קהילת המאיירים

פורום קהילת המאיירים הגדולה והמקצועית בחברה החרדית

איור ודמויות >> תוכן מקצועי

אתגרי איור

אתגרים שבועיים של אמני האיור בקהילת המאיירים של פרוג
נושאים
117
נושאים
117
היו פה כבר הרבה דיונים על זכויות וכו', מנוחתם עדן בלינקייה.
כרגע יש לי שאלה מכיוון שונה מעט, וחשוב לא פחות - הכיוון המעשי.

כלומר: והיה וקרה מקרה שנעשה שימוש ביצירה שלי ללא רשות -
בפלייאר של קייטנה/מודעה בבית הכנסת/עיתון פח כלשהו/השלם את החסר.

מהם הסיכויים שארים טלפון או אשלח מייל לבנאדם ונסגור על פיצוי?
מה סביר יותר שיקרה, שיבין שהוא חשוף לתביעה שתעלה לו הרבה יותר (בתקווה... ) וישלם,
או שיתחמק וישאיר את היוצר לרדוף אחרי הרוח במסדרונות בתי דין ומשפט
(מה שיגרום ליוצר העשוק יאוש מראש מן הסתם, כי הליכה לערכאות לא ממש יכולה להתרחש לפני אישור בית דין וכו' (אגב, מישהו יודע מה יחס בתי הדין בעניין זכויות יוצרים? ) וממילא כמעט ולא שייכת לביצוע ) ?

יותר מזה, בהנחה שמדובר בשימוש קטן יחסית, ע''י גנב קטן יחסית, רבים יותר הסיכויים שהיוצר כלל לא יהיה מודע להפרת הזכויות.
מה עושים?

ובבקשה אל תגידו סימן מים או הקטנת איכות, כי זה לא נקרא שהזכויות שמורות. זה נקרא שאין מה לגנוב מלכתחילה.
 תגובה אחרונה 
בעדי מסיירת לתומי
בקהילה שנחתמה בפני למשך החציש הקרוב
לצערי ולמזלם

נתקלתי
בזה
זהו הוויכוח המיתולוגי בין אָמַן ואוּמן.

אוּמַן הוא בחור מוכשר המעוניין להשתשמש בכישוריו על מנת ליצור מוצר מוגמר ותכליתי זוהי הגישה שלך @איקס .
אָמַן לעומתו רואה באמצעים ובעצמת כח היצירה שניחן בה את התכלית ולכך איננו צריך להביא את כח היצירה לתכלית כי עצם השימוש בכח זה הוא התכלית.
בשיטה זו תמכו כל האָמַנים החל מבריאת העולם ועד ימינו אנו, וזו הסיבה שכשתעיינו היטב בציור של פיקאסו או ואן גוך לדוגמא, על אף שתחלוף במוחכם המחשבה: "נו נו בן הזקונים שלי מוכשר יותר" אין זה נכון, הזאטוט אמנם קישקש בדיוק אותם שרבוטים כפיקאסו, אך חסרה לו כוונת האָמַן שבציור וכוונת האָמַן היא הניתנת לפרשנות.
אי לכך ובהתאם לזאת אם @ווי אוּמַן, צדקת @איקס ,
אם @ווי אָמַן בהחלט צדק הרב @זד !

היות שפי חסום במקום ההוא
ראיתי לנכון לבדוק את דעתכם עמיתי.
מה אומרים?

שימו לב לציטוט המלא:
אוּמַן הוא בחור מוכשר המעוניין להשתשמש בכישוריו על מנת ליצור מוצר מוגמר ותכליתי זוהי הגישה שלך @איקס .
אָמַן לעומתו רואה באמצעים ובעצמת כח היצירה שניחן בה את התכלית ולכך איננו צריך להביא את כח היצירה לתכלית כי עצם השימוש בכח זה הוא התכלית.
בשיטה זו תמכו כל האָמַנים החל מבריאת העולם ועד ימינו אנו, וזו הסיבה שכשתעיינו היטב בציור של פיקאסו או ואן גוך לדוגמא, על אף שתחלוף במוחכם המחשבה: "נו נו בן הזקונים שלי מוכשר יותר" אין זה נכון, הזאטוט אמנם קישקש בדיוק אותם שרבוטים כפיקאסו, אך חסרה לו כוונת האָמַן שבציור וכוונת האָמַן היא הניתנת לפרשנות.
אי לכך ובהתאם לזאת אם @ווי אוּמַן, צדקת @איקס ,
אם @ווי אָמַן בהחלט צדק הרב @זד !
וזה לא שלא ניסינו הידברויות, דיונים מכבדים, הקשבה והכלה.
אבל אתחיל מהתחלה:
מדי כמה ימים הסינטיק שלי מעורר בעיות באופן הבא: אני מדליקה אותו כדי לעבוד על התכנה מנגה קליפ פיינט. הכל עובד באופן מדהים, אבל אתם יודעים איך זה שעד שמשהו לא משתבש אז לא שמים לב שעד עכשיו הכל היה טוב? אז בדיוק ככה.
אני מניחה את העט על הלוח, אבל הסמן של העט (בתכנה עצמה) מופיע לי מרחק שתיים שלוש ס"מ מהמיקום האמיתי של העט הפיזי.
(יש לציין שזה קורה רק עם הכלים בתכנה מנגה, ולא עם הסמן של המחשב או עם כלים בתכנות אחרות.)
מי שלא עבר את זה לא יכול להבין כמה זה נורא.
אני מסירה את הדרייבר, מתקינה שוב. (מהדיסק שהגיע עם המוצר.)
הופ!
הכל מתוקן.
עוברים כמה ימים, בהם הכל עובד מעולה (אבל כמו שציינתי שוכחים מהר שזה לא מובן מאליו) ופתאום בלילה בהיר- שוב!! ושוב!! ושוב!!
זה קרה לי כבר בערך ארבע פעמים בשבועיים.
זה ממש מטריד.
אם למישהו יש פתרון, עזרה, סיוע או הכלה ואהדה (שני האחרונים זה לאלו שממש אין להם מושג), תצילו אותי! אני נהיית חולה מלהסיר ולהתקין דרייברים עם כל הינד עפעף.
תודה מראש

עריכה: הכותרת הייתה צריכה להיות: "הסינטיק שלי ברוגז איתי פעם אחר פעם", משהו השתבש, אבל אתם מבינים שאני חולה מלהסיר ולהתקין דרייברים, אז זה המקום ליישם את העניין של ההכלה והאהדה שדיברנו עליו. סליחה
1. אל תשתמשו ביותר מדי צבע. זה מבלבל את הצופה כשהוא אינו יודע היכן להתמקד. לא יותר מ-3 צבעי יסוד וכמה אופציות ביניים.

2. מה התכונה עיקרית?: לדעת מה התכונה העיקרית של הדמות שלך ולדאוג שכל המאפיינים, האביזרים והפרטים בו יביעו אותה.

3. תן לדמות שלך צורה מובחנת: אתה אמור להצליח לזהות את הדמות שלך ע"פ הצללית שלה. היא אמורה לבלוט בצורה החיצונית שלה על פני הרקע ושאר הדמויות.

4. תחשוב פשוט: לא משנה כמה מורכב עיצוב הדמות שלך, אתה אמור להצליח לתאר אותו בעזרת 10 או פחות משיכות עט. אם לא הצלחת, אתה לא חושב פשוט מספיק.

5. ודא שאתה מסוגל לצייר את הדמות שלך שוב ושוב: נסה לצייר אותה מזוויות שונות, בדוק אם היא ברורה לך דיה. באופן כללי כדאי להימנע מפרטים מסובכים כמו רקמות מורכבות קעקועים ותחרות עשירות שיקשו עליך לחזור עליהם מכיוונים שונים.

6. תגזימו: הגזימו עם הגדרת התכונות של הדמות שלכם. לדוגמא, אם האפיון המרכזי של הדמות שלכם הוא חוזק, תנו לו שרירים עצומים שישתלטו על כל הצללית כמעט, אם האפיון הוא רזון ודקיקות ציירו אותו דק כמו שרוך עם משקפי שמש ענקיים שידגישו את הקונטרסט, וכן הלאה...

7. הפוך את הדמות שלך למביעה: דאג שהדמות שלך תכונות מסוימות שתהיה אפשרות להבין דרכן איך היא מרגישה. (דוגמא: האוזניים של באגס- באני מלוניטיונס היו חלק גדול בהעברת הרגשות שלו. כשהוא עצוב/מדוכא/מושפל הן מתקפלות, כשהוא מבסוט הן מזדקרות, כשהוא דרוך הן מתכווננות לצדדים)

8. אקססוריז: הפרטים הקטנים הם אלו שעושים את ההרגשה הגדולה. תנו לדמות שלכם פרופס יחודיים שיספרו יותר על הרקע ועל התכונות שלה. דוגמא פשוטה: פיראט? תנו לו תוכי על הכתף, תליון עם סמל הכנופיה...

9. השתמש בצבעים כדי לשקף את האישיות של הדמות: ערכות צבעים יכולות לספר הרבה על הדמות ממבט ראשון. בד"כ, גוונים שחורים וכהים מתייחסים לבחורים הרעים, והבהירים לחיוביים... אם הנוכל שלכם הוא דו פרצופי ואתם רוצים להשאיר אותו כמסתורין, מה דעתכם על צבעים ניטרליים עם רמיזות לשתי הכיוונים? צבעים חזקים ומלאי רוויה מאפיינים דמויות גיבורים, פשוט ודאו שהערכות שלכם מבטאות דברים נכונים.

10. הפכו את הדמות ליחודית: היא צריכה להיות מזוהה ממבט ראשון ושלא יהיה ספק לגביה! השתמשו במשקל, גובה, תוי פנים ומיקומים, גודלם, צלקות, צורת יציבה של הגוף וכל השאר- כדי ליצור תוים יחודיים לחלוטין וזיהוי מיידי.

בהצלחה!

מתוך הבלוג PIXEL77
https://pixel77.com/10-tips-design-characters-pro/

בתרגום חופשי, מוזמנים לשפר אותו בתגובות.
תנו לייק אם אהבתם ושתפו למי שיכול להיעזר בזה, ושיהיה לכולם שבוע מוצלח!
מי יצבע לי? מי?
יש לי איזה באג מובנה בציורים,
עוד לא נמצא מי שיצבע אותם לשביעות רצוני :(
ואל תעלבו בבקשה כל מי מכאן שהשתמשתי בשירותיו,
הרי פניתי אליכם כי אהבתי את הצביעה שלכם עם הציור שלכם.
אבל משהו בסנכרון עם הציורים שלי, איכשהו לא עובד לי טוב!
תגידו שאני ביקורתית שיא, מגזימה, מה שתבחרו
אבל הצובעת שלי כבר מזה שנה בערך - שאני לוקחת די בלית ברירה
(ועוברת על כל עמוד לפחות חצי שעה נוספת אחר כך)
חלתה עכשיו,
ואת העמוד שאיירתי היום - צבעתי לבד
ההתלהבות שהתקבלה במערכת (הם לא ידעו שזו אני הפעם!) היתה בולטת.. וגם שלי.
אני מרגישה שהציורים שאני לא צובעת פשוט מתפספסים לי בידיים.
בשחור לבן זה שוס, אחרי הצביעה של ההיא זה........
והשינויים שאני עושה לא מספיקים
זה טלאי על טלאי.
אני יודעת שכבר בקשתי וטרטרתי בעבר, אני יודעת..
בכל זאת אני לא יכולה להתייאש, כן?
אם יש לכם המלצה, גם אם זו המלצה על עצמכם,
ממש ממש אשמח לשמוע.
ברוך השם אני בקצב שחייבת עבודה עם סיוע טכני,
וכל שאר החלקים הם כל כך עלי ואני, שאני לא יכולה להיעזר בהם.
מסתבר שגם הצביעה היא כזו לכאורה, אבל אני עדיין מאמינה שבו יבוא היום ואמצא...
עד כאן נאומי המדכדכים :)
ואני לא יכולה להעלות את העמוד המדובר כי הוא יפורסם בערך בעוד שבועיים.
בלי נדר אז.
בס"ד

שלום לחבריי מהפורום השכן!

אחרי הפירגון החם שקיבלתי מכם על ציור הנמר (תודה רבה!)(
https://www.prog.co.il/threads/התנסות-שלי-בצביעה-דיגיטלית.352365/)

קצת באיחור אני ממשיך להתנסות באיור דיגיטלי.. והנה פרי חדש - הפיל! (פה המקום לציין שהציור בהשראת (כמעט בהדרכת אפשר לומר) האומן אהרן בלייז) שבזכותו אני קצת מגלה טכניקות (בסיסיות מבחינתכם) לעומק באיור דיגיטלי..

אחרי החפירה.. הנה הציור.. אשמח לשמוע חוות דעתכם המקצועית :)

פיל.jpg

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה