- הוסף לסימניות
איזה חלק במה שאמרתי מוביל למסקנה הזאת?זה באמת נראה שאת יותר מסוקרנת מאשר דואגת!
איזה חלק במה שאמרתי מוביל למסקנה הזאת?זה באמת נראה שאת יותר מסוקרנת מאשר דואגת!
הלוואי שהיה בזה פטנט פשוטנכון מאד.
אני לא הולכת סתם לעשות מה שאומרים לי פה, רק מקווה קודם לשמוע מנסיון של אחרים מה עבד ומה לא. וגם לפעמים יש פטנט פשוט שאי אפשר לקבל אלא דרך חכמת המונים
לא "כוח" במובן הזה. כוח במובן של מרחב אפשרויות ויכולות.זו גישה שנובעת משתלטנות. אתם לא זקוקים לכוח כדי לעזור לה.
היא תפתח רגרסיה קשה אם תפתחו "אסטרטגיות" זו לא מלחמה. זו בן אדם.
ומי אמר שזה מניסיון אולי זה עוד נער/ה שיש להם כזה ארון ולכן אומרים בשופו"א לא לפתוח או להפך אחד/אחת חסרי אחריות שאומרים בטח לפתוח מיד בידיעתה/לא בידיעתה בלי לדעת רקע וכו'נכון מאד.
אני לא הולכת סתם לעשות מה שאומרים לי פה, רק מקווה קודם לשמוע מנסיון של אחרים מה עבד ומה לא. וגם לפעמים יש פטנט פשוט שאי אפשר לקבל אלא דרך חכמת המונים
למצוא תחליפים מתאימים, להתיר לה דברים לא קריטיים, לצוות לה חברה טובה, לתת לה חומר קריאה או שמיעהאסטרטגיה כמו?...
למצוא תחליפים מתאימים, להתיר לה דברים לא קריטיים, לצוות לה חברה טובה, לתת לה חומר קריאה או שמיעה
שלב ראשון בכל אסטרטגיהלמצוא תחליפים מתאימים, להתיר לה דברים לא קריטיים, לצוות לה חברה טובה, לתת לה חומר קריאה או שמיעה
נו ואת לא סומכת עליהם?דברתי אם ההורים שלי והם מסרבים לבקש ממנה לפתוח את הארון לפניהם כי זה יפגע בה.
הם ביקשו ממך?אני צריכה למצוא עבור ההורים שלי את האפשרות לפתוח את הארון בלי לפגוע בה, או בלי ידיעתה או משהו אחר.
מצויין! כיף לה שיש לה אחות דואגת, זה הזמן שלך לקרב אותה, לפנק אותה, לתת לה אהבה וחום.אני ממש פוחדת עליה.
גם ההורים שותפים להרגשה הזו?האחות הזאת בתקופה האחרונה משנה קצת את ההתנהגות, כך אני מרגישה
את האמא או האחות?גם אם אבחר ב"הכלה" וכאלה, עדיין אבנה שיטה ברורה איך לעשות זאת.
- ואם זה לא עובד, ד"ר?הלוואי שהיה בזה פטנט פשוט
הפטנט היחיד שאני מכיר זה:
(ואני מכיר, לצערי)
לאהוב, להכיל, ולקבל
בכל מצב, בכל זמן
זה נכון לגבי ההורים
וק״ו לגבי האחים הגדולים
סליחה שאני מתעצבנת, מה זה קשור אלייך מה יש בארון? גם אם עובר עליה משהו זה לא קשור אלייך, מה שאת יכולה לעשות זה להתפלל עליה, להחמיא לה, לתת בה אמון, להאיר לה את הנקודות הטובות שבה, לשתף אותה בחייך ואולי זה יגרום לה לשתף גם כן, לא לבקר, לא להעיר, לא להחליט עליה כמובן, לא לחנך, לאהוב פשוט לאהוב, ותסמכי על ההורים הם רואים אותה בדיוק כמוך ולא בטוחה שהם חלשי אופי ולא בטוח שמותר לבת לבקר את הוריה, אולי את יכולה להאיר להם את מה שאת חושבת בדרך של כבוד, אבל אני דווקא חושבת שעדיף לאחותך הורים חלשי אופי כהגדרתך מאשר הורים שתלטנים שפותחים ארונות בסתר,הייתי שמחה לקבל עצה בדבר חשוב שמטריד אותי מאד. יש לי אחות בת 15 שיש לה ארון פרטי עם מנעול. היא לא מוכנה להראות לאף אחד מה יש לה שם, לא לאחים ולא להורים. היא אומרת - זה דברים אישיים. אני האחות הגדולה (כבר נשואה) שמרגישה די אחריות על הבית, כי ההורים שלי שיהיו בריאים מאד מאד עדינים וחלשי אופי.
מתערבב לי מה שאני רוצה לומר אבל אני חייבת להסביר את כל זה.
האחות הזאת בתקופה האחרונה משנה קצת את ההתנהגות, כך אני מרגישה, ולא לכיוון טוב. אני בטוחה שיש לה דברים לא טובים בארון ההוא.
דברתי אם ההורים שלי והם מסרבים לבקש ממנה לפתוח את הארון לפניהם כי זה יפגע בה. ואני חושבת שהם סתם פוחדים ממנה ולא רוצים להיות הורים נאחסים. אבל זה סכנה גדולה לדעתי. חייבים למצוא דרך לברר מה יש לה שם. אני ממש פוחדת עליה.
אני צריכה למצוא עבור ההורים שלי את האפשרות לפתוח את הארון בלי לפגוע בה, או בלי ידיעתה או משהו אחר.
אם מישהו עבר דבר דומה ויכול לשתף מנסיון, או שיש לו רעיון טוב - יבורך משמיים
אני יאמר בפחות עדינותלמצוא תחליפים מתאימים, להתיר לה דברים לא קריטיים, לצוות לה חברה טובה, לתת לה חומר קריאה או שמיעה
אם אגלה סיגריות - ארקוד משמחהאתם רוצים סרטונים ביוטיוב שפתוחים בנטפרי ומסבירים איך לפרוץ מנעול? (אני לא מבין את זה שאומרים שהיא תגלה)
אני גם לא ממליץ בכיוון הזה, בכלל לא הבנתי מה הארון קשור למצבה הרוחני, ואם תגלו שם סיגריות זה ישנה משהו?
במטותאסליחה שאני מתעצבנת, מה זה קשור אלייך מה יש בארון? גם אם עובר עליה משהו זה לא קשור אלייך, מה שאת יכולה לעשות זה להתפלל עליה, להחמיא לה, לתת בה אמון, להאיר לה את הנקודות הטובות שבה, לשתף אותה בחייך ואולי זה יגרום לה לשתף גם כן, לא לבקר, לא להעיר, לא להחליט עליה כמובן, לא לחנך, לאהוב פשוט לאהוב, ותסמכי על ההורים הם רואים אותה בדיוק כמוך ולא בטוחה שהם חלשי אופי ולא בטוח שמותר לבת לבקר את הוריה, אולי את יכולה להאיר להם את מה שאת חושבת בדרך של כבוד, אבל אני דווקא חושבת שעדיף לאחותך הורים חלשי אופי כהגדרתך מאשר הורים שתלטנים שפותחים ארונות בסתר,
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים