עריכה תורנית

הפורום נועד לעזרה וטיפים מקצועיים עבור עורכים תורניים ואלו המתעסקים בתחום.
מנהל הפורום: מוישה
להצטרפות לפורום עריכה תורנית, הקש כאן

מאמרים אחרונים באתר

שלום וברכה לעוסקים במלאכת הקודש, בין לקלדנים המריצים אצבעותיהם בפרך, בין למגיהים שמוזילים דמעות על שורות שורות של כתבי קודש, בין לעורכים שמהדרים ומפארים את כל מה שהראשונים לא עשו. וכן כל מי שמשתמש במחשב בכלל, ובתוכנת וורד בפרט, לצרכי פרנסה, ועדיף פרנסה קדושה מעין זו של הו"ל של ספרי קודש וכו'.
ראיתי לנכון, לאחר שנים של עיסוק בתחום הקדוש, שישנם כמה וכמה עצות וטיפים מועילים שעזרו לי לייעל את תהליך העבודה שלי (בעיקר קלדנות, אבל לא רק), כל מיני טריקים וגימיקים, גם פשוטים וגם מורכבים, שהופכים את המלאכה לקצרה, יעילה, ומהירה, ואז - רווחית.
ואת כל אותם דברים הייתי צריך לגלות לבד... לעמול ולחפש, לטעות ולתהות עד להגיע למצב שבו אני שולט ברזי המקצוע ובתחבולותיו. ואני כמובן מדבר על הצד הטכני של הדברים, שימוש בתוכנות בצורה מקצועית, קיצורי מקשים, מאקרו, וכו' וכו'.
אילו רק היה אחד שלפני חמש שנים היה עושה את מה שאני עושה עכשיו, הרי שהייתי כבר אז יכול להרוויח כפול (ממה שהרווחתי אז בס"ד). הייתי צריך לטרוח ולחפש תשובות כדי להתמקצע יותר ויותר, וזה לקח זמן, המון זמן, מה שאומר: חבל !
לכן החלטתי לתרום מנסיוני (לא הרב, אבל גם משהו) לתועלת כל אותם שבתחילת הדרך, או לאותם שכבר עשו כברת דרך ארוכה אבל דברים אלו עדיין לא נודעו להם.
ואני משער לעצמי שלרוב המומחים והמקצוענים בתחום, דברים אלו נדושים וידועים כבר ממזמן, אבל עדיין, גם אם יש אחד, רק אחד שנמצא באותו מצב כמו שאני הייתי בו בשנות קדם, ומאמר זה יקדם אותו בצורה מקצועית-טכנית לעבר המטרה של להתפרנס בכבוד במקצוע מכובד, והדבר יקל על מלאכתו ויגרום לו לשיפור ביצועיו - כל זה היה שווה לי.
אז הנה, קבלו נא את פרי עטי, שורה של קיצורי מקשים שימושיים בוורד / סייר קבצים / כו', דברים פשוטים וידועים, ואולי גם דברים שלא.
תרגלו אותם, תתרגלו אליהם, וירווח לכם.
כל הקיצורים נבחרו בקפידה מבין מאות, רק אותם שאני מנסיוני בדקתי שהם שימושים לפחות פעמיים בדקה..., ומקצרים את מלאכת הדקה, לחציה.
אם יש תגובות-הערות/תודות. אשמח לשמוע.
ביקורות - אוותר.
אם הנושא שבמאמר הקודם היה שימושי בעבורכם, אז תעקבו אחרי האשכול, ישנם שני חלקים נוספים מאוד שימושיים
  • תודה
Reactions: שנים1 //
1 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה