על המחיה והכלכלה

הפורום הכלכלי של פרוג!
מנהלי הפורום: מקצועי בלבד

צרכנות

כל המידע על מוצרים שווים מבצעים וקופונים.
זכויות הצרכן, טיפים צרכניים וקניות חכמות בארץ ובחו"ל.
מנהלת הפורום: יופלה אפרסק
נושאים
1.5K
נושאים
1.5K

עובר ושב

כלים טיפים והתייעצות לניהול נבון של משק הבית וכלכלת המשפחה.
חרם צרכנים. חסכנות והתייעלות פיננסית. וכל מה שיעזור לכם לגמור את החודש בתוך מסגרת התקציב.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
359
נושאים
359

השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד
נושאים
2.5K
נושאים
2.5K

חשבונאות ומס

דיני מיסים, פתיחת עסק, ראית חשבון, חוזים ודיני עבודה - כל זה כאן בפורום.
מנהל הפורום: יהודה מילר
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K

קורת גג

פורום נדל"ן. דירות ונכסים.
עדכונים ודיונים על מחירי קורת גג ופתרונות לדיור. מחיר למשתכן ודירה בהנחה.
מנהל הפורום: ירמי וולדמן
נושאים
2.1K
נושאים
2.1K

ייעוץ משכנתאות

שאלות דיונים והתייעצויות בענייני משכנתאות.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
2K
נושאים
2K
קניתי פעם ראשונה בעלי אקספרס - משהו יכול להסביר דברים שהוא למד במשך הזמן שהוא גם קנה שם...

ויש לי כמה שאלות:
קניתי מספר דברים (בחנויות שונות ופריטים שונים) בעלי אקספרס - חוץ מדבר אחד שהגיע ועוד 2 דברים שרשומים בדואר ישראל שהגיעו למיקום חלוקה באיזור ועדיין לא קבלתי פתק מעקב, אבל מקווה שזה בסדר) שאר הדברים לא הגיעו עדיין והיום נכנסתי לבדוק בזיפי ובדואר ישראל עם מספרי המעקב
אבל למרות שקניתי כבר לפני כחודש, עדיין לא קבלתי - במעקב בדואר ישראל אני לא רואה את מספר המעקב (לא מספר ההזמנה)

נכנסתי למעקב זיפי וקבלתי את ההודעה הזו

מה זה אומר למעלה - פג?
מה זה אומר תמסור לחברת התעופה בתאריך 02.12.2019 ועדיין לא קבלתי שום דואר מאז וכן המספר לא מופיע בדואר ישראל
וכן ראיתי כתוב עדכונים במייל - כדאי לתת \ לא כדאי לתת - ומה זה נקרא לקוחות רשומים מקבלים החזר מלא על מכס.

במצב כזה לפתוח סכסוך? כן\לא?

עוד דבר - יש הזמנה נוספת שעשיתי לה "עקוב אחר ההזמנה" ובמקום לראות את המעקב (שגם זה נראה לא ממש מעודכן) אני רואה את ההודעה הזו: מצטערים, פרטי המעקב אינם זמינים כעת.
גם שנכנסתי עוד הפעם אחרי מספר ימים ושוב פעם אחרי מספר ימים נוסף - ההודעה הזו לא השתנתה.

היום נכנסתי לזיפי (ראיתי את זה רק היום) הכנסתי את מספר המעקב וקבלתי הודעה שהמקום האחרון של החבילה היה בהובלה אווירית מתוכננת וכו' בתאריך 07.12.2019 - ומאז לא מצאתי את המספר הזה - ולא קבלתי על כך שום הודעה
הכנסתי את מספר המעקב במעקב משלוחים בדואר ישראל - ואין להם מידע על מספר זה.

גם כאן במצב כזה לפתוח סכסוך? כן\לא?

ובכלל מה זה סכסוך? איך זה עובד? אפשר הסבר על העניין - תודה!

ומה זה? במעקב בזיפי אני רואה הודעה שהמייל האחרון = מדינה \ אזור היעד, מספר וכו'

הודעה נוספת שראיתי בזיפי. מצב: במעבר. והתחנה האחרונה המצויינת - הגעה משוערת למדינת היעד בתאריך 08.12.2019 במעקב בדואר ישראל - לא מופיע המספר!

גם כאן הכל בסדר או לא? יש צורך לפתוח בסכסוך או לא?

וגם מה זה נקרא - שירות מגן מכס ישלם את המכס עבורך? ובכלל על מה יש מכס? גם על מוצרים של כמה שקלים עד 30 ש"ח?

בזיפי - ראיתי שכתוב מעל הרשימה של התחנות - לקבלת עדכונים למייל - האם כדאי לשים את המייל שלי? או אין צורך? ואם כן לשים את המייל שלי - האם העדכון יהיה תקף לכל מה שקניתי - או להודעה הספציפית הזו?

עוד דבר שלא קשור וכן קשור - ראיתי שיש משהו כזה שנקרא קאשבק - מה זה? איך מקבלים הנחה? זה באמת שווה? מה היתרונות? מה החסרונות? איך זה בכלל עובד? ואם יש לכם עוד משהו להוסיף בנידון

אשמח לתשובה - כדי שאוכל לדעת מה עושים?

תודה רבה!
קיבלתי מכתב על הצורך בהצהרת עוסק פטור, אני מנסה להכנס לאתר דרך הקישור הזה, והוא דורש ממני הזדהות בקוד וסיסמה. כמובן שאחרי שאני מקיש את הקוד ואת הסיסמא שקיבלתי במייל, הוא כותב 'פרטי זיהוי לא נכונים'.
אני נכנס ל'איזור האישי', ושם אני לא רואה שום דרך להגיש הצהרת עוסק פטור.
יש מישהו שמבין בזה ויכול לעזור לי?
יוקר המחיה + מחירי הדיור

כמה תלונות שמענו על שתי הבעיות האלו ?

ואכן אם נתעמק בזה נגלה שהמחיה בישראל לא זולה ומחירי הדירות הם אסטרונומיים . אבל עדיין אפשר ומומלץ להיכנס לפרופורציה .

נתחיל מיוקר המחיה ?

כמה אנשים אתם מכירים שמתו מרעב ( שלא מבחירה ) כי לא היה להם מה לאכול ?
מספר מזערי .

כמה אנשים אתם מכירים שמתו מקור כי לא היה להם מה ללבוש ?
מספר קטן .

האם יש בנינו אנשים שלא יודעים קרוא וכתוב ? או חשבון בסיסי ?

כמה אוכל נזרק במוסדות חינוך /בסיסי צבא / אולמות אירועים ועוד ... ?

תחזרו בזמן 150 שנה אחורה ותגלו מספרים אחרים לגמרי .
אז נכון שהמעון לא זול והמילקי בברלין פחות יקר אבל היי - תמיד יש פתרונות ! הכל עניין של סדר עדיפויות ...

לגבי מחירי הדיור -

דבר ראשון - מה הלחץ הזה לקנות דירה ? באיזה קטע זוג צעיר אמור לקחת הלוואה מטורפת ולשעבד את עצמו 30 שנה קדימה תמורת 4 קירות ... וזה בלי לדבר על הריביות . נכון אני יודע שבדירה שכורה אין לך יציבות והבית לא שלך , אבל תכלס גם אם תקנה - מי מבטיח לך שתאריך ימים כדי ליהנות מהמעט שנים של אחרי סיום המשכנתה .

דבר שני - במידה וכן קניתם - למה לא לחשוב על פתרונות זולים ? תפתחו קצת את העיניים ותגלו שיש הרבה אופציות אחרות מעבר למה שמוכר לכם ... סתם לדוגמה - עמנואל .

לסיכום - לא חושב שאצליח לשכנע את הרוב כי מה לעשות שחלק מההנאה הגדולה של עם ישראל זה להתלונן ... אפילו אחרי שמשה רבינו קרע להם את הים הם התלוננו שהם מתגעגעים לקישואים שהיו במצרים .
אבל אם כן - מה טוב .

* הכותב הינו יהודי פשוט ולא חס וחלילה מומחה למשהו ...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה