קורונה אז גם אם חשבתם שזה יעזור לכם, לאכזבתכם....

• הוסף לסימניות
הילדים שלי הפסידו את כל סיומי השנה (ילד סיים חיידר בלי להפרד מחבריו, כנ"ל ילדה גן חובה)
ילדתי חודש אחרי ובגלל שהייתי עדיין חיובית (למרות שעקרונית שוחררתי) אושפזתי במחלקת קורונה (וברחתי משם הביתה- שווה פוסט נפרד) עם כל המחירים שכולנו שילמנו על אמא ותינוק בבית עם שמונה ילדים יממה אחרי לידה בעיצומה של חופשה (?)

הילדים של רבים מאוד מאיתנו הפסידו סיומי שנה, קייטנות, לימודים. בגלל בידודים, בגלל מוסדות שנסגרו. זה מחיר ציבורי שכולם שילמו.

כנ"ל לגבי לידות בלי אפשרות לבית החלמה ובלי חופשת לידה נורמלית. זה קרה לרוב היולדות בתקופה הזו. כולם סובלים.

אף אחד לא רוצה להעניש את המחלימים. רק מציינים, שאם יתנו הקלות מיוחדות למחלימים, זה יגרור בסבירות גבוהה הדבקות מרצון.

• הוסף לסימניות
במידה ואתם חושבים כמוני.
סליחה?
לא אמרתי את זה.
אמרתי שלכל אחד התשובה הפנימית אצל עצמו ברורה לו.
וכל אחד כתשובתו וכהשתדלותו יעשה.
(יש כאלה שאיבדו את זה - איבדו את זה : 1. לדעת לשאול את עצמם שאלות 2. להבין מה הקב"ה רוצה מהם.)

• הוסף לסימניות
אין יותר מהקורונה להראות לנו שלכל כדור יש כתובת מדויקת, ובעיקרון , אם היינו מאמינים ובטוחים ב100 אחוז (ואפילו קרוב לזה) שמה שמגיע לנו יגיע לנו, היינו רגועים ושלוים(שוב, השתדלות צריך. השאלה עד כמה- אנשים איבדו את הלב היהודי הרגש לשני והמצפון בגלל הזהירויות והחששות של הספק הדבקות) ובוטחים בו.
כי ממילא, מה שיגיע לנו יגיע לנו.
זה מעניין איך אנשים שנשמרים ונזהרים תמיד מואשמים פה באובדן הלב היהודי, הרגש, המוסר וההשקפה והפצת חרדות (תבחרי לך יש לי עוד) אבל אלו שלא שומרים הם כמובן עושים זאת מצדקות ולא כי חלילה יצרם הסיתם.

• הוסף לסימניות
[
הילדים של רבים מאוד מאיתנו הפסידו סיומי שנה, קייטנות, לימודים. בגלל בידודים, בגלל מוסדות שנסגרו. זה מחיר ציבורי שכולם שילמו.

כנ"ל לגבי לידות בלי אפשרות לבית החלמה ובלי חופשת לידה נורמלית. זה קרה לרוב היולדות בתקופה הזו. כולם סובלים.

אף אחד לא רוצה להעניש את המחלימים. רק מציינים, שאם יתנו הקלות מיוחדות למחלימים, זה יגרור בסבירות גבוהה הדבקות מרצון.

נכון מאוד

תכלס אני גם שומעת הרבה קולות סביבי של
"למה לא להדבק ולגמור עם זה?"

ואני מנסה להבין מאיפה בנאדן יודע איך הוא יגמור??

מאיפה יש לאנשים את התעוזה לעשות משהו שאולי התוצאה תיהיה קשה?

• הוסף לסימניות
זה מעניין איך אנשים שנשמרים ונזהרים תמיד מואשמים פה באובדן הלב היהודי, הרגש, המוסר וההשקפה והפצת חרדות (תבחרי לך יש לי עוד) אבל אלו שלא שומרים הם כמובן עושים זאת מצדקות ולא כי חלילה יצרם הסיתם.
איך יכול להיות?
הרי כתבתי שאני בעד שמירה על ההנחיות.\

מי שרוצה להרגיש נחיתי ולהיות מואשם תמיד יכול.
גם אם אני אכתוב על הקיר גרפיטי על מצב החור באוזון.

• הוסף לסימניות
לא ידוע בינתיים על מישהו שנדבק שוב(כל מה שאתם שמעתם זה פייק ניוז אני בבירורים מטורפים על זה)
א. אני מכירה אדם שנדבק וחלה בצורה קשה ביותר. מבדיקות סרולוגיות שנערכו לו מספר פעמים עלתה המסקנה שאין לו נוגדנים בכלל.
ב. אני מכירה מישהי שנדבקה והחלימה ונדבקה שוב.
ג. ההנחה המדעית כרגע שכיון שזה וירוס RNA אפשר להידבק שוב אך יתכן והגוף יקבל זאת בצורה פחות קשה בפעם השניה כיון שהוא מזהה את הDNA של הוירוס.

• הוסף לסימניות
סתם שאלה,
אני לקראת לידה, למרות שנכון להיום לא ידוע לי שנחשפתי לחולה מאומת, וגם ב"ה אין לי תסמינים, הרי אעבור בדיקה (פעם אחת במרץ נחשפתי לחולה מאומת-הרב צ'ולק שהדביק לי חתך עמוק ביד, לפחות מ-1/4 שעה, כך שלא חוייבתי בבידוד)
אם אצא חיובית אז ?
או להתבודד בחדר שלי עם תינוק ושאר בני הבית מבודדים בחדרים האחרים :(
אופציה נוספת לשלוח בהזדמנות זו את כל בני הבית לבדיקה, ולצאת למלונית. (ולשלוח את כל הכיתות של הילדים לבידוד :( )
מה האופציה המועדפת אני ממש לא יודעת, נו, מה אתן אומרות ?

• הוסף לסימניות
נקודה נוספת ששמתי לב אליה
זה האנשים שבחורים לטמון את הראש עמוק עמוק באדמה
יש תסמינים לא נורא לא נעשה בדיקה לא ידעו....

ואז בעצם יוצא שמי שנזהר ועושה בדיקות כדי לדעת מה מצבו ועד כמה הוא צריך להשמר הלאה הופך להיות המואשם הבלעדי בהפצת המחלה....
הלווו אולי זה בכלל הגיע לאותו אחד שיחסית נשמר מכיוון אחר בכלל?

• הוסף לסימניות
סתם שאלה,
אני לקראת לידה, למרות שנכון להיום לא ידוע לי שנחשפתי לחולה מאומת, וגם ב"ה אין לי תסמינים, הרי אעבור בדיקה (פעם אחת במרץ נחשפתי לחולה מאומת-הרב צ'ולק שהדביק לי חתך עמוק ביד, לפחות מ-1/4 שעה, כך שלא חוייבתי בבידוד)
אם אצא חיובית אז ?
או להתבודד בחדר שלי עם תינוק ושאר בני הבית מבודדים בחדרים האחרים :(
אופציה נוספת לשלוח בהזדמנות זו את כל בני הבית לבדיקה, ולצאת למלונית. (ולשלוח את כל הכיתות של הילדים לבידוד :( )
מה האופציה המועדפת אני ממש לא יודעת, נו, מה אתן אומרות ?
את לוקחת על עצמך אחריות ללכת למלונית עם תינוק קטן ובסביבית הרבה חולים????

ומה יקרה אם לא כול בני הבית יצאו חיוביים??

להדביק אותם?? חהכניס ראש בריא למיטה חולה?

• הוסף לסימניות
היעילות של החיסון תהיה 70 %, עדיין בקרב מי שיתחסנו 30% יכולים להידבק בקורונה.
כמו שהחיסון של השפעת לא יעיל ב100%
מידע? או השערה?
יש משהו מיוחד בווירוס של השפעת שהוא כל הזמן משתנה. וכך בו זמנית יש מספר אינסופי של וואריאציות. בכל שנה בחיסון משערים את הזנים שעומדים להיות השנה, בדגש על המסוכנים שבהם (שפעת החזירים למשל) וכנגדם יוצרים תרכיב. תמיד יש זנים חדשים או אחרים שלא נכללו בחיסון.

שלא כמו הקורונה שהמחקרים האחרונים הוכיחו שלמרות שנערכות בו מוטציות כל העת. עדיין הוא נותר בעל צורה בסיסית אחידה שהחיסון אמור לחסן נגדה.

כך שלא ברור שההשוואה של יעילות החיסון אמורה להיות מול השפעת, אלא מול החיסונים למחלות הויראליות האחרות.

לא ידוע בינתיים על מישהו שנדבק שוב(כל מה שאתם שמעתם זה פייק ניוז אני בבירורים מטורפים על זה)

אומנם לא נדבק שוב. אבל כן יש תופעה של מחלה חוזרת (לא מדבקת) אנשים שחלו, והבריאו ולפתע המחלה מתפרצת שוב. (בדומה נניח לוירוס הרפס זוסטר)

• הוסף לסימניות
לקראת החגים יש נוהל חדש ואני מקווה שלא כולם יקפצו על המציאה
שמספיק שרק אבא או אמא חיובים כול המשפחה יכולה לצאת
לא שמעתי על זה אבל קחי בחשבון שזה לא יעבוד כי:
1. המלוניות תעלינה על גדותיהן.
2. כי לא לכולם מציעים בדן פנורמה. מציעים גם בבי"ס שדה כפר תבור או פנימית נווה חמציצים.

• הוסף לסימניות
ואז בהמשך הרחבת והחלטת עבור כולנו שוודאי שיש אנשים שמרוב שמירה אבדו את הרגש היהודי.
נכון.
יש כאלה.
ומאוד חשוב לי להעלות את הצד הזה.

רוצה באופן אישי?
אני יספר לך.
אם @Ruty Kepler תרצה היא יכולה להוציא ממה שעברנו ספר.

אנחנו היינו חולים מיד אחרי פורים. ז"א נדבקנו כשעוד לא ידעו בכלל מה הכוונה קורנה ויש לציין שדווקא ממש שמרנו.
באחד הערבים (היינו מבודדים חודש וחצי-עם ילדים בדירה גדולה ב"ה אבל היינו צריכים לחכות ל2 שליליים ולא כאן המקום לפרט ולהתלונן על הסאגות האינסופיות של בדיקות שנעלמו ועוד כהנה שלא נודע כי באו למעבדתם)
מצאתי את עצמי יושבת על הספה עם 10 שקיות זבל ליד הדלת. היות ואנחנו גרים בבבני ברק אנחנו מאוד משתדלים לקיים את המאמר מהצד הראשון שלו- עיר הקודש וה....
אף שכן לא היה מוכן להוריד לנו את הזבל.
ביקשנו
התחננו
לא נשמנו עליו
עטפנו באלף עטיפות
נגענו עם כפפות או לא נגענו בכלל.
ועם זאת.
אנשים,
מה נראה לכם?
שאפשר לחיות ככה?
שלראות את השכן סובל גם מחולי וגם מערמות אשפה בבית (אנחנו איסטניטים- זן נדיר אבל מסכן וסובל פי כמה מכל זבל..)
זה הגיוני?
לא דנה אף אחד ולא שופטת. מבינה ומכילה את כולם.
אבל כשמישהי ניתקה לי את הטלפון אז, כי פחדה שאני אדביק אותה(אמיתי אמיתי) .....
זה קשה.

ועל זה באתי לדבר.
סליחה שיצא ארוך.
יש עוד המון סיפורים בארסנל. צר לי.
ושוב, לא באתי לקטרג ח"ו, וב"ה היום כולם יודעים שצריך לסייע למבודדים וכו וכו, אבל להעלות נקודה למחשבה.

ואל תכלילי.
כי אני לא הכללתי.

• הוסף לסימניות
לקראת החגים יש נוהל חדש ואני מקווה שלא כולם יקפצו על המציאה
שמספיק שרק אבא או אמא חיובים כול המשפחה יכולה לצאת
לא כ" נכון. היה כיוון כזה אך טרם הגיעו להחלטה הזו.

תפוסת המלוניות כבר ככה ב1000%
וזה לא בשורה בכלל. זה רק מאשש את הדיון לעיל. מסיבת הדבקה המונית. לפחות יחגגו סוכות בתנאי מלון:(

אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק

• הוסף לסימניות
לכל המתלהמים על הקלות למבריאים
מקומם אותי הרצון שלכן להעניש אותם/אותנו...
קבלו תאור-
היינו חולים אני ובעלי+חלק מהילדים
סגורים בבית שבועיים עם כל החברה
הרגשנו זועה, (חום גבוה, כאבי שרירים נוראים, חולשה איומה)
אין יכולת לקבל עזרה בתוך הבית, תדמיינו איך זה נראה:(
הילדים שלי הפסידו את כל סיומי השנה (ילד סיים חיידר בלי להפרד מחבריו, כנ"ל ילדה גן חובה)
ילדתי חודש אחרי ובגלל שהייתי עדיין חיובית (למרות שעקרונית שוחררתי) אושפזתי במחלקת קורונה (וברחתי משם הביתה- שווה פוסט נפרד) עם כל המחירים שכולנו שילמנו על אמא ותינוק בבית עם שמונה ילדים יממה אחרי לידה בעיצומה של חופשה (?)
מה יש אם יהיו לנו הקלות עכשיו?
מה כל כך קשה לפרגן?
אין שום הגיון שנצטרך להחנק עם מסכה /להמנע מלבקר את ההורים /להתפלל בציבור, אחרי תקופה מאתגרת כל כך
ולגבי רצון להדבק- סומכת על האניטלגנציה שלכם שהדבר היחיד שהתחשק לי לפני לידה זה להדבק אני ומשפחתי, נכון?
בבקשה תרחיבו את נקודת המבט שלכם לפני שאתם קובעים מסמרות
תודה
את כל מה שכתבת אנחנו עברנו ,בבידוד
נכון שברוך ה לא היינו חולים,אבל את השגעון שאין עזרה מבחוץ והילדים משתגעים בבית וכו את הכל עברנו

את כל מה שכתבת אנחנו עברנו ,בבידוד
נכון שברוך ה לא היינו חולים,אבל את השגעון שאין עזרה מבחוץ והילדים משתגעים בבית וכו את הכל עברנו
מהצד שנתן ונתן ונאלץ לפרוש...

תחשבו גם למה אין עזרה.
ושוב, לא שמכלילה. אבל כבר הרחבתי על העניין וד''ל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה