פורום 'חדר מורים'

פורום זה מיועד למורים ומחנכים, מורות ומחנכות, גננות, וכו'. המעוניינים לעזור ולהיעזר, בחומרי לימוד, שיעורים, וכו'.
  • 90
  • אני מחנכת לכיתה ד' בבית ספר יסודי, מטבעי המשמעת קשה לי, קשה לי להיות סמכותית ולדרוש ציות בלי פניות.. אני נופלת בזה שוב ושוב, או שאני מנסה וזה נראה מאולץ מידי. "שרה למקום מיד!" כשבלב שלי חשש שמא שרה לא תקשיב.. והיא מריחה את זה מיד ומתחילה להתווכח.. ושוב אני נזכרת שלא מתווכחים עם תלמידה ומצווה שוב. בסוף היא יושבת. אבל זה גומר עלי ועל כן אני עושה הכל כדי לא לצוות באופן ישיר ולהשיג מטרות בדרכים עקיפות. בכיתות מקצועיות המשמעת שלי על הפנים ממש.. האיומים לא עושים רושם, אולי קצת ורוב השיעור אני מכבה שריפות. בקיצור- לא מורה חזקה.. ואני מתביישת בזה, כי היום דורשים ממך להשתלט על כיתה, לא השתלטת- איזה מורה את?? זה הרושם.
    אפילו בכיתה שלי מידי פעם נשמעת הקריאה "המורה רחלי משנה שעברה הייתה מענישה אותם קשה מאוד.. הייתה צועקת עליהם.. הייתה..." כשההמשך ברור (את זה הן לא אומרות כמובן) ' למה את המורה לא אומרת כלום, ולא מגנה עלינו??' והתשובה היא כזו (וגם את זה אני לא אומרת כמובן) 'אין לי כוח להתווכח איתן? לאיים, ולצעוק. הן לא שמות עלי במאה אחוז ולמה להתבזות??'
    נראה לי המון פעמיים שהילדות דווקא נמשכות למורות קשוחות, סמכותיות וקרות או אפילו ציניות. אני ההפך מכל זה- חמה ואוהבת, דנה לכף זכות, מעלימה ומאפשרת.. מה שזה יוצר- הרבה קירבה בינינו, יותר חוצפה, ו.. מרגישה אמא שלהן יותר ממורה. אמא כזו שאפשר להגיד לה יותר מידי... וכמו אמא אמיתית אני מפנקת אותן כמו שצריך. המון פרסים ומבצעים ובוקר כיתה וכאלו.. ובסוף כשהן עולות עד הראש- אני נשברת. די!! מספיק להיות טובה מידי הן עולות עלי! ואז אני מתחילה לאיים ולכעוס.
    האם זה אפשר בכלל למורה שהיא יותר חלשה אני קוראת לזה, כלומר אף פעם לא הייתה מובילה חברתית או חזקה כנגד אי מי, להנהיג כיתה בכלל? אולי בחרתי במקצוע הלא נכון?? מחשבות של סוף שנה, מי שקראה עד כאן. מדליה. אולי יש לכן חיזוק/הארה/תובנה בשבילי?? אני אשמח מאוד!
    0 תגובות
  • 106
  • שלום,
    אציג את עצמי
    שמי זוהרת ואני עורכת תוכן בתוכנית הנשים של ערוץ הידברות "אורחות פלוס".
    תוכנית המשודרת בערוץ עצמו (בכבלים) ובאתר הידברות.
    מובר על תוכנית הפונה לקהל יעד רחב- החל מחילוניות המתעניינות ביהדות עד חרדיות בעלות אינטרנט מסונן, ואנחנו משתדלים שהיא תדבר לכל המגזרים.
    קהל היעד הטבעי שלנו הוא מתחזקות ובעלות תשובה.
    בין היתר התארחו בתוכנית שלנו: הרבנית יהודית יוסף, ד"ר אילה גליקסברג, ד"ר חנה קטן, שרי רוט, רחלי גנות (חרדית מנכ"לית רייציפ), רחל בולטון, מירי שניאורסון, אפרת ברזל, נורית אילון הירש (מנהלת מרכז "אשירה"), מלי אברהם, יעל קליגר, חדווה לוי, רחל קליין, מלכי אייכנשטיין, דבורי וקשטוק וכו'
    http://www.hidabroot.org/he/vod_categories/all/all/all/47018/0

הסיוע שאני זקוקה לו הוא בעיקר המלצות לנשים שאוכל לארח בתוכנית (שמות שאוכל להכניס למאגר), בתחומים הבאים:

1. כל תוכנית אנחנו משתדלים לסיים בדבר תורה, מעין תובנה יהודית, ואני מחפשת רבניות מתחלפות שתסכמנה להתארח בפינה זו (פינה קצרה של חמש דקות) ולתת צידה לדרך. רוב המרצות החרדיות קצת חוששות מהמדיה, ואני מחפשת מישהי שתבין את הכח שלה. זו צריכה להיות מישהי שתדבר לכל המגזרים, היא לא חייבת להיות "רבנית", גם סתם "מרצה ליהדות" זה בסדר, היא כן צריכה להיות רהוטה וורבלית, מקורית ולא כזו שמדברת בקלישאות (מישהי שגם אם היא לוקחת נושא שחוק, כמו "לדון לכף זכות", היא יודעת לתת נקודת מבט חדשה ומרעננת).

2. מחפשת נשות מקצוע מכל התחומים, שומרות מצוות ויר"ש להשתתפות בפאנלים ופינות מומחית. החל ממנחות הורים, יועצות חינוכיות, פסיכולוגיות, עו"ס, תזונאיות ועד יועצות לכלכלת המשפחה. הן צריכות להיות נשות מקצוע רהוטות ומנוסות, חדות וחכמות. ראוי לציין שהתוכנית אינה שיווקית, ומה שחשוב לי הוא נשים שיש להן תוכן לתת ולא כאלה שמחפשות למכור מוצרים (לשם הדוגמא: אין לי מה לעשות עם מישהי שעושה מכירות של בגדי ילדים אצלה בבית, גם אם הבגדים נורא יפים).

3. מחפשת נשים בעלות סיפור אישי מרתק, כאלו ששוות ראיון פרופיל. פחות סיפורים טראגיים, ויותר סיפורים מעוררי השראה.

אשמח להמלצותכם.

אציין כי התוכנית מצולמת פעם בחודש, כך שלפעמים המלצה ראויה יכולה לשכב אצלי בפנקס חצי שנה עד שהיא באה לידי ביטוי ואני עושה בה שימוש.
    0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה