פורום קהילת מפיקי במה ואירועים

פורום קהילת מפיקי במה ואירועים מיועד לאנשי מקצוע מתחום הבמה והפקות האירועים מהמגזר הדתי והחרדי, הכתיבה בפורום הינה לחברי הקהילה.
מנהלת הפורום: אלישבע אבר
להצטרפות לקהילת במה ואירועים, הקש כאן
לאחרונה יש כאן הרבה שאלות, וחיפוש לימודים בתחומי המשחק והבימוי
רוצה לומר לכן מנסיוני בשטח כמבקרת תסריטים, בימאית, שחקנית ומפיקה
לימודים זה דבר טוב, הטכניקות מאוד עוזרות בפועל,
אבל יש תחושה שרוב השחקניות בטוחות שמשחק זה ההילה שמסביב והיופי והכיף והמיצוי האישי וכל המילים הנאדרות והנהדרות הללו ואני לא מבינה מה בדיוק אתן חושבות לעצמיכן,
משחק יקירות- זה חשיפה-חשיפה-חשיפה!
כל הדברים שאת מסתירה של כל מה שבקישקע שלך ואת לא רוצה שידעו עלייך כל הפדיחות וכל הפחדים והדברים הרעים והטובים גם יחד.
תקשיבו לי טוב!!
אם אתן לא מוכנות לצלול למקומות האלה לצרוח את הדברים הכי מגעילים שלכן אל תהיו שחקניות פשוט אל!
אני נתקלת בהמון כאלה שרוצות לשחק אצלי, או מביאות לי את התסריטים שלהן ולא מוכנות לשמוע ביקורת, או לא מצליחות לקרוע את עצמן מהפחד לגלות על עצמן, אגב סליחה מראש אבל זה מאפיין נורא חרדי- הסתרה וחיצוניות שעוטפת את כל הלב. (כמו נושא התפאורה והתלבושות שהם הכי חשובים משום מה במחזות משלנו בד"כ)
אז אלה שחושבות שזה נגמר בחדר האיפור וכמה דמעות סורי, אבל אני ממש לא רוצה אותן!!
יותר גרוע, כאלה שלוקחות כל תפקיד טיפשי שהן לא מרגישות בטוח איתו העיקר לשחק- זה לא עובד ככה ואת זה אומרת לכן כאחת שהציעו לי תפקידים בסרטים חרדים, אפילו בסדרות ואמרתי לא!! לא מתאים לי הדמות.
תקשיבו ללב! תבינו ששחקן זו עבודה הזויה של כנות אישית וכאבי בטן של חשיפה הכי עמוקה, נידודי שינה ולא בגלל לימוד טקסט והמחזתו...
שחקן לא משחק דמות ונכנס אליה שחקן הוא אדם שמחבר את הנקודות תורפה שלו עצמו לדמות שהוא אמור להיות. הוא בעצם הופך להיות הדמות ההיא עם כל הדברים הטובים והמגרעות שבו.
בסרט או במחזה בד"כ שימנה לב- נדונים הרגעים החשופים של הדמות ופחות הרגעים הטובים זה העלילה... זה היופי - התמודדות האנושית החשופה הזו.
לסיכום,
אל תשוו לחילונים העיקרון זהה- חשיפה עמוקה גילוי עצמי מחדש והעיקר חוסר פחד ממי שעומד מולך, להטיח את כל מה שהחבאנו עד היום,
תעשו טובה לעצמיכן ולנו המפיקות או שאתן מוכנות לעבוד קשה ממש ולחשוף את הסודות, ולשמוע ביקורת או שתמצאו מקצוע אחר
סליחה על הבוטות עברתי כבר עשור של מגוון שחקניות בימאיות ותסריטאיות ויש לי בטן מלאה.
ורק לסיום הפוסט,
פרנסה היא משמים, ומשחק הוא שליחות לעולם ולעצמינו, ובעיני סוג של טיפול ריגשי פסיכותרפי, כשמשחקים בסרט או הצגה משלנו- על כל המשמעויות והמסר- זה מחלחל לנו -השחקניות וכמובן הצופות באמת כי הוא בא לגמרי מהלב ולא כמטרה של "אמרנו את משפט המסר, יצאנו ידי חובה בואו נתקדם" זה הופך להיות חלק ממי שאנחנו בעז"ה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה