קהילת הפרסום והקופירייטינג

פורום קהילת פרסומאים וקופירייטרים מהחברה הדתית והחרדית.
מנהלי הפורום: hershy sh, גבריאל פ.
להצטרפות לקהילת הפרסום, הקש כאן

פרסום וקופירייטינג >> תוכן מקצועי

הפקות דפוס

כל מה שקשור להפקות דפוס, הוצאת ספרים לאור וכדו'.
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K
היי כולם, חנוכה שמח -

כמו תמיד, את המהלך בקצרה.

רשת האינטרנט הישראלית מפוצצת בבשורה פוליטית חדשה: אולג פטרושקה לראשות הממשלה.

אולג, כדמות, מגלם אוליגרך רוסי מפוקפק. ידיד אישי של וולדימיר פוטין, חבר הקליקה שהשתלטה על סיר הקניידלאך שנותר אחר הקומוניזם שהתפרק, איש סתרים שרוצה לכבוש את ישראל.

רוסי כמו רוסי, אמירות קשיחות ואמיצות: משכורת חודשית ליחיד 2000 דולר. זבנג באיראנים וגמרנו. זבנג בגיוס בני הישיבות וגמרנו. חלאס מס הכנסה, ו-4 שקל ליטר דלק.

הכל כאמור בשפה פוליטיקאית מושלמת. "הוא התלבט קודם לכן מאד" "המשפחה שלי לא רצתה" "אולג לא צריך ישראל, ישראל צריכה אולג" "אולג מבטיח, אולג לא שוכחת!" (כך במקור). הבאנר הכניס את הגולשים לאתר שמעוצב בגוונים של מפלגות המרכז-שמאל, וכלל בתוכו הצהרות לוחמניות, קישורים ליוטיוב, לפייסבוק, לטוויטר, ולכל כלי המלחמה הדיגיטליים של הפוליטיקאים של 2013. ואפילו נקודה אדומה מנדטורית לא נשכחה לדבוק בלוגו של אולג.

שכחתי. היה גם ביקור מתוקשר בשוק מחנה יהודה, ואת הכותל המערבי לא פיספס הבחור. לא נשכח כמובן ראיון מתלהם לשומקום, והדלקת נר חנוכה ב'מטה הבחירות המרכזי' של התנועה של 'רק פטרושקה יעשה כאן סדר'...

כמובן חוץ מכמה גולשים שמשוחים בשמן-נאיביות-כתית, רובם הבינו שמדובר בהבטחות הזויות, וכולם חיטטו וניסו להבין מי עומד מאחורי הקמפיין ההזוי הזה. קפיץ הסקרנות שלי עצמי אני חייב לציין נדרך ברמות על.

ההצלחה הויראלית היתה מדהימה. בכל מקום דיברו על זה. הישראלים הסקרנים הפכו כל אבן כדי להבין איזו מפלגה משתמשת בטיזר מוצלח שכזה, ואפילו כאן בפרוג עלה אשכול בנושא וזכה כמה שעות להגיע למקום שלישי בתוצאות חיפוש המילים 'אולג פטרושקה'.

לבסוף התברר כי מאחורי המהלך הזה עומדת ועדת מידרוג הגלישה הישראלית.

מה זו ועדת המידרוג? זו ועדה שתפקידה לווסת את האינטרנט הישראלי, לדאוג שלא יקפצו לנו באנרים מעפנים, וגם, להסיט את מפרסמי ישראל לכיוון האינטרנט והדיגיטל.

בתכל'ס, הם רצו להראות למשרדי הפרסום ולמנהלי המותגים שאין צורך להגיע לריצ' גבוה (חשיפה) דווקא דרך הכלים המסורתיים, אלא ניתן לעשות זאת בפרוטות באמצעות האינטרנט.

לדבריהם, הם השקיעו 700,000 ש"ח וירטואליים בכל הקמפיין (תרומת הפורטלים הגדולים, שרוצים בכל מאודם להסיט אליהם תקציבים) ולפי המדדים הם הגיעו לתוצאות שיא: 34% מהישראלים מכירים את המותג. 45% מהישראלים נחשפו לקמפיין. ו-66% הכירו את המותג. (אגב, זה קשקוש, איציק כהן הישראלי-2013 מתבייש לענות על שאלה 'אני לא מכיר', אז אפשר לקחת את הנתון האחרון בעירבון מוגבל)

אז, כעת הם אומרים במסר ברור: ראיתם איך אפשר להגיע לחשיפה כזו באינטרנט? אז מה אתם מחפשים שם בטלוויזיה ובעיתונות? כלך לכם אצל האינטרנט!

(ואגב, ליבי ליבי על דורי בן-ישראל קריו - עורך בלוג ה'מיזבלה' החילוני, שנתקל בקיר אטום אחרי איתור כתובות האי פי של האתר, ואחרי אין-ספור ניסיונות לגלות את העומדים מאחוריו.
את זעמו הוא שפך לבסוף בפוסט נוקמני על כך ששני אתרים הזכירו את הנושא כתוכן, מבלי להזכיר שהם יודעים במה מדובר והכתבה הפכה להיות שיווקית)

מה כעת?

את המהלך הזה תכננו במשרד פרסום דיגיטל. לא רוצה לקלקל את החגיגה, אבל מדובר לגמרי במהלך דפקט.

ולמה? כי אין שום רלוונט בין מסר הטיזר ובין התוצאה (ואם זה מזכיר למישהו משהו, נכון). נכון, להלכה דיברת מעט שטויות, כל המדינה דיברה עליך. אבל למעשה, המסר שרצית להעביר רחוקקקק וכל-כך לא מתקשר עם כל האימפקט האדיר של הטיזר.

כולנו ציפינו לראות איך לבסוף אולג אומר לכולנו: 'תראו, אני לא באמת יכול לשנות הכל, אבל ביבי/ציפי/יאיר/שלי יצליחו לשנות'.

הייתי מצפה לראות איך מדובר בקמפיין של שס נגד לפיד: 'תראו מי מדבר שטויות כל-כך בקצב'.

אולי מרצ תגיד על עצמה: 'לא יודעים כמה אפשר לעשות, אבל אנחנו לפחות משתדלים'.

כל זה היה רלוונטי, מפני שהמסרים שהוא האכיל אותנו היו כל-כך מתוקים ואכילים, עד כדי שאחד הטוקבקים הגיב: 'אני מאד אתאכזב אם הקמפיין הזה לא יהיה למועמד שאני תכננתי להצביע עבורו'. אגב, הוא היטיב להגדיר תחושה של רוב הגולשים, לענ"ד.

אבל למען השם, כל-כך רחוק! יוצרים ברייה משונה כזו, הפקה, משחק, תסריט, הקמת אתר, ערוצי יוטיוב, פייסבוק, שוק מחנה יהודה, הכותל המערבי, מטה, הדפסות, מסרים מתלהמים, כל זה בשביל לייצר באז ועוד לספר אחר שזה בגלל הבאנרים?

בעצם, לימוד זכות אולי.

אם, נניח, מצב הדיגיטל הפוליטי בישראל היה מנומנם. נגיד שרוב הפוליטיקאים היו נשארים בטלוויזיה ועל האוטובוסים ולא אוחזים במיקרופון הדיגיטל, אז היה הזדמנות להוכיח להם: תראו איך קמפיין דיגיטלי למועמד פוליטי יכול לעבוד יופי. ואז זה היה רלוונט בגלל ימי הבחירות, בגלל ההתנהגות שלו וקלות העברת המסרים שלו.

אבל שמנהל מותג בתנובה ישתכנע כעת שהאינטרנט זו זירה עבורו? חלש חלש.

חנוכה שמח

ו... אולג, מחכים לך בפעם הבאה.
העיצוב צריך להיות מבוסס על הגריד שלהם. http://www.meyeden.co.il/
מה דעתכם על זה?
את הטקסט והתמונות נתן לי הלקוח, ומכיון שאני לא קופירייטר אשמח אם תוכלו לעזור לי בשיפור הטקסט, שנראה לי לא משהו.
ואם יש למישהו איזה כיפה מתאימה בשביל הילד זה גם יעזור.
פרסום לחנות סלולר חדשה. (פרסום על הפתיחה כבר היה... עכשיו אנחנו עוברים לשלב ב').
החנות מצטיינת במקצועיות ואמינות גבוהים במיוחד.
כל החלקים מקוריים, מכשירים מהחברות עצמם - הכי טובים ואמינים שיש,מעבדת תיקונים מתקדמת במיוחד עם עבודה עדינה ומדויקת, שירות מעולה שכולל יעוץ והסבר, תנאי עיסקה נוחים ועוד. כל הנ"ל נכון לחלוטין.
כרגע המחירים הם מחירי הכרות נמוכים מאוד, אבל המוטו הוא לא המחיר (כדי לאפשר העלה עדינה ולא להתפרסם כהכי זולים) אלא המקצועיות שמביאה לאמינות גבוהה.

זה אמור להיות מודפס כפלאייר שיחולק בתיבות מידי כמה שבועות,
כאשר זה משתנה מפעם לפעם.
בשלב זה תופיע מאחורה כתבה מפורטת ומסבירה על החק החדש של כחלון וכיצד הוא מועיל לצרכני לשלם פחות, ואיך זה בא לידי ביטוי ב'עולם הסלולר'.

הלקוח, אדם זהב, חושש מהסגנון הזה. הוא טוען שזה מתנגח במתחריו והוא לא רוצה לעצבן אותם או לפגוע בהם.
ואני - לא יודעת מה לומר. אני לא יכולה לבטל את דבריו, יש בזה משהו. במקביל אני לא חושבת שיש פה ממש פגיעה במתחרים. זה גם חלק מהדינמיקה של עולם הפרסום... (אם הוא חושש לפגוע בהם, למה פתח עסק מתחרה ?!...) מה שכן הוא באמת אדם בעל מידות טובות מאוד.

(מה שאני מעלה זה סקיצות לגמרי. הקופי עוד לחלוטין לא מעובד)

אז מה דעתכם? עובר? נכון? פוגע? מזלזל?
אם רק אעדן את הקופי, זה יהיה בסדר או שכל הבעיה (אם ישנה) זה בהשוואה?
יש לכם הצעות לשיפור?

תודה רבה!
וסליחה שיגעתי אתכם עם כל האריכות הזאת :)
אני רוצה להעלות נושא שיוצא לי להתלבט עליו מאוד ומעניין אותי מה אנשים נוספים חושבים על זה:
נאמר ונתבקשתי לפרסם מישהו שעוסק ברצינות ומקצועיות בשני תחומים שונים אבל שיש ביניהם בכל זאת קשר והלקוחות של התחום הזה האחד עשויים להתעניין בתחום השני.

אני חייבת להדגיש שמדובר בקהל יעד אולי קצת שונה מהמוכר לכם כי אנו חיים בעיר קטנה שבה הכל מפה לאוזן, ואנשים רבים מצליחים מאוד ולווא דווקא כי הם מוכרים את המקצועיות שלהם אלא את האישיות שלהם, לדוג' מאפרת מצליחה מאוד שלפחות 70% מהלקוחות שלה הגיעו אליה כי היא החברה של... הדודה של... וכו', ואם עכשיו אני גם מעצבת לה לוגו יפה אז יהיה לה עוד יותר לקוחות כי עכשיו יש לה גם לוגו יפה, ואם נאמר הוא גם רוצה לעסוק בעוד תחום, למשל למכור תכשיטים, בהתאם לאופי המקום היא תבקש ממני באופן טבעי להכניס בפרסום של האיפור גם את זה שהיא מוכרת תכשיטים מדהימים של חברת ...במחירים מדהימים, ואז סביר מאוד שזאת שהתאפרה אצלה כי היא הדודה של... וכעט לא צריכה איפור וכן צריכה תכשיטים תרוץ אליה לקנות.
הדוגמא שנתתי היפוטטית אבל באו לי כמה פעמים תושבי עירינו שבה הכל כאמור משווק באופן די עממי וחורג מכללי הפרסום המוכרים ובכל זאת מצליח, והתעקשו אתי שצריך לפרסם אותם דווקא ככה.
האם יש בדבריהם וכן צריך להתחשב בפרסום במה שהקהל שלהם כביכול מחפש- שתפרסם את עצמך בתור ההוא מהחנות נעליים, שלא די שהוא מוכר נעליים מעולות אלא שהוא גם מתקן שעונים פיקס (ותתפלאו, זה עובד בשטח, לפחות בעיר שלנו)
או להיות נאמן לכללי הפרסום ולפרסם כל תחום בנפרד ולא משנה מה קהל היעד- זה ישדר יותר מקצועיות בכל אחד מהתחומים?
אני אציין שאנשים מצליחים בתחומם באים ומתעקשים איתי בתוקף שזה מה שהם רוצים בפרסום שלהם- איך נוהגים?

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה