דרוש מידע אוכל לתינוקת בת עשרה חודשים

• הוסף לסימניות
אפשר לחלוק על המשפט הזה?
לטובת שמירה על הנקה עדיף להפריד ארוחות לגמרי.
בגיל עשרה חודשים אין עניין לגרום לתינוקת לצמצם את המוצקים כדי שתינק כמה שיותר. בגיל הזה כבר לא ממש נכון להגיד שהטעימות משלימות את ההנקה (למרות שלא נכון לומר גם ההיפך, שההנקה היא רק השלמה). זה בערך אמצע המעבר מהתבססות על הנקה להתבססות על מוצקים. כל תינוק והקצב שלו, אבל בגיל עשרה חודשים אין עניין להאט את הקצב הזה דווקא. אכילת מוצקים חשובה להתפתחות (התפתחות בשונה מתזונה).
אם מתחילים כל ארוחה בהנקה ורק אחריה מוסיפים מוצקים, יכולים לקרות שני דברים הפוכים. יש תינוקות שיעדיפו את המוצקים ויקצרו בהנקה כי ירצו להגיע למה שאחריה, וככה ההנקה תתפוס פחות ופחות מקום עד שהם פשוט יפסיקו לינוק. מצד שני, יש כאלו שיעדיפו לינוק ולא יגיעו לשלב של המוצקים עם מספיק מוטיבציה, וככה יתעכבו בפיתוח היכולות של האכילה.
לכן עדיף פשוט להפריד. יש ארוחות מוצקים, ויש ארוחות הנקה. בהדרגה מגדילים את מספר ארוחות המוצקים על חשבון ארוחות ההנקה, אבל אלו ארוחות שונות, וככה התינוק יודע מה מצפה לו ומתרכז במה שיש בלי לחפש אופציות אחרות.
כל מילה.

כשכתבתי אח"כ. לא התכוונתי דקה אחרי, אלא רבע שעה-חצי שעה אחרי ואת רואה שעדיין הילד רוצה עוד משהו לאכול אז אני מציעה תוספת.

• הוסף לסימניות
כל מילה.

כשכתבתי אח"כ. לא התכוונתי דקה אחרי, אלא רבע שעה-חצי שעה אחרי ואת רואה שעדיין הילד רוצה עוד משהו לאכול אז אני מציעה תוספת.
אבל זו עדיין התנהלות שמתאימה לשלב שבו מוצקים הם רק טעימות ומשחק. כשמתחילים להחליף ארוחות ממש, לא נותנים ארוחה חצי שעה אחרי ארוחה אחרת...

• הוסף לסימניות
אבל זו עדיין התנהלות שמתאימה לשלב שבו מוצקים הם רק טעימות ומשחק. כשמתחילים להחליף ארוחות ממש, לא נותנים ארוחה חצי שעה אחרי ארוחה אחרת...
ובואי נוסיף
שההתנהלות הזו של שילוב הנקה עם מוצקים הוא לא משהו מוחלט כל אמא עושה מה שמתאים לה
אני עשיתי ככה והיה מצויין. התינוק שלי קרוב לשנתיים ועוד יונק ב"ה.

יש לשרה כהן מאמהות זו שליחות פרק שלם על הנושא, אם היה לי מותר הייתי מעלה אותו לכאן
מה שכן עיקרי הדברים שציינה שם (לא זוכרת הכל, אבל בערך)
אם תינוק יונק מבקש לטעום מאכל מוצק לא מחביאים ממנו, אלא מביאים לו, ילדים הם נסיינים רוצים לנסות לטעום את העולם הגדול, גם אם זה נעל ולא לחם...
ולא עושים דרמה מזה שהוא אוכל פירות או ירקות, ו"אוו ואיזה גדול אתה..." כי זה רק יגביר את התאבון שלו לבקש מאכלים אחרים ולא לתעדף הנקה (על הנקה לא נותנים לו צומי, נכון?)
ולפני ארוחות משפחתיות שכולם יושבים, תמיד טוב שהוא כבר ינק ושבע פחות או יותר, כך שמטבע הדברים הוא לא אמור לדרוש מדי הרבה...
וכאשר מביאים לו ירקות או מרק בשרי עדיף שזה יהיה המטפלת או בן משפחה אחר
שהוא יבין בתודעה שמאמא יש רק חלב, וזה הכי טעים ושווה!
ואל תדאגו על ילד יונק שאם לא הביאו לו טעימות בלוטות הטעם שלו לא ניסו טעמים חדשים
חלב אם טעמו משתנה , וילד שיונק ניסה הכל, פי כמה מחברו המבוקבק.

כל הסעיפים הנ"ל הם רק להקטין את הסיכויים לפגוע בהנקה כאשר משלבים אותה עם טעימות.

• הוסף לסימניות
ולא עושים דרמה מזה שהוא אוכל פירות או ירקות, ו"אוו ואיזה גדול אתה..." כי זה רק יגביר את התאבון שלו לבקש מאכלים אחרים ולא לתעדף הנקה (על הנקה לא נותנים לו צומי, נכון?)
סתם שאלה,
מה הלחץ ההיסטרי להניק עד גיל שנתיים? מה מרויחים מזה?
מה רע באוכל מזין ובריא (עוף, בשר, ירקות, פירות)?
אישית, לא הצלחתי יותר מחצי שנה, סבלתי הרבה מגודש, והטירוף של לשאוב בעבודה גמר אותי.

• הוסף לסימניות
סתם שאלה,
מה הלחץ ההיסטרי להניק עד גיל שנתיים? מה מרויחים מזה?
מה רע באוכל מזין ובריא (עוף, בשר, ירקות, פירות)?
אישית, לא הצלחתי יותר מחצי שנה, סבלתי הרבה מגודש, והטירוף של לשאוב בעבודה גמר אותי.
המון בונוסים!!!
לא הכל אפשר לפרט
את יכולה לחפש בגוגל מה היתרונות בהנקה ממושכת הן לאם והן לתינוק
מחקרים מעודדים את זה מאד. ולא רק הם.

בגודש אפשר לטפל, מקווה שהתייעצת

• הוסף לסימניות
ובואי נוסיף
שההתנהלות הזו של שילוב הנקה עם מוצקים הוא לא משהו מוחלט כל אמא עושה מה שמתאים לה

יש לשרה כהן מאמהות זו שליחות פרק שלם על הנושא, אם היה לי מותר הייתי מעלה אותו לכאן
אם תינוק יונק מבקש לטעום מאכל מוצק לא מחביאים ממנו, אלא מביאים לו, ילדים הם נסיינים רוצים לנסות לטעום את העולם הגדול, גם אם זה נעל ולא לחם...
ולפני ארוחות משפחתיות שכולם יושבים, תמיד טוב שהוא כבר ינק ושבע פחות או יותר, כך שמטבע הדברים הוא לא אמור לדרוש מדי הרבה...
ואל תדאגו על ילד יונק שאם לא הביאו לו טעימות בלוטות הטעם שלו לא ניסו טעמים חדשים

כל הסעיפים הנ"ל הם רק להקטין את הסיכויים לפגוע בהנקה כאשר משלבים אותה עם טעימות.
אני הכי פריקית הנקה בעולם, ההנקה הכי קצרה שלי היתה שנתיים וחצי והנקתי גם שניים במקביל. אף פעם לא הייתי לחוצה על אכילת מוצקים והילדים שלי התבססו על הנקה עד מאוחר יחסית.
ועדיין, לא מחליק לי בגרון הניסיון הזה לצמצם את גזרת המוצקים.
לדאוג שהילד יהיה שבע כדי שירצה פחות, שאמא לא תתן, כאילו מנסים להאריך בכח את התלות של התינוק בהנקה.

מוצקים והנקה הם שני תחומים שונים. זה לא כמו בקבוק שהוא תחליף הנקה, ולכן ממליצים שאמא לא תתן בקבוק כדי שהתינוק ידע שמאמא רק יונקים. אמא יכולה גם להניק וגם לתת מוצקים, וההדרה של אמא מהאכלת מוצקים היא לא טבעית. כמובן שבאופן טבעי בשעות שנמצאים עם אמא יונקים ואת המוצקים אוכלים בשעות שלא, אבל לחפש בן משפחה אחר שיאכיל, לא כדי להוריד משימה מאמא אלא בכוונה כדי שאמא לא תתן? מוגזם לדעתי. כמו שאמא יכולה ללוות כל שלב התפתחותי אחר, ולא נגיד שאצל אמא נמצאים על הידיים וזוחלים אצל בן משפחה אחר, אני ממש לא רואה סיבה להדיר את אמא מההתפתחות של האכילה.

החשש בחוסר חשיפה למוצקים הוא לא על בלוטות הטעם (למרות שעם כל הכבוד לשינוי הטעם של חלב, הטעם שלו הוא עדיין ווריאציה על טעם של חלב). מה שחשוב זה חשיפה למרקמים, יכולת בליעה ולעיסה, יכולות מוטריקה עדינה, וכן הלאה. את זה אין בחלב.

בסופו של דבר, לא ראיתי תינוקות יונקים שיונקים לפי דרישה ויונקים הרבה, שנוטשים הנקה רק בגלל מוצקים. שמעתי סיפורים על תינוקות שמרגע שקיבלו מוצקים "כבר לא רצו לינוק", אבל הם תמיד באו עם רקע של הנקה תכליתית ומוגבלת.

• הוסף לסימניות
אפשר לחלוק על המשפט הזה?
לטובת שמירה על הנקה עדיף להפריד ארוחות לגמרי.
בגיל עשרה חודשים אין עניין לגרום לתינוקת לצמצם את המוצקים כדי שתינק כמה שיותר. בגיל הזה כבר לא ממש נכון להגיד שהטעימות משלימות את ההנקה (למרות שלא נכון לומר גם ההיפך, שההנקה היא רק השלמה). זה בערך אמצע המעבר מהתבססות על הנקה להתבססות על מוצקים. כל תינוק והקצב שלו, אבל בגיל עשרה חודשים אין עניין להאט את הקצב הזה דווקא. אכילת מוצקים חשובה להתפתחות (התפתחות בשונה מתזונה).
אם מתחילים כל ארוחה בהנקה ורק אחריה מוסיפים מוצקים, יכולים לקרות שני דברים הפוכים. יש תינוקות שיעדיפו את המוצקים ויקצרו בהנקה כי ירצו להגיע למה שאחריה, וככה ההנקה תתפוס פחות ופחות מקום עד שהם פשוט יפסיקו לינוק. מצד שני, יש כאלו שיעדיפו לינוק ולא יגיעו לשלב של המוצקים עם מספיק מוטיבציה, וככה יתעכבו בפיתוח היכולות של האכילה.
לכן עדיף פשוט להפריד. יש ארוחות מוצקים, ויש ארוחות הנקה. בהדרגה מגדילים את מספר ארוחות המוצקים על חשבון ארוחות ההנקה, אבל אלו ארוחות שונות, וככה התינוק יודע מה מצפה לו ומתרכז במה שיש בלי לחפש אופציות אחרות.
אני אישית הייתי מניקה בבוקר שמתעוררים ובערב שהולכים לישון וככה אוכל לא בא על חשבון הנקה או הנקה על מוצקים . למרות שאין ספק שברגע שיש מוצקים ההנקה פוחתת. וזה לגמריי בסדר גמור זה אמור להיפסק מתישהוא :)

• הוסף לסימניות
ובואי נוסיף

אף פעם לא נתקלתי בכזו גישה. בעיניי זה אפילו מוזר.
להתייחס ככה לבקבוק - אני מבינה. בקבוק עלול לגרום לתינוק לתעדף אותו על פני הנקה. אבל להחיל את ההתייחסות הזו למוצקים - אף פעם לא שמעתי כזו גישה.
גם לא ראיתי אצלי או בסביבתי שתינוקות מפסיקים לינוק בעקבות מוצקים, אא"כ האמא רצתה להפסיק.
אני כן מאמינה וחושבת שחשיפה למאכלים מגוונים היא חשובה מאוד להתפתחות ולמניעת הפרעות אכילה בהמשך. חשוב להתנסות במגוון מאכלים וטעמים. להנקה יש יתרונות משלה, ואני ממש לא מאלו שמזלזלות בהנקה, הילדים שלי ינקו זמן מכובד. אבל לחשוש ולהימנע מחשיפה למזונות נשמע לי לא מוצדק, ולא נכון כגישה.

• הוסף לסימניות
תמיד חשוב לתת אוכל מוצק , גם להתפתחות תרבות האכילה , למנוע אלרגיות , להתפתחות תקינה של הפה , שיניים וחינכיים , חשוב למצוא אוכל שקל וזמין לך לתת , אפילו כמה כפיות ,
כדאי שיהיה לך אוכל מזין לפחות בחלק מהארוחות , והשאר שתצטרף אליכם...
בהצלחה

• הוסף לסימניות
גם הבת שלי בת 10 חודשים, אבל לא יונקת (מטרנה 4 פעמים)
אני נותנת לה ממש הכל- פירות, מרק טחון, קציצות, פירה, בשר טחון, חביתה, לחם, גמדים
כשאני צריכה להכין את האוכל נותנת לה קצת במבה / פופסים / ביסקויטים שתהיה עסוקה איתם
אבל תמיד שאנחנו אוכלים איכשהו היא מצטרפת. גם לשניצל(מוציאה לה את הציפוי...)
--מה שאני לא יודעת זה כמה מים היא צריכה לשתות מה שבמטרנה אמור להספיק לה?
מישהי יודעת?
אומרים שבגיל כזה לא צריך כ"כ מים
אני כן נותנת לה את הבקבוק אחרי אוכל מצמיא ומידי פעם מציעה...
היא לא שותה מי יודע מה- כמה שלוקים וזהו ההנקה משלימה

• הוסף לסימניות
למנוע אלרגיות
בשביל למנוע אלרגיות צריך להקפיד לחשוף בתדירות יומית/שבועית לאותו מזון, לא מספיק שפעם אחת יאכלו במבה ואחרי שבועיים עוד פעם גם אם באמצע אכלו עוד כל מיני סוגי מוצקים (וגם זה לא תמיד עוזר... )

• הוסף לסימניות
זה תלוי כמה תמ"ל מקבלים
תמ"ל אמור להיות מאוזן מבחינת נוזלים, כמו חלב אם. תינוק שאוכל מספיק גם מקבל מספיק נוזלים.
תינוק שניזון מתמ"ל בלבד לא אמור לקבל תוספת מים. זה לא נצרך וזה יכול אפילו להזיק.
(הסתייגות - בחלב אם אחוז המים משתנה ובתמ"ל הוא קבוע, אז במקרי קיצון כמו יום חם מאד צריך להוסיף מעט מים. אבל זה רק למקרים חריגים ולא בשגרה)

• הוסף לסימניות
תמ"ל אמור להיות מאוזן מבחינת נוזלים, כמו חלב אם. תינוק שאוכל מספיק גם מקבל מספיק נוזלים.
תינוק שניזון מתמ"ל בלבד לא אמור לקבל תוספת מים. זה לא נצרך וזה יכול אפילו להזיק.
(הסתייגות - בחלב אם אחוז המים משתנה ובתמ"ל הוא קבוע, אז במקרי קיצון כמו יום חם מאד צריך להוסיף מעט מים. אבל זה רק למקרים חריגים ולא בשגרה)
מדובר פה על תינוק בן 10 חודשים שמקבל 4 בקבוקי תמ"ל של 180, הוא צריך לקבל השלמה של נוזלים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה