פורום מחשבים

פורום לענייני מחשבים, תוכנות, אינטרנט, סינונים, שרתים, חומרה, רשתות, תקשורת ועוד.
מנהל הפורום: יעקב ויצמן

מחשבים ותוכנות > תוכן מקצועי

מנסה את מזלי כאן, אחרי שלא נענתי כאן

מחפשת חוברת שאוכל ללמד איתה וורד בכיתות ו-ז-ח יסודי.
יש למישהיא חוברת כולל תרגול להמליץ עליה?
תודה ויישר כח
משהו לא ברור לי ב'עולם החסימות והכשרות' במחשבים, המבוסס על תכנות.

נניח חסימת רימון (זו הבנויה על תוכנה למחשב).
התכנה פשוט חוסמת כל גישת אינטרנט -עד לרכישת מנוי מהחברה- ללא אפשרות להסרה עצמית מהמחשב. ואם אדם התקין אותה בטעות בתום לב (אופציה הניתנת באתר שלהם. היה לי לקוח שהתקין אותה בטעות במקום את תעודת האבטחה), אין לו אלא לפנות לחברה או לאפס את המחשב.
עוד דוגמה - תכנה שדוברה לאחרונה בפורום, videoff, ללא אפשרות הסרה עצמית.

המכנה המשותף להם ולתכנות רבות דוגמתן - ההתקנה קלה ומהירה, ההסרה כמעט ובלתי אפשרית ברמת משתמש הקצה (שלא מעוניין לפרמט את כל המערכת בשביל זה...).

אני כמעט ולא מתעסק עם חסומים, אבל השאלות בפורום כאן התמיהו אותי לא פעם ולא פעמיים:
איך יכול לבוא אדם, להתקין אצלי תוכנה או להגדיר אצלי הגדרה -גם אם בהסכמה ראשונית שלי- מבלי לתת לי אפשרות להסיר אותה לכשארצה?
שאלתי כמה חברים (חסומים) ואף אחד מהם לא אמר (משיח לפי תומו, ואח''כ בשאלה ישירה) שהתנו עמו תנאי לפיו ההתקנה היא ללא אפשרות להסרה, או שהיה כתוב כזה משהו באותיות הקטנות של ההסכם (בדומה להשאלת כרטיס סים).

זה מזכיר לי כמה דוגמאות מהעולם ה'מציאותי' (לא מצאתי הגדרה אחרת... אז נעמיד כרגע את עולם מהחשבים כ'וירטואלי') כמו הזמן שמכשיר סוללרי היה חסום רק לרשת ממנה הוא נרכש, או כמו החברות שלא מאפשרות ללקוח לסיים התקשרות עם החברה לפני סיום הזמן שסוכם מראש.

בקיצור - למישהו יש הסבר שיאיר את עיני בדבר החוקיות\ההיגיון שבדבר?
או לחלופין - האם כן יש הסכם כזה שנדרשים להסכים לו מראש (וכנראה אלו ששאלתי אותם לא יודעים על מה הם מדברים...)?

אשמח לכל הארה\הערה בנידון!

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה