קהילת הצלמים

פורום קהילת הצילום מיועד לצלמים ולנוגעים בתחום הצילום מהמגזר הדתי והחרדי.פורום קהילת הצילום המקצועי בחברה הדתית והחרדית. הכתיבה בפורום הינה לחברי הקהילה.
מנהלי הפורום: רותי המניק, נמש =), יואל ארלנגר - קקטוס, ראובן 10
להצטרפות לקהילת הצילום המקצועית, הקש כאן

צילום ועיבוד תמונות >> תוכן מקצועי

ילדות ובת מצווה

תת פורום בקהילת צילום של פרוג לשיתופים, טיפים וטכניקות צילום לתמונות ילדות (גילאי 3-12)
הפורום פתוח לצפיה לנשים בלבד.
פרטי

צלמות מקצועיות - הפורום הסגור

הפורום הסגור המחודש לצלמות מקצועיות.
מנהלות הפורום: רותי המניק, נמש =)
להצטרפות לפורום לחצי כאן ←
פרטי
א. כל ניק רשאי להעלות תמונה אחת בלבד. התמונה תהיה ברזולוציה טובה. בפורמט png כדי לשלול בעית תצוגה
ב. התמונה חייבת להיות בחשיפה ראשונית בפורום, או לחלופין תמונה שלא נחשפה בשלושת החודשים האחרונים. (אין להעלות תמונות שעלו כבר באשכול כל שהוא בפורום)
ג. נתוני האקסיף יופיעו בהודעה. עדיפות להוספה בחתימת מים בקצה התמונה עצמה.
ד.אין להגיב על האתגר בשום פנים ואופן!!
ה.התמונה חייבת להיות מצולמת ע"י הניק המעלה אותה!!
ו. תגובות, שאלות, תוספות וכו' ניתן להעלות בשרשור הנספח לאתגר השבועי.

כללים לשופט התורן:

א. שלש תמונות יזכו במקומות הראשונים. על השופט לנמק את החלטותיו לבחירת הזוכים!
ב.נתינת תודות ודאי תסייע בשיפוט. אך השופט יהיה רשאי להכריע כפי ראות עיניו המקצועיות והיצירתיות!
ג. ניתן להעלות תמונות עד יום ראשון טז חשון 9/11. ובל"נ התוצאות יעלו בסמוך.
ד. הזוכה חייב לפרסם את האתגר הבא תוך 24 שעות מפרסום התוצאות לאתגר הקודם. במידה והזוכה לא מעוניין לשפוט את האתגר הבא השיפוט יעבור לזוכה במקום השני!
ה. האשכול חייב לשאת את הכותרת: "האתגר השבועי - *****" ההודעה תכלול תמונה לדוגמא ואת כל כללי האתגר.
ו. למותר לציין שהשופט לא משתתף באתגר.

מכירים ת'מילה "יקמ"ז" - להוציא יקר מזולל...
לא יאומן כי יצולם!

בתור צלמות לא תמיד יוצא לנו להרחיק נדוד לצילומים
בעיקר שמודבר על בני משפחתינו ועוללינו שזוכים להצטלם "בשעות הפנאי".. בין לבין..
לכן חלק מהעניין הוא לצלם ברדיוס הקרוב אלינו ולאלתר.

מטרת האתגר הוא להעלות תמונה מושלמת שא"א לחשוב שצולמה בתנאים כאלו ואחרים
+תמונה שרואים את כל המרחב והסביבה המקורית שבו צולמה התמונה המושלמת.
בא נראה אתכן מקוריות!! (:

אני מעלה פה דוגמאות חליפיות לסטודיו שעדיין אין לי.
(לא להיבהל מהסורגים במקרה הגרוע זה כולה חצי מטר עד למטה ;) בלי מוסר בבקשה)
(בתמונה של התינוקת זה נראה קצת מבהיל אבל זה כולה כרית על המיטה היא לא על הגובה)
אבל חופשי תעלו מה שבא לכם.

בהצלחה והנאה!
רותי

הערות דיבורים ונייעס בהקשר לאשכול
כאן
בהמשך ל http://www.prog.co.il/showthread.php?t=185600
החליטו בהנהלת איקאה לפטר אותי:(
מצלמות ההבטחה תפסו אותי נח על הספות, קורא ספרים, משחק בבובות ותולש תמונות מהקירות ומחפש אוכל במסעדה...
אשכול נילווה לאתגר

כל מי שי שלו הגיגים בנושא
הערות והארות
מוזמן!
באשכול זה ניתן להעיר ולהאיר חופשי הגיוני!
זה אשכול ציבורי :)
לא קשור באופן ישיר לצילום אבל נראה לי שהרבה נתקלים בזה אז אשמח לעצות

ככה: לפני כמה ימים נזכרתי במספר לקוחות שכל אחד מהם חייב לי סכומים בסביבות 100-200 שקל במשך תקופה ארוכה (חצי שנה, אפילו שנה). איך מגיעים למצב הזה? שבדיוק אין עודף, ובדיוק הלקוח אומר בזמן התשלום "אוי חסר לי עכשיו 100 זה בסדר נכון? אני אפקיד לך השבוע", ואז כיוון שמבחינתו הוא שילם את רוב התשלום אז המצפון שלו נקי והוא שוכח מהעניין לגמרי. מובן שלא נעים להיות "לחוצה" על סכום כזה קטן ולהזכיר, ואם כבר מזכירים אז אומרים לך "בטח!! היום! איך שכחתי אני לא רוצה שיהיו לי חובות" ואז תוך יום, שבוע, חודש-כלום.
נכון שזה לא קורה עם רוב הלקוחות ובאמת מרבית האנשים משלמים מסודר, אבל העובדה היא שכרגע כשחישבתי את הסכום הכללי של החובות הקטנים האלה הגעתי לסכום של קרוב ל 700 שקל, סכום שלא יזיק לי כרגע, אז הזכרתי ללקוחות האלה בצורה יפה ומתוך 5 כאלה רק אחת שילמה, למרות שכולם הבטיחו שישלמו והודו שזה נבע משיכחה נטו ולא איזה קושי.
מה עושים עם העניין? זה הרגשה לא נעימה, לא רק על הכסף כי זה לא סכום להתעשר אלא כי זה כו כסף ששמגיע לי ולא נעים לנדנד ואפילו סוג של לקבץ אותו.

אגב זה לקוחות שקיבלו את החומר שלהם ממש מזמן, שוב כי אחרי ששילמו לך את הרוב לא נעים לך לעכב חומר בשביל חוב קטן.
בקיצור אשמח לעצות.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים

לוח מכירה - ציוד צילום

למעלה