על המחיה והכלכלה

הפורום הכלכלי של פרוג!
מנהלי הפורום: מקצועי בלבד

צרכנות

כל המידע על מוצרים שווים מבצעים וקופונים.
זכויות הצרכן, טיפים צרכניים וקניות חכמות בארץ ובחו"ל.
מנהלת הפורום: יופלה אפרסק
נושאים
1.5K
נושאים
1.5K

עובר ושב

כלים טיפים והתייעצות לניהול נבון של משק הבית וכלכלת המשפחה.
חרם צרכנים. חסכנות והתייעלות פיננסית. וכל מה שיעזור לכם לגמור את החודש בתוך מסגרת התקציב.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
359
נושאים
359

השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד
נושאים
2.5K
נושאים
2.5K

חשבונאות ומס

דיני מיסים, פתיחת עסק, ראית חשבון, חוזים ודיני עבודה - כל זה כאן בפורום.
מנהל הפורום: יהודה מילר
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K

קורת גג

פורום נדל"ן. דירות ונכסים.
עדכונים ודיונים על מחירי קורת גג ופתרונות לדיור. מחיר למשתכן ודירה בהנחה.
מנהל הפורום: ירמי וולדמן
נושאים
2.1K
נושאים
2.1K

ייעוץ משכנתאות

שאלות דיונים והתייעצויות בענייני משכנתאות.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
2K
נושאים
2K

הגשת מי שתייה ללא תשלום במסעדות ובבתי קפה(זכות)​

לקוח במסעדה, בבית קפה, בבית אוכל או במקום דומה שבו מוגש אוכל, זכאי לקבל קנקן מי שתייה צוננים ללא תשלום

אסור לדרוש תשלום עבור המים

הפרת החובה להגיש מים צוננים ללא תשלום היא עבירה פלילית שהעונש עליה הוא קנס

למידע נוסף ראו סעיף 3 לחוק בנינים ציבוריים (מיתקני שתיה למים צוננים), תשמ"ז-1986

על מי שמנהל או מחזיק מסעדה, בית אוכל, בית קפה או מקום דומה שבו מוגש אוכל, לדאוג לכך שיוגש לכל לקוח קנקן מי שתייה צוננים, ללא תשלום.
  • אסור לדרוש תשלום עבור המים.
  • הפרת החובה להגיש מים צוננים ללא תשלום היא עבירה פלילית שהעונש עליה הוא קנס.

מי זכאי?​

• כל סועד במסעדה, בבית קפה, בבית אוכל או במקום דומה שבו מוגש אוכל.

תהליך מימוש הזכות​

• הזכות ניתנת באופן אוטומטי.
  • הפרה של הזכות הינה עבירה פלילית שהעונש עליה הוא קנס.
  • במקרה שלא מוגשים מים או שנדרש תשלום עבורם, ניתן להגיש תביעה נגד אותו מקום וכן נגד מי שמנהל או מחזיק את המקום. אם מדובר בחברה או בשותפות, ניתן להגיש תביעה גם נגד מנהל החברה וגם נגד שותף (שאינו מוגבל) ואף נגד פקיד בחברה או בשותפות אשר אחראי על הנושא.

גורמים מסייעים​

מוקדים ממשלתיים​

ארגוני סיוע​

גורמי ממשל​

מקורות משפטיים ורשמיים​

חקיקה ונהלים​

אתמול התפרסם שוועדת השרים לחקיקה אישרה לקדם הצעת חוק
שהבנקים יחויבו לתת ריבית מינימאלית לציבור
על הכסף ששוכב בחשבונות העו"ש.

נגיד בנק ישראל התנגד
לא משנה הטענות שלו
לי משום מה נראה שהנגיד טועה
וסליחה על החוצפה שלי
בכל אופן
כבר נפתח אשכול בנושא
ודעתי לא חשובה.

אבל אני רוצה להסביר איך בנקים מרווחים.
לפני כן מומלץ לקרוא כאן וכאן כמה הבנקים מרווחים נטו
בשנת 2022 הבנקים הציגו רווח נטו של 22 מיליארד ש"ח.
למעשה זה 17% רווח.
השאלה המתבקשת מי הסכים לשלם לבנק ריבית של 17%??
מאיפה הרווח העצום הזה
השאלה מתעצמת יותר כשמבינים שהרווח נקי אחרי הוצאות.

התשובה היא שהבנק לא מלווה כסף שיש לו
אלא כסף שאין לו.
כשנכנס לנו משכורת 10,000 והיא שוכבת בבנק
הבנק לווה אותה מאיתנו בלי רשות
כתוב לנו שיש 10,000 בחשבון
אבל אין
לבנק יש חוב של 10,000 ש"ח לחשבון שלנו.
אך הבנק מחויב ליחס רזרבה של 6% נזיל
כלומר יש בבנק 600 ש"ח נזיל.
הבנק מלווה רק 9,400 ש"ח
הכסף שהבנק העביר ללווה גם נמצא בבנק רק בחשבון אחר.
כעת את היתרה הזאת הבנק לווה ומלווה לאחרים בריבית.
ומשאיר 6% נזיל.
וכן הלאה.
החישוב יוצא הזוי ביותר
על כל 100 ש"ח ששוכב בבנקים
הבנקים יכולים להלוות בערך פי 15!!
אפשר לראות את התחשיב כאן

אבל באתר הון ראיתי שהגזימו לומר
שהבנק מייצר כסף
כלומר אתם מפקידים 100 ש"ח
והבנק מחשיב את זה כ6% מ 1,667 ש"ח
הבנק משאיר את ה 100 ש"ח נזיל
אך נכנס לחוב יש מאין על 1,667 ש"ח
יכול להיות שאתר הון צודק
לא יודע.
בבריטניה שמעתי שאכן כך מערך הבנקאות עובד.

הבנתם איך הבנקים מרווחים?
אבל הכי חשוב,
האם אתם מבינים כמה הבנק מרוויח על יתרת הזכות שיש לכם בחשבון?
  • 247
  • אם גיליתם ששילמתם עמלות עו"ש
    אל תהססו לפנות לבנק לבקש פטור מעמלות.
    תבקשו ותקבלו.

תקראו כאן מה ש @ביזנס מן כתב
    צודק בכל מילה.
    • תודה
    Reactions: ביזנס מן1 //
    0 תגובות
  • 575
  • כציבור מאוד חשוב לפתור את בעיית איסור ריבית בעסקים, כיוון שחשוב יותר מכל להתחזק בדברים שהם מעט המחזיק את המרובה, קבלה קטנה שנותנת זכויות רבות.

אך בעצם לא רק בעלי עסקים, אלא כל אדם בוגר שלוקח משכנתא / הלוואה בנקאית / פיקדונות, ואף רק פותח חשבון בנק או כרטיס אשראי, לפעמים שייך בזה איסור ריבית.
    ברור אם כן שאם ננצל מאיסור ריבית יהיה בזה המוני זכויות בלי גבול לעילוי נשמתם הטהורה.

בכדי להנצל מאיסור ריבית כל מה שנצרך הם שני דברים,
    א. שכל אדם וק''ו בעל עסק יחזיק ברשותו שטר 'היתר עסקא' במקום בולט.
    ב. להבין באופן כללי את עניין ההיתר. (כך שמעתי להלכה מאחד מגדולי פוסקי זמנינו שליט''א)
    וכך כבר כתב במפורש מרן החפץ חיים זצ''ל בספרו אהבת חסד (חלק ב' פרק טו') וזה לשונו:
    ... בעונותינו הרבים תכף כשיש לאדם מעט מעות של עשרה רובלי כסף ויותר,
    הוא (-היצר) מסיתו... שיוליך זה להמלוה שבעיר,
    המלוה על פרוצנט (אחוזים),
    כדי שמעותיו יעלו לו רווח.
    ובעונותינו הרבים, קלקול גדול נתהוה על ידי זה.
    אחד, דהרבה מהנותנים הם אנשים פשוטים,
    לא ידעו כלל מענין עיסקא,
    וכשהוא הולך להמלוה,
    אומר לו - קח ממני על פרוצנט (אחוזים),
    ואינו מקפיד כלל לקח ממנו שטר עסקא,
    רק שטר ועקסיל (שטר חוב) על המעות.
    וזהו אסור גמור,
    כיון שאינו יודע כלל מה הוא עסקא
    ,
    וגם אינו לוקח ממנו שטר עסקא.

לכן מאוד חשוב להבין באופן כללי איך 'היתר עסקא' מתיר איסור ריבית.

כשלוקחים כסף מהבנק בכל אופן שהוא, הבנק נותן לנו את הכסף גם כהלוואה וגם כפיקדון,
    דהיינו חלק (נניח 50%) בתורת הלוואה וזה כסף שלנו לכל דבר,
    והיתר בתורת פיקדון, כסף הפיקדון זה כסף שנשאר בבעלות הבנק לכל דבר,
    אך אנחנו מתחייבים לבנק לעשות איתו ביזנס כדי שהבנק הוא זה שירוויח.
    כך למשל, כשלוקחים משכנתא לצורך דיור, זוהי עסקא מאוד טובה לבנק,
    כיון שאדם שלקח משכנתא על דירה, חלק מהדירה שלו, (כאותם האחוזים שהוא קיבל בהלוואה),
    וחלק מדירה (כיון שהוא קנה אותה בכסף שעדיין שייך לבנק) שייכת לבנק !

-------
    צריך אומנם להסביר, אם התשלום שמגיע לבנק זה הרווח שהמחיר של הדירה עלה, איך אנו נותנים לבנק רק אחוזים מסוימים שתלויים במדדים ובפריים וכו' ועוד הרבה משתנים והרבה פחות מהמחיר שהדירה התייקרה ?
    התשובה היא שהבנק בעצם מוותר לנו את חלקו בדירה אם נשלם לו אחוזים מסוימים, (אנחנו כמובן מבינים מה האינטרס שלו לוותר לנו... )
    אותו הדבר, בעסקים שאינם נכס, בעיקרון אנחנו צריכים לתת לבנק את הרווח שהעסק הרוויח כיוון שהבנק הוא שותף, אך הבנק לא דורש מאיתנו את כל הרווח אלא עד אחוזים מסוימים, והשאר הוא מוותר לנו.

-----
    כשהעסק מפסיד ? בעיקרון הבנק הוא שהפסיד והוא זה שאמור לישא בהפסד, (ואכן היו דברים מעולם שאנשים שהגיעו לדין בטענה שאינם צריכים להחזיר את הכסף (כולל חלק הקרן !) כיון שהכסף של הבנק הוא זה שהפסיד).
    אלא שבדיוק לכן, בשביל להקשות על הלווים, הלווה מתחייב למלא סדרת תנאים בכדי להוכיח שהוא עשה כל מה שביכולתו בכדי להרוויח, ולהוכיח שהוא הפסיד.
    תנאים שמאוד מאוד! קשה לעמוד בהם (ביניהם שבועה, עדים, ועוד ועוד),
    ובכדי להפטר הוא מתחייב להחזיר את הכסף, כך שבתאוריה באמת לא צריך להחזיר את הכסף, אלא שבמציאות הבנק די בטוח שהוא לא יפסיד את התשלומים.

--------
    מי שכבר קנה דירה, איך הוא יכול לקחת הלוואה מהבנק להשתמש בה לקניות שאינם מניבות רווח ? (כגון חופשה, רכב, טיפול רפואי, חופשה וכו')
    התשובה היא שבשעה שהלווה לוקח כסף מהבנק, מיד הוא משעבד את הדירה לבנק, ונמצא שהבנק עשה עסקה טובה, שהרי עכשיו יש לו עסק שיכול להניב רווח.

זה כמובן בגדול ועל קצה המזלג.
    (יודגש, הדברים לא נכתבו מתוך עיון, אלא להבין את רוח הדברים).
    לפני מספר חודשים עשיתי מחזור משכנתא בבנק מזרחי טפחות, כמובן יש עמלות שצריכים לשלם שבמקרה שלי הם הסתכמו בכמה אלפי ש"ח,
    ביקשתי מהפקיד לשלם במקום אך הוא אמר לי שאין אפשרות כזו אלא אני חייב להכניס את זה להלוואת המשכנתא,
    לא היתה לי ברירה והכנסתי.

לפני כחודש חשבתי לעצמי שאין שום הגיון על כך שחוץ מהעמלה שאני צריך לשלם אני גם יצטרך להוסיף את הריבית של המשכנתא על העמלה, ופניתי לפניות הציבור של הבנק.
    והנה לפני מספר ימים יצר עמי קשר בנקאי מהבנק והודיע לי שאני צודק ואני יכול כרגע לפרוע כל סכום שארצה מהמשכנתא (אפי' פחות מ-10% שזה המינימום לפרעון חלקי) בלי שום עמלות.
    לשאלתי מדוע לא יכולתי לפרוע את העמלות בצורה מיידית נעניתי בתשובה ש"ככה המחשב עובד, מכיון שכל מחזור זה בעצם פרעון ובפרעון אתה פורע הכל ביחד עם העמלות, אז זה כבר מחושב בהלוואה החוזרת כחלק מהתיק"... (מענין אם תקלת חישוב במחשב שהיתה לרעתם הם גם היו משאירים...)

ולמדתי מכך:
    א. תמיד לנסות להפעיל את השכל הישר מעבר למה שהפקידים אומרים.
    ב. שלפנות לפניות הציבור של הבנק זה כח שהפקידים מפחדים ממנו (כשניסיתי לדבר עם בנקאית כדי להבין כמה דברים בקשר לעמלות ואמרתי לה שדיברתי עם פניות הציבור, היא לא הסכימה לתת לי שום מידע אלא רק "הם יפנו אלינו ואנחנו נדבר איתם...")

אם יש פה מישהו שגם חויב להכניס את העמלות לתיק שיידע שאפשר לטפל בזה...
    זהו, הבייבי עוד רגע כאן
    ואיך יובל אם לא בכרכרה? בעגלה
    ולא סתם עגלה
    עגלה ראויה להמתנה הארוכה שהמתנו לו
    אז חפרתי בעליאקספרס
    ואהבתי את זו
    עגלה.png
    יפה, נכון?
    במציאות עוד יותר
    אבל כבר תשמעו מה היה איתה
    הסתכלתי במשובים של כלללל החנויות שמוכרות אותה
    והתינוקת שלי כבר התחילה לככב בחלומות כשהיא בעגלה הזו
    דא עקא- הבעיה המוכרת של עליאקספרס- היא נמכרת ב50+ חנויות
    אז יש דירוג מוכר, ומספר שנים שהחנות פתוחה ואמינות וכו'
    אבל מה תכלס משחק תפקיד- המחיר
    וכאן המקום להדגיש- מצאת סיכה לשיער או נעלי תינוק ב2 דולר וב4 דולר ממוכר אחר- לכו על 2 דולר- אפילו אם למוכר הזה אין משובים- הכי גרוע- תפתח סכסוך...

בל בדבר יקר?!
    ככה להמר???
    לא ברור מה נסגר איתי...
    בעצם, ברור בהחלט
    ראיתי את העגלה ב700 דולר כולל משלוח
    ואז ב600
    וכמעט ננעלתי על ה550 דולר שעדיין היתה חנות אמינה וטובה
    ופתאןום- מול עיני- אותה עגלה, משלוח חינם בצ'יינה פוסט ב384 דולר
    כן, העגלה היפה הזו...
    אני נכנסת לחנות של המוכר ומתחילה לבדוק משובים של העגלות שלו
    רובים- לא הגיע, מוצרים לא מגיעים, חלקם- פגוש הגיע שבור, קרטון רטוב וכו'
    מה אני אמורה להבין- להתרחק מזה!!!לא להתקרב לחנות שלו!!!
    אלא מה, זה היה מפתה, מאד מפתה....
    ואני הרי מכירה את עצמי אלופה בעלי, אז מה יכול להיות...
    שכחתי את כל מה שאני יודעת בנוגע לחנויות שלא קיימות ולמוכרים מ"מוכרים" מוצרים שאין להם...
    אני מזמינה וכותבת למוכר לשלוח לי את כל המתנות שהוא מבטיח (קרי: מזרון וכילה, ומעמד לכוס וכו')
    איזו תמימה הייתי...
    אוקיי
    אני מקבלת הודעה מהמוכר- אין לנו את השלדה זהב
    מה דעתך על זה?
    HTB1Fnirpv5TBuNjSspcq6znGFXa6.jpg_140x140.jpg
    דעתי שלילית
    נכון פחות יפה?
    צודקים!
    עוד טרם כתבתי לו את דעתי
    הוא כותב לי: המשלוח חינם כי אנחנו שולחים דרך הים
    זה 90 יום עד 105
    שוב, דעתי שלילית
    הרי הוא כתב בפרוש שהמשלוח חינם דרך צ'יינה פוסט אייר מייל
    שזה דואר האויר של סין
    כאן הייתי גאונית ועשיתי משו חכם- צילום מסך של הדף שמשם הזמנתי- שיראו שהוא הציע משלוח חינם דרך האויר
    כאן החלה מסכת הודעות פתלתלה ביני לבינו- הוא רוצה עוד כסף על משלוח או לשלוח דרך הים- שפתאום כבר זה נהיה 120 יום...
    סרבתי בכל תוקף
    אבל הוא- לא היה שווה לו לשלוח בגרושים האלו את העגלה- והוא התחנן אלי לבטל את ההזמנה
    לא רציתי
    אני לא רוצה את הכסף בחזרה- הבת שלי עוד רגע כאן והיא לא צריכה כסף- היא צריכה עגלה
    בעלי הזכיר שאני צריכה גם בריאות הנפש ושלווה
    והתחנן שאבטל את ההזמנה ואזמין ביותר יקר ממוכר אמין
    סרבתי

על פי כללי עליאקספרס המוכר חייב לשלוח את ההזמנה תוך 10 ימים- אם לא- ההזמנה מתבטלתאוטומטית והכסף מוחזר ללקוח- אבל המוכר עובר חקירה למה זה קרה- עליאקספרס מנסים לשמור על האמינות שלהם וסוגרים חנויות על ימין ועל שמאל בגלל זה...
    המוכר פחד, כנראה הוא היה על הכוונת
    ואז יום אחד אני מקבלת למייל הודעה תמימה- המוכר שלח את הזמנתך- אני בודקת ומגלה שהעגלה נשלחה, ויש מספר מעקב של צ'יינה פוסט
    כתבתי למוכר- אני רואה שבסוף שלחת את העגלה
    הוא כותב לי- בלי להסמיק אפילו- בעצם אולי הוא הסמיק ולא היתה ראות טובה לכיוון סין באותו יום...
    "לא שלחתי את העגלה, רק שמתי מספר מעקב כאילו שלחתי אותה"
    כאן עזבתי את המוכר היקר ופניתי לשרות לקוחות
    הם יכולים לקרוא את ההתכתבות שלי איתו
    לקח הרבה זמן לנציגים הסינים להבין מה הבעיה אבל ברגע שהם קלטו - הנציגה פתחה את הסכסוך- כי הרי המוצר היה בסטטוס שהוא כאילו נשלח....
    וההזמנה בוטלה
    הכסף לא הוחזר כי הוא אפילו עוד לא נגבה...
    העבירו אותי לאיזה מנהל
    הוא קרא את ההתכתבות ביני לבין המוכר, ביקש ממני לפרט את כל הסיפור- זה היה במייל כבר- שלי ושלו ולא דרך האתר
    הוא אמר שהחנות הזו במעקב כבר הרבה זמן- והאמנתי לו- והיא נסגרה
    ואני, שכבר הבייבית שלי חיכתה רק לזה- הזמנתי כמו מלכה את העגלה לנסיכה ממוכר אמין וטוב, עם משלוח FEDEX עד הבית, טיפול במכס וכו'
    יצא כ2500 שח כולל המשלוח
    הגיע 6 ימים אחרי ההזמנה- עד קומה רביעית
    ארוזה היטב
    פתחנו, הרכבנו...
    ומכאן חיכינו שלושתינו- בעלי, אני והעגלה
    לבייבית
    שהגיעה כמה ימים אחרי
    נסיכה ממש תואמת לעגלה
    היא כבר חצי שנה עם העגלה, הספיקה את האמביה וכבר חודשיים בטיולון
    מרוצים עד הגג וכשדמיינתי שמשו נשבר- צילמתי למוכר- והוא מייד שלח חלק אחר בחינם- ניסה להרויח עלי 10 דולר- סרבתי והוא התקפל מיד - הלכתי לתקן ובחנות תיקוני עגלות המוכר אמר לי שזו עגלה חזקה ומצוינת- והחלק לא נשבר רק איזה בורג התרופף...

טוב, ולמה כל הסיפור הזה?
    איפה הטיפ כאן?

אז ככה
    הרבה אנשים פנו אלי בקשר לעגלות תינוק בעלי-
    והרי הטיפים
    1. קנו עגלה ממוכר אמין שיש לו משובים טובים
    2. התמונה הקובעת איך יראה המוצר- היא התמונה שצילמו הקונים- לא המוכר
    3. אתם זכאים לאחריות על העגלה כמה זמן שהמוכר כותב ולכן הוא אמור לשלוח לכם חלקי חילוף בחינם
    4. תהיו אסרטיבים- לא אמרתי מזלזלים במוכר- אבל לדרוש מה שמגיע לכם...
    5. קנו רק ממוכר אמין שיש לו משובים טובים, על הפריט הזה ועל עוד פריטים, התרחקו כמו מאש ממוכרים שכתוב עליהם במשובים שהמוצרים לא מגיעים- אני מתכוונת כמובן למשו סדרתי- לא חד פעמי...
    וזה גם טיפ 6. 7. 8. ו 35....

ובפעם הבאה בס"ד- מה לכתוב בשורת חיפוש- זה השלב הראשון בהצלחה!

והנה התמונות של העגלה מיד כשנחתה בבית...
    DSC02112.JPG DSC02125.JPG DSC02134.JPG DSC02141.JPG DSC02167.JPG DSC02170.JPG
    מזמינים מוצר באליאקספרס ורוצים אותו בחנוכה?
    תחפושת ולא בטוחים שתגיע לפני פורים?

מדריך מקיף על סוגי המשלוחים המוצעים לכם רגע לפני התשלום בקופה וסגירת ההזמנה
    איפה ומתי שווה להשקיע על משלוח קצת יקר, ומה התמורה שתקבלו...

אין אחריות כלל על כל הנכתב כאן, זה מובא לתועלת הציבור,
    [לא אני כתבתי, רק ערכתי קצת, הדעות הנאמרות כאן בגוף ראשון לא שלי ;)]
    קרדיט כמובן - ערוך מה
    קישור שהביא @צדיק וגוֹיזער. תודה רבה לך!

אחרי הקדמה קצרה זו, אפשר להתחיל...

ממהרים? מבולבלים?
    הנה המשלוחים המומלצים וה..פחות מומלצים – על קצה המזלג:

משלוחים מהירים רשומים* מומלצים:
    *דואר רשום 'רגיל' – בדיקת מכס רנדומלית.
    איפה? - אליאקספרס וגירבסט:

• SF Express
    • E-Packet
    • Azerbaijan
    כל השאר?
    דואר רשום רגיל ככל הזמין. בעדיפות קלה לסינגפור אם זמין.

דואר לא רשום/ללא מעקב – לא מומלץ!

משלוחים מהירים** מומלצים (שליח/נק' חלוקה:(

**דואר שליחים – תמיד נבדק במכס ומחוייב במס אם יותר מ75$.

איפה?
    *ALIEXPRESS, GEEKBUYING, SHEIN, ROMWE, ZAFUL, GEARBEST….

• Chita (כולם)
    • Israel Express
    • Priority Line / Priority Mail
    • HFD E-Post
    • Seller's/Aliexpress Shipping Method (אליאקספרס)
    • משלוחי אמזון (SHIPPED BY AMAZON)

משלוחים יקרים ולא מומלצים:

• FEDEX, TNT, UPS, DHL, EMS וכד'…בראש ובראשונה EMS הנפוץ ברוב האתרים.
    • יוצאי דופן –
      – הזמנות דרך תוכניות משלוח גלובליות הכוללות תשלום מיסים מראש (בדומה לאמזון) באתרים כגון NEWEGG.
      *משלוחי DHL SUPER SAVER מאיביי, אדורמה, B&H וכד'.

כולנו אוהבים לקנות ברשת. אחד התחביבים האמיתים שלי הוא פשוט מציאת כלים ופריטים שימושיים ומיוחדים במחירים זולים במיוחד, לכן המבחר הסיני האין-סופי של אלי-אקספרס, גירבסט, בנגוד וכד' תמיד קרץ לי.

הכל נשמע כמו דיל מצויין, המוצר מגיע במחיר הכי זול שיש והמשלוח לישראל – חינם!. "לא דחוף לי שיגיע מהר, אני יכול לחכות" היה אמרת הכנף הקבוע שלי, ובהתחלה זה באמת היה נכון.

לא הייתה לי שום בעיה לחכות חודש בשביל כמה מגני מסך וכבלים, פשוט כי מלכתחילה רציתי אותם בשביל מקרי חירום או החלפה. וזמני המשלוח לא תמיד היו נוראים. השיא האישי שלי למשלוח חינמי מאליאקספרס עמד על 9 ימים – שזה מאוד מרשים, אבל זמן ההמתנה הממוצע לחבילה נע בין 14-40 יום

גם גיליתי דבר מוזר נוסף, כשהייתי מזמין מוצרים קטנים, כאלו שמגיעים במעטפת קטנות מניילון או נייר, הייתי מחכה לפעמים חודש אחרי שבמערכת המעקב היה מצויין שהחבילה בארץ. כנראה שפשוט מדובר בחבילות כל כך קטנות עד שהן נופלות תמיד לתחתית שק המיון בדואר ישראל ונשכחות שם זמן רב. פעם אחת קיבלתי שיש מעטפות קטנות שונות עטופות גומיה שהזמנתי בפרקי זמן של כמעט שבועיים אחת מהשנייה.

חייתי בסדר גמור עם המציאות הזאת, אחוז החבילות שהלכו לאיבוד היה נמוך יחסית ובפעמים הבודדות שחבילה לא נמסרה כלל, המוכר באתר כמעט תמיד הסכים לשלוח אחד נוסף בתמורה לביקורת חיובית או לתת זיכוי.

דעתי השתנתה לראשונה כאשר החלטתי לרכוש מטען DASH למכשיר הOne Plus שלי לאחר שאיבדתי את המטען הקודם ונאלצתי לשאול מטענים ישנים מחברים ומשפחה.

יותר מחודש עבר ולאט לאט הסבלנות שלי נגמרה. קניתי את המטען ב15$ (כ50 ש"ח), מחיר סביר לחלוטין, אבל בחודש שחיכיתי לו היו לי מספר הזדמנויות לרכוש את אותו המטען בארץ בסביבות ה150 ש"ח, אומנם במחיר הגבוה פי 3 (!), אבל לפחות אני אקבל אותו עכשיו ברגע זה במקום לחכות לו לנצח.

זאת בעצם הפעם הראשונה שפשוט התחלתי לתהות לעצמי האם ה3$ שחסכתי מהמשלוח, באמת שווה את הזמן שאני מבזבז בהמתנה לו?

לנו כישראלים שחוששים יותר מכל 'לצאת פראייר' ולחשוב ש"מישהו הרוויח עלינו" עוד דולר או שניים חלילה זה אולי לא מחליק בקלות בגרון לשלם על משלוח, אבל בארה"ב לדוגמא, כ95 מיליון אמריקאים בחרו לשלם 99$+ על מנוי אמזון PRIME, שאומנם כולל כמה שירותים אך בעיקר – עבור משלוח מהיר! (מקומי)

וזה לא שהמשלוח הרגיל של אמזון בארה"ב הוא איטי…אך עם מנוי PRIME החבילה מגיעה מגיעה תוך יומיים ואף שעות ספורות – והם מוכנים לשלם על כך!

לנו לרוע המזל אין עדיין משלוח מהיר כך כך באופק, אך בטח עברה בכם התחושה הזו כשראיתם מוצר שעולה 15 דולר עם משלוח חינם כעסקה מדהימה ומוצר שעולה 10$ אבל דורש 5$ נוספים בעבור המשלוח – כעסקה נוראית… המציאות היא שמדובר באשליה המסחרית הכי נפוצה ברשת.

הרי אין באמת דבר כזה 'משלוח חינם' . מדובר בפיקציה. אף שליח ודוור לא עובדים בחינם וגם המעטפות והסלוטייפ עולים משהו. עלות המשלוח פשוט משוכללת בעלות המוצר. זוהי סך הכל הפרדה טכנית/סמנטית/פסיכולוגית שעושה את כל ההבדל.

אנחנו רואים במוצר כדבר שבו אנחנו חפצים ובשירות המשלוח כמעין "מס" שאנחנו נאלצים לשלם בכדי לקבל את המוצר – לכן כאשר מציעים לנו לא לשלם דבר על המשלוח ובעצם להתחמק מ"מס" אנחנו מרגישים ש"דפקנו את המערכת" והתקמבנו בעסקה שווה יותר, כי אנחנו משלמים רק על המוצר בלי שום תוספת "מיותרת".

אף ישראלי לא רוצה לצאת פראייר

כן ממש כמו הנקודה 99 סנט במקום מחיר עגול, המילה FREE עושה עבורנו את כל ההבדל, גם אם השורה התחתונה – זהה.

מצד שני כדאי לדעת - במקרה של דיספיוט. אם המוצר יתגלה כתקול/שבור עם פתיחת החבילה ונדרוש פיצוי מלא – המוכרים/פייפאל/אליפיי יכולים לטעון להחזר של עלות המוצר בלבד ללא עלות המשלוח, זה קורה אך מקרים אלו נדירים. וזהו כן שיקול בקניית מוצר עם משלוח חינם, שמקבלים החזר על כל הסכום.

צרכנות נבונה, זה אומר לראות במוצר ובשירות המשלוח כדבר אחד! הרי הזמן שנבזבז בהמתנה כן שווה לנו משהו ואנחנו משלמים את ה"מס" בצורת הזמן הרב שעובר בין הרגע ששילמנו על המוצר ועד שאנחנו באמת מקבלים אותו.

אחד הטיעונים העיקריים לטובת קניה בחנות פיזית בארץ במחירים גבוהים בהרבה, היא העובדה שאנחנו מקבלים את המוצר בצורה מיידית ולמעשה משלמים יותר בכדי לקבל את המוצר כאן ועכשיו.

למזלנו לא חייבים לבחור יותר בין קניה בחנות פיזית בארץ במחיר מופקע לבין קניה מסין ואיסוף בעוד חודשיים…כמעט כל החנויות ברשת מציעות היום שלל אפשרויות משלוח מהיר עם ספקי משלוח נוספים מלבד שירותי דואר ישראל וסין שבלשון המעטה, לא שוברים שיאי מהירות.

ברוב המקרים, גם עם משלוח מהיר של 3-14 ימים, המחיר יהיה זול בפער משמעותי מאשר המחירים בארץ!

כבר לא צריך יותר להתפתות לקנות כבל הטענה במחיר מוגזם כי מפחדים שלא יגיע בזמן. מוסיפים גרוש או שניים והכל אצלכם בשבוע-שבועיים! (ואם זה מתחרז זה בטוח נכון!).

מהרגע שהתחלתי 'להשקיע' במשלוח, מצאתי שההבדל פשוט עצום! פתאום התחלתי להיות מופתע לא בגלל שהדברים שהזמנתי באמת הגיעו סוף סוף, אלא כי הם פשוט מגיעים כמתוכנן, בזמן סביר ובלי הפתעות.

בנוסף, נוספה לי אחריות של חברת המשלוח שצריכה לעמוד בזמנים שהבטיחה. עכשיו יש לי למי לפנות במקרה והמוצר עדיין לא הגיע אליי. החברות משלוחים אומנם לא בדיוק ידליקו משואה לכבוד תרומה לתרבות שירות הלקוחות בישראל בקרוב, אבל עדיין זה עדיף על פני המענה המעורפל של דואר ישראל.

אז נכון, אולי אין צורך לשלם על משלוח מהיר לכל מוצר קטן שלא דחוף לנו, אבל במוצרים יקרים, או פשוט כאלו שאנחנו באמת צריכים במוקדם האפשרי – אפילו אם זה 'רק מגן מסך או כבל בדולר' – אין שום סיבה להתקמצן על עוד כמה גרושים שיבטיחו שנקבל את המוצר מהר תוך שבוע-שבועיים במקום חודש-חודשיים (עד אז כבר סביר שלא יהיה מסך להגן עליו…). כשהחבילה תגיע בזמן ועם שליח או נקודת חלוקה קרוב לבית/העבודה במקום לסניף הדואר העמוס, אתם תשכחו מהר ששילמתם קצת יותר. כמו שאומר הפתגם – זמן זה כסף.

תנסו פעם אחת לרכוש מוצר מ-GearBest עם Priority line שמביא את המשלוח עם חברת צ'יטה הישראלית עד הבית, או מAliExpress עם שירות ePacket שמבטיחים להביא את החבילה תוך 3 ימים מרגע הגעתה לארץ. ותראו בעצמכם עד כמה הזמן שלכם באמת שווה, והאם תוספת של 20 ש"ח למוצר באמת נוראית כל כך.

הדברים נכונים עוד יותר בכל תקופת 'חג קניות' בו כמות הפריטים בדואר עולה פלאים ומיד מתחילים פקקים בלתי נסבלים בדואר ובמכס שנמשכים שבועות וחודשים.

אז בקיצור, בהזמנה הבאה – אל תתפשרו בהכרח על המשלוח הכי זול שיש. תקנו חכם ותקבלו מהר!

באיזה משלוח כדאי לבחור ומתי? הנה טבלה מעודכנת עם כל שיטות המשלוח הנפוצות בקניה ברשת:

1.jpg
    2.jpg
    3.jpg

באליאקספרס - כמובן המון מוכרים והמון שיטות משלוח.
    בשנה האחרונה מוכרים רבים הצטרפו למהפכה ושולחים עם E-PACKET, e-Post, Chita או SF Express, המסומנים לעיתים גם בתיאור המסתורי – Aliexpress/Seller Shipping Method. כולן שיטות משלוח מהירות במיוחד – וגם זולות!
    לאחרונה פורסם:
    שאליאקספרס ודואר ישראל משפרים שירות ונותנים עדיפות למשלוחי Aliexpress Shipping Method ושואפים להגעה תוך שבועיים בלבד! - אשרי המאמין...

אמזון – האתר הכי מהיר ומדויק שיש. בקופה תדעו בדיוק מתי אמור להגיע ולבחור גם משלוחים מהירים במיוחד. אם רוצים לקבל מוצר מהר – אמזון הוא ה-אתר. ראו מדריך מקיף להזמנה באמזון וגם טיפים לחיסכון במשלוח.

מתי ישלחו/יגיע?
    אם תעקבו אחר הטיפים הנ"ל, תוכלו לחסוך שבועות וחודשים בזמן קבלת החבילות שלכם. תוכלו גם להזמין מחו"ל – בלי להתפשר על מחיר מוגזם בארץ, רק בגלל זמני המשלוח, ואולם חשוב לזכור כי משלוח, זה רק חלק אחד במשוואה. מהיר ככל שיהיה – עדיין צריך שיהיה בכלל מה לשלוח נכון?
    שימו לב לזמני הטיפול והמשלוח בעמוד המכירה עוד לפני הקניה ואם המוצר במלאי.
    מומלץ לוודא אחרי כמה ימים אם המוצר אכן נשלח.

תודה רבה שהייתם איתנו עד כאן
    ואם יש לכם עוד טיפים שקשורים למשלוחים ומעקב אחר החבילות,
    אתם מוזמנים להגיב!

בהצלחה לכולם!!!

עריכה:

מדריך זה נכתב טרם משלוח סטנדרט, כיום הוא כבר לא ממש רלוונטי.
    @מקצועי בלבד @אהבת עולם וכל אלו שה' חנן אותם בהבנה וידע בנושא!!!

בבקשה תוכלו לעזור לנו???

אני, ומעריכה שעוד המון כמוני בורים ועמי ארצות בכל התחומים הנ"ל,
    ואנו רוצים מעט לקרוא/ללמוד על מנת שנבין לפחות את משמעות הדברים.....
    הן בחסכונות/השקעות/מדדים/ניירות ערך/ביטוחים/פנסיה וכו'

תוכלו בבקשה להעלות חומר או קישורים למדריכים וחומרים,
    שקצת מלמדים על התהליך מההתחלה, על המושגים בתחום?
    יש דבר כזה?

אודה מאד לכל מי שיכול להעלות חומר או לכתוב או להביא קישורים טובים,
    לחומרים שמלמדים בצורה מקיפה על התהליך-ומסבירים מההתחלה, לאנשים פשוטים כמונו ;)!!!
    בעקבות הפוסט הזה סיכום ומסקנות חג הפסח - בראי חשבון הבנק שלנו..
    אני מביא כאן את השלמת האתגר :
    'שאלון לבדיקה עצמית האם התנהלנו נכון בפסח' [מטעם ארגון מסילה]
    עריכה: בשאלות 3-4 במקום 'אני' צ"ל: 'אינני'.
    בהצלחה!

נ.ב.
    זה בשבילכם, אף אחד לא יידע מה עניתם, אז תענו את האמת ובצורה מדוייקת, לפחות אתם תדעו אותה פעם אחת..
    במידה ותזדקקו לעזרה, תוכלו לפנות אליי - keseffchachamאין לכתוב כתובת מייל
    גילוי נאות: אני מלווה משפחות לכלכלה נבונה - מטעם ארגון מסילה
    • תודה
    Reactions: stk ו-דאבל2 //
    3 תגובות
    בעקבות הפוסט הזה, חשבתי שיהיה טוב אם נשתף את כלל הציבור כאן.
    וכך הבאתי גם שם:
    בתור יועץ ומנטור לכלכלת המשפחה - מטעם ארגון מסילה, אני נוהג לתת למשפחות שאני מלווה/ליוויתי - קובץ מיוחד 'היערכות ומסקנות של הכנסות/הוצאות חג הפסח', שמאד עוזר להיערך נכון וטוב.
    אני מצרף כאן את הקובץ לשימושכם, ומקווה שתיעזרו בו.
    הייעוד שלו - הוא תכנון ומסקנות, כך שאת הייעוד תוכלו לשמור גם לשנה הבאה, ע"פ מסקנותיכם של שנה זו.
    אם תדפיסו אותו (מתוך חשש שגוגל תיעלם וכל מיני הזיות מצחיקות כאלה..), תוכלו לשמור אותו בארון פסח - ממש בקצה, ובפרוס ימי ניסן של השנה הבאה תוכלו לשלוף אותו בקלות ולהיעזר בו.
    אגב, יש שם גם סעיף הוצאות 'עלייה לרגל'' - שנזכה לשנה הבאה בירושלים הבנויה.
    -----
    הערות והארות וכל השאר בשמחה תמיד - keseffchachamאין לכתוב כתובת מייל

קבצים מצורפים
    בהמשך לפוסט חדשות חמות מתחום המשכנתאות - מגבלת 2/3 פריים, הולך להיות מעניין.. ולאחר שהתחייבתי לגלות 'קצת' סודות מקצוע, אז הנה סיפור שימחיש לכם, מדוע אני משוכנע, שהעסק עדיין חם ולא סגור.
    בשבוע שעבר פנתה אליי לקוחה עם תמהיל שהיא קיבלה לבד מהבנק לבדיקה, האם יש מה לשפר (קורה המון..).
    כבר מהמבט הראשון - לא הבנתי איך זה ייתכן..
    ההלוואה ככללותה - היתה נראית כמעט כמו מאיזה קרן ידידות של פילנטרופ שכל כולו חסד, או מקסימום גמ"ח שרק ביקש עלויות תפעול..
    ההלוואה היתה בהגדרתה "הלוואה לכל מטרה" [מה שאומר מראש ריביות גבוהות יותר מהממוצע לדיור], וכך בהלוואה לרכישת דירה להשקעה הם קיבלו:
    - 2/3 פריים 1.6% ל-20 שנה! כש- 50K מתוכם (8% מסך ההלוואה) הם בריבית בנק ישראל 0.01% ל-30 שנה
    - וקלצ ל-10 שנים, בריבית 1.6% [כמו הפריים!] - אם זה לא היה אישור עקרוני רשמי, הייתי מת מצחוק על התמימות.. אבל זה היה אמיתי. לחלוטין.

[במאמר המוסגר: ראשית כתבתי לאותה לקוחה שהוא תמהיל פצצה, ולא נראה לי שיש מה לשפר, רק שתהיה מודעת לכך ש2/3 פריים הם יחסית סיכון גבוה, כיון שאם ריבית בנק ישראל תעלה ב-1% מסלולי הפריים שלה יקפצו חודשית - ב10%, ושתהיה ערוכה לכך..
    הצעתי לה לגשת לבנק, ולבקש להמיר חלק מהפריים (להישאר בכללי עם 45% פריים בתמהיל), ואת החלק האחר בק"צ - בריבית טובה או אפי' קלצ, זה יפזר לה סיכונים, ולקבע ריביות קבועות נמוכות וכו'. אפי' תוכל לקבל חיסכון קטן]. בגדול קיבלה ת'רעיון.

אבל אז חרגתי מכל כללי האתיקה והנימוס המקצועיים (זה פשוט ברח לי..) - ושאלתי אותה מה הסיפור של התמהיל הזה, ואיך היא הצליחה להשיג אותו, זה מה שהיא כתבה לי:
    "היו לנו הצעות משכנתא בדצמבר, אבל חיכינו להחלת הטבת הפריים, ואז אכן ( כנמו שכתבתי כאן בפרוג..) קיבלנו הצעות יקרות יותר. פנינו לבנק ישראל, ובעקבות התערבותו קיבלנו הצעות זולות יותר מהבנקים. פנינו אליהם דרך פניות הציבור באתר וגם שלחנו מייל עם אותו טקסט של הפניה לכל מיני ראשי מחלקות בבנק ישראל- המיילים שלהם מופיעים באתר. בבוקר לאחר שליחת הפניה קיבלנו טלפון מראש מדור אשראי ומשכנתא בבנק... (הפרטים המלאים שמורים אצלי - עמכם הסליחה..), שהתנצל, ודאג למשכנתא טובה הרבה יותר. גם בנק אחר נתן לנו הצעה מקבילה ודומה (מעט יותר יקרה) לאחר ששלחתי להם את ההצעה המתוקנת מ...'

מה שאני למדתי מהסיפור הזה - הבנקים מאד אבל מאאאאד לא רוצים ל"עצבן" אף אחד בבנק ישראל, ובמקרה של הלקוחה הזו, הם פשוט העדיפו לתת לה מתנות ששוות הון, והעיקר שפשוט תסתום ת'פה.. וזהו! שששש.. לא לעורר דובים, עדיין לא..
    אגב, לא כל הבנקים, הסכימו לתת מתנות כ"כ גדולות [ומי שמאד חשוב לו, יכול כרגיל לפנות אליי באישי, ואשתדל לעזור לו בענין], אבל לכולם היה חשוב לבוא לקראתה.
    חברים, הסיפור עדיין לא גמור. עד שהמצב יתייצב והמדיניות תקבע, עוד ייקח מעט זמן. אסור לבנקים לקרטל ביניהם, אז הם פשוט מחכים לראות מה השחקנים האחרים על המגרש עושים, ולפי"ז לחשב מסלול מחדש..
    לצערי, גם הפעם איאלץ לחתום -
    ..ימים יגידו!
    כל אלה פה שמתכוונים לקחת משכנתא בקרוב -
    חברים, לעצור! לא לזוז!!

כפי שרבים וטובים ממכם בטח יודעים, ח"כ קרעי מהליכוד שהיה יוזם הצעת החוק להסיר את מגבל ה2/3 לפריים שאמורה היתה להקל על ציבור הלווים לוקחי המשכנתאות, זעם מאד - הבנקים בפועל לא ממש הקלו על הלקוחות, ואולי אפי' רתמו את הענין להגדלת הרווחים שלהם עצמם.
    איך, שאלתם? אז זה פשוט מאד. אם עד היום כשהיינו לוקחים משכנתא ששליש ממנה מוצמד לריבית פריים - הבנק עוד היה מוריד כ-0.5 אחוז משלו, עכשיו החלו הבנקים לצ'פר את עצמם, ובמקום להוריד מהמרווח, הם עוד מעלים אותו למעלה.. 0.2% - 0.4% ואפילו 0.7% המקרים קיצוניים, תלוי כמה הבנק רוצה אותך אצלו במאגר הלקוחות שלו.
    בקיצור, יצא מצחיק מכל הסיפור..
    הנה המכתב, מוזמנים לקרוא:
    מכתב מח''כ שלמה קרעי.jpeg

בהמשך ישיר לכך, התפרמה היום - כתבה בווינט
    :
    המשכנתאות במסלול הפריים: הנגיד איים, הבנקים החלו להתקפל"
    .לאחר שפרופ' אמיר ירון סימן לבנקים שלא ישלים עם מחירי המשכנתאות, הם החלו להורידם ומנסים להגיע איתו להבנות
    במערכת הבנקאית הביעו אתמול (ד') הפתעה
    מהמסר החריף של נגיד בנק ישראל פרופ' אמיר ירון בנוגע למחירי המשכנתאות במסלול הפריים. בנק ישראל פרסם שלשום הודעה ולפיה הוא לא מרוצה מכך שביטול מגבלת הפריים במשכנתאות לא גולגל כמצופה ללקוחות מבחינת המחיר, וכי הוא בוחן נקיטת צעדים נגד הבנקים אם המצב לא ישתנה.

גורמים במערכת הבנקאית מציינים כי בעקבות המסר המאיים, כבר אתמול נרשמה ירידה מסוימת בציטוטי ההצעות למשכנתאות. עם זאת, בבנקים מבינים כי זה לא מספיק והם מקיימים שיחות עם בנק ישראל ומעבירים לו נתונים. ההערכות הן שבימים הקרובים הצדדים יתאמו ציפיות וייתכן שכבר בשבוע הבא נראה שינוי משמעותי יותר ברמות המחירים. "המטרה היא להגיע להבנות בהקדם, כך ששיווי המשקל יושג עד סוף החודש אז ההקלה תיכנס לתוקף לממחזרי המשכנתאות - קהל יעד מרכזי שאמור ליהנות מהשינוי", ציין גורם באחד הבנקים.

המשכנתא במסלול פריים היא החלק הזול ביותר במשכנתא, ובפועל היא סובסדה על ידי שאר המסלולים. ההקלה של בנק ישראל הביאה לגידול בחלק המסובסד במשכנתא, אולם הבנקים לא רצו שהדבר יפגע להם ברווחיות, ולכן העלו את הריביות במסלול זה.

בבנק ישראל אמנם צפו שהריבית במסלול הפריים תעלה בעקבות ההקלה, אך לא בשיעור כה חד. כך למשל בעוד במשכנתא תחת המגבלה הישנה הריבית עמדה על פריים מינוס 0.5%, במשכנתאות של שני שלישים בפריים, הריבית כבר טיפסה לפריים פלוס 0.2% בממוצע. כך, במקום הציפייה להוזלה של מאות שקלים בהחזר החודשי של המשכנתא, בפועל הוא ירד בממוצע בעשרות שקלים בלבד. בבנק ישראל ככל הידוע גם לא אהבו את המצב בו בחלק מהמקרים בנקים הציעו משכנתא עד שליש בריבית פריים נמוכה אך כשמשקל מסלול הפריים עלה אפילו ל-35%, כבר ביצעו הקפצה משמעותית בריבית, במקום לעשות עלייה רציפה ומדורגת.

כעת בבנקים כבר מחלחלת ההבנה שהם לא יוכלו לשמור על רמת רווחיות דומה לזו של טרום ההקלה. בבנקים מציינים כי הפחתה של מאות שקלים בהחזר החודשי של המשכנתא משמעותה ירידה של מאות מיליוני שקלים בשנה בהכנסות
    מתחום זה".
    ------------------------------------------------------------------
    אני יכול להוסיף כאן למדורת הבאזז' עוד ולספר לכם, שבקבוצות הוואטסאפ הסגורות של יועצי המשכנתאות, רצים דיווחים על קבלת אישורים (בינתיים הם כמובן עקרוניים), להצעות ל2/3 פריים עם ריביות מינוס לא רעות בכלל, מה שמשדר לכולם (ובפרט לעוסקים בתחום), חברים! להתכונן היטב, הולך להיות פה אקשען..

לסיכום בשלב זה:
    המלצתי היא, חברים נוטלי המשכנתאות! הכינו לעצמכם כוס קפה, צלחת עוגיות, ופשוט תתיישבו בנוחות על הגדר ותמתינו..
    ימים יגידו.

נ.ב. בעזרת ה' ככל שיהי והתפתחויות מעניינות ודרמטיות בשוק הזה, אשתדל להביא ולהשאיר אתכם בעניינים. בינתיים מי שמעוניין להיות בטוח שהוא מקבל ממני עדכונים שוטפים - חמים ושווים בעניין, או להתייעץ באופן אישי - יכול לשלוח/להצטרף לקבוצה במייל: keseffchachamאין לכתוב כתובת מייל

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה