קהילת תכנות

פורום קהילת אנשי המקצוע מתחום התכנות, והנדסת תוכנה.
הרשאת פתיחת נושאים הינה לחברי הקהילה בלבד.
מנהלת הפורום: פרוגיוזרית
להצטרפות לקהילת תכנות הקש כאן

מאמרים אחרונים באתר

קהילת מתכנתות

קבוצה סגורה לנשים שעוסקות בתיכנות
מנהלת הפורום: פרוגיוזרית
להצטרפות הקישי כאן
פרטי
רציתי לשאול שאלה למתכנתים שמסתובבים פה
אנחנו עשינו מגבית גיוס המונים לאבא שלי על החובות שלו
באתר היה סליקה של מספר חברות אשראי על פי חלוקה לארץ ולחו"ל
שאח"כ גילינו שהאבטחה של חברת האשראי החזירה או הקפיאה אל כל החיובים שחויבו דרכם
הבעיה היתה שאחרי התרומה שלוחצים אישור הדף לא נחסם ללחיצה נוספת על אישור
ולכן היה המון חיובים כפולים והאבטחה של חברת האשראי זיהתה את זה וחסמה את כל החיובים וחלק גדול מהם החזירה
(אני לא נכנס פה לדיני ממונות, אני רק אציין
1. שלחברת האשראי אין שירות לקוחות סדיר כי הם חברה עולמית אינטרנטית ולא מקומית
2. שאנחנו חתמנו חוזה רק עם החברה שעושה את המגבית ולא חברת האשראי)

החברה שעושה את המגבית טוענת שהם רק מקשרים את האתר לסליקה וזה לא קשור אליהם בכלל הבעיה הזאת
השאלה שלי היא
אני לא יודע איך אתר עובד ומתוכנת, אני כן יודע שלפני שמפרסמים אתר מריצים אותו מכל הכיוונים כדי לחשוף את הבעיות האלו
האם אני צודק?
והמתכנת של האתר אשם בזה
או שהמתכנת היה אמור לזהות את הבעיה בהרצה של האתר???
  • תודה
Reactions: סמרקט1 //
4 תגובות
מנסה להחזיר הדפסה של תגית <a> עם הגדרת הניתוב ב-href,
על מנת שהניתוב יתאים לכמה קבצים הממוקמים במיקומים שונים בהיררכיה, אני משתמשת בניתוב מלא,
על מנת שהניתוב המלא יתאים לכל דומיין שהוא שעליו תשב המערכת אני משתמשת במשתנה
קוד:
$_SERVER['SERVER_NAME']
הקוד שלי הוא כזה:
קוד:
              $link = $_SERVER['SERVER_NAME'].'/views/custumers/create_custumers.php#user'.$row['user_id'];

$link_to_customer_card =
              '<a href="'. $link .'"'. 'target="_blank" title="לחץ למעבר לכרטיס לקוח">
                 <span class="print_name_user">'. $row['user_id'] .'</span>
              </a>';

כאשר אני מדפיסה את המשתנה $link_to_customer_card לתצוגת html, אני מקבלת את הכתובת דומיין פעמיים ואחר כך את הניתוב, (מקבלת את הניתוב המלא עד לתיקייה בה הקובץ php יושב + הניתוב שאותו אני מעוניינת להדפיס).

לדוגמא אקבל לינק כזה (אני רואה אותו כך בתצוגה כאשר עומדים על הקישור וכך הוא עובד בפועל, אך בבדוק מרכיב הוא כן נראה כמו שצריך, אך לא עובד כך):
קוד:
https://myDomain.co.il/views/customers/myDomain.co.il/views/customers/create_customers.php#customer_card11
לעומת זאת אם אני אדפיס את המשתנה $link, או שאבדוק בבדוק מרכיב את תכולת הטקסט של ה-href של האלמנט a אני אראה את הניתוב כמו שצריך ללא כפל הכתובת דומיין בתוך הקישור כך:
קוד:
https://myDomain.co.il/views/customers/create_customers.php#customer_card11

מה גורם לכך? ומה ניתן לעשות על מנת שהקישור יעבוד בצורה תקינה.
הבוקר עבדתי על קוד פתוח (Laravel package), הוספתי פיצ׳ר מסויים, ופתחתי pull-request.
הבעלים של ה-repo הגיב מאוד מהר, ואפילו המשיך לשפר את הפיצ׳ר.
כשחזרתי לבדוק אם קיבל את ה-PR, ראיתי שסגר אותו, עם הנימוק הזה:

הי תודה על הרעיון הנהדר שלך.
אני נורא אומר לך שאני לא יכול למזג את ה-PR. יש חוק במדינה שלי שאסור לנו לקיים שום קשר עם אנשים מישראל או ממשלת ישראל.
אני מקווה שתבינו זאת, ושוב תודה על זמנכם.

בדקתי, ואכן הוא מטהרן, אירן... :eek:

חשבתי איך להגיב.

השבתי לו ככה:

זה עצוב מאוד, @armancodes.
אני מקווה שיום אחד המדינה שלך תסיר את ההגבלה הזו, ממש כמו שהמדינה שלנו מעולם לא הציבה מגבלות כאלה.
עם זאת אני בטוח שהמגבלות הממשלות שלך אינן מייצגות את השקפותיך.

בהצלחה בכל מקרה!

זה הפעם הראשון שחשתי בעצמי את הקונפליקט הזה...
(ואני מקוה שאכן אין חוק פה בארץ שמגביל לשתף פעולה עם אזרחים אירניים על קוד פתוח...)

הנה ה-PR:

והנה כתבה יותר מפורט שכתבתי (באנגלית):
בהמשך לאשכול של @חבצלת123 והעצות המעולות שעלו בו,
חשבתי עד כמה המפתחים המנוסים יכולים לעזור למתחילים יותר עם העיצות והטיפים, הטריקים הקטנים.
עלה בדעתי כלי שימושי מאוד אצלי שאולי יהיה לתועלת להכיר אותו לאחרים.
פעמים רבות אנו נדרשים להתקין ספריה שתעזור לנו בפיתוח.
אם זה בשביל לסייע בפיתוח הUI, אם זה פיקרים למיניהם,
או כל מיני רכיבי native בReact native,
שפה, מצלמה, גישה לאנשי קשר, שיחות, או לכל מידע אחר במכשיר.
אז יש את הספריות המוכרות, שמפתח שעובד על מספר אפליקציות כבר יודע באופן אוטומטי מה לבחור,
אבל בשביל דברים פחות נפוצים, או כשמדובר על מפתח לא מנוסה,
חיפוש בגוגל מעלה מספר תוצאות, כולן חכמות כולן נבונות.
אז איך אפשר לבחור בין react-native-pdf לבין react-take-pdf לבין pdf-react-native?
אז נכון, אפשר לעבור ספריה ספריה ולהשוות את הstar/watch/fork,
אבל זה מורכב ולא נוח.
באתר המצורף כותבים את מילות המפתח הנדרשות, במקרה שלנו זה יהיה pdf
ניתן לסנן לפי frameworks,
האתר תומך ב React, React Native, Webpack, Babel, Post css, React VR

נקבל את כל הספריות המתאימות לנושא, ומידע שיעזור לנו לבחור מתוכן:
מספר ההורדות לחודש (הנתון המשמעותי ביותר), סטארס, ומתי היה הפיבלוש האחרון.
(הנקודה האחרונה חשובה מאוד למקרה של שינויים בפלטפורה שמחייבים תמיכה של כותב הספריה)
בד"כ בין הספריה השימושית לאלו שפחות, יהיה הבדל של עשרות עד אלפי אחוזים...
כמובן,
לאחר שבוחרים ספריה יש לקרוא את התיעוד שלה ולוודא שהיא אכן מספקת את הדרישות.
אם יש לי התלבטות בין מספר ספריות, אני מרפרפת גם על האישוז, רואה עד כמה הcontributor תומך במקרים של בעיה,
ועד כמה הספריה מתוחזקת.

אז הנה האתר המדובר:
https://js.coach/
ואלו תוצאות החיפוש לדוגמא
Screenshot from 2020-04-21 11-46-33.png

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה