פורום מחשבים

פורום לענייני מחשבים, תוכנות, אינטרנט, סינונים, שרתים, חומרה, רשתות, תקשורת ועוד.
מנהל הפורום: יעקב ויצמן

מחשבים ותוכנות > תוכן מקצועי

לחברי, טכנאי, ומנהל הפורום שלום וברכה.

זה תקופה לא קצרה שאני זוכה ברוך השם לסייע ולהגיב כאן בפורום הנפלא הזה, ובסייעתא דשמיא מסייע כמעט באופן יומיומי בשאלות, תקלות, ושאר עניינים הנוגעים ל"תוכנה חומרה ורשתות".

אני חייב לומר שככל שהזמן מאפשר לי, הדבר גורם לי הנאה מרובה ואני שמח על כל תקלה שנפתרת.

במהלך הזמן עלו בדעתי מספר רעיונות, שלעניות דעתי אילו יקרו, יסייעו באופן משמעותי למהירות ולאיכות בה יפתרו התקלות בפורום, באופן שגם אנחנו הטכנאים, וגם המשתמשים הנעזרים בנו יפיקו תועלת גדולה.

אציין כי הדברים להלן נהוגים בפורומים רבים בארץ ובעולם, ועל כן אני חושב שאין סיבה שבפורום מכובד כמו שלנו (-שרבים לוקחים ממנו דוגמא) הדבר לא יהיה נהוג.

1. "תבנית אשכול" - כמעט באופן יומיומי, ניתן להבחין כי בהודעות שנפתחות עם בקשה לפיתרון תקלה, חסרים פרטים בסיסיים אודות סביבת העבודה הממוחשבת של המשתמש, דברים כמו גירסת ווינדוס, סוג מחשב, וכו' , הדבר מאלץ אותנו הטכנאים "לחלוב" את המידע מהמשתמש והדבר גוזל זמן יקר - הן לנו והן למשתמש שזקוק לפיתרון, וכמו כן "מנפח" את האשכול לחינם, ההצעה שלי, היא לעצב תבנית קבועה שאותה ימלא כל פותח אשכול עם נתונים בסיסיים ונצרכים אודות סביבת העבודה שלו, אני אציע כאן את מה שנראה לי, וכמובן הטכנאים מוזמנים להוסיף ולגרוע כפי ראות עיניהם, את ההחלטה הסופית אשמח שיקבל מנהל הפורום Bris.

גירסת Windows:
סוג מחשב: נייח\נייד - דגם מדוייק
ספק אינטרנט:
סביבת עבודה: פרטית \ עסקית
גירסת אופיס :
דפדפן:

2. אשכול "תוכנות נחוצות וחינמיות" - חלק לא קטן מן האשכולות הנפתחים בפורום עוסקים בבקשת חוזרת ונשנית של תוכנות שימושיות, כגון תוכנות לשיחזור נתונים ממצלמה, אנטיוירוסים וכו', חלק מהבעיה היא הסינון של המשתמשים שאינם יכולים לגשת לשרתי ההורדות באתרי התוכנות המקוריים כך שצירוף לינק לא עוזר בדרך כלל.

ידוע לי כי יש הגבלה על העלאת נתונים להודעות כאן בפורום, אך אולי באופן חריג יהיה ניתן לבקש מההנהלה לאפשר להעלות לאשכול ספציפי כמות גדולה יותר מהרגיל של תוכנות מרכזיות וחינמיות שיבחרו על ידי הטכנאים, כך שהמשתמשים יוכלו להוריד ישירות מהפורום, הדבר יגרום לצמצום בנפח ההודעות שייפתחו כיוון שהמשתמשיים יוכלו ישירות ללכת ולהוריד מהאשכול, האשכול כמובן יתעדכן מעת לעת לשיקול דעת הטכנאים.

3. אשכול "יסודות לטיפול בתקלות בסיסיות" - אשכול שפתחתי ויצרתי קישור אליו בחתימה שלי בכדי לספק מידע בסיסי על כלים לפיתרון תקלות נפוצות, כך שלא נצטרך לחזור על עצמנו מחדש בכל אשכול ולהסביר מהי "שורת הפקודה" ואיך ניגשים אליה, או מהו "מצב בטוח" וכו', אלא להפנות לאשכול אחד בו יהיו מרוכזים כל הדברים או לפחות רובם, דא עקא שלא ניתנת לי אפשרות עריכה לאשכול לאחר 24 שעות, כך שאם אני רוצה לעדכן אותו עם הזמן הדבר לא ניתן לי, אבקש מההנהלה לתת לי הרשאות ברמת האשכול הספציפי ההוא בכדי שנוכל להוסיף בו וכך לחסוך זמן יקר לכולנו.

ולסיום, אבקש להעלות כאן שוב את נושא "הצלצול" - אמירת התודה, אני שם לב שלאחרונה יותר ויותר פותחי אשכולות פשוט לא מצלצלים תודה על עזרה שהם מקבלים, וגם לא על ניסיונות לעזרה, אני רוצה להזכיר שאנו הטכנאים איננו מקבלים שום תגמול על התמיכה כאן בפורום, אנו עושים זאת באופן התנדבותי ולטובת הכלל, אז אנא מכם, זה המעט שתוכלו לעשות עבורנו.

חודש טוב ובשורות טובות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה