פורום 'חדר מורים'

פורום זה מיועד למורים ומחנכים, מורות ומחנכות, גננות, וכו'. המעוניינים לעזור ולהיעזר, בחומרי לימוד, שיעורים, וכו'.
שלום לכן גננות יקרות ושאר נשות חינוך... :p

אני נמצאת בדילמה רצינית לגמרי!
אני עובדת בחינוך מיוחד עם ילדים על הרצף האוטיסטי, ילדי CP וילדים עם תסמונות נדירות...

בשבוע הקרוב נמשיך את הלמידה על ראש השנה.
הלימוד הוא בצורה סימבולית ושיטחית, בואו נגיד שזה יותר מפגש תחושתי על פני קליטת חומר.
השבוע אני נעצרת קצת בלמידה על התפוח והדבש ומאוד מאוד רוצה לתת להם לטעום תפוח טבול בדבש...
יום אחד זה יהיה רק תפוח, יום למחרת יהיה רק דבש וביום הבא יהיה תפוח יחד עם דבש.

וכאן יש לי בעיה.
לאחת הילדות בגן יש תסמונת נדירה שסובבת סביב אוכל (ולא כאן המקום לפרט...)
בין היתר על ההחמרות באכילה שלה, היא מתנזרת ממאכלים מתוקים לגמרי!

מה הייתם מייעצים לי לתת לה במקום הדבש?
התייעצתי עם האמא שלה, והיא אמרה שאתן רק תפוח ללא הטבילה בדבש. (גם פירות לא כל כך מאשרים לה, אבל זה עוד ניחא...)
יש לציין שהיא מאוד פיקחית ואם אדלג עליה בטעימת הדבש ואתן לה רק תפוח - לא יהיה טעם להמשך המפגש.
היא תהפוך שם הכל ותכנס לבכי ותסכול, כמו שאנחנו כבר רגילים במקרים קבועים סביב אוכל...

יש לכם רעיון יצירתי לטבול את התפוח במשהו אחר?

הבו רעיונותיכם,
אני אובדת עיצות, מאחר ואין לי דרך אחרת ללמד את הילדים על הסממנים, ללא מסע טעימות... :(
  • תודה
Reactions: Hola!1 //
16 תגובות
  • 374
  • שבוע טוב

משהו שקיבלתי ובחרתי לשתף את כולם.

טקסט אדיר \ מקור לא ידוע :

בכל יום חמישי אחר הצהריים המורה של הבן שלי מבקשת מהתלמידים להוציא דף נייר ולרשום את שמותיהם של ארבעה ילדים איתם הם רוצים לשבת בשבוע הבא.

הילדים יודעים שבקשות אלה עשויות להיענות או לא.

בכל יום חמישי אחר הצהריים, אחרי שהתלמידים חוזרים הביתה, המורה של הבן שלי מוציאה את פיסות הנייר, מציבה אותם מולה ולומדת אותם. היא מחפשת דפוסים.

מי לא התבקש על ידי מישהו אחר?
    מי בכלל לא ידע את מי לבקש?
    למי היו מיליון חברים בשבוע שעבר ואף אחד השבוע?

המורה של הבן שלי לא מחפשת תרשים ישיבה חדש או "תלמידים מצטיינים." המורה מחפשת ילדים בודדים. היא מחפשת ילדים שמתקשים ליצור קשר עם ילדים אחרים. היא מזהה את התלמידים הנופלים בסדקים בחיי החברה של הכיתה.

זו האסטרטגייה המבריקה ביותר שנתקלתי בה.

זה כמו לקחת רנטגן של כיתה כדי לראות מתחת לפני השטח של הדברים וללבם של התלמידים. זה כמו כריית זהב - הזהב הוא הקטנים הזקוקים לעזרה קטנה. התלמידים שזקוקים למבוגרים להיכנס וללמד אותם איך להתיידד, איך לבקש מאחרים לשחק, איך להצטרף לקבוצה.

וזה הרתעה לבריונות, מכיוון שכל מורה יודעת שבריונות בדרך כלל מתרחשת מחוץ לטווח הראייה ואילו האמת יוצאת על אותם גליונות נייר בטוחים, פרטיים, קטנים.

כאשר המורה של הבן שלי הסבירה את הרעיון הפשוט והגאוני הזה, בהיתי בה בפה תלוי. "כמה זמן את משתמשת במערכת הזו?" שאלתי.

מאז קולומביין אמרה. כל יום שישי אחר הצהריים מאז קולומביין...
    (הטבח בתיכון קולומביין התרחש בשנת 1999. שני תלמידים, ביצעו טבח ירי המוני וגרמו למותם של 12 תלמידים ומורה אחד, ולאחר מכן התאבדו, לפי דיווחים הרוצחים היו תלמידים מאוד לא פופולריים, והיוו מטרה לבריונות רבה בבית הספר – מקור: ויקיפדיה).

אלוקים אדירים.

וכך המורה של הבן שלי החליטה להילחם באלימות, כשהיא יושבת בכיתה הריקה שלה ובוחנת את הרשימות שנכתבו - זה להציל חיים.
    אני משוכנע בזה. היא מצילה חיים!

לכל דבר - אפילו אהבה, אפילו שייכות - יש דפוס לכך. והיא מוצאת את הדפוסים האלה דרך הרשימות האלה - היא שוברת את קודי הניתוק. ואז היא נותנת לילדים הבודדים את העזרה שהם צריכים.

חומר למחשבה !
    שתפו בבקשה כדי שנגיע לכמה שיותר א.נשים מורים ומורות
  • 645
  • קישוטי קיר מדהימים למכירה
    בנושאים הבאים:

1. קישוט על השיר: "לכל אחד שביל ומשעול.."
    גודל 1.5/2 מטר- קישוט מרהיב ומיוחד מאוד!!

2. קישוט קיר מדהים בנושא בית יעקב וצואת שרה שנירר
    באורך 5/6 מטר (מתאים לקיר ביה"ס)

3. קישוט קיר (לכיתות ביניים/גבוהות) הנושא: מטמונים
    "אם תבקשנה ככסף וכמטמונים אז תבין יראת השם" (משלי)
    -משגע! 5 מטר

4. קישוט קיר מקסים ומתוק מאוד לכיתה ג'
    בנושא: להגיע גבוה - 3.5 מטר

5. קישוט לכיתה ה' בנושא לימודי- לשון.
    -יפהיפה ומאיר עיניים -5 מטר

6. קישוט נדיר לכיתה ה': הנושא ה' הידיעה.
    4 מטר

7. קישוט קיר לא רגיל! לכיתה ו' בנושא המצוות
    (מובא בו משל ונמשל מאוד עשיר בתוכן ) 4 מטר

8. קישוט קיר לכיתה ז' בנושא: לגעת בכוכבים-
    כל השביעין חביבין- מעורר השראה! גודל 6 מטר

• הקישוטים מודפסים ע"פ הזמנה מראש על מדבקת ויניל
    • מחירי הקישוטים הם בין 450 ש"ח ל-750 (תלוי בגודל) כולל הדפסה.
    • לכל המעונינות בשינויים ע"פ הזמנה אישית -המחיר משתנה בהתאם

להתרשמות והזמנה:
    <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
    • תודה
    Reactions: נעמי אשת הכהן1 //
    0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה