קהילת המאיירים

פורום קהילת המאיירים הגדולה והמקצועית בחברה החרדית

איור ודמויות >> תוכן מקצועי

אתגרי איור

אתגרים שבועיים של אמני האיור בקהילת המאיירים של פרוג
נושאים
117
נושאים
117
כאן אתם מוזמנים להגיב לאתגר, להאיר, לפרגן, לחפור ולהביע את דעתכם.
אפשר גם להתלבט, להתייעץ וסתם להעלות עבודות נוספות הקשורות לנושא,
ורעיונות אשר יכולים להעשיר אות כולנו.
בהצלחה!
"רק סמיון!" התיז בבוז רב המלצרים, כשהוא בוחן את תכולת מרתף היינות של אחוזת פורט לאו.
"לא רק סמיון", ליחשש נער החלומות, מנער נוצת ינשוף סוררת מכתפו, "זה הסמיון", אמר כשהוא נושף את ה' הידיעה בנימת עליונות.
"ריח נחמד", המהם רב המלצרים, אילני קשה יום שעבר את הגדר בעיצומו של לילה סוער, ולמרות גשם הזלעפות שירד, הצליח לכתוב כתובת אש ענקית על הר ברגוויט, מה שהקנה לו את חירותו, והעניק לו חשיבות עצמית של טווס.
נשמע קול שקשוק קל, בשעה שאלזרבד, רב המלצרים האילני, מזג לתוך כוס בדולח נוצצת מעט מיין הסמיון של פורט לאו.
"שתה", פקד הנער, וצמרמורת חלפה בגבו של אלזרבד בשעה שהיין הצונן החליק לתוך גרונו, מלטף את בלוטות הטעם שלו. סחרחורת קלה תקפה אותו, והוא נשען על החבית, מבטו מופנה אל תקרת האבן העתיקה של המרתף.
"ואוו", הוא הצליח לפלוט לפני שהתמוטט על הרצפה, עיניו מפולבלות וכוס הבדולח מתנפצת לאינספור רסיסים.
"מי שלא יודע לשתות, שלא ינסה את היין של פורט לאו", לחש נער החלומות לינשוף שעמד על כתפו. "תקרא לרופא" הוא פקד עליו.
"אין צורך", נשמע קולו של הרופא, "ראיתי את האילני הזה צועד איתך, ומיד זיהיתי את הבעיה, לאילנים אסור לשתות את היין של פורט לאו העשוי מענבי הבצורת, זה מסוכן להם מאוד. ניסיתי להזהיר אותך, אבל הינשוף הזה קירקר כל כך בקול, שפשוט לא שמעת כלום".
"אז למה לא הגעת לכאן מיד?" שאל נער החלומות.
"הייתי חייב לקטוף אסקופית נדרסת כדי להשלים את הנסיוב שיציל כל אילני ששתה יין פורט לאט, והנה הנסיוב מוכן", הוא שלף מכיסו צנצנת שבה נוזל חלבי, ובעזרת טפטפת, יצק מעט ממנה על שפתיו של אלזרבד, הוא זע בחוסר נוחות, אך שפתיו התהדקו סביב טיפה אחת של החומר, והרופא היה נראה מרוצה.
"הוא יהיה בסדר", אמר.
"אני סומך עליך", אמר נער החלומות, "אני אצא אל המרפסת, וכשתסיים, אבוא לשלם לך על הביקור".
"שום תשלום!" מחה הרופא, "הכל בהתנדבות!"
"שמענו עליך בכל פורט לאו.." מלמל הנער ועלה בכבדות במדרגות השיש שמובילות אל המרפסת, שם הוא נשען על מעקה המתכת, ונתן לדמעות שלו לנשור.
אחת נשרה, ועוד אחת, ועוד כמה.
"כנראה שלעולם לא אצליח לחלום כמו אז", הוא הבין, ואז הוא חייך.
שלום לכולם!
זה כבר זמן מה שאני חושב על הדבר הזה והחלטתי לשתף אתכם ולשמוע את דעתכם.
כמאייר עם ניסיון שהשתתף במספר פרויקטים, הגעתי למסקנה ששלב הצביעה הנו שלב שדורש מיומנות וכשרון ספציפיים. אני יודע על עצמי שהצביעה היא החלק שבו הכי קשה לי, וזאת מכמה סיבות: ראשית, כשאני מצייר אני בשוונג ציור והצביעה מוציאה אותי מהשוונג הזה, מה שמוביל למצב בו אחרי צביעה קשה לי מאוד 'לחזור' ולצייר, זה מרגיש כאילו יצאתי מזה ואני צריך להיכנס לזה שוב בחזרה (תהליך פסיכולוגי מעייף). יוצא שאחרי צביעה אני לוקח הפסקה שנגררת ונגררת וזה ממש בזבוז של זמן יקר. שנית, האיור והצביעה הנם שני תחומים שונים שדורשים כל אחד השקעה ושיפור תמידיים. לרוב קיים פער משמעותי בין ביצועי האיור לביצועי הצביעה אצל צייר. וזה הגיוני משום שהצייר ישקיע את רוב זמנו לשיפור היכולות שלו באיור וכמעט ולא בצביעה. התוצאה היא שהציור המוגמר יהיה גבוה מבחינה ביצועית באיור ונמוך יותר בצביעה - חבל.

ולכן, אני חושב שכדאי לפצל את מקצוע הצייר כפי שאנו מכירים אותו כיום - מצייר וצובע, לשני תחומים: ציור וצביעה. אני חושב שכדאי לאנשים המעוניינים בכך להתמקצע בתחום הצביעה ולעבוד בשיתוף פעולה עם הציירים. זהו מקצוע לכל דבר ואני בטוח שאם יהיו אנשים כאלה לא יהיה חסר להם עבודה.

בעבודתיי האחרונות למשל, שילמתי לאחותי (שהתברר שיש לה את זה ובגדול) לטפל בעניין הצביעה בעמודי הקומיקס שעשיתי, ותנו לי להגיד לכם שזה היה יעיל בצורה יוצאת מן הכלל! ההספק שלי גדל משמעותית, סיימתי ספרים בחצי מהזמן שהיה לוקח לי אם היתי עושה הכל בעצמי. יש גם עוד בונוס רציני - הלקוח מרוצה! כפי שחלקכם יודעים, יש שני דברים שהכי חשובים ללקוח, תקציב וזמן. הלקוח מרוצה, משמע יחזור אליכם בעתיד וימליץ עליכם לידידיו הלקוחות! אחלה דבר.. :)

לסיכום, אם אתם דווקא אוהבים יותר את הצביעה מהציור, אם אתם חושבים שיש לכם את זה, אני חושב שיהיה כדאי שתשימו את הציור בצד, ותתרכזו כל-כולכם בשיפור הביצועים שלכם בצביעה ותציעו את עצמיכם כאנשי צביעה מקצועיים לקהל הציירים. אני בטוח שיש לזה ביקוש.

מה דעתכם אנשים יקרים?....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה