ביקשתי משכנה בגינה להשגיח על שני ילדיי (אז 4 ו-1.5), כי הבת היתה צריכה שירותים ועליתי איתה לבית. כשחזרתי היא מודיעה לי שהילד הקטן נעלם פתאום, והיא לא שמה לב כי היא היתה עסוקה בלהשגיח על ילדיה שלה...
בבהלה רבה ובדמעות (ובהריון מתקדם) רצתי כעשרים דקות ברחבי השכונה לחפש אותו, זאטוט קטן שמדדה כמו ברווז, יכול ליפול במדרגות הרחוב ח"ו או לרדת לכביש ח"ו, ואולי הוא בכלל נכנס לאחד הבניינים והתחיל לעלות במדרגות...
בסוף הוא נמצא במכולת מרחק כחמש דקות הליכה, בוכה, וכולם תוהים מי האמא שמזניחה כזה ילד קטן...
לסיכום, השכנה לא יכולה להשגיח אם יש לה קטנטנים משל עצמה...
כן ועוד איך!
חברה שלי סיפרה לי על מקרה שהיא היתה עדה לו, שרשע אחד עשה מה שעשה בשעת צהריים בתוך הבניין! הוא כנראה עקב במשך כמה ימים על האיזור, וראה איזה ילדות נשארות בחוץ בקביעות, והגה את תוכניתו האכזרית. הילדה הנפגעת, סה"כ כיתה ב', שיחקה בחבל עם חברות ואחותה, והוא ביקש עזרה בהכוונה לכתובת מסויימת, וכשהיא התקרבה אליו, הוא משך אותה למקלט ואיים עליה שהוא ירצח אותה אם היא תצרח... ואף אחת מהילדות הנוכחות בבנין לא שמה לב, כי הן היו שקועות במשחק. (חברה שלי היתה עדה לבכי ההיסטרי של הילדה לאחר שזה קרה)
הילדות היו תמיד מחכות בכניסה לאמא שלהן שחוזרת הביתה מעט אחריהן, ובינתיים משחקות עם שכנות.