קהילת הפרסום והקופירייטינג

פורום קהילת פרסומאים וקופירייטרים מהחברה הדתית והחרדית.
מנהלי הפורום: hershy sh, גבריאל פ.
להצטרפות לקהילת הפרסום, הקש כאן

פרסום וקופירייטינג >> תוכן מקצועי

הפקות דפוס

כל מה שקשור להפקות דפוס, הוצאת ספרים לאור וכדו'.
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K
בס"ד
לקוחה פנתה אלי וביקשה שאגדיר את המקצוע שלה, אכתוב לה טקטסט לכרטיס ביקור, סלוגן, מספר מאמרים וטיזרים לפייס בוק.
תמחרתי לה את העבודה. והיא אישרה נהלבת.
לאחר קבלת התוצר אמרה שהעבודה מעולה ושאני "נס החנוכה שלה" חוצ מהסלוגן הכל הלך. המצאתי סלוגן חדש. גם זה לא הלך, אמרה שיש לה רעיון חדש משלה.
לאחר שנפגשה עם ה"יועצת השיווקית" שלה החליטה שהיא לא צריכה טיזרים ולכן לא תשלם לי עליהם. השוותה את הזמנת העבודה להזמנת ספה שלא מתאימה לה לסלון, וכידוע כיום יש מדיניות החזרה.
מכאן שקיצצה לי חלק גדול המעבודה לאחר שהשקעתי שעות רבות של חשיבה.
כיצד מעגנים את עצמנו בנ"ל האם יש חוזה מובנה שאפשר לקבל?
היא אמרה שאם היא תשלם לי היא תרגיש רע מאוד שהיא "קונה" דבר שהיא לא צריכה בכלל, ואני לא רציתי שתקפיד עלי, אז ויתרתי. אבל עכשיו אני מקפידה עליה... אבל בכל אופן רוצה לצמוח מהנסיון המר הזה.
נא עזרו לי, כיצד להתנהל בעתיד? מעולם לא קרה לי ככה עם לקוח. ולא הרגשתי צורך להגן על עצמי בחוזים כאלו ואחרים
ידיעה שמתפרסמת בתקשורת בשעות אלו:

המאבק על תקציב הבחירות של "יהדות התורה" מתחמם.

בשבוע שעבר נפגשו אנשי מטה ההסברה של יהדות התורה, המונה שלושה נציגים מתנועת דגל ושלושה מאגודת ישראל עם שלושת משרדי הפרסום המובילים: בולטון פוטנציאל של אברהם בריסק, תוצאות אפקטיביות של שי איצקוביץ ו"בראשית" של מוטי קוטיינר.
אחד הנוכחים במקום, טען כי קוטיינר הציג את פרזנטציה המשכנעת מכולם. הנוכחים התרשמו מיכולתיו וכישוריו ובסיום הישיבה כמעט והוחלט סופית כי משרדו יקבל את התקציב, אלא שבאגודת ישראל היה מי שחשב שצריך לתת הזדמנות נוספת לבולטון פוטנציאל, כמי שהביא בעבר את המפלגה להישג היסטורי של שישה מנדטים.
בדגל התורה נתנו את הסכמתם אך ביקשו שגם תוצאות אפקטיביות המזוהה יותר עם המחנה הליטאי ישתתף גם הוא שוב במכרז.
הישיבה השניה, הפכה את הקערה על פיה. בולטון פוטנציאל, כך סברו ביהדות התורה, הציגו את הרעיון המבריק ביותר.
תמימות דעים? לא ביהדות התורה. אנשי דגל ביקשו לשכור את שירותיהם של תוצאות אפקטיביות, בעוד הנציגים החסידיים רצו דווקא את בולטון פוטנציאל.
בגלל הויכוח, הוחלט על קיום הצבעה חשאית. בסיומה התברר כי אחד מנציגי יהדות התורה "ערק" והצביע לטובת תוצאות אפקטיביות. המשרד זכה בארבעה קולות, בריסק לשניים בלבד.
באגודת ישראל זעמו וביקשו לבטל את תוצאות ההצבעה ולערוך עוד דיון. "לא ייתכן שקמפיין גורלי ייקבע לפי נציג במטה ההסברה. בנושא הרציני הזה רק על הדרגים הגבוהים להחליט", טענו.
בדגל התורה השיבו כי סוכם שבנושא תקציב הפרסום מטה ההסברה קובע ולכן יש לכבד את תוצאות ההצבעה.
לא יודע מי מביניכם ראה את פרסום החוצות שמקיף את המדינה בימים אלו:

צפה בקובץ המצורף 147113

וכמו זה גם:

'רמי לוי התחיל את המהפכה' 'רמי לוי הוכיח שאפשר אחרת'.

(זה הפרסום, שחור לבן, ללא תוספת אלמנטים גרפיים וכו')

תתחילו לדמיין את ההמשך: סוכני הפרסום במדיות מטרטרים את מחלקת השיווק של רמי לוי: למה אצלינו אתה לא מפרסם? במסדרונות משרדי הפרסום ויכוחים, אם אכן, רמי לוי התחיל להשתמש במשרד פרסום.

חבר אחד כמעט נשבע לי שרמי לוי בעצמו ניסח את המודעה. ו'כולנו ראינו איך יש לסחבק הזה אינטואיציה שיווקית מפותחת ומצליחה'.

===

טוב, אז זה כמובן בולשיט... את המדיה הזו הזמינה, הדפיסה ורכשה - רשת הסופרמרקטים החדשה 'קוסט 360' של רמי שביט.

והיא גם ענתה בפתרון הטיזר:
צפה בקובץ המצורף 147114

למי שלא יודע, רמי שביט (המשביר, אופיס דיפו 0&0, ועוד כמה ביזנס) מקים רשת חדשה של לחם ושקדי מרק במחירים מרוסקים לגמרי, כשאת הזכייה לרכוש במחירים כאלו ניתן לקבל באמצעות מינוי למועדון צרכנות של 360 ש"ח לשנה. פחות או יותר, תתקנו אותי אם אני לא מדייק במודל.

את הקמפיין הזה (עם המיתוג) כמובן הנפיקו במשרד פרסום מכובד ורציני - פוגל אוגילבי. לא יושבים שם טיפשים. הוא עונה על בעייה שיווקית קשה מאד, ולכאורה, מפרק את המוקשים העתידים לבוא על הרשת החדשה הזו.

====

קודם המוצר. מודל מכירה חדש וקשה לעיכול.

כבר בבחירת התהליך השיווקי החדש צריך לשכנע את הצרכן שמדובר במשהו שבאמת ניתן 'לאכול'. משהו שבאמת שווה. משהו שכבר מהווה מודל מוצלח במקומות המצליחים בעולם.

וכמה קשה ללמד את עם ישראל התנהגות צרכנית שונה. תארו לכם את עצמכם מהלכים בצעדים מדודים על הבלאטות החדשות, סוחבים עגלה נוצצת, משליכים לתוכה בקבוק קוקה קולה ב3.8 ש"ח, ואז מגלים בעצם שמדובר במחיר למועדון לקוחות. טוב, נשאיר את הקללות לפורום חילוניים בינתיים.

ואתם יודעים מה יהיה המהלך הבא של עמכם ישראל? מצלמים בסמארטפון תמונה של שני המחירים > משתפים במייל, בפייס ובאינסטגרם הטמאים > חרם צרכנים > עיתונאים פופוליסטיים והכל אבוד בשביל רשת חדשה.

וכאן נותנים לנו המיתוגאים לדבר: מכנים את שם המותג בשם אמריקאי מובהק: COST360. מה שאומר, אנחנו לא סתם ממציאים גלגל, אנחנו בסך הכל מביאים אליכם שיטה אמריקאית מצליחה. (ומי יותר מעם ישראל אוהב להרגיש אמריקה?)

יופי. זה הכל כשכבר אנחנו בחנות. נמשש, נצטרף למועדון הקניות הכי זול בעולם. בסדר.

======

עכשיו לרחוב.

ההמון כידוע לא מבין כלום. לא יעזור לכם, נתונים ותיקים טוענים שרוב העם אינו מבין מה מדברים בחדשות, אין להם מושג מה בדיוק זו ועדת טרכטנברג, ומה ההבדל בין יריב לוין לבין יריב אופנהיימר.

המון נבער כזה אין מצב לסחוב לתוך רשת עם מודל מכירה משונה כזה. מה תתחילו לשלוח דיילים ל2.5 מליון בתי אב בישראל שיסבירו להם בדיוק איך עובדת השיטה? תתחילו להסביר גפ"ת וריטב"א בפרסום חוצות? טיזרים? נו.

עוד בעיה: המיתוג קוסט 365 כפי שהוא, יוצר ריאקציה ישנה. השפה היוקרתית שבאה לפתור את בעיית מודל המכירה המורכב באמצעות מסר בינלאומי מאותתת לצרכן שמדובר ברשת מגה היקרה והשנואה (והמחללת שבת, בארורר).

אז פרובלמה. מחד צריך לסחוב המונים למפתן הדלת. מאידך ההמונים שרואים מגה מס. 2 לא יחשבו לבוא.

=====

אז בואו ונחלק את הסרט לשני פריימים.

א. המפגש הראשון של הצרכן עם המותג יהיה עם הבשורה שהוא מחכה לה שוב: זול. זול זה רמי לוי. רמי לוי יכול לקפוץ ולומר שעשו לו פרסומת, אבל זו לגמרי צהלת טיפשים.

(בינתיים אין נזק ממשי לשני הצדדים, מהסיבה הפשוטה שהסניפים הראשונים אינם במקומות תחרות איתו).

ב. המפגש בקופות. שם צריך לפרק את המוקש של התהליך המורכב. קל בהרבה לשכנע ולהסביר לצרכן: אתה רואה את המחיר היקר? אתה רואה את המחיר הזול? בוא, רק תעשה מנוי ב-50 ש"ח לשנה (בוא'נה, חסכת את זה כבר על הקנייה הראשונה) וזה שלך. הסביבה המיתוגית היוקרתית כבר תגרום לתחושה להאמין שיש סיבה למורכבות, ו.. הצטרפתי.

====

עוד מילה. כולי תקווה שזה יצליח. בתור ספק לא הייתי מעניק לרמי שביט במקרה הזה אשראי של שוטף 15. אבל הוא שומר שבת בכבוד, שיצליח, ואמן.

שבוע טוב
בס"ד

לא אסתיר את האמת, אני לא כל כך רוצה להגיב לפרסום הזה, כיוון שאני מבין שיש כאלה שכן נהנו מזה, יש כאלה שדוגלים בשיטה הזאת, יש כאלה שיטענו שאין כאן שום דבר לא מובן... אבל זה כואב לי, ולכן אני כותב.
---
אם תפתחו את העיתון השבועי תשימו לב כי אפיקים הלכו עם אסטרטגיה חדשה "אסטרטגיה נוגחת", כאשר הם אכן עשו שימוש נכון בויזואל, והם אכן הלכו אל המטרה, אבל בדרך הם קצת דרכו על כמה אנשים.
ישנה אמרה ידועה מפי אחד המשפיעים הגדולים האומרת "ישנם אנשים שכדי לעלות הם עולים במדרגות, וישנם שעושים אנשים למדרגות". האמרה חודרת ואמיתית לקמפיין ההזוי שעלה "בקרדיט: אפיקים".
---
אם אני הייתי מוציא מודעה כזאת היו מקבלים את זה כ"גועל נפש מרוכז בריכוז גבוה" ולכן בחרתי את הכותרת הזאת, יש דרישה לאמת בפרסום, אבל צריך לקחת בחשבון...
אם אתה רוצה לדרוך, תרשום "מאפיית הצבי נלחצת". מאפיית אנג'ל נלחצת... למה ללכת הפוך על הפוך כשכל אחד מבין מה המטרה...
איי... יבוא הלמדן ויגיד תשמע באפיקים לקחו בחשבון את הענין... וחשבו והחליטו... בובקע'ס !!!
זה מגעיל לראות את זה. מספיק לשמוע ממירי זורגר את אמרי השפר שבפיה, בכדי להשתכנע מהמוצר, מאפיית הצבי לא נלחצת.
ומילא אם הם היו הולכים על ברמן, ואנג'ל, מאפיות ענקיות, ידועות, ולא פרטיות. למה ללכת על עסקים פרטיים???
מה הייתם אומרים אם מחר מגיע אתר לגרפיקאים חרדיים המתחרה לפרוג (אמנם זה לא בדיוק כך הכוונה כאן לא לפגוע במתחרה, אל במוטיב מעין זה. אבל השימוש בנושא פוגע) ומפרסם "האתר פרוד נלחץ"...
מה היו אפיקים עצמם עושים אם משהו היה מפרסם "משרד הפרסום אפידים מודה כי חברת המזון אסח היא לא החברה הטובה ביותר אלא עלית" ???
---
אם משרד קטן היה מפרסם כזה פרסום עוד הייתי מקבל את זה. אוקיי רצו ללכת קצת קריאייטיבי למדי, אבל כאשר משרד שמכבד את עצמו מפרסם כאלו פרסומים... סליחה...

ובאמת חבל שבפרסום השלישי הם לא כתבו יש שמן "זיטא" של חברת "...." ויש... שמן זית... נו...
מוטי נאה.
פרסומאי קטן, שלא הבין גדולים.
.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה