ואכן פרקים מסויימים נכתבים בשם רוף, פשוט כי לשפי אין כח להסביר את הצד שלו בעניין."שפי?" אני שואלת. בעדינות. נזהרת כמה שרק אפשר.
"לא." הוא עונה, עצבני. "מה עכשיו?"
"אתה יכול בבקשה לעדכן מה עובר עלייך?"
שפי מעקם את אפו. "יש משהו לא הוגן בזה שבגללך אני תקוע במקום שבו כל הזמן עוברים דברים, את יודעת?"
אני מהנהנת קלושות. "בסדר, ואחרי שעברנו את זה, התנצלות וכולי. אני צריכה להעלות פרק, מה העניינים?"
הוא מושך כתף. "דברי עם רוף, שיכתוב הוא הפעם."
כן, דמויות אמורות לעשות משהו."אהלן." אני זורקת ערימת דפים חדשה על האי. "קדימה, תתחילו לכתוב."
"את מה?" רוף מנער את כף העץ משאריות אוכל, מוודא שהאש כבויה.
"מה... שהיה." אני מציעה. "מה עבר היום?"
"הכנו דגים." מסייע שפי. "ואכלנו בננות."
"ותפוחים." מזכיר רוף. "זה היה על הבוקר."
אני מעפעפת. "יפה, יפה מאוד." רוחי קצרה עליי. "אז מה בעצם עוד עשיתם?"
הם מחליפים מבטים. "כלום." עונה רוף לבסוף בפשטות. "היינו אמורים לעשות משהו?"
כמות הרעיונות שעולים ויורדים בפרק זמן של שבוע יכולה להיות עצומה או זעירה, הכל תלוי באורכו של השבוע אצל הכותבת."מחר, נגיד." אני מציעה. "אולי שמישהו כמעט יטבע?"
רוף ממצמץ. "למה?" הוא תוהה. "הים שקט."
"אבל אתם באי אלגורי." אני מזכירה. "כל מה שצריכים זה סערת רגשות כדי לטבוע, כן?"
"לי אין סערות." ממהר שפי לחתוך את השיחה.
חיוך זדוני מתגנב על פניי.
"אני לא ראיתי ולא שמעתי!" זועם שפי. "איפה האולר, רוף?"
"קח." מעביר לו רוף. "לא הבנתי, למה זה טוב?"
אני מעבירה את מבטי ביניהם. משערת שהתשובות שלי לא ימצאו חן בעיניהם. "בשביל העלילה." אני עונה בקצרה לבסוף, מעשה סופרת. "אז רוף, זה סגור? מחר אתה דואג ששפי יטבע?"
רוף מהנהן בחוסר שביעות רצון. "שיחנק או לשחרר לפני?" הוא מברר בענייניות מבואסת.
אין לי ממש תשובה. רק הרגע חשבתי על הרעיון בכלל. "נראה." אני פוסקת. "כשהוא כבר יהיה במים נראה מה משרת את העלילה."
"תגידי לי!" השריקה זועמת מעל ראשי.
"מה?" אני פוקחת עיניים. מחוקה מעייפות. איזה יום היום?
"שום יום!" הזעם מנער אותי. "את באמת חושבת שזה לגיטימי להשאיר אותי ככה עם שני החברים הנודניקים האלה?"
זו לו. אני מזהה סוף סוף. מתהפכת לצד השני. "שבוע הבא." אני פוסקת מתוך שינה. "יהיה משהו מעניין בפרק..."
"אני לא אוהבת שקרים." מסננת לו. מפחידה גם בחלומות. "יש לך עד מחר להעלות פרק, אחרת גם מחר יהיו לך חלומות עליי."
אני רוצה להגיד שזה לא כזה גרוע, ושהיא אחלה דמות סך הכל. אבל היא לא אוהבת שקרים, אז אני מתהפכת שוב לצד הראשון ומקווה להחליף חלום.
במעבר חד", בישר הקריין, "נעבור לשיר "עוקר הרים" של הזמר הצעיר והמבטיח, שמולי ברנד". זה היה השלב בו מיהרתי לסגור את הרדיו במעבר חד. רק זה חסר לי עכשיו, לחרב גם את השיר המופלא הזה.
שמולי ברנד, כבודו במקומו מונח כל זמן שלא פותח את פיו. קולו צלול כנהמת מיילך קאהן; דיוקו הלשוני כפסוקי בני גנץ; עושרו הקולי כעושר טוביה החולב; וסולמותיו כחבלים. מה אשמע ממנו עכשיו, "חוקר ערים בתוך-ענן דג דג"?
דפדוף על הסקאלה העלה שתחנת האם החדשותית, משדרת כעת יום התרמה לעמותת "אוזן קשבת". חזרתי בחשש אל התחנה המוזיקלית, מכין אוזניים לנזק.
ואז נשמע קולו של שמולי ברנד מכריז בהתלהבות: "אני כן באתי לעולם להיות תלמיד חכם, עוקר הרים וטוחנן דק דק"...
נחה דעתי.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אוראל סולטן, ללי99, רות ב. ועוד 10 משתמשים13 //