בקשה איך מוכרים דירה הכי מהר בלי תיווך

נתתי למתווך בלעדיות, אחרי חודשיים שלא הביא אפילו לקוח אחד לראות את הדירה נגמרה הבלעדיות, ומאז היה מטר של לקוחות, גם דרכו, וגם דרך אחרים.
ומי שסגר את העסקה היה מתווך ללא בלעדיות, שהביא לקוחות בקצב מדהים.
כנראה שכל עוד היה למתווך בלעדיות לא היה לו שום לחץ להביא קונים, כי מה הבעיה - אף אחד לא יתפוס לי...

כנראה שכל עוד היה למתווך בלעדיות לא היה לו שום לחץ להביא קונים, כי מה הבעיה - אף אחד לא יתפוס לי...
אז מה הוא מרויח בדיוק מהבלעדיות?
הרי את הכסף שלו הוא יראה רק כשיסגור עיסקה.
אם הוא מתווך טוב הבלעדיות אמורה לדחוף אותו להביא לקוחות ולסגור עיסקה בפרק הזמן הקצר שהוא לבד במערכה.

כמו בכל דבר,
חשוב לברר על הבעל מקצוע לפני שסוגרים,
רוב מוחץ מאנשי העסקים בעלי הדירות, מתעסקים עם בלעדיות,
זה לא סתם!
כשיש למתווך בלעדיות, הוא מסכים להשקיע כסף בפרסום וכד',
מנסיון [אמנם לא מאוד גדול] עדיף בלעדיות.
לא מכריח...

רק לגבי ה"הוכחה" השיווקית שכמה מתווכים העלו פה מכרישי נדל"ן שנותנים בלעדיות למתווך שמנהל עבורם את העסק (מה, אתה יותר חכם מהם? הם לא מבינים שזה לא כדאי?)
ובכן נראה לי כל אחד מבין שיש הבדל בין פרטי שמוכר דירה אחת לבין עסק שמנהל פרוטפוליו נכסים.
זה כמו להוכיח שליחידת דיור צמודה לבית מומלץ לקחת שירות ניהול חיצוני שהרי חברות השכרה עם מאות יחידות משתמשים בחברת ניהול.
לא, אני לא מצפה מקבלן שבונה רחוב שיפרסם ביד 2 וינהל את המכירות.

אז כן, אדם שמוכר 100 נכסים, בלעדיות בהחלט מומלץ. כמו שמומלץ לו להעסיק עו"ד ורו"ח במשרה מלאה.

אין שום קשר לפרטי שמוכר דירה בודדת.

עוד 2 נקודות.
1. חברת תיווך שמקבלת פרוייקט מקבלן או עובדת בשוטף עם חברה הם לא מקבלים 1.5 פר עסקה!! אז בכלל זה לא בר השוואה.
2. בתים של עשירים גדולים ויוקרתיים קשה מאוד למכור זה לא עובר לסוחר אז יותר מובן הבלעדיות, כאשר מדובר בדירת אברכים קלאסית בני ברקית בלעדיות מיותרת!

נערך לאחרונה ב:
אז מה הוא מרויח בדיוק מהבלעדיות?
הרי את הכסף שלו הוא יראה רק כשיסגור עיסקה.
אם הוא מתווך טוב הבלעדיות אמורה לדחוף אותו להביא לקוחות ולסגור עיסקה בפרק הזמן הקצר שהוא לבד במערכה.
הוא מרוויח שאם במקרה יבוא לו קונה הוא יביא אותו, ואם תמצא קונה לבד, תצטרך לשלם לו.

כתבתי את זה בהקשר שיועצי משכנתאות הם אנשי שיווק.

הם יצרו מקצוע חדש ומספרים לך איך קודם לא היה אפשרי.
יש להם סיפורי אימה כמה זה בלתי אפשרי לקחת משכנתא לבד. ושאדם שלא למד את זה לא יכול לשלוט בזה וכו' וכו'

אבל פתאום פתחתי את העיניים וראיתי סביבי אנשים שהתעקשו ולקחו משכנתא לבד (והם לא גאונים גדולים) שיצאו עם משכנתא טובה פי כמה ממני בכל הפרמטרים. ואני לקחתי את אחת היועצות המובילות בשוק ויצא לי די גרוע...

בקיצור - שיווק טוב ומסיבי שעובד.
גם אני לקחתי לבד וכשהתקשרתי ליועצת ושאלתי אותה אם המסלולים שעשיתי הם ואם היא יכולה לשפר לי אמרה שהיא יכולה לשפר לי ב-0.2 בקבועה והיא לוקחת על זה שבע אלף שקל חישבנתי שיקח עוד הרבה שנים לחסוך ב-0.2 שבע אלף ועד אז מן הסתם אני ממחזר את זה

נתתי למתווך בלעדיות, אחרי חודשיים שלא הביא אפילו לקוח אחד לראות את הדירה נגמרה הבלעדיות, ומאז היה מטר של לקוחות, גם דרכו, וגם דרך אחרים.
ומי שסגר את העסקה היה מתווך ללא בלעדיות, שהביא לקוחות בקצב מדהים.
כנראה שהמתווך הראשון שלקחת לא היה מוצלח..
והשני כן מוצלח.
יש מתווכים מוצלחים גם בלי בלעדיות ויש כאלו שהסטייל שלהם הוא רק בלעדיות.
צריך לברר קודם טוב טוב.
אם אתה שומע על מתווך שמצליח לסגור עסקאות מהר ובמחיר טוב, והוא דורש בלעדיות,
יכול להיות שזה שווה לך וחוסך את השקט והבלגן, גם אם הדירה שלך מאוד קלה למכירה.
ואם המכירה שלה מורכבת או שאתה רוצה מחיר גבוה שמתאים ללקוחות ספציפיים, אז בודאי שכדאי לך ללכת על אחד כזה.
אבל שוב, הכל תלוי בבירור עליו כמה הוא מקצועי מהיר ורציני.

אמר לי פעם איש עסקים חרדי, שבציבור שלנו לא מכירים במושג מחיר על שירות.
אצלנו מוכנים לשלם רק על מוצר, אבל אדם שנותן לך שירות שאתה לא יכול לעשות לבד,
תמיד תגיד מה הוא נתן גם אני יכולתי להסתדר אם ואם ואם....

אני לא מתווך ולא יועץ משכנתאות ולא נותן שירותים...

יש כאלו שאצלם זה כמו אדם שלוקח דרייבר כי החליט שאין לו כח לנהוג, וכל הדרך הוא מקטר, מה יכולתי לנסוע לבד מה הוא נותן לי אני נוהג יותר טוב.
ומי שלא יודע או לא יכול לנהוג, ודאי שצריך דרייבר.
ואם הנסיעה הזו היא לאזור נידח עם כבישים צרים שהוא לא מכיר והוא חייב להגיע דחוף אז עכשיו גם הוא צריך דרייבר

מי שלקח יועץ משכנתאות או מתווך לא מוצלח, מפיל את התיק על כל המקצוע.
מי שניגש לעניין ברצינות בודק איזה שירות האיש מקצוע נותן לו והאם הוא לא יכול לעשות לבד.
ומה הערך המוסף שאיש השירות נותן לו.
הקב"ה מנהל את העולם והוא ראה שלא נעמוד בזה (תרתי משמע) לשלם את דמי התיווך המעצבנים.

משפט כמו דמי התיווך המעצבנים - מראה על הגישה לעניין כאילו זה פשוט מיותר.
ולא תמיד זה נכון, תבדוק האם במקרה שלך אתה יכול להסתדר לבד בקלות ולקבל את אותו המחיר באותו הזמן או לא.
וגם אם אתה יכול לבד תבדוק האם אתה אישית מתאים לבלגן ולעומס, כל אחד ותכונותיו והרגליו.

נערך לאחרונה ב:
גם אני לקחתי לבד וכשהתקשרתי ליועצת ושאלתי אותה אם המסלולים שעשיתי הם ואם היא יכולה לשפר לי אמרה שהיא יכולה לשפר לי ב-0.2 בקבועה והיא לוקחת על זה שבע אלף שקל חישבנתי שיקח עוד הרבה שנים לחסוך ב-0.2 שבע אלף ועד אז מן הסתם אני ממחזר את זה
כנראה שיכלת לעשות את זה לבד. ובטח כבר עשית
בדר"כ הקבוע הוא שליש אז זה לא כ"כ הרבה
נניח כל חצי מליון חסכון של 1000 בשנה
בעמלות היוון כמובן זה גם משמעותי
אם הצלחת לקצר שנה על הדרך חסכת עוד

מקרה מהיום קרוב רצה לסגור דירה בצפת של 95 מ"ר ב1100000 לא כולל ה25000 של המתווך
העו"ד ניסח הסכם קבעו להפגש לחתום המתווך מתקשר שהמוכרים החליטו פתאום אחרי שבוע שהכל סגור להעלות את המחיר ב25000 למרות שסוכם אחרת ואותו אחד שואל אותי האם להגיע לעו"ד או לפוצץ את העסקה כי זה מרגיז
החשד שלהם היה שהמתווך מנסה לגזור עוד קופון חוץ מה50000 שקל רווח בסוף הגיעו לעו"ד ושם מתברר שעל הדירה שהמתווך אמר להם שזה 96 מ"ר בטאבו זה 76 מ"ר בפועל המתווך והעו"ד אמרו להם ראיתם את הגודל אין חריגות למה לא לסגור וחייב היום כי הוא רוצה לנסוע לאומן היום ושיצאו להתיעצות
אני אמרתי לו שבשום פנים ואופן לא יסגור כך תחת לחץ וזה מייקר מאוד את המחיר כי כל מ"ר עולה הרבה יותר
אבל אני רואה הרבה יותר את הבעייתיות והחוסר יושר של המתווכים

העו"ד ניסח הסכם קבעו להפגש לחתום המתווך מתקשר שהמוכרים החליטו פתאום אחרי שבוע שהכל סגור להעלות את המחיר ב25000 למרות שסוכם אחרת ואותו אחד שואל אותי האם להגיע לעו"ד או לפוצץ את העסקה כי זה מרגיז
החשד שלהם היה שהמתווך מנסה לגזור עוד קופון חוץ מה50000 שקל רווח בסוף הגיעו לעו"ד ושם מתברר שעל הדירה שהמתווך אמר להם שזה 96 מ"ר בטאבו זה 76 מ"ר בפועל המתווך והעו"ד אמרו להם ראיתם את הגודל אין חריגות למה לא לסגור וחייב היום כי הוא רוצה לנסוע לאומן היום ושיצאו להתיעצות
אני אמרתי לו שבשום פנים ואופן לא יסגור כך תחת לחץ וזה מייקר מאוד את המחיר כי כל מ"ר עולה הרבה יותר
בשום אופן לא היתי קונה!
הם לא אנשים ישרים.

העו"ד מטעם המוכר או שלהם?
מריח מסריח
צריך לוודא היטב היטב שאין פה עוד בעיות.

העו"ד מטעם המוכר או שלהם?
מריח מסריח
צריך לוודא היטב היטב שאין פה עוד בעיות.
זה אותו עו"ד לשתי הצדדים
תכלס זה אכזבה גדולה לא לעשות את זה
עד שמצאו דירה שמתאימה לקחו צק בנקאי מהבנק
אבל בפועל אסור לעשות זאת תחת לחץ

מי הביא אותו?
אתם מכירים אותו?
קיבלתם המלצות מאנשים שמוכרים לכם היטב והם לא פראירים?
לא הבנתי איך זה קשור ואם הוא אמין?
מה זה עושה לגבי לעשות את העסקה או לא?
בפועל המוכרים הביאו אותו המתווך אמר שהוא עובד איתו הרבה מאוד
לגבי האמינות אין לי מושג

לא הבנתי איך זה קשור ואם הוא אמין?
מה זה עושה לגבי לעשות את העסקה או לא?
בפועל המוכרים הביאו אותו המתווך אמר שהוא עובד איתו הרבה מאוד
לגבי האמינות אין לי מושג
אני התמקדתי בדברי על האשכול של המתווך שאלו אותו קודם אותה דירה שאתה מפרסם 96 מ"ר
כמה זה בפועל בנסח
והוא אמר אני יגיע למשרד בצהריים אחר כך אמר שיצא מהמשרד יבדוק מחר וכן על זה הדרך
דחה ודחה עד שהגיעו לעו"ד שעובד איתו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה