קהילת כתיבה מקצועית

קהילת הכתיבה מיועדת לעוסקים בכתיבה יוצרת, ספרותית ומקצועית, ומטרתה למקצע ולהשביח את יכולות הכתיבה של חבריה.
מנהלי הפורום: מ. י. פרצמן, ניהול קהילת כתיבה
להצטרפות לקהילה הקש כאן

כתיבה וסיפורת >> תוכן מקצועי

עריכה תורנית

הפורום נועד לעזרה וטיפים מקצועיים עבור עורכים תורניים ואלו המתעסקים בתחום.
מנהל הפורום: מוישה
להצטרפות לפורום עריכה תורנית, הקש כאן
נושאים
793
נושאים
793

קהילת סופרות מקצועיות

פורום זה מיועד לסופרות מקצועיות, עורכות מאמרים ומחברות ספרים על סוגיהם. הכתיבה והצפייה בפורום הינה לחברי הקהילה.
מנהלות הפורום: Ruty Kepler, sari levin
פרטי
תודה גדולה

תפילת בית המדרש
בכניסתו מה הוא אומר: יהי רצון מלפניך יי אלהי ואלהי אבותי שלא יארע דבר תקלה על ידי ולא אכשל בדבר הלכה וישמחו בי חברי ולא אומר על טמא טהור ולא על טהור טמא ולא על מותר אסור ולא על אסור מותר ולא יכשלו חברי בדבר הלכה ואשמח בהם: כי יי יתן חכמה מפיו דעת ותבונה. גל עיני ואביטה נפלאות מתורתך:
יהי רצון מלפניך יי אלהי ואלהי אבותי שתאיר עיני במאור תורתך. ותצילני מכל מכשול וטעות הן בדיני איסור והיתר הן בדיני ממונות הן בהוראה הן בלימוד. גל עיני ואביטה נפלאות מתורתך. ומה ששגיתי כבר העמידני על האמת. ואל תצל מפי דבר אמת עד מאוד. כי ה' יתן חכמה מפיו דעת ותבונה:
כי ה' יתן חכמה מפיו דעת ותבונה. גל עיני ואביטה נפלאות מתורתך. יערף כמטר לקחי תזל כטל אמרתי כשעירים עלי דשא וכרביבים עלי עשב. צור תעודה חתום תורה בלימדי ברוך אתה ה' למדני חקיך. בחקתיך אשתעשע לא אשכח דבריך. מזמור שיר המעלות הנה ברכו את ה' כל עבדי ה' העומדים בבית ה' בלילות. שאו ידכם קדש וברכו את ה'. יברכך ה' מציון עשה שמים וארץ: זכר דבר לעבדך על אשר יחלתני:הנני רוצה ללמוד כדי שיביאני התלמוד לידי מעשה ולידי מידות ישרות ולידי ידיעת התורה, לשם יחוד קודשא בריך הוא ושכינתיה על ידי ההוא טמיר ונעלם:
וביציאתו מה הוא אומר: מודה אני לפניך יי אלהי ואלהי אבותי ששמת חלקי מיושבי בית המדרש ולא שמת חלקי מיושבי קרנות, שאני משכים והם משכימים, אני משכים לדברי תורה והם משכימים לדברים בטלים. אני עמל והם עמלים, אני עמל ומקבל שכר והם עמלים ואינם מקבלים שכר. אני רץ והם רצים, אני רץ לחיי העולם הבא והם רצים לבאר שחת, שנאמר: ואתה אלוקים תורידם לבאר שחת, אנשי דמים ומרמה לא יחצו ימיהם ואני אבטח בך.
הי לכולם!
מקווה שזה הפורום הנכון, אם לא תגידו לי ואעביר..
לקוחה שבניתי לה לוגו מתלבטת כעת בנוגע לסלוגן הנוכחי:
מרכז יעוץ הנקה שינה והורות
האסטרטגית חושבת שזה תוחם מידי את תחומי הטיפול שלה ואת השירות שהיא מציעה.
ויתכן שבעתיד היא תכניס עוד תחומים למרכז ואז תצטרך לשנות סלוגן שזה לא בא בחשבון..
אציין בנקודות ובקצרה את שירותי המרכז שהוא מעין טיפת חלב קטן
ואשמח שתכוונו אותנו לסלוגן שיכול להתאים.

*הדרכה הורית ראשונית (אבל לא בהכרח)
*ליווי לאחר לידה והדרכת הנקה מפורטת עם מפגשי מעקב.
*יעוץ שינה מגיל 5 חודשים בערך עד שנתיים (משתנה מילד לילד)
*תמיכה פיזית ורגשית לאם בדגש על ליווי ויעוץ אישי,
היא מקיימת גם סדנאות לאמהות בנושא החזרת הבטחון האישי, ההקשבה לעצמן, ובניית אינטואיציה אמהית משלהן וכו..

בנוסף במרכז ניתן יהיה לרכוש כל מיני מוצרים כמו קרמים/שמנים וכו.. הכל עם הדרכה מפורטת וכל זה ..
האסטרטגית הציעה לה שהסלוגן יהיה - הדרך להורות מעצימה
לה זה היה נראה מתחכם מידי השאלה מה דעתכם?

תודה גדולה על כל תגובה!
תזכו למצוות !

מצ"ב הלוגו
גם אני כבר לא מאמינה שהגענו הלום...

אני מתכבדת להגיש לפניכם את אתגר "השראה ומונולוג".
שקלתי, יצקתי, בחשתי וחשבתי, עד שהתקבל לו אתגר ספרותי מאתגר במיוחד, גדוש השראה, ואפילו- נושא פרסים!!!

הכללים להשתתפות באתגר:
א. כל משתתף רשאי להעלות יצירה אחת בלבד.
ב. אין להגיב כאן על האתגר בשום פנים ואופן.
תגובות תתקבלנה בברכה רק בנספח האתגר.
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=225001
ג. היצירה חייבת להיכתב ע"י הניק המעלה אותו.
ד. האתגר יהיה הפעם דו-שבועי, (כדי לאפשר לכל הלומי בין הזמנים להתאושש ולהתאפס...) ויינעל ביום ראשון ט"ו באלול, בשעה 24:00 בדיוק. התוצאות תפורסמנה אי"ה ביום -יומיים הסמוכים.

ולנושא האתגר:
הפעם קיבלתם את ההשראה, צבעונית ומלאת קסם, כאן על המסך.
את הציורים המופלאים הללו ציירה *לאה, אמנית העל של פרוג...
הביטו בהם, שאפו אותם אל תוככם, הינשאו על כנפיהם וספרו לנו על המקום אליו הגעתם.

מה בעצם עושים?
כתבו קטע/ שיר/ סיפור/ הגיג, באורך שלא יעלה על 150 מילים, כשרוח הציור מלווה אותו (אין צורך לאזכר את הציור עצמו).
אבל, שימו לב: הז'אנר מוגבל למונולוג או סיפור אישי בלבד!
הקצפת: שלושת היצירות המשובחות ביותר יזכו בצלצולי פעמונים ובהכרזה רשמית על במת הפורום.
והדובדבן העסיסי: המנצח עטור התהילה יקבל את הזכות לבחור את אחד מציורי האווירה כמתנה!!!
ולהגשה מושלמת- פיקצ'ר פרפקט, חברת הפקות הדפוס והמסגור הייחודית, תדפיס ותמסגר לזוכה את הציור הנבחר!

(הצעת הגשה: עוגת קצפת עם דובדבנים :D)

תשובות לשאלות שיישאלו:
* ניתן לבחור בציור אחד, או לשלב בין השראת שלושת הציורים או שניים מהם, כרצונכם.
* אם הזוכה יהיה מעוניין בציור אחר, יהא רשאי לבחור לו ציור מתיקיית הפרחים של לאה.
* את היצירה שלי אעלה מאוחר יותר, כדי להשאיר לכם את מלוא המרחב והדמיון...

אז...
צאו לדרך!!!
אף אחד לא נשאר בבית...
יצירת הפאר של לאה בשיתוף פיקצ'ר פרפקט ממתינה לכם :)

• תודה
Reactions: פילפלית1 //
77 תגובות
  • תודה
Reactions: cheinanit1 //
39 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה