כללי אולי אני נאיבית, אבל...

• הוסף לסימניות
אני חושבת שצריכה להיות פנייה מההנהלה של האתר לאולג'ובס, שלא יקחו משרות מוצעות מהאתר. ניתן להסביר להם שזה פשוט לא מתאים למועמדים שלהם.
חבל מאד אם לוח הדרושים פה יתמוסס בגלל הסיבה הזאת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;515081:
אני חושבת שצריכה להיות פנייה מההנהלה של האתר לאולג'ובס, שלא יקחו משרות מוצעות מהאתר. ניתן להסביר להם שזה פשוט לא מתאים למועמדים שלהם.
חבל מאד אם לוח הדרושים פה יתמוסס בגלל הסיבה הזאת.

זה לא לגמרי מדוייק.
כשחיפשתי עבודה בזמנו, כן הייתי מנויה לאולג'ובס והייתי שמחה לראות מודעות רלוונטיות.

אני חושבת שמה ש"פרוג" צריכים להתנות איתם זה:
-לציין שהמודעה מיועדת לדתיים בלבד (אם יש בעיה חוקית לכתוב את זה, אפשר לציין "סביבת עבודה חרדית" ואני בטוחה שאף חילוני לא יפנה).
-למצוא איזה ביטוי מכובס שיבהיר שתיקי העבודות צריכים לעמוד במגבלות של צניעות.
-להסיר את המודעה כעבור שבועיים או פרק זמן הגיוני אחר.

• הוסף לסימניות
לא שייך לפנות לקהל כל כך רחב, זה לא יעזור.
בעקבות השרשור הזה נזכרתי במודעת דרושים שפרסמתי לפני למעלה משנה, נגשתי לתיבת מייל שנפתחה לצורך העניין ו---כמו שחשבתי : 51 הודעות חדשות.
אם לא רוצים את ההצפה הזו במייל האישי אסור לפרסם אותו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosher2005;515055:
בענין תוכנות אופיס, אני חושבת שכן ראוי שגרפיקאי ישלוט שליטה בסיסית בתוכנות אופיס.

גם אני קיבלתי הרבה קורות חיים כשפירסמתי מודעת דרושים, ואודה שקשה לי עם גרפיקאי/ת שלא יודע/ת מאיזה צד מסתכלים על תוכנות כמו אקסל ו-וורד.

למה? את מי זה אמור לעניין
אני לומד את תוכנות אדובי לא כדי שאני ילך ברחוב ויגיד שאני מכיר את תוכנות אדובי
אלא כדי שאני יידע איך לעבוד
אני לא נהנה מהידע של תוכנות (שזה חשוב מאוד לדעת כל שורה בתוכנה)
אלא אני נהנה מריטוש טוב צריבה מעולה ובניית לוגו מוצלח.
אקסל, וורד, לא מעניין ולא אמור לעניין

נכתב ע"י yosher2005;515055:
שקשה לי עם גרפיקאי/ת שלא יודע/ת מאיזה צד מסתכלים על תוכנות כמו אקסל ו-וורד.

לי קשה להסתכל על נהג מונית שלא יודע להטיס מטוס

• הוסף לסימניות
אל תשכחו שחלק מאופיס זה גם תוכנות אאוטלוק, למשל.
אם אני מעסיקה גרפיקאית שיודעת לעצב פלייר פצצה, אבל לא יודעת לשלוח אותה ללקוח במייל, מה הרווחתי מכך?

כמו כן, רוב משרות הגרפיקאים אינם מתמקדים בגרפיקה נטו. ואם ביקשתי מהגרפיקאית שלי לכתוב הצעת מחיר בוורד פעם בחודש, עדין לא הפכתי אותה למזכירה, אלא לגרפיקאית עם ראש גדול.
אבל אם היא לא יודעת לעשות את זה - קשה לי עם זה. זה הכל.

• הוסף לסימניות
אל תכנסו לזוטות.
גם גרפיקאי שאינו יודע להשתמש באאוטלוק, והוא בר דעת, יכול ללמוד את רזיה בדקה.
ואם הוא לא בר דעת? אפשר להתרשם מכך בקלות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosher2005;515154:
אם אני מעסיקה גרפיקאית שיודעת לעצב פלייר פצצה, אבל לא יודעת לשלוח אותה ללקוח במייל, מה הרווחתי מכך?

כמו כן, רוב משרות הגרפיקאים אינם מתמקדים בגרפיקה נטו. ואם ביקשתי מהגרפיקאית שלי לכתוב הצעת מחיר בוורד פעם בחודש, עדין לא הפכתי אותה למזכירה, אלא לגרפיקאית עם ראש גדול.

איך היא שלחה לך מייל עם קו"ח אם היא לא יודעת לשלוח מייל?!

בתובנות שפרסמתי דיברתי על משרות שבהן מחפשים מעצב, בלי כישורי מזכירות והכנת קפה... וזה בדיוק כל העניין, לדעת להתאים את קורות החיים ואת תיק העבודות למשרה הספציפית.
יש משרות שבהן מישהי שתבוא ותגיד "אני אהיה גם מזכירה" זה ייתן לה פלוס גדול, ויש משרות שבהן זה יגרום למעסיק להבין שהיא ממש לא מה שהוא מחפש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosher2005;515154:

אני למדתי אופיס הרבה אחרי התוכנות הגרפיות וגם כיום השליטה שלי בהן בסיסית ביותר, זה ממש לא הפריע לי לשלוח מיילים, ולהתנהל.
נראה לי עדיף שהגרפיקאית תעצב פלייר פצצה ותשאיר את העבודה המישרדית למזכירה... אלא אם כן אתם מחפשים מזכירה שעושה גם גרפיקה...

• הוסף לסימניות
אני פרסמתי מודעה לשירות האזרחי פה בפורום לא בפורום דרושים ללא מייל אלא לשלוח הודעות פרטיות.
ולאחר כמה ימים קיבלתי מALL JOBS מייל למייל שלי (כנראה דגו אותו מהפרופיל האישי שלי) שפורסמה המודעה שפרסמתי בדרושים אם ברצוני לבטלה נא להתקשר ל...... ולהסירו.
לא טרחתי כי מדובר בהתנדבות ואכן לא קיבלתי אפי' הצעה אחת משם אבל תראו עד איזה רמה הם דגים!

• הוסף לסימניות
גרפיקאי שלא יודע לעבוד עם word ואקסל, יכול להסתבך ולהתבחבש שעות עם אינדזיין על דברים שאם היה עושה אותם באופיס היו יכולים לחסוך לו שעות.
למשל גרפיקאי שמקבל עבודה לבנות טבלה או אפילו רק לייבא טבלה של אקסל, שמכילה אלפי תאים אך לא ממויינים לפי הסדר, והוא צריך להפיק אותה באינדיזיין, אבל ממויינת לפי א-ב.

אני לא חושב שצריך לצפות מכל גרפיקאי לדעת את כל רזי האופיס, אבל את הבסיס - בהחלט כן.
(וכפי שאמרתי יצא לי להכיר כמה שלא יודעים גם את הבסיס ומנסים לבצע מיון טבלאות באינדזיין בעזרת כל מיני סקריפטים שעושים חצי עבודה ולוקח להם שעות)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;514793:
כשהעליתי לכאן הצעת עבודה לפני כחודש, לא העליתי בדעתי שהיא תועתק לאתרי דרושים למיניהם ושהרבה אחרי שההצעה כבר לא רלוונטית, אמשיך לקבל מיילים עם קורות חיים, ואפילו טלפונים (?!), ואשר חלקם עונים בצורה לא מאוד מנומסת כשאני עונה שההצעה כבר לא אקטואלית ותובעים לדעת אם אפשר לעבוד אצלי בסטודיו ושאשמור את קורות החיים שלהם.

זה מעצבן ומוציא את החשק לפרסם כאן מודעות דרושים להבא.

אז הנה אני מכריזה בריש גלי: ההצעה כבר לא רלוונטית, אנא הפסיקו להציף את תיבת המייל שלי ולהטריד אותי בטלפונים. זה לא נעים. כשארצה להעסיק גרפיקאי/ת, אפרסם מודעה חדשה, הפעם עם תאריך תפוגה ברור.

וסליחה אם זה יצא קצת לא נחמד.
לגבי פניות באישי או במייל לבקשות עזרה וייעוץ, את זה אני דווקא שמחה לעשות, אתם מוזמנים להמשיך בכיף.

אתרי הדרושים לוקחים מודעות בלי לבקש רשות. זה לא קשור לפה והתגובות גם לא באות מהמגזר שלנו. לי זה קרה כשפרסמתי לצלמת והוצפתי פתאום בבקשות וקורות חיים מאחד מאתרי העבודות. פשוט התקשרתי אליהם שיורידו את הפרסומת. אם תגידי פה לא להתקשר זה לא יעזור כי זה לא בא מפה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;515176:
גרפיקאי שלא יודע לעבוד עם word ואקסל, יכול להסתבך ולהתבחבש שעות עם אינדזיין על דברים שאם היה עושה אותם באופיס היו יכולים לחסוך לו שעות.
למשל גרפיקאי שמקבל עבודה לבנות טבלה או אפילו רק לייבא טבלה של אקסל, שמכילה אלפי תאים אך לא ממויינים לפי הסדר, והוא צריך להפיק אותה באינדיזיין, אבל ממויינת לפי א-ב.

אני לא חושב שצריך לצפות מכל גרפיקאי לדעת את כל רזי האופיס, אבל את הבסיס - בהחלט כן.
(וכפי שאמרתי יצא לי להכיר כמה שלא יודעים גם את הבסיס ומנסים לבצע מיון טבלאות באינדזיין בעזרת כל מיני סקריפטים שעושים חצי עבודה ולוקח להם שעות)

אם הגרפיקאי נורמלי, הוא לא יתבחבש שעות באינדזיין, הוא יתבחבש עם אקסל ולפעם הבאה הוא ידע מה הוא צריך לעשות... וכנ"ל בוורד.

• הוסף לסימניות
"שליטה בתוכנות אופיס אינה רלוונטית לעבודה כמעצב/ת. רק אם צויין שמחפשים "גרפיקאית שהיא גם מזכירה""

לדעתי זה לא מדוייק. כל מעצב שעוסק בספר עצמו, דהיינו עימוד, עובד לרוב בוורד, כתוכנת בסיס לעימוד באנדזיין, וכן כך למדנו בקורס עימוד של 'לומדה' משכבר הימים (לפני שנתיים).

(בעיקר לשם חיפוש והחלפה. אף שהם קיימים גם באינדזיין ברמה גבוהה, אך יש יתרונות לכל אחת מהתוכנות, וגם עניין של הרגלים, וכן כך יותר מתמקדים בעיקר ולא בעיצוב טרם זמנו)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאירי5;514949:
כנסו ותהנו. הבחור התקדם משנה לשנה. (אם כי בתחילת דרכו יש ניפוח מסוים של הכישורים: "בניתי מחלקת גרפיקה שלמה, כולל רכישת תוכנה חומרה ומדפסות.
אני רק לא מבין למה הוא מתחיל מהכבד אל הקל. באמת ראוי להתחיל עם הדברים המפוצצים שעשה בשנה האחרונה במקום להתחיל בקטן ולהציג התקדמות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;515185:
"שליטה בתוכנות אופיס אינה רלוונטית לעבודה כמעצב/ת. רק אם צויין שמחפשים "גרפיקאית שהיא גם מזכירה""

לדעתי זה לא מדוייק. כל מעצב שעוסק בספר עצמו, דהיינו עימוד, עובד לרוב בוורד, כתוכנת בסיס לעימוד באנדזיין, וכן כך למדנו בקורס עימוד של 'לומדה' משכבר הימים (לפני שנתיים).

(בעיקר לשם חיפוש והחלפה. אף שהם קיימים גם באינדזיין ברמה גבוהה, אך יש יתרונות לכל אחת מהתוכנות, וגם עניין של הרגלים, וכן כך יותר מתמקדים בעיקר ולא בעיצוב טרם זמנו)

זה נכון שמעמד חייב לדעת וורד, אבל רוב המשרות המוצעות בתחום העיצוב אינן קשורות לעימוד. כששולחים קו"ח לסטודיו למיתוג, או למשרד פרסום, או למשרה של מעצב אריזות או מעצב אתרים וכד' - אין שום קשר לWORD וזה לא תורם בכלום להזכיר את זה.

העיקרון הוא, שוב, להתאים את הקו"ח למשרה הספציפית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שי דרומי;515196:
אני רק לא מבין למה הוא מתחיל מהכבד אל הקל. באמת ראוי להתחיל עם הדברים המפוצצים שעשה בשנה האחרונה במקום להתחיל בקטן ולהציג התקדמות?

בקורות חיים מקובל לכתוב את הדברים בסדר כרונולוגי הפוך.
קודם כל מה עשית בשנתיים האחרונות ואח"כ איפה היית לפני 20 שנה ואיך קראו לגננת שלך.

• הוסף לסימניות
גם אני נכוותי בעבר, כשפרסמתי למכירה משהו כאן והייתי בטוחה שזה פורום סגור רק לרשומים.
מה שכן מכרתי בזכות הפרסום כאן, אבל מצד שני היו לי המון טלפונים גם מהבני דודים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;515054:
כבר אמרתי את דעתי בעבר (לאחר שגם אנו קיבלנו דוגמאות מתיקי עבודות מזוהמים בכל מיני תועבות), אבל אחזור עליה שוב.
לדעתי פורום דרושים חייב להיות סגור לחברי פרוג בלבד, שיודעים לענות על השאלה מה זה תפילין דר"ת, ואולי לתת עוד כמה שאלות סינון, ע"מ שלא יישנו מקרים כאלה.
מה יעזרו שאלות הסינון, וכי יש למישהו בעיה לבדוק בגוגל מה זה תפילין דר"ת ועוד שאלות כאלו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טוליפ;515225:
מה יעזרו שאלות הסינון, וכי יש למישהו בעיה לבדוק בגוגל מה זה תפילין דר"ת ועוד שאלות כאלו?

ככל שיש יותר סינון, זה עושה פחות חשק להיכנס לזה לאנשים שלא קשורים.

אולי אפשר לציין בתנאי הרישום לפורום שאסור להעתיק שום דבר כולל מודעות דרושים ואם יקרו שוב מקרים כאלה - יש מקום לתביעה משפטית נגד all-jobs.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;515229:
אולי אפשר לציין בתנאי הרישום לפורום שאסור להעתיק שום דבר כולל מודעות דרושים ואם יקרו שוב מקרים כאלה - יש מקום לתביעה משפטית נגד all-jobs.

הבעיה שלא צריך להיות רשום בשביל לראות תוכן..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה