פורום 'חדר מורים'

פורום זה מיועד למורים ומחנכים, מורות ומחנכות, גננות, וכו'. המעוניינים לעזור ולהיעזר, בחומרי לימוד, שיעורים, וכו'.
  • 766

• שמי מישה ואני מדריך ומלמד ילדים מזה כשבע שנים. אחת המלאכות שאני הכי אוהב להכיר לילדים זהו השימוש במקדחת יד ללא חשמל. כמו של פעם!
    המקדחה מנגישה ופותחת צוהר למלאכות, החל מהכנת חרוזים מחומרים טבעיים שונים ועד לעבודות נגרות מסובכות.
    לראות ילד פותח את עיניו ומגלה את השפע הקיים סביבו ,בזמן חיפוש חומרים להכנת חרוזים מן הטבע, זוהי ממש מתנה לאיש חינוך כמוני.
    יצא לי לראות ילדים שהגיעו למפגש תוך כדי שהם ניתקלים בכל אבן וענף, מועדים ונופלים אין סוף פעמים ולא מצליחים לשים לב לחבריהם, יוצאים בריכוז, ביציבות ובעיניים אשר אומרות:"איזה מדהים פה! איך לא ראיתי את כל זה לפני! הינה ענף- כדאי לי להכופף" ועוד ועוד.
    מתוך הצורך והסקרנות- ליצור שרשרת/תליון/צמיד הם יוצאים לחקור את הסביבה, מתוך התגליות וההרפתקאות הפשוטות שהטבע יצר לנו, הם ממשיכים ומתמידים ומתוך צומת הלב, עיניהם ניפתחות לסביבה- הטבעית והאנושית.

מבחינה פרקטית אני מציא להשתמש במקדחים שמיועדים לברזל, מידה 3.5 מילימטר ומעלה(דק יותר הם שוברים...) כדאי להשקיע וליקנות את המקדחים היותר איכותיים (הבדל של בין 3 שקל לבין 6 למקדח...)
    אני ממליץ על מקדחות בצורת אקדח ולא הישרות לחלוטין.
    www.steppingout.co.il
    מוזמנים ליצור קשר ולהפנות שאלות דרך הלינק...

צעדים בשטח
    מישה פינק
    0 תגובות
    שלום לכל חברי וחברות הפורום! שמי מישה ובשבע השנים האחרונות אני מדריך ילדים ומלמד אותם במסגרות שונות על הטבע ועל מלאכות יד קדומות-בדגש על עבודות עץ למינהן.

מתוך ניסיוני אני מזהה שתי דברים: האחד הוא ש'עשייה' , עשייה אמיתית בידיים, היא משהו שמאוד מגייס ילדים. זה מעניין ומושך אותם ובזה אין צורך לשכנע אותם להתנסות. הדבר השני שאני מזהה, הוא ש'עשייה' אמיתית, של דברים אמיתיים עם כלים אמיתיים, יוצרת בילדים תחושת עצמאות ואחריות. הם לומדים לתת אמון ביכולות שלהם ובגוף שלהם והם יכולים לתת צורה לדימיון שלהם.
    ולכן אני ממליץ מאוד ללמד ילדים ולעבוד עם ילדים בכלי עבודה אמיתיים, כדאי למצוא כאלו שמותאמים לילדים וזה האתגר.
    העץ הוא חומר ניפלא כיוון שהוא בדיוק רך וקשה במידה הנכונה. מספיק רך כדי שילד לא יהיה מתוסכל מידי מלנסות לעצב אותו ומספיק קשה כדי למצות ולחזק את היכולות של הילדים.
    מהניסיון שלי, אפשר להתחיל מלשייף קוביית עץ, בכל מיני רמות חיספוס של ניירות שיוף, עד שהקובייה חלקלקה לחלוטין, לאחר מיכן אפשר ללמד עבודה עם מסמרים קטנים, ללא מטרה מסוימת. פשוט להתנסות מלהכניס מסמר לתוך חתיכת עץ, שוב ושוב ושוב. בהמשך אפשר לתת מספר חתיכות עץ ולתת לילדים "להמציא" המצאות, רק שעתה,הם גם יכולים לבנות אותם!!! ועוד באמצעות כלים וחומרים אמיתיים לחלוטין!
    http://www.steppingout.co.il/

בהזדמנות אכתוב על עוד פרויקטים ומתודות עבודה, מוזמנים לשאול שאלות ולהתייעץ, פרטים בלינק.
    מיוחד למורות ולכל מי שמתחבר!
    למכירה ספר שירים עם מסרים הכתובים ברמה גבוהה מאד!!

-הספר מתאים במיוחד למורות ליהדות/לספרות, הוא מכיל הרבה נושאים כמו: אמונה,
    הודאה, תפילה, שירה לה', התמודדות עם נסיונות ועוד ועוד...
    -השירים כתובים בצורה קלילה, נעימה ומענינת מאד ומתאים גם למי שלא כ"כ מתחבר לרעיון של קריאת שירים!
    -בספר משולבים שירים שכל אחד ירגיש חיבור אליהם כמו על תקופת מבחנים, על רחל אמנו, על בנות/נשות ישראל וכו.'...
    -מכיל 491 עמודים

הספר נמכר כמעט במחיר הקרן כדי שיהיה לאנשים יכולת לקנות את הספר
    מכיון שהמטרה של הסופרת היא להפיץ את השירים עם המסר המיוחד שבהם.
    המחיר הוא 40 ש"ח בלבד!!!

לפרטים ניתן לפנות ל: 054.841.6673

שיר דוגמא מתוך הספר: (מתאים לתקופת החגים)
    "ויתנו לך כתר מלוכה"

לכל יהודי בעולם יש תפקיד מוגדר
    שרק הוא יכול לבצעו נהדר
    ולשבצו בכתרו של המלך ברב חן והדר.

כתרו של המלך חשוב ויקר
    ובפסיפס המרכיבו הוא בולט וניכר
    כשכל יהלום בו מרכזי וניכר.

כך צריך לחוש כל אחד עם מלוי תפקידו
    שרק עבורו הוא יעודו
    ושעמו הוא נותן למלכו את כבודו.

צריך הוא לחוש שתפקידו בעולם הוא יחודי,
    שתפקידו בעולם הוא יעודי-
    לקשט את כתרו של מלכו כיהודי.

ולכן צריך כל אחד את תפקידו לאתר,
    לחפשו בכח ולא לותר
    כדי שיוכל את כתרו של מלכו לקשט ולעטר.

כי בהעדר קישוטו-הכתר יחסר,
    יועם הדרו וחינו יוסר
    מאי מלוי תפקדו שבידיו נמסר.

ורק כאשר הכתר ביהלומיו יתמלא
    באופן מושלם, איכותי ומלא
    הדרת הכתר לעיננו יתגלה.

כל אחד עם מלוי תפקידו שרק לו שמור
    כל אחד עם מה שלעשות-רק הוא אמור,
    ימלא את חלקו בכתר-כאמור.

וכך יזכה כל אחד עם עבודתו הברוכה
    להיות כלי מלא ברכה
    ולהיות שותף ל:"ויתנו לך כתר מלוכה"!

וכיצד ידע כל אחד מה תפקידו בעולם?
    כיצד ידע לפצח את "הקוד הנעלם"
    כדי שיוכל לבצע תפקידו באופן מושלם?

ישא עיניו ויביט "סביב",
    ויבדוק מה עליו בחיים חביב-
    עד כדי שמחה בעשותו ,כהתעסקות בתחביב.

וידע כי מה שמהוה הוא תחביבו-
    את הדבר הזה גם מלכו מחבבו
    ולכן העניק לו זאת ברמז ברב טובו-

כדי שידע במה להתמקד,
    על מה לטרוח ועל מה להיות שוקד,
    כדי שמקום יהלומו-בכתר לא יפקד.

יעסוק כל איש במלאכתו
    וידע כי בזכותו, כן בזכותו
    ישב ה' על כסאו וישוב לממלכתו.

ולואי ונזכה כולנו מלכות ש-די בעולם לתקן,
    כדי שיוכל מלכנו את עצמו ביננו לשכן,
    ומלכותו בכל משלה, בקרוב, אמן, כן!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה