על המחיה והכלכלה

הפורום הכלכלי של פרוג!
מנהלי הפורום: מקצועי בלבד

צרכנות

כל המידע על מוצרים שווים מבצעים וקופונים.
זכויות הצרכן, טיפים צרכניים וקניות חכמות בארץ ובחו"ל.
מנהלת הפורום: יופלה אפרסק
נושאים
1.5K
נושאים
1.5K

עובר ושב

כלים טיפים והתייעצות לניהול נבון של משק הבית וכלכלת המשפחה.
חרם צרכנים. חסכנות והתייעלות פיננסית. וכל מה שיעזור לכם לגמור את החודש בתוך מסגרת התקציב.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
359
נושאים
359

השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד
נושאים
2.5K
נושאים
2.5K

חשבונאות ומס

דיני מיסים, פתיחת עסק, ראית חשבון, חוזים ודיני עבודה - כל זה כאן בפורום.
מנהל הפורום: יהודה מילר
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K

קורת גג

פורום נדל"ן. דירות ונכסים.
עדכונים ודיונים על מחירי קורת גג ופתרונות לדיור. מחיר למשתכן ודירה בהנחה.
מנהל הפורום: ירמי וולדמן
נושאים
2.1K
נושאים
2.1K

ייעוץ משכנתאות

שאלות דיונים והתייעצויות בענייני משכנתאות.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
2K
נושאים
2K
יש אתר
שמציע לרכישה שמלות שיש גם באלי אקספרס
דיברתי עם המוכר בטלפון, נשמע אמין, יש לו סחורה במחסן ברחובות
והם עובדים מול הסוכנים הסינים... (יתרון)
גם אם זה קצת יותר יקר אבל התעסקות היא מול מישהו שאפשר לדבר איתו, והוא גם מזמין לי לפי הביקוש שלי, וכו'
וגם אפשר להחזיר וכו'
אבל--- לא מכירה אף אחד שרכש שם ואני לא אוהבת לקנות בלי לשמוע על מישהו שקנה
אשמח לדעת האם מוכר למישהו האתר? קנה שם?

תודה רבה
הייתי ברמי לוי תקשורת ועברתי לחברה אחרת, מה שלא ידעתי שנשאר לי שם חוב של 180 ש"ח על כרטיס אשראי שפג התוקף. לאחר שנה מהניוד קיבלתי מכתב בדואר רשום לשלם את החוב תוך 14 יום. מיד התקשרתי לשלם ואז הם אומרים לי עברו כבר הרבה יותר מ14 יום זה עבר לטיפול עו"ד תתקשר אליו, אמרתי להם לא שמעתי ממכם כלום במשך שנה, לא בשיחת טלפון, לא בדואר, כלום.
עונה לי הפקיד אין לי שום אפשרות לטפל בך זה בטיפול עו"ד. התקשרתי לעו"ד, הוא כמובן עסוק, אמרו לי שהוא יחזור אלי. לאחר שבוע שנדנדתי הואילה בטובה העו"ד שמטפלת בזה לדבר איתי ואומרת לי כן, זה עומד כרגע על 500 שח שזה כולל פתיחת תיק וכו'. ובהמשך זה יעבור להוצאה לפועל.
אמרתי לה איך זה יכול להיות שלא פונים אלי במשך שנה אלא רק במכתב התראה של שבועיים. אז היא עונה לי, שלחו לך הודעות כתובות SMS, אז אמרתי לה שבכשרים אין את זה. אז היא עונה לי אין ווצאפ אבל SMS יש! אמרתי לה שהיא מוזמנת להתעדכן ברמי לוי תקשורת.
ועל זה שהדואר הרשום הגיע אחרי שבועיים?,היא אומרת לי תביא אישור מהדואר שזה היגיע אליך אחרי שבועיים, כמובן שאת המעטפה לא שמרתי, אלא שבדואר אמרו לי שאבקש מחברת הסלולר את מס' ההודעה, וכך הם יוכלו לשלוח לי פרטים מתי היגיע אלי הדואר, נו, נראה לכם שיש עם מי לדבר ברמי לוי?? מה עושים???
מדי פעם אנחנו נתקלים במודעה של הגמ"ח המרכזי ודומיו שמציעה לנו "לחתן את הילדים בקלות"
האמנם? בואו נדבר על זה

מה שהתכנית של הגמ"ח המרכזי אומרת בעצם זה כזה דבר: תפריש לנו כל חודש 100 ש"ח למשך 10 שנים ובסה"כ 12,000 ש"ח
מהם חצי ינתנו לבנך/בתך כשיתחתנו כמענק והחצי השני ישאר אצלנו כתרומה אך בגלל תרומתך הנדיבה תהיה לך את הזכות לקחת הלוואה של 94,000 ש"ח ללא ריבית

עכשיו, זה לא באמת הלוואה ללא ריבית, פשוט את הריבית שילמת מראש במשך 10 שנים...

אז נכון שבסיכום תשלום של 6,000 ש"ח מייצג ריבית נמוכה מאוד של 1.6% בלבד (להלוואה של 94,000 שמשולמת ב-94 תשלומים). ונכון שזו לא סתם ריבית אלא תרומה לגמ"ח אבל תרומה אפשר לתת בלי קשר, כל אחד מאיתנו תורם לא מעט לשלל קרנות קופות וגמ"חים, הנושא שלנו הוא מה הדרך הטובה והיעילה לחתן בקלות

ובסופו של דבר מה שעשינו בשביל המטרה הזו זה להוציא מהכיס - לשלם 6,000 ש"ח ובשביל מה? בשביל הזכות לקחת הלוואה שאותה כמובן נצטרך להחזיר בשנים הבאות

(בהחזר חודשי גבוה - 1,000 ש"ח בחודש למשך 8 שנים עבור כל ילד...)

מה שאני מציע זה משהו אחר, במקום לשלם מראש על הזכות לקחת הלוואה בעוד 10 שנים אפשר לעשות הפוך, לפי החישוב שערכתי אם אדם יחסוך (בקופת גמל להשקעה במסלולי מניות) את כל קיצבת הילדים מהלידה עד גיל 18 יהיה לו בחתונה לא רק את ה-50,000 שחסך אלא 40,000 נוספים שהרוויח כתשואה, סה"כ כ-90,000 ש"ח כסף מזומן שלו! זאת לעומת הלוואה שצריך להחזיר בהחזרים חודשיים גבוהים בהרבה מאשר קיצבת הילדים האומללה.

זאת אומרת שבמקום להוציא 6,000 ש"ח כדי לזכות לקחת הלוואה בסך 94,000 שאותה יהיה צריך להחזיר כמובן

אפשר לחסוך מראש וככה להרוויח כ-40,000 ש"ח בתשואות לאורך 20 שנה... זאת מלבד סכום החיסכון עצמו כמובן

יותר מזה, לפי המודל הנ"ל לא צריך להוציא שקל אחד מהכיס, פשוט לקחת את קיצבת הילדים ולחסוך אותה, זה יכול קצת להרתיע בהתחלה אבל אם נסתכל רגע על המספרים:

קיצבת הילדים עומדת כיום על 170 ש"ח לילד לחודש בממוצע (ובנוסף 50 של חיסכון לכל ילד), התכנית של הגמ"ח המרכזי מחייבת להפריש 100 ש"ח לחודש למשך 10 שנים, אנחנו מציעים פה להוציא בסה"כ עוד 70 ש"ח וגם למשך 18 שנה במקום 10, ההבדל הוא ממש לא סוף העולם, וצריך לזכור שאני לא מוציא שקל אחד מהכיס הפרטי, את כל מה שהמדינה משלמת כקיצבת ילדים אני חוסך, ככה שגם אם לפתע יוולדו לי רביעייה ההוצאה שלי על חיסכון לא תגדל או לפחות שום כסף חדש לא ייצא לי מהכיס, פשוט את הכסף החדש שאקבל כקיצבת ילדים אשקיע במקום להשתמש בו ליום יום, צריך רק להתרגל שקיצבת הילדים היא לא הכנסה אלא חיסכון שיכסה את עלות חתונת הילד
וככל שההרגל הזה יקרה מוקדם יותר [מבחינת כמה ילדים יש לי] כך יהיה קל יותר לקבל אותו

ורק לסיום זה לא שהרעיון הנ"ל יפתור את מצוקת נישואי הילדים כי עדיין לא נגענו ברכישת הדירות לילדים, וגם לא אמרתי שהגמ"ח המרכזי הוא פיתרון גרוע,

הגמ"ח המרכזי בהחלט נותן מענה למי שלא מסוגל לחסוך 170 ש"ח ל-18 שנה (אלא רק 100 ש"ח ל-10 שנים, נו נו)

זה גם פיתרון מעולה כתוספת לחיסכון של קיצבת הילדים אבל לבנות רק על זה כפיתרון ראשי זה כל כך חבל, כי אם אתה כבר מתכוון לחסוך קצת אז עוד קצת מאמץ והרווח הוא עצום

ונכון שיש אנשים שגם את זה לא מסוגלים וכאשר יחתנו את ילדיהם יצטרכו לכתת את רגליהם בין גמ"חים ולמצוא פתרונות אז, מי שלא יכול לא יכול אבל אם כבר לעשות משהו בקשר לעתיד אז לפחות בואו נעשה את הדבר הנכון...

נ.ב. למי שחושש מכשרות ההשקעות, לכל קופה יש מסלולי הלכה וחלק מבתי ההשקעות מתהדרות אף ב'אישור הבד"צ' לרוב ככל מסלולי ההשקעה, לדוגמא בית ההשקעות מור

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה