קהילת תלת מימד (הדמיות אדריכליות ועוד)

מיועד לאנשי מקצוע העוסקים עם הדמיות ומידול בתלת מימד, מכל סוג ותוכנה.

אדריכלות ועיצוב פנים >> תוכן מקצועי

תיקי עבודות של הדמיות אדריכליות >> העבודות האחרונות, תהנו!

וילה ניו-יורקית
חדר שינה Master | שילוב חומרים וטקסטורות
תוך כדי שיטוט בפורום של בלנדר בנושא המנוע החדש "Cycle" נתקלתי בקישור הבא:
http://unlimiteddetailtechnology.com/videos.html
מוצגת שם טכנולוגיה חדשה שמאפשרת לרנדר מיליוני פוליגונים ברמת פירוט שלא תיאמן וכל זה ע"י שימוש במחשב רגיל (ואפילו ישן במקצת), אין צורך אפילו להשתמש בכרטיס מסך!!!
תמונה לדוגמא (רינדור ב-Real Time):
התמונה אגב לא נוצרה ע"י אמן (הם מתנצלים על זה שם...) אבל על כל פנים רמת הפירוט שמוצגת בה לא תיאמן!!!! :eek:

ופה יש גם טבלת ניסויים לפי סוג מצלמה

אם יהיה לי כח אני יעלה עוד בהמשך
 תגובה אחרונה 
שלום למומחי תלת מימד,
יש לי בעיה במאיה ואשמח לעזרה מהירה:

יצרתי קובץ עם טקסטורות רבות והגעתי לשלב הרינדור. כאן נתקעתי בבעיה שהמחשב לא מספיק חזק, ולכן החלטתי לקחת את קובץ המאיה עם ספרית הטקסטורות, לעשות מהם rar ולהעביר למחשב אחר כדי לרנדר בו.
בשלב זה, (מכיון שלא חשבתי על כך מראש, וחבל), הגדרתי את הנתיב הראשי של הפרוייקט (projest --> set), ועברתי על כל הטקסטורות, אחת-אחת, כדי להגדיר להן מסלול יחסי ולא מוחלט (למשל: אם המסלול עד עכשיו היה: D:/Maya/Projects/MyProject/textures/textureFile.jpg, הרי שעכשיו הגדרתי לטקסטורה: textures/textureFile.jpg בלבד, ואילו את D:/Maya/Projects/MyProject הגדרתי ב - set הראשי, כנ"ל) וכך לכל הטקסטורות.

לקחתי את קבוצת הקבצים והעתקתי אותה לספריה חדשה נפרדת, כדי לוודא שהכל עובד טוב, ואכן הכל עבד יפה ובסדר, עד כאן הכל טוב ויפה.

משום מה, החלטתי לשנות את שם הקובץ כדי שזה שהמחשב שלו יזהה איזה קובץ צריך לרנדר, אז שיניתי את שמו וכן את שם הספריה הראשית לשמות חדשים. אח"כ, כיווצתי את כל הקבצים יחד לקובצי rar (ארבע קבצים - כדי שיוכל לעבור במייל) ושוב באתי לבדוק שהכל בסדר. א-ב-ל, כאן הבעיה: פתאום התוכנה לא מזהה את הטקסטורות, ובבדיקה בכל טקסטורה, אני מגלה שהיא (אוטומטית?) שבה וכתבה לכל טקסטורה את המסלול המלא שהיה מקודם, ואז מודיעה שהקובץ לא קיים (נכון, כי עכשיו הוא כבר במקום אחר).

בלית ברירה, החלטתי להחזיר את הגלגל אחורנית, לשנות חזרה את שמות הקבצים לשמם המקורי. חזרתי גם למיקום הספריה הראשונה ובאמת, רואים את הטקסטורות יפה, אך המסלולים של הטקסטורות נשארו "מוחלטים" ולא "יחסיים", (למשל: D:/Maya/Projects/MyProject/textures/textureFile.jpg), ועכשיו, שאני עדיין רוצה להעביר למחשב השני, מה אעשה? האם אצטרך שוב לעבור על כל הטקסטורות כדי לשנות אותן? מדובר בהרבה מאד חלקים של צמחים, מכוניות, וכו'

והעיקר, איפה טעיתי? מה גרם לזה לקרות? עלי לדעת זאת כדי לא לשגות פעם נוספת!

מקווה שהובנתי מספיק. ומצפה לתשובה גאונית מתותחי הפורום האדיבים, תודה רבה!
משהו שמצאתי ברשת

Arnold render הולך כנראה להיות מנוע הרנדר הטוב בעולם.
בפיתוח של Sony כבר 8 שנים. (חברה גדולה יותר משמעותית מכל החברות שמתעסקות בתלת ממד).

Arnold render יודע לחשב בזמן נמוך בהרבה מהמתחרים, פיזיקה מדוייקת למטרות ריאליזם, לצד אפקטים לאנימציה כמו טשטוש תנועה ומפות פירוט כבדות מאוד.

arnold מסתמך על לוגיקה שפותחה בעשור האחרון (נכתב 4 פעמים מחדש למעשה), והקוד מקור שלו רשום כפטנט בפני עצמו, והוא פריצת דרך בכל מה שקשור לרינדור. כרגע אף מנוע בעולם לא מתחרה עם הפיצ'רים שלו, בגלל שהוא מבצע מה שכולם מבצעים באותה איכות, אבל במהירות גבוהה בהרבה. גם היכולת שלו לחשב כמויות פוליגונים גובהה מכל מנוע אחר פי עשרות, כולל את המנוע רנדר של PIXAR.

המנוע נותן לך סליידר אחד בלבד לשחליטה על כל דבר, הצל,הGI ושאר האפקטים יוצאים מושלמים מבלי שתצתרך לקנפג אותם. הוא יוציא אותם כמו בעולם האמיתי, ובמהירות שתיהיה נמוכה מהמהירות שייקח למנועים המתחרים לבצע את המשימה באיכות נמוחה. arnold צפוי להיות המלך הבא בתחום ולגרור אחריו שדרוגים משמעותיים אצל המתחרים.

תוכלו לראות שהוא מרנדר שם dodge viper ב arnold
עם GI ועם אורות כבדים ושיידר של מכונית כבד במספר שניות. דבר שהיה לוקח דקות אחדות במנועים אחרים.

המנוע יצא בהתחלה לsoftimage xsi ולאחר מכן ל MAYA.

דפדפו שמאלה בסרטונים עם החץ הלבן שמאלה, עד שתגיעון ל "Marcos Fajardo - Parth Tracing and Unbiased Render"
http://www.fmx.de/media/streaming-archive.html
טוב זהו אני החלטתי לשדרג את העבודות שלי עם מנוע רינדור אחר, בנתיים אני חושב שאני ישתמש עם המנוע החדש של בלנדר, רק בעיה קטנה וזה שאני צריך כרטיס מסך תומך CUDA בצורה הזאת יהיה לי רינדור בזמן אמת.

איזה כרטיס טוב אתם מכירים שאני יוכל לעבוד איתו בצורה טובה ושהיחס מחיר לתוצר הוא טוב? אני יהיה חייב להשתמש עם קוארדו / טסלה או שאני יכול להסתפק עם GTX
עוד מידע בנושאי כרטיסי מסך יעזור לי מאוד
הדבקה מהבלוג

למי שלא מכיר לגוגל יש קיץ מעולה של קוד בו פרוייקטי קוד פתוח מקבלים קפיצה קדימה בהרבה דברים (למשל
פרוייקט הכלוב של GIMP שנה שעברה ששולב גם בתוכנת krita של KDE).

זהו שנה חדשה עם פרוייקטים חדשים והשנה GIMP קיבלה 5 מקומות לפרוייקטים בניהם הולך להכנס האצת חומרה ל-GEGL, עוד הפתעה קטנה ישנה וזה שידידיינו התקבל לפרוייקט בגימפ, המון מזל טוב דרך צלחה מי שרוצה מוזמן לקרוא בלינק על חמשת הפרוייקטים החדשים של גימפ.

אינקסקייפ מגיעה עם 4 פרוייקטים שאושרו ובלנדר מגיעה עם 17 פרוייקטים זה מה שאולי מסמן את הקהילה החזקה ואת איכות הפרוייקטים תכינו חגורות.
אם כבר מדברים על בלנדר אז כמה חדשות ממש טובות, שוחררה הגרסה היציבה של בלנדר 2.57a כן "a", אחרי השיחרור המשתמשים דיווחו על כמעט 100 באגים נוספים, יש לציין שתוך יומיים(!) היתה הגרסה המתוקנת בחוץ.
דבר נוסף שגורם לחגיגה, קרן בלנדר שכרה שוב את המפתח של המנוע רינדור הנוכחי של בלנדר לשיפוצים (עד היום הוא עבד באוקטן רנדר) לשכתב אותו מחדש מסתבר שזה לא פשוט לכן החלו בפיתוח מנוע חדש העונה לשם Cycles, יש כבר מה לראות ממנו הוא משתמש ב-cuda של נבידיה והוא עובד ממש מהר, עוד שבועיים נראה שנוכל כבר למשמש אותו בידיים.

עוד קצת מעולם מנועי הרינדור
luxrender שיחררו גרסת RC שלישת למנוע שלהם ניתן להוריד אותו כאן.
אוקטן רנדר משחררים גרסת דמו לגרסת הפיתוח שלהם להורדה, הגרסה מסורסת (אוקטן אינה תוכנה חופשית אבל עובדת מעולה עם בלנדר).
דבר פחות נחמד וזה שפרוייקט של מנוע רינדור החופשי Yafa-ray לא התקבל לגוגל קיץ של קוד, חבל.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה