לאומי-מס הכנסה-נותני שירות-לקוחות-ספק האינטרנט-ספק המרכזייה הטלפונית, וכן הלאה.
    כך שהסיבה שהעצמאי 'עושה את כל הכסף' הוא בגלל שהוא גם 'עושה את כל העבודה'...

והאמת היא,
    שהעצמאי לא תמיד 'עושה את כל הכסף',
    לצערינו, לא נדירים המקרים בהם השכיר מרוויח יותר כסף מהמעסיק שלו!
    ממש כך!
    בפרט, אם נסתכל על כמות השעות שעצמאי נותן לעסק, נגלה כי הוא מרוויח מעט מאוד לשעה.

אז מה אני רוצה באשכול הזה?
    בעיקר דבר אחד:
    אם אתם שכירים, ואתם מתוסכלים מהעובדה שאתם עובדים בשביל מישהו אחר,
    ובשלב הזה (או בכלל) לא מתאים לכם לצאת לדרך עצמאית,
    אל תרגישו מנוצלים,
    תהנו מכך שאתם ממוקדים בתפקיד שלכם,
    לא לחוצים משום דבר אחר,
    ולא אמורים לדאוג לעשרים ואחד אלף נושאים קריטיים.
    זהו.

אה,
    ועוד משהו,
    אם אתם עצמאיים, ומרגישים שאלי היה עדיף לכם להיות שכירים,
    כדאי לכם לפנות לייעוץ עסקי...
    בלי תיאורים ספרותיים מהממים.
    פשוט ובקיצור ומניסיון של הימים האחרונים:
    אם אתם עובדים בשתי עבודות / עברתם עבודה באמצע שנה / הוספתם מעסיק - תאם חייבים לבדוק מה קורה עם דמי הביטוח לאומי שיורד מהתלוש.
    ובקיצור: כמו שחייבים ומפורסם יותר הקטע של 'תיאום מס' שצריך להגיש למס הכנסה - אחרת יקחו ממכם המון מס הכנסה בעבודה הנוספת וכו' או בעבודה הראשונה גם אם לא הגשתם טופס 101
    - ככה לגבי הביטוח לאומי
    יש שיעור משתנה בדמי ביטוח לאומי לפי ההכנסה עד סכום של 7500 בערך לוקחים יחסית ממש קצת, כל שקל שמעל 7500 משלמים עליו אחוזים מנופחים יותר של ביטוח לאומי ומס בריאות.
    מה שקורה - אם התחלתם עבודה חדשה, או שיש לכם שני מעסיקים - המעסיק החדש/הנוסף צריך להפריש את השיעור הגבוה של הביטוח לאומי ומס בריאות מהתלוש הזה, כי אין לו מושג כמה אתם מרוויחים בתלוש הראשון.
    לכן - א. בביטוח לאומי (אזור אישי) אתם מבקשים 'תיאום ביטוח לאומי' לפי ההכנסות שאתם כותבים להם (לא צריך להעלות תלושים) - מקבלים אישור ומעבירים את האישור למעסיק שלכם השני / החדש (שימו לב! אם החלפתם עבודה באמצע שנה עדיין חיבים את זה).
    ב. אם בשנה האחרונה או לפניה עברתם עבודה או שקבילתם תלוש משני מעסיקים שונים - באור אישי בביטוח לאומי תבקשו 'החזר דמי ביטוח' - זה מלא מלא מלא כסף!!!! יכול להגיע בשקט ל10,000 ש"ח לשנה
    משתפת מעל במה זו- יש לי 100% הצלחה בקבלת החזר מלא בסכסוכים בעליאקספרס
    ספרתי עכשיו ויש לי 98 סכסוכים- ובכולם FULL REFUND- החזר מלא

אז למה הלכתי היום על סכסוכים ולא על טיפים לקניה- כי אני מקבלת על זה יותר שאלות באישי

יאלה, נתחיל

למה אנחנו פותחים סכסוך?

1. כל מוכר מבטיח החזר מלא אם לא מקבלים את המוצר תוך X ימים (מוקף באדום) 60 יום
    111.jpg
    אם נשנה את שיטת השילוח- במקרה הזה לא משתלם כמובן...
    גם מספר הימים אותם מבטיח המוכר להגעת החבילה- ירד- 27 יום
    22.jpg

אם לא קיבלנו את החבילה עד סמוך למועד המובטח- יש לנו 2 אופציות:
    א. לבקש מהמוכר להאריך את הגנת הרכישה ע"י המשפט הזה
    Can you please extend the purchase protection for me?
    Thanks

ב. לחכות שיעברו מספר הימים הכתוביחם ב"אחריות המוכר" ולפתוח סכסוך

מה אני בוחרת לעשות? את שניהם!

לדוגמא, הזמנתי מוצר ועברו 58 יום מההזמנה- אני מבקשת מהמוכר להאריך את הגנת הרכישה, הוא מאריך בשמחה- ומחכה עוד יומיים שלושה, כשעוברים 61- 62 יום- אני פותחת סכסוך

מה כותבים בסכסוך כזה? הנה דוגמא- למעלה רואים את ההתכתבות שלי עם המוכר- הבקשה להארכת הגנת הרכישה
    ולמטה רואים את הסכסוך, 3 ימים אחרי הבקשה להארכה
    בסכסוך כתבתי שהמוכר מבטיח החזר מלא תוך 60 יום וכבר ביקשתי ממנו להאריך וחיכיתי ועדיין לא קיבלתי את המוצר
    המוכר הזה היה ממש חביב ועליאקספרס אפילו לא היו צריכים להתערב
    המוכר הסכים להחזר
    וקיבלתי אותו
    33.jpg

בטח אתם חושבים עכשיו, זה מה שהיא השיגה? 75 סנט?
    אז בבקשה כמה דוגמאות אקראיות

44.jpg

2. האופציה השניה לבקשת החזר היא שהמוצר לא כפי שתואר
    חשוב!!! לא הכוונה שבתמונה זה היה נראה כחול רויאל חם וקיבלתי כחול רויאל חמים עד חם
    אלא הבדל משמעותי בצבע או צבע אחר
    פריט אחר ממה שהזמנתי
    או הזמנתי שניים וקיבלתי אחד
    או איכות לא טובה: שבור, מוכתם, לא עובד, שרוט וכו

דוגמאות שלי: מסך לפלאפון שרוט- לדעתי יד שניה
    הזמנתי מכנס ורוד וקיבלתי תכלת
    חולצה עם כתם אבק ענק (שירד בכביסה אבל לא רלוונטי לסכסוך)
    שמלה בצבע חאקי שהגיעה חומה לגמרי
    גודל לא נכון בטבל תהגדלים- הפרש משמעותי
    שעון לא עובד

החלק החשוב בסכסוכים כאלו הוא ההוכחה- תמונה ורצוי וידאו שמראה היטב את הפגם
    לדוגמא: הסרטה של 10 שניות שרואים שהמחוגים בשעון לא זזים
    תמונה של החולצה עם הכתם
    הסרטה שעוברת משריטה לשריטה במסך הפלאפון
    תמונה של המכנס שהגיע לצד מה שהזמנתי
    סרט לד שחסרים לדים, מפסק שחסר האופציה להדליק

דוגמאות? בבקשה
    UTB8A5p2y4HEXKJk43Jeq6yeeXXay.jpg UTB8u0qPfMnJXKJkSaelq6xUzXXa9.jpg UTB8cX9pfYnJXKJkSahGq6xhzFXaU.jpg UTB8g3OHoyaMiuJk43PTq6ySmXXaS.jpg UTB8VgsbdL2JXKJkSanrq6y3lVXaX.jpg UTB8.fAcdFPJXKJkSahVq6xyzFXaT.jpg

( 2 התמונות הראשונות זה המכנס והחולצה שהבטחתי הוראות איך לקבל אותם חינם- החולמה המוכתמת כובסה והמכנס התכול- גם כן התרגלתי ליופי של תכלת לבת ולא רק ורוד...)

יש עוד אופציות בהן פותחים סכסוכים- תכתבו לי אם מענין אתכם- כי זה עבודה די קשה לכתוב את הטיפים ולהעלות צילומי מסך- אם מענין מישו- אני אעלה

מזכירה שאני מאד אוהבת לעזור (בעיקר לעזור לאנשים לקבל את הכסף שלהם, סתאאםםם...) אז אני באישי לשאלות
    אבל תשתדלו למקד ולשאול את כל השאלה בהודעה אחת ולא כל שניה להוסיף לי עוד 2 שורות בסיפור, אני לא פסיכולוגית שצריכה לחלוב מידע...)
    לדוגמא
    אני מקבלת הודעה:
    הזמנתי פריט בעלי אקספרס
    אני: נו
    היא: הוא לא הגיע
    אני: אויש, מה עשית?
    היא: ואז פתחתי סכסוך

וכו'...

בטיפ הבא בס"ד
    איך מזמינים עגלת תינוק ומה לא עושים!!! פוסט שיתוף רווי דמעות...סתאאאםם
    מזכיר לעצמי - ולכם, בפעם התשעים בערך, שלא לקנות אף פעם, בשום מצב ובשום תנאי ברשת הענקית קיי אף פי (שגיאת הכתיב מכוונת).

במקום להכביר במילים, פשוט משתף את ההתכתבות הארוכה שלי איתם.
    שמונה פרקים קצרים קצרים.

ו... אוף!!! למה אני עושה שוב ושוב את הטעות וקונה ברשת הזו? למה??
    לשלם מחיר מלא ואז לגלות שאין שירות לקוחות? אין? אין?

פרק 1
    ככה זה התחיל:
    1731410485646.png

פרק 2
    אני מדווח לחברה על ייאוש וסבל אמיתיים שחוויתי.
    1731410556684.png

פרק 3
    שירות הלקוחות מפגין אדיבות מופלאה!
    image.png

באותו היום לא הייתי על המחשב. (מותר לי?). וכשפתחתי אותו גילית כי בהיעדרי, בתוך 6 שעות בלבד...
    1731410650765.png

כעבור שעתיים נוספות...
    1731410702018.png

פרק 4
    הלקוח זועם
    1731410720697.png

פרק 5

שירות הלקוחות משתתף בצער הלקוח
    1731410735542.png

כתבתי שכן.
    הם רצו לדעת שעה וסניף שוב, אז כתבתי.

הוספתי עוד הרבה תסכול:
    1731410792433.png

פרק 6
    שירות הלקוחות מתעלה על עצמו.

הברנש רצה תמונה של המוצר - צילמתי ושלחתי.
    ואז גיליתי...
    ש... טאאאדם. הפניה נסגרה!
    אני מנסה להבין למה, ומקבל תשובה מאוד מפתיעה.
    שימו לב לשורה התחתונה.

1731410840505.png

פרק 7
    וזהו פחות או יותר

התעייפתי. לקחתי את המוצר, זרקתי לפח הקרוב, ומחקתי מליבי את זכרו ואת שוויו. (מוצר של מאה שקל בערך)

פרק 8
    ואני תמה לעצמי. מנסה לפצח את הסוד.

למה אנחנו מסכימים לקבל חווית שירות כל כך מזעזעת?
    אף חנות בארץ לא הייתה מתייחסת כך ללקוחותיה, ולא משנה מי ומה.

אז למה אנחנו ממשיכים לקנות מהרשת הישראלית הלא נעימה הזו, עוד ועוד?

מה אנחנו, עיזים?
    לא מגיע לנו לקבל שירות?
  • 116
  • בשורה למובטלים: טופס רישום אחד לשירות התעסוקה ולביטוח הלאומי

אחרי שנים של ביקורת על הרישום הכפול אליו נדרשים המובטלים, בייחוד בתקופת הקורונה, מערך הדיגיטל הלאומי פיתח טופס משותף ללשכת התעסוקה ולביטוח הלאומי. עכשיו רק נשאר לנסות להבין, למה זה לקח כל כך הרבה זמן?

שחר אילן 12:57, 03.08.23

אחרי שנים רבות של המתנה וביקורת ציבורית קשה, שירות התעסוקה והביטוח הלאומי איחדו את הטפסים לדורשי העבודה, זאת לאחר הביקורת הקשה שנמתחה במשבר הקורונה על הצורך לפנות לשני הגופים והסרבול בהעברת המידע ביניהם. המשמעות היא שמועד הגשת הטופס יהיה גם המועד הקובע לצורך חישוב תחילת תשלום דמי האבטלה.
    הטופס האחיד כבר פעיל.

הביטוח הלאומי אחראי לתשלום דמי האבטלה. שירות התעסוקה מטפל ברישום של דורשי העבודה ובניסיון לשיפור המיומנויות והשמה מחודשת שלהם. הקשר של המובטל עם שירות התעסוקה הוא תנאי לקבלת דמי האבטלה, אלא שכפילות הרישום והבירוקרטיה הקשו מאוד על דורשי העבודה ביחוד בתקופה שהיו 1.2 מיליון מובטלים בשיא הסגר הראשון בקורונה.

השבוע החל לפעול הטופס המשותף שפיתח מערך הדיגיטל הלאומי. עם מילויו טופס המידע ישלח לשני הגופים והמובטל יידרש להתייצב בשירות התעסוקה תוך 15 יום מהגשת הטופס. השאלה הגדולה היא כמובן למה זה לקח כל כך הרבה שנים?

ראש חטיבת הטכנולוגיות במערך הדיגיטל הלאומי, יוגב שמני מסביר את התהליך הממושך בכך ש"מדובר בשני גופים גדולים, עם בסיסי מידע משמעותיים ומורכבים. הפיתוח איגד את הממשקים של שני הגופים בצורה שמאפשרת לאזרח לצרוך את הכל במקום אחד". סיבה נוספת היתה כנראה שמערך הדיגיטל נותן עדיפות לפיתוחים שעוסקים במספר גדול יותר של משתמשים. על העובדה שהטופס המשותף לא מעיד על עידן חדש ביחסים מעידה העובדה שבעקבות פרסום ההודעה על הטופס החדש פרץ עימות פומבי בין דוברויות הביטוח הלאומי ושירות התעסוקה.

מ"מ מנכ"ל הביטוח הלאומי, ירונה שלום אמרה כי "שיתוף הפעולה האמור חשוב על מנת להקל על המבוטחים ולחסוך מהם להגיע למספר גופים בו זמנית. הטופס האחוד מייעל את התהליך ומצמצם משמעותית את הבירוקרטיה עבור האזרח".

מנכ"ל שירות התעסוקה, רמי גראור אמר כי "מדובר בבשורה שתשים סוף לבלבול ולסרבול; לא עוד עיכובי זכאויות. הטופס יאפשר לדורשי העבודה להקדיש את מלוא הזמן והמרץ למאמצי החזרה לעבודה ולא לבירוקרטיה"

מנכ"לית מערך הדיגיטל הלאומי, שירה לב עמי אמרה ש"הטופס האחוד הדיגיטלי הוא חבל הצלה עבור אנשים מכל המגזרים ובכל מצב סוציו-אקונומי. משבר התעסוקה מקשה על התושבים מספיק, על המדינה לעשות כל מאמץ כדי להקל".

מקור
    0 תגובות
    מיועד רק למי שיש כרטיס של חברת ישראכרט, ויצא לו להתקשר ולהמתין לנציג של השירות לקוחות.

כידוע, חברת ישראכרט נקנסה על זמני המתנה ארוכים, בניגוד לחוק 6 דקות.
    הקנסות לא מפריעים לה כלל, והיא ממשיכה במדיניות של זמני המתנה ארוכים.
    עשיתי עשרות שיחות לשירות, ואפילו לא פעם אחת קיבלתי נציג בפחות מ-10 דקות. בדרך כלל זמן ההמתנה הוא 20 דקות. ובזמני עומס 40 דקות.

זה מה שעשיתי: התקשרתי לשירות, לחצתי על האפשרות שנציג יחזור אלי. למחרת, כשחזר אלי נציג ביקשתי לדבר עם נציג בכיר על מנת שיתן לי פיצוי כספי על זמן המתנה שהוא ארוך. מנהל חזר אלי וזיכה אותי במיידי בלי לעשות בעיות (הם יודעים טוב מאוד שהם עוברים על החוק ואפילו לא צריך להתווכח או להתמקח). כעבור חודש עשיתי זאת שוב (על שיחה אחרת שהמתנתי).

בינתיים קיבלתי 2 זיכויים, אחד על סך 50 ש"ח. ואחד על סך 35 ש"ח.
    יש אנשים שמעוניינים להשקיע, אך לטענתם הסיבה שהם אינם משקיעים היא שהם לא מצליחים לחסוך. בחלק מהמקרים יש אמת בטענה, ובחלק מהמקרים דרוש רק שינוי התנהגותי בכל מה שנוגע להתנהלות כלכלית. אפשר לדבר על הנושא של חיסכון והגדלת הכנסה ללא סוף, אבל אני רוצה לדבר דווקא על הגדלת הכנסה בצורה הפשוטה ביותר – העלאה בשכר. זה אמנם לא פתרון קסם וגם לא מתאים לכולם, אבל בהרבה מאוד מהמקרים אתם תגלו שזה פשוט משחשבתם.

אז אם יש לכם עבודה מסודרת ועבר זמן רב מהיום בו קיבלתם העלאה בשכר, אתשקלו לקבוע עם המעסיק שיחה ותבקשו ממנו שיעלה לכם בשכר.

ישנם מעסיקים שמעלים שכר לעובדים אחת לשנה, ויש מעסיקים שלא ממש דואגים להעלות את השכר אחת לתקופה. אם המעסיק שלכם משתייך לקטגוריה השניה אם אתם לא תעשו את זה אף אחד לא יעשה את זה עבורכם.

החסם המרכזי שעומד בפני האנשים הוא החוסר נעימות, חברים תתעלמו! המחיר שתשלמו אם לא תדברו עם המעסיק עלול להיות גבוה ממחיר חוסר הנעימות שתשלמו אם תדברו עם המעסיק והוא לא יאשר את הבקשה...

אגב במידה ואתם מרגישים שאינכם מתגמלים מספיק וודאי שאתם צריכים לעשות שיחת שכר עם המעסיק. אתם אינכם עובדים בשביל למלאות את היום, אתם עובדים בשביל להביא כסף הביתה! ולכן אתם צריכים לקבל לפי מה שמגיע לכם.

במידה ובקשתכם אושרה תגלו לפתע שיש לכם עוד 500 ₪ או יותר שתוכלו להקדיש את כולו להשקעה.

בהצלחה!
    מאמר שהתפרסם ע"י ד"ר אדם רויטר, ואשמח שתשתפו פה את תובנותיכם בנושא.

התוכנית הכלכלית לחיסולו הסופי של החמאס ולהחזרת החטופים​

ניתן לחסל את החמאס סופית ולהחזיר את כל החטופים ע"י מהלך נרחב של מלחמה כלכלית כהמשך למלחמה הצבאית.
    התוכנית שאפרט כאן הועברה כולה או חלקים ממנה, לגורמים בכירים ביותר במשרד הביטחון, במשרד לעניינים אסטרטגיים, לבכירים ביותר באוצר, בבנק ישראל, ברשות המיסים, במשרד החוץ, ברשות להלבנת הון ועוד. התגובות היו רובן ככולן חיוביות מאד (היו גם מספר הסתייגויות).
    על התוכנית הזו אני עובד כבר מספר שנים יחד עם שותפים שהינם מומחים בכלכלת עזה ובמלחמה כלכלית בטרור. אציין כאן את אייל עופר, מומחה לכלכלת עזה ולמערכת הבנקאות הפלסטינאית ואת ד"ר אודי לוי, לשעבר ראש יחידת הרפון (צלצל) במוסד, היחידה האמונה במוסד על מלחמה כלכלית בטרור. בעקבות המלחמה התוכנית הגיעה להערכתנו לשלב הבשלה וכעת גם הזמן הנכון להוציא אותה לפרסום ציבורי.

שימוש במשפט הבינלאומי למלחמה בטרור

השאיפה החזקה ביותר של העזתים היא להשיג כספים מהעולם לצורכי שיקום. במאמר מוסגר חשוב שנבין שזה למעשה פרס לטרור. עזתי יקר, נהרס לך הבית במלחמה? נבנה לך אחד חדש וטוב יותר מקודמו. אך ברמה הפרקטית ישראל לא תוכל למנוע זאת (מלבד למחבלי חמאס שלישראל חייב להיות וטו אפקטיבי על הקמת בתים עבור משפחותיהם). עם זאת, זהו כלי מרכזי איתו ניתן יהיה למנף את מיגור החמאס והחזרת כל החטופים. כיצד?

קיים מסד משפטי בינלאומי נרחב שנקרא Anti-Money Laundering (AML). אלו הם חוקים ותקנות בינלאומיות שמחייבות את כל מערכת הבנקאות בעולם ושמטרתם מלחמה בארגוני פשע וארגוני טרור, זאת באמצעות איתור הכספים המשמשים לצורכי הלבנת הון. החמאס מוגדר כארגון טרור בארצות מערביות רבות ולפיכך כל עוד הוא שולט ברצועת עזה אסור ע"פ ה-AML להעביר לו כספים. כל מדינות העולם המערבי, אלו שמהן אמורים להגיע כספי השיקום, מחויבות לחוקים ולתקנות האלו. אם יש משהו שבאמת מפחיד את המערכת הפיננסית הבינלאומית זה להיות מוכתמת תחת AML.

מערכת הבנקאות הישראלית תהיה חשופה ל-AML

על רקע ה-AML, למערכת הבנקאית הישראלית לא היה שום עניין לעבוד עם הרשות הפלסטינית. כדי לעקוף זאת הגה בזמנו נגיד בנק ישראל דאז, סטנלי פישר "חומת אש" עבור מערכת הבנקאות הישראלית. זו הבטיחה שבמידה והבנקים הישראליים יתבעו על העברת כספים לרשות הפלסטינית באיו"ש ובדגש משם לרצועת עזה (כך עבר מסלול הכסף), המדינה מתירה להם לעשות זאת ותגן עליהם מפני תביעות משפטיות. למעשה, המדינה חייבה את בנק הפועלים ובנק דיסקונט לעבוד עם הרשות הפלסטינית ובתמורה ניפקה להם שיפוי בגין תביעות פוטנציאליות על העברות כספים לטרור. יתירה מזו, בשנים האחרונות המדינה גם הקימה חברה ממשלתית ששמה "שירותי קורספונדנציה", שתפקידה לשמש כמסלקה ולעבוד מול הרשות הפלסטינית בכל ההיבטים הפיננסיים וגם לשאת בסיכון התביעות המשפטיות במקום הבנקים – חברה זו, יש לציין, עדיין אינה עובדת.
    בעקבות המלחמה ברור שמדינת ישראל עצמה כבר לא מוכנה לאפשר העברת כספים שיגיעו בסוף לחמאס בעזה, ולכן וודאי שאף בנק ישראלי לא יהיה מוכן לעשות זאת יותר. ללא האפשרות הזו, כסף לא יגיע לחמאס. מכיוון שהעברת כספים ממערכת הבנקאות הישראלית, ממנה למערכת הבנקאות הפלסטינאית באיו"ש וממנה למערכת הבנקאות בעזה היתה הדרך היחידה להעברת כספים לרצועה (בד"כ במשאיות ברינקס), ברור שללא אישורה של מדינת ישראל, כסף לשם אכן לא יעבור.

מכאן, שעל ישראל לדרוש ולעמוד על כך, בפני כל שותפותיה הבינלאומיות, אלו שירצו להעביר כספי שיקום לעזה, כי על רקע ה-AML, כספי שיקום לא יגיעו לרצועת עזה לפני שחמאס כארגון יפורק וראשיו יוגלו לחו"ל וכל זאת כמובן רק לאחר החזרת כל החטופים. זה יהיה תנאי בסיס שעל ישראל לקבוע חד-משמעית לפני שכספי שיקום בכלל יתחילו לזרום לעזה.

המטרה: לחנוק כלכלית את החמאס ולחסלו סופית

6 הנקודות החשובות ביותר:
    1. בלי כסף אין טרור. הכסף הוא החמצן.
    2. הכנסות החמאס הגיעו בעיקר מהיטלים ופרוטקשן על המשק העזתי. לפי מחקר שערכו בעבר אהוד יערי ואייל עופר, 75% עד 85% מהכנסות חמאס מופקות מכלכלת עזה ורק היתר הגיע מאונר"א או מסיוע מקטאר.
    3. כ-25% מהאוכלוסייה הן חמולות שממלאות את שורות החמאס וזו פרנסתם העיקרית. אין דבר כזה "סקטור פרטי בעזה" - חמאס שולט 17 שנה ומעורב בכל החיים הכלכליים ישירות או באמצעות אנשי קש.
    4. לחץ כלכלי על עזה (לא הרעבה!) הרבה יותר הומני מלחץ צבאי כי הוא לא הורג חפים מפשע ולא מסכן את חיילינו. רובו נעשה "מתחת לרדאר" ונדיר שהוא מגיע לכדי ביקורת בינלאומית, וודאי במדיה, כי אין כמעט מה לצלם והנושא פחות מובן.
    5. יש לשאוף להשארת השיקום של "עזה צפון" זו שמצפון לציר נצרים - לסוף. מדוע? כדי לעודד אוכלוסיה להגר משם דרומה לאזורים שיקבלו עדיפות ויעברו שיקום בשלב הראשון. כך בעתיד פחות אוכלוסיה תהיה קרובה לאזורים שלנו ותאיים עלינו.
    6. כיום הרבה מההחלטות הכלכליות בנוגע לעזה עוברות דרך מתאם פעולות הממשלה בשטחים (המתפ"ש). חלקן בלי חשיבה אסטרטגית. צה"ל לא בנוי למלחמה כלכלית – זה לא תפקידו. יש לקחת מידי המתפ"ש החלטות שהן ברמה האסטרטגית. על ישראל לבנות מערך של הרשות להלבנת הון, רשות המיסים, בנק ישראל, המוסד, השב"כ, אמ"ן, משרד החוץ וגורמים רלבנטיים נוספים, שייצר לחימה כלכלית מתמשכת בחמאס בפרט ובעזה בכלל, גם כשהלחימה בשטח תסתיים וזאת לאורך שנים.

תוכנית כזו למלחמה כלכלית צריכה לכלול סדרת מהלכים ושני שלבים, שחלקם אסור שיהיו רשמיים:

שלב ראשון (12 עד 36 חודשים)

1. הרס כלכלי של כלכלת הרצועה התבצע בפועל כתוצר לוואי של המלחמה. הלמ"ס הפלסטינאי מעריך את ירידת התוצר מתחילת המלחמה שם בכ-80%. אסור בשום פנים ואופן לבצע הרעבה, אך על העזתים להיוותר זמן ארוך ככל הניתן במצב של שרידות בלבד: קבלת מזון, מים ומחסות אוהלים בלבד. שרידות יומיומית תקשה עליהם לנתב אנרגיות לבנייה מחדש של כוח צבאי וגם תגביר את המרירות כלפי החמאס שמונע מכספי השיקום להגיע. תקופת זמן זו חייבת להיות ארוכה ככל הניתן גם לצורכי "צריבה תודעתית".
    2. אסור לאפשר כניסת כסף מזומן מבחוץ, כי רובו יילקח בסוף לצורכי החמאס, באותה דרך בה שדד לאחרונה את הבנקים בעזה וגנב מאות מיליוני שקלים. האוכלוסיה תקבל את כל צרכיה הבסיסיים ללא צורך בכסף מזומן לשלם על זה.
    3. אחת ממטרות העל ארוכות הטווח – ייבוש "עזה צפון", משמע כל השטח שמצפון ל"פרוזדור נצרים", זאת לצורכי הביטחון של ישראל והרחקת איום הטילים רחוק ככל הניתן וכן כצריבה תודעתית. לפיכך יש לעכב ניתוב כספי שיקום לשם, ככל הניתן.
    4. חשמל לא יחובר מחדש מישראל בשום פנים ואופן. זאת כדי לחזק את סעיפים 1 ו-3 וכדי להקשות על אספקת אנרגיה שעלולה לשמש לשם חידוש ייצור הטילים וכני השיגור שלהם.
    5. לא לאפשר הכנסת מים זורמים מישראל ל"עזה צפון", זאת כדי לעודד עזתים לנוע לדרום הרצועה - לצמיתות.
    6. לא לאפשר הכנסת סחורות וחומרי גלם שעלולים לשמש למטרות צבאיות (למשל מלט למנהרות. שיבנו בתים מעץ, מבחינתנו).
    7. תיבנה בישראל יחידה סודית לעידוד הגירה של עזתים לחו"ל. מדינות רבות בעולם אוהדות את העזתים, אז אדרבה שתושטנה יד. ישראל יכולה לאפשר יציאת עזתים משטחה ישירות לנמל התעופה רמון באילת ומשם במיידי לחו"ל.
    8. לא יתקבל כסף מקטאר, מדינת הג'יהאד, לצורכי שיקום. החלטת הקונגרס האמריקאי על הקצאת 9 מיליארדי דולרים לכל מטרה הומניטרית לפלסטינאים תספיק לכל הצרכים ותאייד צורך בעזרה קטארית.
    9. עד שאין חזרת כל החטופים אין לאפשר הכנסת כספי שיקום מהעולם - כלל! יש לבסס זאת על כללי ה-AML הבינלאומיים.
    10. כלכלת עזה מבוססת על שקלים במזומן. חמאס צבר את רוב הכספים שלו בכסף מזומן ובעיקר בשטרות של 200 שקל. ביטול שטרות ה-200 שקל כהליך חוקי בישראל תאייד באופן מיידי את רוב הכסף שמשמש את חמאס למטרותיו ותאיץ את התמוטטותו.

שלב שני (דורות קדימה)

1. הגדלת רכיב הסחורות וחומרי הגלם למטרות דו-שימושיות (ברזל, מלט) תיעשה בשלבים ורק במידה ולא תהיינה אינדיקציות שהן משמשות לבניית מנהרות, הקמת מסגריות לטילים וכו'.
    2. כל הפרה של הסעיף הקודם תביא לסנקציה כלכלית בשטח. תתגלה מסגריה שבונה כני שיגור - ישראל תסגור את הזרמת המלט ל-24 שעות. שתי מסגריות כאלו, העברת המלט תיסגר לשבוע. ישראל תהיה חייבת לעמוד בכללים האלו וכל שותפיה הבינלאומיים ידעו זאת ולא יוכלו לזעוק כנגד המהלכים והסנקציות.
    3. כל מבנה השייך לאיש חמאס או ג'יהאד איסלמי ומשפחותיהם (בקרבה ראשונה) שהשתתף ב-7 לאוקטובר, ייהרס ולא ישוקם בשום פנים ואופן. לישראל חייב להיות וטו אפקטיבי על הקמת בתים אלו: במידה ויבנו מחדש – יופצצו מחדש. ישראל תפרסם זאת ברחבי הרצועה למניעת "אי הבנות".
    4. מרכזי השלטון החמאסי בעיר עזה חייבים להישאר בחורבותיהם.
    5. על ישראל להתנתק כלכלית מעזה – לחלוטין. במונחי "ערך מוסף" בנק ישראל מעריך שהמסחר עם רצועת עזה הוא בשיעור זניח לחלוטין של כ-0.05% מהתוצר הישראלי ולכן המשק הישראלי לא ייפגע מכך.
    6. כל המסחר העתידי ותשתיות החשמל והמים יגיעו לעזה ממצרים בלבד. זה יועיל למצרים, יחזק את קשרינו איתם ויאפשר לנו מבחינה בינלאומית לגיטימציה משפטית שלא לספק לעזתים חשמל ומים זורמים.

מקור
    במקום הקדמה

לפני שאני מתחיל במאמר עצמו, חשוב לי לפקוח לכם את העיניים, ולגלות לכם על 'עבודה בעיניים' שבעלי עסקים רבים עושים, ולכם, כבעלי עסק, כדאי לחקות.

ה'עבודה' הזו עושה שימוש ב'הטייה קוגנטיבית'. ההטייה הקוגנטיבית היא הטייה אנושית שכולנו לוקים בה, ואם משתמשים בה נכון מצליחים לשכנע את הלקוחות לקנות יותר, ביקר יותר, להאמין שאתם הכי איכותיים, וכדומה.

גם בתחילת המאמר השתמשתי בהטיה הזו. הכותרת שואלת 'מה זה נישה, ולמה זה חשוב?' אדם מן השורה לא מעמיק יותר מדי במה שהוא קורא, וברגע שהוא קרא את הכותרת הושחלה למוחו הידיעה שנישה זה חשוב. אם הוא היה עוצר שניה, הוא היה יכול לשאול את עצמו, אם אינני יודע מה זה נישה, מי אומר שבכלל קיים דבר כזה? וגם אם זה קיים, מי אומר שזה חשוב?

אבל כאמור, ההטייה הזו היא אנושית, וזה בסדר גמור שכך אנו חושבים. אם כי, כבעלי עסקים נרצה להשתמש בהטיות אלו כדי להטות את תודעת הלקוחות לטובתינו (כמובן, עם המוסריות הנדרשת...)

אבל, זה באמת נושא למאמר אחר שאולי ניגע בו בפעם אחרת.

אז מה זה נישה?

הפעם נדבר על נישה, ובואו, נישה זה באמת חשוב, ותיכף גם תבינו למה.

אז מה זה באמת נישה?

בעיקרון 'נישה' מתאר שקע או גומחה בקיר, אבל בפי העם, או 'בלשון הדיבור' כפי שמילון Oxford Language (שממנו גם שליתי את המשפט דלהלן) קורא לזה, נישה היא 'פלח שוק מוגדר המתאים לשווק מוצר מסוים, למתן שרות כלכלי מסוים וכדומה'.

שלום לגדעון

ואם נרד לעם, וננסה להסביר עוד קצת מה זה נישה, ניקח את גדעון כדוגמא.

גדעון היקר רוצה להתמחות ברפואה, הוא רוצה לעזור לאנשים, והוא רוצה גם, בשקט נגלה לכם, שהמשפחה שלו תעריך אותו כמומחה, ועוד יותר בשקט, הוא רוצה לקנות דירה מרווחת ברחביה.

גדעון מגיע לייעוץ, הוא נעול על לימודי רפואה, ורוצה לדעת איך למקסם את המשכורת החודשית שלו, ואת ההערכה שיקבל מהסביבה.

וזה מה שאני אומר לגדעון:

"נניח שבתום הלימודים תהיה רופא בשכונה פלונית בירושלים בה יש כ-10,000 תושבים. נניח עוד, שמתוך המספר הזה, כ-200 תושבים זקוקים לראות רופא מידי חודש".

"עכשיו, אתה צריך לשים לב שבשכונה יש עוד 10 רופאים, שכולם מאיימים עליך כמתחרים. איזה סיבה תהיה ללקוח להגיע דווקא אליך? והאם נראה לך שתוכל לבקש מחיר גבוה יותר מהמתחרים שלך?"

גדעון לא מהסס לפני שהוא עונה: "אני באמת לא יודע. אני לא רואה סיבה שיגיעו אליי ולא למתחרים שלי, ומי מדבר על מחיר גבוה יותר. באיזו הצדקה אוכל לבקש יותר?"

נישה

כאן אני מעמעם את האורות בחדר, מתכופף בדרמטיות לגדעון, ולוחש לו בקול מתקתק: 'בוא ואספר לך על נישה'.

"במקום שתהיה רופא רגיל, כמו כל העשר האחרים, בוא ותהיה משהו ייחודי. נניח רופא לעיניים. עכשיו, מתוך 200 האנשים שצריכים רופא, בערך 40 זקוקים לרופא עיניים".

"להיכן נראה לך שהאנשים הללו ילכו? לשאר הרופאים שמטפלים בין השאר גם בעיניים, או אליך שמתמקד רק בתחום הספציפי של רפואת עיניים?"

"כנראה שאליי" משיב גדעון.
    "וזאת למה?" אני שואל.
    "כי אם אני עוסק רק בתחום מסויים, כנראה שאני יותר מומחה בתחום הספציפי הזה" אתם בטח עונים.

"יפה מאוד, גדעון! עכשיו מה לגבי המחיר? אנשים יסכימו לשלם יותר על ה'נישה' שלך? בעיני המשפחה שלך תהיה מוערך יותר וכשתגיע למפגשים כולם יקבלו את רופא העיניים המומחה?"

ולמעשה

לנישה יש הרבה מעלות, ואצל גדעון מנינו רק כמה מהם (לקוחות, תמחור, מומחיות). אם תהיה לכם נישה מיוחדת בעסק, תוכלו לשווק את עצמכם בקלות יותר, לבדל ולמתג את עצמכם ביותר קלות, ועוד ועוד.

שיעורי הבית מהמאמר הזה, (כמובן חוץ מעצם חיפוש ה'נישה' הייחודית בעסק שלכם...), יהיו לחשוב על מקומות נוספים בהם הנישה תסייע לכם.

כשכמובן, נישה קיימת כמעט בכל תחום. אם מדובר בחנות פלאפל החנות יכולה להיות נישה כשהיא פונה לפלח השוק שרגיש לגלוטן, אם ניקח כדוגמא חנות נעליים היא יכולה להיות חנות שמיועדת לילדים, (כשכאן חשוב לשים לב לתמרור האזהרה, בקטע הבא:)

תמרור אזהרה:

בקטע הקודם הבאתי כדוגמא חנות נעליים שהנישה שלה היא שהיא מיועדת לילדים. וכאן, חשוב לדעת, טמון מוקש.

שימו לב למשפט הבא: נישה היא נישה רק כשהיא נישה.

והיינו: הנישה תוכל לשמש כנישה ולבדל אותנו מהשוק, רק כשהיא באמת נישה. כשחנויות נעליים המיועדות רק לגברים הפכו לנפוצות, כבר לא מדובר בנישה, כי שוב הגענו למצב שאין לעסק ייחודיות ופלח שוק מסויים שאליו אנו פונים.

תמרור אזהרה 2:

לא תמיד כדאי להיות נישה!

נחזור שניה לגדעון, ונבין למה.

נניח שמתוך 200 איש הזקוקים לראות רופא בחודש, יש רק 5 שזקוקים לרופא עיניים.

אם גדעון יהיה רופא רגיל, קהל היעד שלו יהיה בערך 20 איש (לפי החלק היחסי שלו אצל הרופאים ביחס ללקוחות), אבל עכשיו, המקסימום יהיה 5 לקוחות!

לא כדאי.

ובנוסח אחר: כשאנו בוחרים נישה, אנו תמיד מקטינים את קהל היעד שלנו, כי אם לפני כן התעסקנו בתחום רחב יותר שמתאים למגוון גדול של אנשים, כעת אנו מתעסקים רק בנישה מסויימת שמתאימה לפחות אנשים.

אבל עדיין, שווה לנו להקטין את קהל היעד, מכיוון שבמשבצת ה'נישתית' יש פחות מתחרים, יותר הערכה וכסף, ועוד כמה.

אבל אם הנישה קטנה מידי, צריך פשוט לחשוב על נישה אחרת, שגם ייחד אתכם, ידגיש אתכם במרקר וישרה יוקרה על העסק, וגם יביא רווחיות ולא להיפך.

שיעורי בית

כמה אתם מתגעגעים למילה הזו, 'שיעורי בית'! אז הנה, הכנתי בשבילכם.

חשבו על נישה ייחודית לעסק שלכם, משהו שייחד אתכם משאר המתחרים בשוק.

בנוסף, חשבו על רשימה של לפחות 8 תחומים בהם ההתמקדות בנישה תסייע לכם.
  • 233
  • נתקדם שלב

בטור הקודם דיברנו על 'מה אתה מוכר', והבנו שאחד השלבים הראשוניים ביותר בייעוץ העסקי, הוא להבין מה המוצר שאתם מוכרים.

בשלב הנוכחי ננסה להתקדם עוד שלב בנושא ה'מוצר', ולהבין איך אנו מגדירים את המוצר. כלומר: כיצד אנו יכולים לדעת מה בדיוק אנו מוכרים, או לחילופין, בעסק חדש או כזה הרוצה להגדיר את עצמו ככזה, מה אנחנו רוצים למכור.

גלידה בסיבוב וספה לסלון

ובכן, טאדדדדם, קבלו בתשואות את הידיעה הבאה: כל קנייה שאדם עורך, ולא משנה איזו, מטרתה לענות על צורך מסויים.

אז נכון, לא חידשתי כאן כלום, אבל בכל זאת, בשלב הבא בו ננסה לזהות מה הצורך, נרד לרזלוציות נמוכות יותר שם נבין מה החידוש שכתוב פה.

ובכן: כשאנו מוכרים מוצר, עלינו לזהות מה הצורך של האדם הרוכש אותה. הצורך של האדם מונע או מרצון להימנע מכאב, או מרצון להשיג עונג.

לדוגמא: כשאדם רוכש אקמול, הוא רוצה להימנע מכאב. כשאדם רוכש גלידה הוא מונע מרצון לעונג.

אך, חשוב לשים לב שלא תמיד זה שחור לבן. אם לדוגמא שלושה חברים הולכים לסיבוב ושניים קונים ארטיק, גם השלישי יצטרף ויקנה, לאו דווקא ממטרה להנות מהארטיק, אלא כדי להימנע מהכאב שלחבריו יש ארטיק, ולו אין.

ניתן לומר שרוב הקניות מונעות על ידי הכאב, ורק מיעוטן מונעות מרצון לעונג.

עוד דוגמא: עקרת הבית 'חייבת' ספה חדשה, בעיקר כי לא נוח לה, כי לאחותה יש, כי הסלון מכוער, ועוד. הסיבות הללו הן כאבים, ורכישת הספה מספקת מענה לכאב. (אם כי, כמעט בכל רכישה למטרת הרגעת כאב יש גם אחוזים מסויימים של רצון לעונג, וכן להיפך).

למה?

השלב הבא בייעוץ יהיה לזהות מה מניע את הלקוח להגיע אליכם. או, במילים שלנו: מה הכאב שמניע אותו לקניה?

לאחר שנבין את הכאב, יהיה לנו קל הרבה יותר לשווק את עצמינו בצורה נכונה, ובעיקר, אם נדע איזה כאב אנו פותרים, נדע בצורה ברורה מה המוצר שאנו מוכרים, ולשם אנו חותרים בכתבה הזו.

אם נחזור לדוגמאות של הטור הקודם: חנות בגדים אחת, עונה בעיקר על הצורך הבסיסי של בגד ללבוש. חנות בגדים אחרת עונה על כאב של אדם אמיד שלא מסוגל לחשוב על כך שהוא מופיע בחתונה בלי חליפה יוקרתית ראויה לשמה. חנות שלישית עונה דווקא על הצורך החברתי של נערות בנות עשרה שזקוקות למלבושי כבוד לפי המילה האחרונה ש'סטייל' דמיוני קבע, כדי שהחברות שלהן לא יבוזו להן (כך לפי אותו ממציא הסטייל...)

ובקיצור

ובקיצור: כשאנו רוצים להגדיר במדוייק מה המוצר שאנו מוכרים, ננסה לזהות על איזה צורך הוא עונה. איזה כאב הוא פותר, ולחילופין איזה עונג הוא מעניק.

כשנבין את הנקודה הזו יהיה לנו קל בהרבה להגדיר במדוייק מה המוצר שלנו, למי אנו מוכרים אותו, איך בדיוק הוא אמור להיראות, כמה הוא אמור לעלות, ועוד...

ולא נתאפק מלהביא שוב דוגמא: אם בעל חנות פלאפל מבין שהכאב של הלקוחות הוא פשוט הרעב, המשימות שלו יהיו רק להציב שלט אדיר מימדים מעל החנות ואולי לפרסם במקומון, וכמובן להכין אוכל מזין. לעומתו, בעל המסעדה שממול, יזהה שלקוחותיו דווקא מחפשים רצון לעונג, הם רוצים לצאת פעם בשבוע לשעת איכות עם הפרגיות... ולכן, המשימות שלו יהיו להתאים את המסעדה לאנשים שמחפשים שעת איכות. מוזיקה עדינה, עיצוב פנים מרגיע, שולחנות רחוקים זה מזה, מיקום נחבא אל הכלים ולא רועש, ועוד ועוד פרמטרים שהצד השווה שבהם הוא שהם עונים על הצרכים של הלקוחות.

שיעורי בית

נסו לזהות את הסיבה שעומדת מאחורי הקניות שנערכות בחנותכם. כתבו לעצמכם רשימה של לפחות 5 סוגי 'כאב' ו-2 סוגי 'עונג' שאנשים רוצים להשיג באמצעות הקניה בחנות שלכם.

זה יעזור לכם המון במיקוד. מבטיח!
    תימהון

אחת השאלות הראשונות שאני שואל בתהליך הליווי היא: יש לך מושג מה אתה מוכר?

בשלב הזה, עיני היושב מולי נפקחות בתימהון. וכי יש צד בעולם שמי שמקדיש 300 שעות בחודש לחנות בגדים שבבעלותו אינו יודע שהוא מוכר בגדים? שמי שעומד ומטגן יום ולילה פלאפל וצ'יפס אינו יודע שהוא מוכר פיתה פלאפל?

אך עד מהרה הגבות חוזרות למקומן, וההבנה מחלחלת ללב המתייעץ.

ברור לי שבחנות בגדים נמכרים בגדים ובחנות פלאפל קונים פלאפל. ועדיין, השאלה היא: מה בדיוק המוצר שאתה מוכר?

סיור בבני ברק

ואסביר:

ניקח לדוגמא את רחוב רבי עקיבא בבני ברק שם קיימות עשרות חנויות ביגוד. טווח המחירים בחנות מסויימת היא 300-500 ₪ לבגד, בחנות אחרת 400-900 ₪, ובחנות שלישית 1,200-3,500 ₪.

כמובן שייתכן שההבדלים במחיר נובעים ממהות המוצר עצמו. בחנות אחת מוכרים בגדים מתוצרת סינית ובמקבילתה מתוצרת אמריקאית, אבל ההבדל היותר מצוי אינו תלוי כלל בחומר ממנו נתפר הבגד.

מה כן מבדיל בין חנות לחברתה?

אולי השירות? עיצוב הפנים בחנות? מספר המוכרות שעומדות הכן לשרת את הלקוחות? מספר המטרים הרבועים שהחנות עומדת עליהן? כל זה ועוד שלל שינויים הם אלו שיוצרים את ההבדל.

כשמישהו (או מישהי...) מוכן לשלם עוד 1,000 ₪ על בגד, לא תמיד זה אומר שהוא יקבל מוצר שונה ממישהו אחר ששילם 1,000 ₪ פחות. ייתכנו שני אנשים שיקנו את אותו בגד, אותו דגם, מאותו מפעל וארץ ייצור, בהבדל של אלף שקלים.

אז מדוע מישהו שילם אלף שקלים יותר?

מי שקנה במחיר היקר יותר שילם גם על נוחות, שירות, מהירות קנייה, חנות בקרבת מקום, חווית קנייה ועוד שלל דברים שאנשים מוכנים לשלם עליהם יותר.

אז מה אתה מוכר?

בשלב הזה, כשבעל העסק שמולי מבין את השאלה, הוא יגלה לפעמים שהוא באמת לא יודע מה הוא מוכר.

נכון שהוא מוכר בגדים, אבל האם הוא שם יותר דגש על השירותיות או על המחיר הזול? האם הוא מתמקד בלהיות במיקום הכי מרכזי בבני ברק או דווקא במרכז מסחרי שקט יותר?

כשתדעו מה בדיוק המוצר שאתם מוכרים, יהיה לכם קל יותר לשווק, להגדיר את קהל היעד שלכם, לדעת מה הוא מחפש, מה הוא אוהב, לפעמים תגלו שאתם אפילו יכולים להעלות את המחיר משמעותית ויהיה מי שמוכן לשלם על המוצר שבגינו אתם מעלים את המחיר, ועוד ועוד נקודות שהמכנה המשותף שלהן הינו שאם תגדירו במדוייק את המוצר שלכם, תוכלו למכור יותר ביותר.

ולסיכום

חנות פלאפל לא מוכרת רק פלאפל. כשפלוני נכנס דווקא לחנות הפלאפל הזו, זה בגלל שהוא רוצה לקנות פלאפל בחנות שיש בה מוזיקה קלאסית נעימה, תאורה מוחשכת ועיצוב פנים מרהיב. הוא משלם יותר על החיוך של המוכר, ועל האסתטיקה במהלך הכנת הפיתה שלו.

אלמוני נכנס לחנות פלאפל אחרת כי הוא רוצה מחיר זול, מוזיקה רועשת וקצבית, ופלאפל דביק על משטח נירוסטה מלולכלך (טוב, את זה הוא לא באמת רוצה, אבל הוא מודע לכך שזה המוצר שהוא קונה. ובעל חנות הפלאפל אמור להיות מודע לכך שזה מה שהוא מוכר).

המכירה שלכם תכלול הרבה דברים נוספים על המוצר עצמו. זמינות, איכות, מותג, ערך מוסף, ועוד רבים.

שיעורי בית

אז מה אתם מוכרים? באיזה מעטפת אתם עוטפים את המוצרים שלכם?
    לא תאמינו, אבל לפעמים הכסף שלכם נוזל מבין מהאצבעות!
    מה עושים כדי למנוע את זה?

- דברו עם הבנק, בקשו ממנו לבטל את העמלות בחשבון
    - בקשו ממנו לבטל את עלות כרטיס(י) האשראי
    - יש לכם קו טלפון ביתי עם 2000 דקות חינם? אולי אתם כבר לא צריכים את זה? קו רגיל יכול לחסוך לכם 70 שקלים לחודש!
    - התוכנית הקיימת שלכם לתשתית+ספק, אולי יקרה מדי? תבדקו!
    - מה עם העלות החודשית של הטלפונים הניידים? נסו להתנייד ולקבל מחירים טובים יותר! אגב, אולי אתם משלמים על סימים שאינם בשימוש?
    - לא עובדים? אפשר להוריד את עלות הביטוח לאומי ע"י עבודה שבועית של שעה בלבד ודיווח על ידי המעסיק (למשל וועד הבית)
    - חשמל, נסו לעבור לחברה מקבילה (פופאי עדיין נותנים 10% הנחה)
    - ביטוח משכנתא / חיים / בריאות - נסו לבקש תוכנית זולה יותר
    - מעלית בבניין? איפה אפשר לקצץ?
    - גז. כאן זה מסובך יותר, כי צריך לעבוד עם כל השכנים, אבל לא פעם זה חיסכון משמעותי ביותר!

ובכלל, כל ההוצאות הקטנות והלא נחשבות מצטברות בסוף לסכום שהייתם מעדיפים לכייף איתו (או לחסוך!), מאשר סתם לזרוק אותו לכל מיני חברות / גופים.

אנחנו עומדים עכשיו על קיצוץ של 400 שקל חודשי, בלי לשנות שום דבר בהרגלי החיים שלנו, רק כמה טלפונים.
    נסו גם אתם! לא הכל מצליח לכולם (למשל, אם אתם לקוח שמשתלם לבנק, יהיה לכם יותר קל לבטל את העמלות), אבל חלק יכול להצליח גם לכם. ואם תצליחו להוריד 200 שקל חודשי, יהיה לכם בקיץ הבא עוד 2400 שקלים לחופש (או להכניס לחיסכון, כל אחד מה שמפתה אותו...)

אם יש לכם רעיונות נוספים, אשמח לשמוע!
    בוקר טוב וחודש טוב בתפילות לבשורות טובות.

הטיפ הבא יחסוך לכם הרבה כסף, ואתם מקבלים אותו כאן בחינם לרגל חג החסה הבינלאומי שחל... היום!
    ממנהגי יום החסה: לאכול חסה, לצייר חסה, לדבר על חסה, לקנות חסה, לחלק לשכנים, לבקש מהם, להכין תבשילים עם חסה, לחלק לעניים חסה, לתת לארנבות חסה מקולקלת, להצטלם איתן בפנים מלאות שמחה אגב לעיסת חסה ועוד.

_b23b1a85-1251-4a63-9006-b90b368fe090.jpg

בהמשך אולי אשכנע את פרוג לדרוש תשלום בשביל לקרוא את הפוסט הזה, ואני והם נתחלק ברווחים. חה חה.

הנה הטיפ: להתעקש לקבל פרוט אשראי בדואר.

ההסבר: כאשר אתם מקבלים פרוט אשראי במייל, לפעמים הוא מגיע לספאם, או למייל שאתם לא כ"כ נכנסים אליו, או משהו. גם כאשר אתם רואים את המייל, הפרוט לא מופיע בתוכו, וצריך להכנס ממנו לאתר החברה, ולהקיש פרטים מזהים ("למען בטחונכם", כמובן. כמובן. חה חה), ולקבל סיסמה בטלפון. תהליך ארוך ומתיש, שאני מניח שבסבירות גבוה רובנו מוותרים עליו.

התוצאה?
    אנחנו מוותרים על ביקורת מינימלית של הכסף שלנו.

לא מזמן היה משפט ענק ומתוקשר נגד חברות הטכנולוגיה, בגין מנוע החיפוש המותקן כברירת מחדל בדפדפן. מתברר שלמרות שזה כאילו כלום, מה הבעיה, רק להכנס להגדרות ולשנות מנוע חיפוש (מבינג לגוגל למשל), הרי שרוב מוחלט לא עושים את זה.

ואם לא בודקים את פרוט האשראי - מפסידים כסף חי, אמיתי. כל מיני הוראות קבע זנוחות שחתמנו לעמותת עדאלה בפורים תשפ"ג, גביה מופרזת של חברת הסלולר, לא חסר.

אז לכו תתעקשו לקבל בדואר את הפרוט.
    זה מעצבן, מרגיז, חברות האשראי עושות הרבה מאמץ כדי "לחסוך נייר" ולהקשות עליכם, אבל האופציה הזו תמיד קיימת. תמיד.
    עדיף להתקשר ולוודא טלפונית עם הנציג, גם אם זה אומר לתהתייבש רבע שעה בטלפון.

עשיתם את זה פעם אחת, וחסכתם שנים קדימה. לא שווה?

שווה.

ואחרי שעזרתי לכם, נפרד כאן. יש חג היום וצריך להספיק כמה שיותר חסה. תראו את הצדיק'ל הזה, קחו דוגמה._914b4982-d273-4b20-9ff5-3a4bfe78aed6.jpg
  • 365
  • בניהול עסקים לא מספיק להיות מומחה במקצוע הליבה שבחרת כמו שכיר,
    אלה בגלל שבחרת להיות עצמאי ואתה מנהל את העסק,
    אתה צריך לדעת את כל המקצועות של המעטפת בניהול העסק.
    הדבר הראשון שצריך בשביל להקים עסק רווחי
    זה תוכנית עסקית יסודית וזהירה
    שלוקחת בחשבון את כל ההיבטים של העסק.
    משלב הרעיון על פתיחת העסק וההחלטה בפתיחת העסק,
    בחירת המקצוע המתאים,
    או תחום המוצרים שמעניין את בעל העסק.
    עובר בתכנון המקצועי של ניתוח פלח שוק חם,
    ותמחור רווחי ומושך,
    ניהול תקציב מאוזן,
    ניהול מלאי מקצועי וזהיר,
    התנהלות נכונה מול רשויות המס,
    ושיטת גבייה קלה ובטוחה.
    בניית שיווק חד ואמיתי,
    שיטת מכירות מקצועית,
    שירות לקוחות קשוב וחרוץ,
    ושימור לקוחות פיקח ואחראי.
    וכלה בפיקוח מתמיד וערני על הביצועים בכל המחלקות,
    תוך חידוד ושיפור כל מה שצריך,
    והכי חשוב הרבה חשיבה מחוץ לקופסה,
    מעקב ולימוד מבעלי עסקים שהצליחו,
    התמקצעות תמידית בתחום שלך,
    וייעוץ עם אנשים בעלי הבנה ונסיון בעסקים.
    יחד עם הרבה חריצות יושר ואחריות אמיתית ללקוחות,
    ובקשת רחמים ממי שהעושר שלו,
    ואמונה גדולה בחי עולמים שאוהב לתת עד בלי די למי שעושה את כל מה שצריך.
    כמו שענה רבי יהושע לחכמי אלכסנדריה,
    ששאלוהו מה יעשה אדם ויעשיר,
    אמר להם ירבה בסחורה, כלומר לאו דווקא בכמות אלא אפשר גם באיכות.
    וישא ויתן באמונה, כלומר יתנהג עם הלקוחות ביושר ובלב טוב.
    ויבקש רחמים ממי שהעושר שלו, כלומר יתפלל לשם יתברך מקירות ליבו,
    ביודעו שאומנם הוא גזר עלינו בזיעת אפיך תאכל לחם
    אבל גם אחרי העמל עדיין ההצלחה תלויה רק באישור שלו.
    וישתדל בכל כוחו ויתפלל בכל ליבו ולא יתייאש,
    עד להצלחה המתוקה בעזרת השם.
  • 237
  • בנק ישראל בהודעה על הקלות אשראי
    מהם המשמעות של ההקלות ?
    אילו מההקלות כדאי לנצל בזמן זה ?
    • תודה
    Reactions: פנינה ריימונד1 //
    0 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה