תח"צ אגד רוצים שנתקף

זה אכן כואב
אך לא מצדיק
אגד לא חייבים לנו כלום עפ"י ההלכה
הם לא חתמו איתך חוזה העסקה
ומה שחתמו עם המדינה אתה לא מוסמך לתבוע
כך שעם כל העוול שבדבר אסור לגנוב מהם פרוטה בגין כך
זה ממש לא נכון, ויעידו על כך שורה ארוכה של פסידות בי"ד ולהבדיל אא"ה פסיקות בבתי משפט ברחבי הארץ.
@זמן אמת הביא כאן פסק דין של הרב ברוורמן בנושא, וכאן באשכול הביאו את פסק הדין של רבנים בנושא.

גם לגבי זה -
המשפט הוצא מהקשרו
ובענייני הלכה אין מקום לרגשות
רק לפסק הלכה מהרב שלך
הביאו כאן את דעות הרבנים האוסרים והמתירים לנסוע ללא תיקוף כאשר החברה קנסה את הנוסע שלא כחוק ושלא כדין, וכל אחד ינהג כפי הוראת רבותיו. האמירה הנחרצת לפיה הדבר אסור אין לה תוקף הלכתי.

זה אכן כואב
אך לא מצדיק
נכון, הם לא חתמו איתי חוזה העסקה
וזה עדיין לא סותר שההתנהלות שלהם, להחתים רבנים על נוסח חמקמק ומתפלס, לא ראויה.

ולא ביקשתי להרים אתגר שאומר לא לשלם
אלא אתגר שמבקש מהם לתת שירות הולם
לצאת בזמן
להוציא מספיק אוטובוסים
לשלט את האוטובוסים באופן שהנוסעים ידעו שמדובר באוטובוס שלהם
לדאוג שהאוטובוס יגיע עד סוף המסלול בצורה בטיחותית ותקינה

זה הכל

קצת סוטה מהנושא
יש לי שאילה אמיתית: אם העיקר זה התיקוף שדרך זה הם מרוויחים האם אני יכול לקחת רב קו של מישהו אחר (ולו יש חופשי שנתי) ולתקף בו כי העיקר זה שיהיה תיקוף?
אשמח למי שיודע אחרת

זה אכן כואב
אך לא מצדיק
קצת לא הבנתם, האשכול לא קורא לגנוב מאגד - הוא קובל על החוצפה שבהתנהלותם.

לי אישית היה מקרה לאחרונה
בקווים
לא הגיע אוטובוס אחרון ביום שישי (היינו בתחנה מ-13:30 בסוף מסלול האיסוף)
ש @יוסי ב.ק יכתוב כמה זה שווה
הייתי צריך לקחת דרייבר (מונית כבר לא היה)
מבחינתי יש לי חופשי בקווים עד להודעה חדשה
אעדכן..

בקווים
אעדכן..
אוקי מבחינתך..
אתהה לא דעה רבנית\הילכתית ואין לך שום היתר לפסוק לא לך ולא לאף אחד אחר
אגב מכירה משהי שהיו נוסעים בתחבורה ציבורית פעם מתקפים פעם לא בטענה שמותר לגנוב את המדינה אלה שהם לא לקחו בחשבון את עניין הדוחות וקיבלו כמה וכמה דוחות במשפחה הם החליטו להתעלם ולא לשלם
אחרי שנתיים הם קיבלו התרעה מבית משפט שכל דוח הוכפל ולפני התרעה של הוצאה לפועל
המסכנים שילמו קרוב לאלף שקל ואז יצאו בפסק מענין הם לא משלמים כל עוד אין פקחים לא באוטובוסים עירונים ולא בבין עירוני.
זה מטורף איך לאנשים יש תורה משל עצמם!!!

אוקי מבחינתך..
אגב מכירה משהי שהיו נוסעים בתחבורה ציבורית פעם מתקפים פעם לא בטענה שמותר לגנוב את המדינה אלה שהם לא לקחו בחשבון את עניין הדוחות וקיבלו כמה וכמה דוחות במשפחה הם החליטו להתעלם ולא לשלם
המסכנים שילמו קרוב לאלף שקל ואז יצאו בפסק מענין הם לא משלמים כל עוד אין פקחים לא באוטובוסים עירונים ולא בבין עירוני.
כמובן בחכמה
לא ראש בקיר..

ובאותו עניין
משאל 'קול חי' בהשתתפות אלפי חרדים: אגד דורגה בראש רשימת חברות התח"צ המאכזבות ביותר
(לחצו על התמונה למעבר לכתבה)
1762861160261.png

בקווים
אעדכן..
אם בקווים הנהג מקבל תוספת למשכורת על התיקופים כמו שכתוב במכתב של הרבנים
אז הנהג לא אשם בהתנהגות של החברה בסיפור מיום שישי.
אבל בלי קשר לזה למה לא לשלוח תביעה לחברה על האוטובוס שלא הגיע עם קבלה על הדרייבר

בדיוק לפי גודל החברה פחות או יותר:)
ככל שהחברה יותר גדולה ככה יש יותר אכזבות!
כמובן שצריך להביא בחשבון שהנסקרים הם חרדיים ויש חברות שהציבור החרדי כמעט ולא נוסע בהן.
זה נותן מבט אחר לכל הסקר. גלים יכולה להיות חברה גרועה פי 4 מקווים, אלא שמבחינה חרדית היא משרתת רק את נתיבות אופקים ותפרח לעומת קווים שמשרתת במו''ע.
זה כמו לעשות סקר בק''ס איזו חברה גרועה יותר: קווים או ש.א.מ נצרת.

אוקי מבחינתך..
זה לא תורה משל עצמם!!!!!!!!!!
יש מושג בהלכה
עביד איניש דינא לנפשיה!!!!!!!

מאיזה גיל ילד משלם?
מה זה הקומבינה שלפעמים אומרים לי הילד הזה כאילו שלך-לעינין התי'קוף?
כל אחד יכול לעלות עם ילד אחד שלא משלם?
כל נוסע שמשלם יכול לקחת איתו ילד אחד מתחת לגיל 5
יש כאלה שעולים עם 2 ילדים מתחת גיל 5 ומבקשים ממישהו אחר שכאילו הילד בא איתו ואז לא צריך לשלם עליו

כל נוסע שמשלם יכול לקחת איתו ילד אחד מתחת לגיל 5
יש כאלה שעולים עם 2 ילדים מתחת גיל 5 ומבקשים ממישהו אחר שכאילו הילד בא איתו ואז לא צריך לשלם עליו
וזה לא בעיה הלכתית?
מענין לבדוק,

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה