קהילת המעמדים

פורום קהילת המעמדים מהחברה הדתית והחרדית.
מנהל הפורום: גיוון
להצטרפות לקהילת המעמדים, הקש כאן | להצטרפות לקהילת המעמדים בתוכנת תג, הקש כאן

עימוד >> תוכן מקצועי

קהילת מעמדים בתוכנת תג

פורום קהילת מעמדי ספרי קודש מהחברה הדתית והחרדית. הכתיבה בפורום הינה לחברי הקהילה.
מנהלי הפורום: תג, ש. ברגר
להצטרפות לקהילת המעמדים, הקש כאן | להצטרפות לקהילת המעמדים בתוכנת תג, הקש כאן
פרטי
כאשר יש לנו הרבה תמונות בקובץ וורד ורוצים לשמור את התמונות לקובץ במחשב, אין לנו אופציה פשוטה בשביל זה.
גם אפשר שהתמונות מפוזרות בחלקים שונים של המסמך - הערות שוליים או סיום, ואפילו בהערות סקירה.

דרך ראשונה (על פי הנאמר
כאן) :
  1. בתפריט קובץ בוחרים "שמור בשם".
  2. בחלון של "שמור בשם" בתפריט הנפתח של "שמור כסוג" בוחרים "Web Page".
התמונות יחולצו מהמסמך, לתוך תקייה תחת שם המסמך + files, באותו מיקום שנשמר הקובץ.

דרך שניה (כפי שיוסבר בסרטון) :

קבצי וורד החדשים (סיומת docx) הן למעשה כעין תקיית זיפ, שניתן לחלץ ממנה קבצים. על ידי שימוש בתוכנת חילוץ קבצים (למשל 7-Zip), נקבל תקייה בשם המסמך, ובתוכה תתי תיקיות. בתת תיקיה word/images, נוכל למצוא את התמונות של המסמך.

וביוטיוב (פתוח בנטפרי) :

אצטט כאן דיון שהיה לי עם אחד הניקים באחד הפורומים הסגורים. ואשמח שתחוו דעתכם, מה אתם חושבים על זה.
אשמח אם מישהו יזכיר לי אם יש אופציה של אילוץ רווח מסויים בין סגנון לסגנון
לדוגמה - פסקה עם סגנון א' נגמרת ומתחיל סגנון ב' ואני רוצה שיהיה ביניהם רווח של 10 נקודות
א"א לעשות את זה מובנה בסגנון, כי הגדרות הסגנון המובנה באינדיזיין אינו מתייחס לפסקה הבא.
יש על זה סקריפט מאת @אריאל וו.

אבל האמת היא, שזה לא בא לידי שימוש הלכה למעשה, כי בעימוד מקצועי אמור להיות יישור אנכי של הפסקאות לאורך העמוד, וכדי להגיע לתוצאה נורמלית, עם יחסים נורמליים בין פסקאות רגילות לבין כותרות, חייבים להשתמש עם הסקריפט הנוסף של הנ"ל של יישור אנכי, ולכן א"א להשתמש בשתי הסקריפטים בבת אחת, כי ברגע שכבר משתמשים ביישור, אם נשתמש בסקריפט של מרווח בין פסקאות זה יהרוס את היישור אנכי (קניתי את זה בהתלהבות בהתחלת הקריירה שלי... וןלמעשה היום אני מוצא את עצמי עם זה באפס שימוש).

ואכן זה המקום והזמן להציע ל@אריאל וו. שדרוג משמעותי לסקריפט יישור אנכי, שזה בעצם מיזוג שני הסקריפטים לסקריפט אחת, והיינו שגם ביישור אנכי, יהיה אפשרות של אבחנה של מרווח שונה בין שני סגנונות פסקאות.
 תגובה אחרונה 

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה