פורום קהילת מפיקי במה ואירועים

פורום קהילת מפיקי במה ואירועים מיועד לאנשי מקצוע מתחום הבמה והפקות האירועים מהמגזר הדתי והחרדי, הכתיבה בפורום הינה לחברי הקהילה.
מנהלת הפורום: אלישבע אבר
להצטרפות לקהילת במה ואירועים, הקש כאן
תחילה , אני מתחייבת לומר את האמת , כל האמת ורק את האמת .
אני חנה , מצהירה בזאת כי .....
חחחחחחחחחחח צוחקת ....
חשוב לי להסביר ולהבהיר : כל כוונתי בשאלה על הקורס של חני יודלוב לא באה ממגמה שיפוטית ' האם הקורס מקצועי'
או 'האם החמיר מוצדק '

ברור לי שחני מקצועית מספר 1 , גם בלי להכיר אישית , מספיק לשוחח איתה .....ויש עליה כ"כ דש"ים חיוביים .
אני אישית משתוקקת להירשם רק מבחינה כספית אני כרגע לקחתי יותר מדי התחייבויות והוראות קבע לחלומות נוספים שאני רוצה להגשים ...
רציתי לשמוע מה אתן חושבות על המקצוע - מפיקה , נרשמות גם ? יש אפשרות למצוא קורס יותר זול/ לקבל מילגה ??
אולי הניסוח שלי לא תאם את המטרה , סורי ....
ולכן אני מבקשת שוב ---- אני אשמח אם האשכול הזה ייסגר " התייעצות לגבי ..." , לא נוח לי שיש עדיין התעמקות בסוגיה הזו שיכולה להביא לנייס לא חיובי ....
( מודה - באמת המחיר הגבוה גרם לי לתרעומת מפני שהיווה מכשול עבורי , אבל לא מעבר לכך ... )

הייתי שמחה בכללי שיפתחו קורסים מוכרים / יעניקו מילגות לאלו שבתחילת דרכן .....

יחד עם זאת ברור לי - שגם אם אשאר בימאית / רק שחקנית / רק מאמנת ולא מפיקה - עצם הידיעה של מונחים מכל המכלול
סאונד , במה , תלבושות ..... זה ממקצע פי שתיים ושווה את זה !!!!!!!!!
אז בבקשה - בואו נסיים להתפלסף באשכול ההוא על הנושא ההוא .....
מעריכה כל אחת ואחת , חנה .
רוצה לספר לכן על פרויקט ייחודי שנקרא "פרויקט יוצר"
זה מיזם חברתי פרטי שמטרתו היא לעודד יצירה נשית מקורית
ובמילים פשוטות יותר-
אומניות צעירות שכותבות/ מלחינות מוזיקה מקורית- מקבלות שם במה לבצע את השירים שלהן
וכן אומנות חזותית- צלמות/ מאיירות/ ציירות/ וואטבר- מקבלות במה ליצירות שלהן בתערוכה אומנותית
הם כבר עשו כמה ערבים כאלה, וצברו להם קהל איכותי ומפרגן שמעריך אמנות ויודע להנות ממנה

אז קודם כל-
מצורפת כאן הזמנה למופע בבני ברק, כל מי שמעוניינת לתמוך במיזם המיוחד הזה- מוזמנת בחום להגיע!
לא תמצאו שם אורות ונצנוצים ועיצובי פרחים, אבל כן הרבה לב ואמת וכנות ואומץ.

גילוי נאות-
זכיתי להחשף לדבר המיוחד הזה במופע החורף שלהם- והוקסמתי.
כמה כישרון, כמה נשמה, איך עלו לבמה בחורות/ נשים ופשוט הניחו את ליבן באמון מול הקהל. איפה יש דבר כזה היום בעולם ה-מסכי לד והפאסון

דבר נוסף-
כמו שכתבתי, זה מיזם חברתי פרטי,
לא עומדים מאחוריו ארגונים משומני- תקציב,
אין להם שום מטרות רווח (וההיפך, הן תורמות המון זמן וכוחות ומשאבים שכמובן לא מתוגמלים בשום דרך חוץ מסיפוק ואמונה בצדקת הדרך:)
לכן עד היום הנגניות/ הסאונד היו סטז'ריות/ מתנדבות חמודות,
לא תמיד הכל היה פרפקט מבחינה מקצועית, אבל הלב והאוירה חיפו על כך

עכשיו באלול לקראת האירוע החדש- השאיפה היא להגיע לרמה ביצועית גבוהה יותר
ובגלל זה אני פונה אליכן:
כל מי שהרעיון נוגע לליבה, ורוצה לקחת חלק בהפקה/ נגינה/ סאונד/ הדרכה ביצועית לאומניות/ קשרים והשגת תקציבים-
מוזמנת לפנות למייל-
*בהתנדבות/ בתשלום כלשהוא, כל הצעה תיבדק בהתאם לתקציב*

אורית-
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

פרוייקט יוצר
<<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>‏>

הזמנה ראו באורי-02.jpg
שלום חברות
יש לי שאלה נורא חשובה:
אני כבר הפקתי 3 הפקות חיות ו 2 סרטים והכל במסגרת חוגים שאני מלמדת/בימוי סופשנה . (וזה נשאר ב"מסגרת", לא לציבור הרחב)

העניין הוא שב"חיות" פחות התעסקתי בתקציבים ומחירים, רק אמרתי מה צריך למופע ועלויות השארתי ל"משלמים", אני הייתי הבמאית, הכותבת, המתכננת ולרוב גם המפיקה..

כעת נקעה נפשי מהבוסים השונים ואני רוצה כבר להרים מופע משלי בעזרת השם. יש סיפור, יש תסריט, יש ידיעה מה צריך, אבל חסר לי ידיעות בנושא עלויות..

כדלהלן:
1. אולם תיאטרון? כמה עולה בממוצע להשכיר ליום הופעות (2 הופעות + גנרלית)? היכל התרבות פ"ת למשל ? או "אור ברכה" בבני ברק?
גונבה לאוזני שמועה שהפערים עצומים.. ומי שמקושר לעיריות וכו מקבל גם יד נדיבה בנושא של אולם, פרסום, הגברה תאורה וכו..

2. תאורה ? לא רק תומס לד צבעוני.. אלא פנסים חכמים, אפקטים וכו

3. הגברה ? כולל מדונות מקצועיות! (ולא של לפני 200 שנה)

4. סאונדמנית ליום המופע - בעדיפות לאשה ?

5. כריאוגרפית- מחיר לריקוד אחד? או חבילת ריקודים? לפי מה זה הולך ? האם ניתן שהיא "רק" תחבר את הכריאוגרפיה, מצלמים, ואז הרקדניות מתאמנות רוב הזמן לבד?

6. ממוצע עלויות של השכרת קירות תפאורה? (בשלב זה. בהמשך כבר ניתן להכין לקבוע). אביזרי תפאורה כגון ספה עתיקה, תנור וכדו

7. שיתופי פעולה לגורמים מממנים - איך ריבונו של עולם בדיוק האגודה למען החיות /תאונות/בריאות/עשבים ולחמניות .. מימנו חצי או יותר מהופעות שונות שראיתי ? למה שיסכימו? מה האינטרס? ואיך מגיעים לאדם שיושב ב"שיבר" של אותו ארגון ומאשר את השיתוף פעולה?

אודה לכן מאד מאד על עצותיכן, נסיונכן, וחכמתכן בסייעתא דשמיא
ותודה שהקדשתן מזמנכן לקרוא !

יעל כהן הפקות
יוצרת | כותבת | במאית | שחקנית | זמרת | מנחת ארועים ומורה למשחק
0526355087
  • תודה
Reactions: אסתי H1 //
39 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה