מידע שימושי איך להתפיח בצק בחורף

• הוסף לסימניות
אני משתמשת ב3 הדרכם הנל
1. משתשמשת במים רותחים
2. אחרי שהבצק מעובד מורחת אותו בשמן וממלאה כוס מים רותחים ומניחה את הכוס בתוך גומחה בבצק. ועוטפת את הקערה בנילון נצמד.
3. אחרי הקליעה אני מכניסה לתנור שחומם מראש לעוד 15 שעה או 20 דקות יוצא אוורירי ומקסים!
מים רותחים ממש? זה לא הורס את השמרים?

• הוסף לסימניות
מכסים את הקערה עם הבצק בניילון וקושרים מניחים מעל הניילון ראש שום וחבילת גפרורים ומכסים במגבת - תופח מעולה
ובחורף תניחו את הקערה הנ"ל בכיסא צמוד לדלת של התנור שמחומם על 200 מעלות
תופח מעולה תוך 20 דק'

• הוסף לסימניות
בדוק ומנוסה - לחמם את הקמח עצמו לפני שעושים את הבצק כ-2 דקות במיקרו!!!!

• הוסף לסימניות
משהי סיפרה לי שיש לה קערת הטפחה של טפואר, והבצק טופח תוך 10 דק'.
יש לי את הקערה.
לא דובים ולא יער.
מתפיח יפה, אבל לא עשר דקות.
מתפיחה שם תמיד כשעה. אולי זה תופח עוד לפני, אבל בטח לא כל כך מהר.

• הוסף לסימניות
יש לי את הקערה.
לא דובים ולא יער.
מתפיח יפה, אבל לא עשר דקות.
מתפיחה שם תמיד כשעה. אולי זה תופח עוד לפני, אבל בטח לא כל כך מהר.
מוזר לי מאוד, היא ממש הוציאה לי את העיניים על העניין וטענה שכל הכנים מלווים ממנה את הקערה מרב שהיא כ"כ מוצלחת...

אם כך, אז מה מיוחד בה שקוראים לה קערת הטפחה, אפשר לשים את הבצק בכל קערה....

• הוסף לסימניות
אני משתמשת עם העצה של מים רותחים בצורה הזאת:
כל כוס מים היא חצי רותחים וחצי מהברז,
כך השמרים לא נפגעים בכלל, והבצק תופח מעולה.
אני מתפיחה בקערה
וסוגרת עם נילון,
כשאני פותחת את השקית בסוף ההתפחה
יוצא אויר חמים.

• הוסף לסימניות
יש שיטה שניסיתי שתמיד עבדה:
מכסים את הבצק בנילון נצמד ומעל זה שמים שום שלם.
אמיתי לגמרי! :)
ותזהרי שלא יתפח יותר מידי..
גם אני שמעתי על זה ועושה ככה
הבת שלי בת 8 אמרה שאולי זה כמו לשים שום מתחת לכרית כדאי לישון טוב יותר
כנראה שהשום גורם לישון/לנוח בקלות....

• הוסף לסימניות
העצה של הגפרורים - עובדת מצוין.
זה כנראה גם העיצה של השום.
בשתיהם יש גפרית . כן........
את הבצק אני מתפיחה בטאפוור.
תופח די מהר.
אח"כ על החלות הקלועות אני מפזרת גפרורים (פחות כבד מראש שום) ושמה בחדר סגור עם מפזר חום .
ב"ה - תופח יפה !
וכמובן לשים לב שהשמרים טריים.

• הוסף לסימניות
אני שמה בקערה מכוסה מעל המקרר או (עדיף) מעל המיני בר- החום שיצא מהמנוע עוזר להתפחה.

• הוסף לסימניות
אני עד היום התפחתי בתנור על מעלות נמוכות,
בשבוע שעבר ניסיתי לכוון על הקערה מפזר חום מרחוק, כמובן שהקערה מכוסה
זה עבד פצצה.

• הוסף לסימניות
פטנט מעולה שעובד מדהים של קארין גורן מהספר החדש שלה- "חצי חצי"
להניח את קערת הבצק בתוך תנור ריק ורק ולידו ספל עם מים רותחים מהקומקום והבצק תופח תוך מקסימים 3/4 שעה. וחוצמיזה בונוס בגלל האדים שבתנור הבצק יוצא רך מאוד ומאוד אוירירי.
תנסו ותופתעו...
עובד פצצה
מנסיון.......

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה