קהילת המעמדים

פורום קהילת המעמדים מהחברה הדתית והחרדית.
מנהל הפורום: גיוון
להצטרפות לקהילת המעמדים, הקש כאן | להצטרפות לקהילת המעמדים בתוכנת תג, הקש כאן

עימוד >> תוכן מקצועי

קהילת מעמדים בתוכנת תג

פורום קהילת מעמדי ספרי קודש מהחברה הדתית והחרדית. הכתיבה בפורום הינה לחברי הקהילה.
מנהלי הפורום: תג, ש. ברגר
להצטרפות לקהילת המעמדים, הקש כאן | להצטרפות לקהילת המעמדים בתוכנת תג, הקש כאן
פרטי

חברים יקרים בקרוב מאוד אני מקווה להשיק את ה"עורך אולטימטיבי" בגרסת AI
אשמח מאוד אם תוכלו לכתוב לי כאן הצעות ייעול ושדרוג
גם אשמח מאוד אם כל אחד יכול לכתוב עד כמה זה יהיה רלוונטי בשבילו, ואם לא אז כן יהיה רלוונטי עבורו.

ישנם עוד כלים אשר מאור נצרכים לכל מעמד באינדזיין שבאפשרותי להוסיף כמו:
רב טקסט
הערות שוליים שני טורים מקושרות
חלון אולטימטיבי
הורדת שורה
ועוד המון.

לגבי פונקציית AI
יתכן שתהיה אפשרות להוסיף עימוד אוטומטי
ועימוד ספר עם תמונות ועוד המון
כל זה תוכלו לבקש כאן

(כמה שתהיה יותר הענות שלכם נוכל לבנות לכם את הכלי עוד יותר טוב ועוד יותר טוב כמאמר המשורר..)

אשמח אם תוכלו לכתוב לי כאן איזה עוד כלים הייתם רוצים לקבל.

להלן העורך אולטימטיבי גרסת AI

כל עשרת הכלים המטורפים משודרגים מחדש:

1770648672757.png

בגרסה הנוכחית יש אפשרות לבנות סקריפטים תוך כדי עבודה על מסמך ולהחיל אותם על המסמך
1770648698198.png

לבנות גרפים מיוחדים למסמך תוך כדי עבודה
1770648969047.png
לעשות תיקוני טקסט תוך כדי עבודה וגם תרגום
1770648995572.png
לנתח את המסמך לפני העימוד

1770649018673.png

להתכתב עם AI תוך כדי עבודה:
1770649085858.png

יצירת תמונות:
1770653814670.png

1770653848655.png

1770653882103.png
1770653912923.png
עובד רק בדרובוקס
ואפשר לשחזר בכל רגע איזה שמירה שאתה רוצה
וואו, איך זה עובד בדיוק אפשר לפרט? מנה צריך לעשות?
לאחר יותר מעשור שתוכנת העימוד הפופולרית 'תג' סגורה וכמוסה למביני עניין המנוסים בכתיבת קודים, ורזי התוכנה עוברים כתורת קבלה מפה לפה באשכולות סגורים.. דומה שהימים האלו הולכים להיות נחלת ההיסטוריה.

ככל שהשנים חולפות הדור רגיל לקבל הכל בכפית, במסגרות מעוצבות ובלחיצת כפתור. חברות תוכנה שמקדמים ממשקים נוחים וקליטים מחליפים במהירות תוכנות ותיקות והופכות אותן ללא רלוונטיות.

אם לפני תקופה נראה היה שלתג תשמר עדנה מיוחדת מאחר והוא פנה לקהל יעד מצומצם של מעמדים ספרי קודש, ככל שעובר הזמן קורסים נפתחים ונסגרים בפרוג, קהל היעד גודל ועימו הדרישה למשהו חדש, קל, מעוצב, שנותן מענה לדרישות שמתחדשות כל הזמן.

בחודשים האחרונים נחשפנו כאן בפרוג לשני תוספי עימוד שמתיימרים להחליף את תוכנת תג הוותיקה:

אחד של @Rרחמים המבוסס על וורד, רחמים כבר שנים מייצר סקריפטים לתוכנת וורד שמסייעים למעמדים בהכנת הקבצים לעימוד, כעת נראה שהוא חותר לדבר האמיתי והגדול, עימוד מאלף עד תיו בתוכנת וורד עם סקריפט משוכלל ומושקע. כן, עוד תקופה כשמישהו יאמר עיצבתי את הספר בוורד, לא נעקם את הפה בזלזול אוטומטי...

השני של @ניוגראף המבוסס על אינדיזיין, גם הוא כבר כמה שנים משחרר לשוק מידי תקופה סקריפטים שפותרים בעיות מורכבות בלחיצת כפתור, בימים אלו שחרר את התוסף בה"א הידיעה הנקרא 'צורת הדף' לעימוד רב טקסט, הוא אפילו הספיק לשחרר כבר עדכון נוסף לתוסף ולפי התגובות כאן ממעמדים ותיקים מדובר בבשורה של ממש.

ייתכן שהפתעה נוספת מחכה לנו בהמשך (זוכרים את זה?), אלו המסקנות שלי כמי שעומד מהצד (אני רק מעצב אבל עם קשר מובהק לעימוד כיון שרוב העבודה שלי מול מעמדים):
  1. יש כאן איתות למכללת פרוג. חיים דיקמן ידוע כמי שרואה תמיד שני צעדים קדימה, אם זו המגמה וזהו רצון הציבור יווצר צורך להכניס תכנים נוספים בקורסים שיכללו את האופציות הנוספות, ואו אז גם קורס עימוד יקבל סמסטר נוסף ;)
  2. השוק יהיה יותר רווי ותחרותי מאחר ויהיה יותר קל ללמוד את המקצוע ולעמד בפועל.
  3. תוספים שונים שנבנו בעמל לתוכנת התג ישארו ללא דורש (יש לכך יותר השלכות לעתיד, אלו שהוציאו סקריפטים לתג בעבר כיסו את עצמם מן הסתם).
  4. מפתחי תוכנת התג יצטרכו להשקיע בנראות של התוכנה עם שימת דגש על קיצור תהליכים.

כמעצב ספרים אני מניח שהחיים שלי יהיו יותר קלים, לא אצטרך לשמור בפורמט bmp שעבר עליו הכלח ויהיה קל למעמדים למקם עמודי שער ולייצא עם בליד וסימני חיתוך כמו שצריך.
מה דעתכם?
עד לרגע זה, אני עובד במחשב נייד 14 אינטש...

הגעתי למסקנה סוף סוף שאני צריך לשדרג למסך גדול ונוח כמו שצריך.

אשמח לתובנות מצדכם, מה כדאי לי לעשות, ואיך.
כלומר, האם באמת אני יסתדר רק בקניית מסך חדש? איפה אני ישים את זה בדיוק שהמסך של המחשב הנייד לא יסתיר את זה? אולי לקנות גם מקלדת? האם בכלל יש חיבור ממחשב נייד למסך גדול (אין לי מושג איזה סוג חיבור צריך לזה).
חוץ מזה, אני עובד בבית, ומאד לא נוח לשים מסך גדול על השולחן בסלון...
האם יש איזה טיפים לפתרונות?

אני חשבתי, שנדמה לי שיש כזה '
זרוע תליה' או לא יודע איך לקרוא לזה, שאפשר להצמיד אליו\להרכיב עליו המסך, וזה מאד גמיש בלהזיז אותו ממקום למקום. אולי זה יכול להיות פתרון גם שאחרי השימוש אני פשוט מכופף אותו מתחת לשולחן הסלון, כך שבאופן כללי, הבית ייראה קצת יותר 'ביתי' מאשר 'משרדי'. אני לא יודע אבל, אם זה באמת מעשי מבחינה טכנית.

אשמח אם מישהו יוכל להעשיר אותו מנסיונו, או בכל בדל של מידע בענין.
הרי מייל שקיבלתי אמש:

כאשר מחבר הספר מגלה,
איך השורות
- שעליהם הוא כל כך הרבה עמל,
הפכו לתבנית של
ספר מעומד ומעוצב.
זו חוויה מיוחדת במינה!

זה כמו ההרגשה של מגיד שיעור,
כאשר הוא פותח את השיעור הראשון.
כי זו ההגשה של חידושי התורה שלו.

כשיש הגשה טובה,
הלומדים יותר יתעניינו,
ויותר יקבלו את דבריו.

ולכן,
כאשר העימוד לא קלע בדיוק לטעמו של המחבר,
או שזה לא מספיק מקצועי ועדכני,
זה מפריע מאוד.

כאן נכנס 'תורה דיליה'
לעובי הקורה.
והביא בשורה יחודית למחברי הספרים.

מחד גיסא, הוא ביקש לשמור על המחירים הנוחים,
מפני ש'גולת הכותרת' של תורה דיליה
- זה הסיוע למחברי ספרים תורניים
להוציא את חיבוריהם לאור עולם.

ומאידך, ארגון 'תורה דיליה'
לא הסכים להתפשר על רמת המקצועיות
של העימוד והעיצובים הנלווים.

מתוך ניסיון של שנים,
פותחה הנוסחה, של ריכוז הדוגמאות העדכניות
בעימוד ספרים תורניים.
הן בבחירת הפונטים
והן בעיצוב מראה העמוד.
וכל זה מוגש בצורה מסודרת
ב'קטלוג החדש' של העימוד.

עד כדי כך שהמחיר לעמוד מתחיל ב2.80 ש"ח בלבד!
פחות מחצי ממחירי השוק.
יחד עם התוצאה המושלמת ביותר,
לשביעות רצון המחבר (ומשפחתו...).

עוד דבר שמאוד חשוב למחבר,
זו - העמידה בזמנים!
גם בזה יש לנו מעקב ובקרה,
שתוך עשרה ימי עבודה - מתחילת העבודה,
החומר יגיע כבר למחבר.

אין צורך במילים נוספות,
הקטלוג לפניכם,
תראו זאת בעיניים !

נ.ב.
לקבלת דוגמאות של עיצובים,
ועיצובי כריכה רכה
פנו אלינו למייל זה.

--
מחלקת הפקה
c038009090אין לכתוב כתובת מייל
03-8009090 שלוחה 2
בין השעות 8.00 - 10.00 ובין 12.00 - 15.00
image

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה