על המחיה והכלכלה

הפורום הכלכלי של פרוג!
מנהלי הפורום: מקצועי בלבד

צרכנות

כל המידע על מוצרים שווים מבצעים וקופונים.
זכויות הצרכן, טיפים צרכניים וקניות חכמות בארץ ובחו"ל.
מנהלת הפורום: יופלה אפרסק
נושאים
1.5K
נושאים
1.5K

עובר ושב

כלים טיפים והתייעצות לניהול נבון של משק הבית וכלכלת המשפחה.
חרם צרכנים. חסכנות והתייעלות פיננסית. וכל מה שיעזור לכם לגמור את החודש בתוך מסגרת התקציב.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
359
נושאים
359

השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד
נושאים
2.5K
נושאים
2.5K

חשבונאות ומס

דיני מיסים, פתיחת עסק, ראית חשבון, חוזים ודיני עבודה - כל זה כאן בפורום.
מנהל הפורום: יהודה מילר
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K

קורת גג

פורום נדל"ן. דירות ונכסים.
עדכונים ודיונים על מחירי קורת גג ופתרונות לדיור. מחיר למשתכן ודירה בהנחה.
מנהל הפורום: ירמי וולדמן
נושאים
2.1K
נושאים
2.1K

ייעוץ משכנתאות

שאלות דיונים והתייעצויות בענייני משכנתאות.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
2K
נושאים
2K
זה בעצם מיני טיפ, משו שכתבתי גם בחכמת נשים כתשובה למישהי, ומעתיקה לכאן.
אחת השאלות היותר נפוצות שאני מקבלת היא: תוך כמה זמן הגיע לך מוצר X, או הזמנתי מוצר לפני שבועיים וחצי, לחברה שלי הגיע תוך שבוע, למה עוד לא קיבלתי אותו?!

אין שום קשר כמה זמן לקח למוצר להגיע פעם אחת, לזמן שיקח לו להגיע בהזמנה חוזרת
למה?

תעשו דמיון מודרך:
דמיינו מוכר של עלי אקספרס- קלאסי, שמכין כל יום 300 הזמנות, הוא לא עצלן אבל יוצא רק פעם ביומיים וחצי לדואר.
אני מזמינה משו ביום שני בבוקר, הוא מכין את ההזמנה ומיד יוצא לדואר.
בדואר יש עומס, כי יום ראשון לא עבדו, וואלה- הוא רק הגיע וכבר מעמיסים את הזמנותיו על המשאית בדרך למרכז הדואר בשנחאי, שם מיד בצהרים יוצאת ההזמנה שלי אל שדה התעופה, וממריאה בערב.
בצהרים היא כבר מוצאת מהמטוס בארץ, למחרת בבוקר מגיעה למודיעין
שם שוכבת יומיים-בטן גב- בטן גב, ממויינת ומגיעה אלי לתיבת דואר ביום שני.
וואו!!!
הגיע תוך שבוע!!!

את מזמינה את אותו מוצר, מאותו מוכר-ראית את ההמלצה באשכול המומלצים באיש את רעהו (כן, וזה לא קישור שיווקי:p:p:p).
מזמינה מיד ביום שני
למוכר היה חסר את המוצר במלאי, עד יום חמישי הוא ייצר את הדגם החסר
ביום שישי ארז לך, ורק ביום שני בצהרים יצא לדואר, נס שיש לו 10 ימי עיבוד עד שליחת ההזמנה...
שם כבר העבירו את החבילות באותו יום, אז שלך שכבה מבוישת עד יום שישי, הגיעה לשנחאי, והמשיכה לנום בשלווה, פספסה את המטוס, הגיעה למודיעין, חיכתה שבועיים, ובסוף נפלה על פקיד או מכונה שאינם יודעים קרוא וכתוב, הגיעה לנצרת, האזינה למואזין כשבוע, הוחזרה למרכז מיון במודיעין, הגיעה לירושלים לסניף הלא נכון, חזרה לסניףף המרכזי בירושלים, הגיעה לסניף שלך, בקושי ראו את השם על החבילה והברקוד נפל, והפקיד- שלמד קרוא וכתוב לאחרונה- שלח לך פתק קמוט לתיבה, שתבואי לקחת את החבילה.
החבילה הגיעה אלייך, מותשת ותשושת נפש תוך חודש וחצי

נו, אז תוך כמה זמן תגיע אלי החבילה שלי?!

נ.ב. תודה ל
@יהודית ס ששאלה את זה היום, ובזכותה קיבלתם תשובה מפורטת

מצורף קישור, לבדיקה האם יש חשבון בנק מעודכן לקבלת המענק,
ולעדכון החשבון במידת הצורך.
גם הורים המקבלים קצבת ילדים צריכים לעדכן מספר חשבון לאחד מבני הזוג
כיוון שבביטוח לאומי מעודכן מספר רק לבן הזוג שרשום (בד"כ האמא)

בהצלחה!!!
לכל משפחה עם ילד בעל צרכים מיוחדים דרכים ייחודיות משלה להתמודד עם הקשיים איתם הם צריכים להתמודד בגידול ילדם האהוב. בעוד במשפחה אחת נעזרים במטפלים או מסגרות נוספות, במשפחה אחרת עשויים ההורים להפחית בשעות העבודה. אבל קושי אחד הינו משותף לכולם: הקושי הכלכלי. לכן, קיימת במדינת ישראל מדיניות של הטבה במס עבור הורים לילדים בעלי צרכים מיוחדים במטרה להקל, ולו במעט, על הקשיים איתם הם צריכים להתמודד.

מהו גובה ההטבה לה אני זכאי?
ההטבה ניתנת בצורה של "נקודות זיכוי" במס. אם אף פעם לא נתקלתם במושג נקודות זיכוי ממס, כל מה שעליכם לדעת הוא שנקודות זיכוי הינם נקודות בגינם נגבה מס מופחת, כאשר נכון לשנת 2020 שוויה של כל נקודה הינו 219 ש"ח לחודש, ובסך הכל כ2,628 ש"ח בשנה. הזכאות עבור ילד בעל צרכים מיוחדים הינה שתי נקודות, כך שנכון לשנת 2020 הורה לילד בעל צרכים מיוחדים זכאי להחזר שנתי של 5,256 ש"ח מדי שנה. ההטבה הינה 2 נקודות בעבור כל ילד בעל צרכים מיוחדים, כך שמשפחה בה יותר מילד אחד בעל צרכים מיוחדים זכאית ליותר נקודות, בכפוף למספר הילדים הזכאים.

מי זכאי לקבלת ההטבה
על פי סעיף 45 לפקודת מס הכנסה נקבע כי הזכאות ניתנת עבור ילדים עד לגיל 18 שנמצאים תחת אחד מהקריטריונים הבאים:

ילד שנבדק על ידי נוירולוג או רופא מומחה להתפתחות ילדים ונקבע כי הוא משותק באחת מגפיו, או שרופא הצהיר לגביו שנולד בלי אחת מגפיו, או שנכרתה אחת מגפיו.
ילד שאובחן כעיוור על ידי רופא עיניים.
ילד שאובחן כסובל מפיגור שכלי על ידי רופא מומחה (נוירולוג או רופא מומחה להתפתחות הילד).
ילד הסובל מפיגור התפתחותי עקב לקות למידה, שהופנה למסגרת לחינוך מיוחד על ידי ועדת השמה.
ילד הסובל מפיגור התפתחותי עקב מחלה קשה , המקבל גמלת ילד נכה מביטוח לאומי, או זכאי לקבלת גמלה כזו אף אם אינו מקבלה (כגון בשל שהייה במוסד).
בנוסף לכך, ניתן לקבל את ההקלה במס אף בשל "ילדים בגירים" שמלאו להם 18, בתנאי שמתקיימים התנאים הבאים:

הילד סמוך לשולחן הוריו, כלומר לא יצא מחזקתם. במידה והבגיר שוהה במסגרת מיוחדת כגון דירה משותפת לקבוצת בגירים "נטולי יכולת", עדיין נחשב הבגיר כסמוך לשולחן הוריו. במידה והילד נישא לבן\בת זוג שגם הוא "נטול יכולת", ניתן לראות בבגיר סמוך לשולחן הוריו על פי שיקול דעת פקיד השומה.
בגיר נטול יכולת הסובל משיתוק באחת מגפיו שאובחן על ידי רופא מומחה (נוירולוג) או שרופא אישר לגביו שנולד בלי אחת מגפיו או שנכרתה אחת מגפיו, על גבי טופס 127.
בגיר נטול יכולת הסובל מפיגור שכלי, כפי שאובחן על ידי הוועדה לאבחון של משרד הרווחה והשירותים החברתיים.
בגיר נטול יכולת שמחזיק בתעודת עיוור שהונפקה על ידי השירות לעיוור של משרד הרווחה והשירותים החברתיים.
בגיר שנקבעה לו דרגת אי כושר השתכרות בשיעור של 74% לצמיתות על ידי המוסד לביטוח לאומי.

כיצד מגישים בקשה להחזר מס?
פעמים רבות, ההורים כלל אינם יודעים כי הם זכאים לקבל את ההטבה לקבלת החזר מס, ולכן מעולם לא העלו על דעתם לבקש אותה. אך עדיין לא מאוחר, וכדאי להגיש את הבקשה במהירות האפשרית. ראשית, מוטב להגיש בקשה להחזר על מנת לידע את רשות המס בזכאות ולמנוע את הצורך לבקש החזרי מס מדי שנה. שנית, ניתן לקבל את החזר המס באופן רטרואקטיבי כך שבשנת 2020 ניתן להגיש בקשה להחזר מס (בטופס נפרד עבור כל שנה) עד לשנת 2014.

בין הטפסים שיש להגיש נמנים טופס 116 א' לזיכוי במס עקב קרוב נטול יכולת וטופס 127 שימולא בידי הרופא המאבחן. בהתאם לצרכים המיוחדים בגינם מוגשת הבקשה יש לצרף טפסים נוספים, כמו תעודת עיוור עבור ילד עיוור, אישור ועדת השמה עבור ילדים הסובלים מלקויות למידה, או אישור על גמלת ילד נכה מביטוח לאומי עבור ילד הסובל ממוגבלות כזו או אחרת בגינה הינו מקבל את הקצבה.
_*שתי הודעות חשובות בנוגע לראש השנה הסיני שיחל בשבת ולתחפושות, קצת ארוך אבל מומלץ לקרוא*_

*ראש השנה הסיני*

בראש השנה הסיני סין מושבתת למשך
כשלושה שבועות, רוב ההזמנות ישלחו לאחר זמן ולפעמים גם לאחר שלושה שבועות, גם המוכרים לא ממש יגיבו.

*בשנה שעברה* היה עמוד מוצרים בימים אלו שנשלחו לאחר 24 שעות - אעדכן אם יהיה השנה

*ראש השנה הסיני יחל השנה ב25.1* (בשבת הקרובה), כך שאם יש דברים שדחופים לכם (תחפושות אבל לא רק) תזמינו אותם לפני ואל תחכו.

*תחפושות*

בהמשך להודעת ראש השנה הסיני קחו בחשבון שהגנת הקניה ברוב המקרים היא ל60 יום ופורים בעוד כ50 יום ואם לא יגיע לפני פורים לא יהיה ניתן לפתוח סכסוך, על פניו הזמנות השבוע אמורות להגיע לפני פורים אבל אם אתם חוששים עדיף לוותר.

*משלוחים*
משלוחים מיום הרווקים והבלאק פריידי התחלקו לשניים, חלק הגיעו מהר מאוד וחלק היו תקועים והתעכבו המון זמן אפילו חודשיים, לעומת זאת משלוחים מחודש דצמבר הגיעו בדרך כלל קצת יותר מהר (כך נראה, שווה לעשות סקר)

אם חשוב לכם מאוד שיגיע יתכן ששווה להוסיף קצת למשלוח ali express Standard או e packet
  • 3K
  • איך מודדים את המידות של הבגדים באתרים ברשת?

מותניים / חזה / שרוול - היקף מלא או רק צד אחד?
    ומה עושים כשבעברית זה כתוב בס"מ ובאנגלית באינצ'ים ואותו מס' מידה?

למשל
    זה:

או זה:

תרגום הגדרות:
    אורך השרוול = Sleeve length
    חזה = CHEST / Bust
    חור זרוע = ARM HOLE
    עורף = NECK
    אורך = length
    מידת נשים = WOMEN'S SWEATSHIRT
    באינצ'ים = in inches (לפעמים גוגל מתרגם לס"מ, וזה משנה את כל המידה...)

0 תגובות
    מקבלת מלא פניות של שאלות על מידות בגדים ונעליים בעלי.
    נתחיל.
    בואו נתחיל מזה שמי שטועה במידה- זה אשמה שלו.
    עלי אקספרס מאד ברור במידות
    לרוב המוצרים יש בפרטי המוצר טבלת מידות בס"מ ואינץ'

1. מידות בגדים
    * לילדים ותינוקות- כדאי לדעת את גובה הילד או התינוק.
    לא להתייחס למידה הרשומה למעלה- אלא לטבלת המידות.
    למשל כאן:
    2019-10-30_120937.png
    רואים את השורה השניה? האדומה?
    אם לא ראיתי אותה- אני אקנה לילדה שלי בת השנה מידה 12M
    אם אני רואה אותה- אני יודעת ש12M תואם גובה 90. והגובה של הילדה שלי הוא 75. כך שאני צריכה לבחור בין 3M ל6M
    תכניסו את זה לראש. זה לא נקסט כאן. לא קונים לפי גיל. רק לפי טבלת מידות!!!!

ואם אתם סקרנים, לקחתי את זה מהקישור הזה
    https://he.aliexpress.com/item/4000...1.0&pvid=2b80150a-dee9-472d-ada0-5ad92d91eeaa

וכאן למשל, חצאית לילדה.
    יש לכם את רוחב הירך- המקום הכי רחב בגוף.
    לא מתעצלים- מודדים לילדה!
    ואת אורך החצאית.
    וכן לאיזה גובה וגיל מומלץ.
    מי שלא מסתכלת על זה- עלולה ממש להתאכזב, להזמין לילדה בת 7, חצאית באורך 34 ס"מ זה עשוי להיות קצר....
    2019-10-30_121142.png

ביקשתם יפה אז הנה הקישור
    https://he.aliexpress.com/item/32989644046.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dOJVgKI

* למבוגרים
    כדאי ומומלץ, רצוי ונצרך- להעזר בסרט מידה. ולהשוות את ההקפים אחד על אחד.
    לפעמים קונים מידה XL וחושבים שזה מקביל לארץ- מקבלים בגד במידה 34-36...
    שוב, לא מתייחסים למידה- אלא לטבלת המידות.
    הקף חזה, מותן, ירך ואורך הבגד.
    אורך הבגד "הי, קופצנית, הזמנתי שמלה, הגיעה לי משו בין סריג לטוניקה, אפשר לפתוח סכסוך?"
    לא!!!
    בעיה שלך שלא ראית שכתוב בטבלת מידות שאורך השמלה 67 ס"מ...
    גם בONE SIZE יש מידות מדויקות בדרך כלל, אם החזה שלך 120- או האורך שרוול שלך 67 כי את גבוהההה- אל תקני את זה:
    2019-10-30_121925.png

https://he.aliexpress.com/item/32904732893.html?spm=a2g0o.cart.0.0.61033c00DVNZsx&mp=1

2. מידות נעליים
    אוהההוווו
    כמה מסתבכים עם זה.
    תשננו: לא אכפת לכם איך קוראים למידת הנעל- 4, 12.5,26.
    לא מעניין אתכם
    בוחרים נעל לפי אורך כף הרגל+0.5-1 ס"מ
    נגיד אם האורך של הרגל 13- את תקחי מידה 22 או 23. (תלוי הרוחב הרגל)
    2019-10-30_122406.png
    אצל מבוגרים זה אותו דבר...
    בדיוק!

3. מידות אקססוריז
    אני מקבלת מלא כאלו הודעות:
    הגיע לי עגיל ענק
    האפליקציה פייטים מתחלפים הייתה נראית ענקית על כל החולצה והגיע לי משו בגודל חצי קופסת גפרורים
    זה היה נראה שרשרת ארוכה והגיע קולר...
    זה היה נראה תיק נסיעות והגיע ארנק...

לא מתייחסים לגודל שבתמונה!!!
    המון פוטושופ חוגג שם.
    המוןם פוטומנטז'ים
    המון תמונות מאתרי מקור, עם החיקוי של עלי.
    בודקים היטב בפרטי המוצר- את אורך העגיל, את גודל האפליקציה.
    אם לא כתוב, שזה חריג- לשאול את המוכר.
    הם עונים בחביבות בדרך כלל.

דוגמאות:
    2019-10-30_123236.png 2019-10-30_123201.png 2019-10-30_123121.png 2019-10-30_122959.png

שנזכה להיות אנשי מידות טובות!!!
    כמו הקדמה...

למה קונים בעליאקפרס?!
    (הטיפים שלי לא מיועדים לאנשים שיודעים הכל!!!!)

לפני הקנייה- צריך לחשוב טוב- מה אני מרויח מהרכישה
    מחיר זול, איכות טובה יותר, מקוריות- משהו שאין להשיג בארץ, נוחות- קרבה לדואר יותר מלחנות, הנחה על כמות גדולה וכו'
    כל אלו יכולות להיות סיבות לקניה בחו"ל
    בניגוד לאתרים אחרים- בהם אופציית ההחזרה- משתלמת, המשלוח מישראל לסין יקר מאד וכך אנו מאבדים את כדאיות החזרת המשלוח (ואם כבר מאבדים- החבילה יכולה להאבד בדרך- הסינים אלופים בזה {וגם הישראלים})

אני פוגשת הרבה אנשים- {בעיקר נשים} שמראים לי בגאווה דברים שעלו להם בעליאקספרס יותר מבחנות מתחת לבית, או דברים באיכות ירודה ומחיר מנופח, או מתרברבים במחיר הנמוך כשדמי המשלוח גבוהים להחריד.

לדוגמא- מישהי מראה לי כובע פונפון שהזמינה ב4 דולר- וראיתי אותו דבר ב-ד-י-ו-ק, אותה חברה, אותו דגם- במקס סטוק ב10 שח..
    או קישורים לגומיות וסיכות שיער שנשים שמות באשכול הקניות מוצלחות- ויש אותן כאן בבני ברק בשוקה שקל

ואל תקפצו עלי ותאמרו- שיותר נוח לשבת במחשב ולקחת מהדואר מאשר להתרוצץ בחנויות...

תחשבו קודם:
    אולי יש להשיג את המוצר בזול יותר בעיר שלכם וניתן למשש אותו פיזית?
    האם הייתי קונה את הפריט הזה בחנות?
    האם אין את הגימיק הזה במקס - ב5 ש"ח ושילמתי עליו 3 דולר ועוד 0.23 דולר דמי משלוח
    וכן, תמיד לעבוד עם מחשבון המרה- לבדוק כמה יוצא בשקלים- חוסך המון טעויות ומפחי נפש...

לא חושבת שחידשתי לכם כאן- זה רק נקודה למחשבה לפני בוא הטיפים...

בטיפ הבא בס"ד-
    איך קונים בעליאקספרס חולצת תחרה ומכנס טוטו בחינם, ומשלמים רק על הסרט...;)
    אה, וגם הטפט מעלי- עליו שילמתי...
    DSC05470.jpg

נכתב באישור המנהלת החביבה @מרשמלו

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה