פורום מחשבים

פורום לענייני מחשבים, תוכנות, אינטרנט, סינונים, שרתים, חומרה, רשתות, תקשורת ועוד.
מנהל הפורום: יעקב ויצמן

מחשבים ותוכנות > תוכן מקצועי

חבר שלי קנה לפני כמה חודשים מחשב נייד חדש של חברת DELL
המחשב עובד מצוין אבל ביום בהיר מתחיל להופיע לו ההודעה הזאת

צפה בקובץ המצורף 148374

(אמרתי לו שינסה קודם לעשות אחוי כונן -ואחר כך שיעשה "בדיקת כונן" ומה שקרה בבדיקה, המחשב עבד מיום שישי בבוקר עד מוצ"ש ולא סיים, אז בסוף עשה לו כיבוי בלחיצה ארוכה -ניסיתי לנקות לו את כל הקבצי זבל במחשב וכדו', ובקיצור כלום לא עזר)
המחשב בנתיים ממשיך לעבוד מצוין השאלה האם יש ממה לחשוש או להתעלם (ההודעה קופצת לו כל איזה 15 דקות בערך
נ.ב. גם מידי פעם קופץ לו תוכנה של DELL לכלי ניקוי ובדיקת המחשב -אז עשיתי בזה סריקה וזה הדו"ח (מצ"ב-גם בPDF)

צפה בקובץ המצורף 148379

צפה בקובץ המצורף 148377

זה התוכנה של DELLצפה בקובץ המצורף 148378
לאחרונה פירקתי את הארד דיסק של המחשב הישן נושן בשביל לחלץ ממנו את החומר -(חיברתי אותו למחשב הנייד שלי ע"י חוט המיוחד לכך)הארד דיסק הנ"ל הוא בעל שלושה מחיצות,
בשני המחיצות הרגילים אין בעיות החומר אצלי ביד,
הבעיה החלה במחיצה שבה היה מותקן הווינדוס לשעבר המחיצה הזאת הוא 7.84 ג'יגה מתוכם הוא בפירוש מלא 7.09 ג'יגה -הבעיה שאין לי הרשאות לגשת לכל הקבצים הנ"ל
ניסתי להשתמש בתוכנה שיש באשכול הזה
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=74587&highlight=שינוי+הרשאות+לתיקיות+בעברית
וזה סיפק חצאי הראשות על התיקיות -כלומר יש לי גישה ל -2.08 ג'יגה והשאר אין לי מושג היכן אני מוצא את החומר (לדוגמא שאני נכנס לתוך הכונן ועושה מאפינים על כל הקבצים שיש בכונן, כולל קבצי מערכת וכדו' אז המשקל שנותן לי הוא 2.08, בזמן שבראשי מראה שהכונן מלא 7.09)
צירפתי כמה קבצי הוראות בנושא שלדוגמא הם לא עוזרים לי הרבה מכיוון
1)שאני לא יודע אפילו "להניח את האצבע" על התיקיה מסוימת ולהגיד שפה נמצא החומר הנעול
2)אני סיפקתי ע"י התוכנה בקישור הרשאות לכל התיקיות -והוא נותן לי גישה להכל, אבל אני יודע שלמשל באחד מהם אמור להיות הרבה יותר חומר שכאילו לא קיים

-נ.ב. -כתבתי קצת במהירות ומקווה שהובנתי טוב -במקרה שלא אשמח להבהרות
אני זקוק להדפיס קובץ גדול (כ-500 דף) עם קיפול לכל דף בנפרד.
המכונה שברשותי עושה כעקרון קיפול, אבל לכל ההדפסה ביחד, ועד 20 דף בלבד.
שאלתי כאן
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=120221 לגבי זה ולא קיבלתי תשובה, גם בחברה לא יודעים על פתרון לזה.
חשבתי שאפשר ע"י סקריפט (או מאקרו) שישלח להדפסה כל פעם דף אחד בלבד, כאשר בכל הדפסה הוא מקדם אוטומטית את מספר הדף.
(למעשה במקרה שלי מדובר בקובץ שנוצר ע"י מיזוג דואר, ואני זקוק להדפיס כל פעם בדילוג של 2 דפים, ז"א שידפיס דף 1, 3, וכן הלאה. על בעיה זו אפתח בעז"ה שאלה בהודעה נפרדת, ראה http://www.prog.co.il/showthread.php?p=915411#post915411).
האם אוכל לקבל בזה עזרה ממומחי המקום.
בימים האחרונים אני עסוק בחיפוש פתרון לסקריפטי דפדפן שאיני רוצה שירוצו, הרעיון הוא למצוא תוסף שיתן את אותן אפשרויות כמו adblock רק לסקריפטים.
הרצון שלי הוא שהוא יציג לי את הרשימה של הסקריפטים שקיימים בדף ואני יבחר את מה לחסום.

כמובן התוסף הראשון שבדקתי הוא
No Script שמספק הרבה ויתר מאשר רק לחסום סקריפטים אלא הוא גם מונע גניבת קליקים בעיות אבטחה נוסח XSS (היי mat) וכל מיני קשקושים אחרים, החלק שהתחדש לי היום זה שהוא גם חוסם פרסומות ביוטיוב, מדובר גם על פרסומות הוידאו וגם על פרסומות הטקסט (ושוב פעם mat לתשומת לבך).

נו אז מצאנו את התוסף המושלם, מה? אז כך שלא.
הבעיה שלי איתו זה שהוא לא נותן רשימה של סקריפטים לחסום אלא הוא חוסם את כל הסקריפטים באתר, אם למשל אני יגלוש בפרוג ויערוך הודעה לא כל האופציות יעבדו כי מה שמפעיל אותם זה סקריפט ולא כל הסקריפטים עובדים (כמובן שאפשר לא לחסום סקריפטים בפרוג והכל בא על מקומו בשלום)

אז לסיכום מה יש לנו
1. משועמם שעדיין מחפש כלי לחסימת סקריפטים בודדים באתר (קדימה המלצות).
2. תוסף שחוסם פרסומות ביוטיוב בצורה היעילה ביותר.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה