קהילת הצלמים

פורום קהילת הצילום מיועד לצלמים ולנוגעים בתחום הצילום מהמגזר הדתי והחרדי.פורום קהילת הצילום המקצועי בחברה הדתית והחרדית. הכתיבה בפורום הינה לחברי הקהילה.
מנהלי הפורום: רותי המניק, נמש =), יואל ארלנגר - קקטוס, ראובן 10
להצטרפות לקהילת הצילום המקצועית, הקש כאן

צילום ועיבוד תמונות >> תוכן מקצועי

ילדות ובת מצווה

תת פורום בקהילת צילום של פרוג לשיתופים, טיפים וטכניקות צילום לתמונות ילדות (גילאי 3-12)
הפורום פתוח לצפיה לנשים בלבד.
פרטי

צלמות מקצועיות - הפורום הסגור

הפורום הסגור המחודש לצלמות מקצועיות.
מנהלות הפורום: רותי המניק, נמש =)
להצטרפות לפורום לחצי כאן ←
פרטי
יש לי שאלה,
עד עכשיו לא אמרתי מילה,
אבל עכשיו אני שואלת את מנהל הפורום ומי שאחראי לתכנים כאן.
האם פורום צילום מקצועי, הוא פורום שאנחנו אמורים ללמוד ממנו
משאר הצלמים שמעלים לכאן את העבודות שלהם?
פורום שנועד לדיונים בנושאי צילום מקצועי?

או אולי זה פורום שיתופי של תמונות?
איני מזלזלת בתמונות מסוימות שמעלים לכאן צלמים מסוימים.
אך האם יש לי מה ללמוד מהתמונה?
חוץ מזה שכדאי לי לטוס ולראות עולם?
ולא מדובר רק על תמונות של "נופים" מהעולם (שיש כן תמונות נוף שיש הרבה מה ללמוד מהם)
אלא לפעמים גם על תמונות של ילדים, תמונות של מזון וטבע וכל השאר.
שהן יותר תמונות שיתופיות שאין בהם שום דבר מקצועי, אני ספציפית לא לומדת מהם כלום
ובטוחה שגם השאר.

נכון שיש מתחילים שרוצים ללמוד צילום ומוצאים כנראה מענה ע"י העלאת תמונות שהבת שלהם או שהם בעצמם צלמו, אבל האם זה לא מוריד מהערך כאן של הפורום?
מהמקצועיות שלו? האם לא כדאי שיהיה פורום צילום למתחילים ופורום צילום לאלה שכבר בפנים?

אנחנו רוצים ללמוד ולהשתפר ולקבל מענה ותגובות מהמקצוענים שבתחום.
ישנם הרבה פורומים חיצוניים מקצועיים שבהחלט ניתן ללמוד משם,
למה שהפורום כאן שהוא פורום גדול כל כך לא יהיה מקצועי כמו שהוא צריך להיות,
האם רק אני מרגישה שהוא פורום "שיתוף תמונות" ומה ההבדל בינו לבין כל אתר שיתופי אחר? נראה שיש כאן רק ענין לקבל כמה שיותר צלצולים ותו לא,
ואני כוללת גם את עצמי.
אני חושבת שאם אנחנו מעלים תמונה יש ענין לספר מה עמד מאחורי התמונה, לתת נתוני צילום ללמד את משתתפי הפורום, איך צלמנו, מה עשינו כדי להגיע לתוצאה, הרי רק כך באמת נלמד אחד מהשני.

אומנם זה קורה לפעמים (דוד דנברג היה נוהג לכתוב את נתוני הצילום)
ומידי פעם יש מדריכים, אבל ברובו זה יותר מעלים תמונה, מצלצלים וממשיכים הלאה.

זה פשוט משהו שאני חושבת עליו הרבה זמן,
חושבת שצריך לרענן את הפורום ולהפוך אותו ל"פורום צילום מקצועי"!

מי שחושב כמוני מוזמן לכתוב.
ולא אני לא רוצה צלצולים על מה שכתבתי, אני רוצה מילים כתובות.

תודה!
מיון וסינון תמונות זו המלאכה הקשה בצילום לתחביב, באירועים זה קל, יש לקוח, הלקוח מעוניין בכמות מסויימת של תמונות, הצלם מספק. בתחביב יש חיבור אחר לתמונה, היא נוצרה עבור מטרה אחרת, ל"נשמה" ... וויתור על תמונה אהובה זה מהלך קשה.
מתוך 250 התמונות שצולמו אתמול במהלך הסיור
הזה נותרו 10, אחרי וויתור על עוד עשרים אהובות :)
מצרף נימוקים לבחירת התמונות

בעניי זו תמונה שמסמלת מאוד חנוכה ירושלמי, הסורג המיושן, כמות החנוכיות בבית אחד, טווח הגילאים בבית ... ומבחינה טכנית הצבע הקר ברקע שמנוגד לצבעי הנרות החמים.
צפה בקובץ המצורף 219609

כמות הניירות שע"פ האגדה הם אלו שמחזיקים את קירות בתי מא"ש, בסמוך לאש הנרות ... ושוב, צבעי השמים הקרים ברקע שמוסיפים צבע מנוגד.
צפה בקובץ המצורף 219610

מעבר לוילון המרופט והסורג החלוד ישנה חנוכיה של ילד שמכניסה הרבה שמחת חיים שמזכירה מה העיקר בחיים
צפה בקובץ המצורף 219611

המבט המופתע והתמים הזה לעבר מקור האור, החנוכיה, הלבוש הירושלמי עם הכיפות והמעילים והמסגרת הנקיה
צפה בקובץ המצורף 219613

התמקמתי מול החנוכיה הזאת, בסימטה הצרה עברו אנשים בודדים אבל חיכיתי לבעל החנוכיה, הילד שיצא ונכנס לבדוק ולדרוש בשלומה. המרזב המלוכלך עם קופת הצדקה, התאורה שיוצאת מפלורוסנט מרוחק והחנוכיה הקטנה שהפיצה הרבה אור לשומר הצעיר.
צפה בקובץ המצורף 219614

התמונה הראשונה שצולמה במקום הזה, רואים את רגע ההפתעה שלהם למראה המצלמה, בהמשך הגדולים נכנסו, רק האבא והקטן נשארו והספקתי לתקן את הקומפוזיציה עם המשך הסימטה ופחות מרכוז. גם בתמונה הזאת, המשפחתיות, התמימות, דלת ה"פלדלת" הפשוטה ... הקסים אותי
צפה בקובץ המצורף 219616

הטבת הנרות. חג האור, תאורה צהובה של פנס רחוב ברקע, אור הנרות, תאורת פלורוסנט שבאה מתוך הבית ו"אור ירח" (לא קיים) שבא כתוצאה מאיזו גבוה (25000)
צפה בקובץ המצורף 219618

התמונה הזאת די פשוטה אבל יש בה חנוכה, יש את ההדלקה במשקוף מול המזוזה, יש תאורה חמה שמאירה את הדמות ואחורית קרה, יש כמות מעניינת של חנוכיות ... (וסוד קטן, הוא מדליק סיגריה מהשמש, כל הנרות כבר דולקים)
צפה בקובץ המצורף 219620

תמונה בסגנון הזה צולמה השנה בנחלאות וזכתה לפירסום ואהדה גדולה, הקשר בין הזוג המבוגר שמתאחד בטכס היהודי, העמידה מול הנרות ... בפורום א"א לשתף את התמונה עם הפוקוס על הזוג.
צפה בקובץ המצורף 219622

אב ובנו בהדלקת נרות, הבן מחזיק לאבא את היד ... מסירות נפש למצווה. בקבוק השמן, המסגרת והפוקס על החנוכיה.
צפה בקובץ המצורף 219623

*חפרתי

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים

לוח מכירה - ציוד צילום

למעלה