ברור מה ההבדל ....שאני אומרת לילד תביא לי לדוג' כוס
הוא ילך ויביא לי(בדר"כ)
אבל אם אני אגיד לו משהו שקצת קשה לו לדוג' עכשו הולכים לשים פיג'מה אז פה מתחיל הבעיה
כמה נקודות [חלקם מאת הרב חיים צבי יאקאב"]:שאני אומרת לילד תביא לי לדוג' כוס
הוא ילך ויביא לי(בדר"כ)
אבל אם אני אגיד לו משהו שקצת קשה לו לדוג' עכשו הולכים לשים פיג'מה אז פה מתחיל הבעיה
נכון!! לכן כדאי להציב גבולות ולהעניק סמכות עם בחירה מסוימת לילד.ילד הוא לא איזה מכונה שלוחצים וזה עובד.
ילד הוא יצור בוחר...,
מעניין.כשאמרתי משהו לילד והוא לא הקשיב לי
אני אומר לו "אבא סופר עד שלוש" "אחד שתיים שלוש"....
ואם הוא עדיין לא מתייחס
אני מרים את הקול ואומר שוב "אבא סופר עד שלוש" "אחד שתיים שלוש"....
ואז שוב בקול יותר סמכותי
ומותר לומר לילד [כמובן תלוי בגיל] אפילו 10 פעמים "אבא סופר עד שלוש".....
בגדול הרעיון של לספור עד שלוש הוא כדי לתת לידלד את הזמן ולא לכפות עליו דבר במיידימעניין.
מה בעצם "אבא סופר עד שלוש" אמור להביע? תמיד חשבתי שזה מביע איום מסוים (גם אם האיום לא נאמר במפורש), דהיינו "אם עד שלוש אתה לא עושה X, יקרה כך וכך".
אבל אם אבא שוב ושוב חוזר על הספירה עד שלוש, אני מניח שהילד ידע לספור היטב עד שלוש ואולי גם יחשוש שמא אבא לא יודע לספור יותר משלוש?...אבל מה זה אמור להביע מעבר לכך?
הרי מבחינת עצם הדרישה החוזרת והנשנית (נושא לדיון בפני עצמו) - אין צורך לספור עד שלוש (או לספור כלל), ואולי זה אף מפחית מעצם הדרישה הישירה של הדבר עצמו?
א. יש ילדים שפחות קל איתם בנושא המשמעת.אשמח לתגובות ורעיונות בעיקר לגילאי 5,6
מעניין מאוד. העיקרון הזה מאוד נכון (גם הרב יעקובזון מדבר על כך), רק שהענין של לחזור ולספור שוב ושוב עד שלוש - חדש לי.בגדול הרעיון של לספור עד שלוש הוא כדי לתת לידלד את הזמן ולא לכפות עליו דבר במיידי
אם אתה נותן לו מרווח שאתה לו מקום להחליט באיזה ספרה הוא יעשה את מה שאתה אומר לו, יותר קל לו עם זה
בדרך אגב את הרעיון הזה שמעתי בהרצאה מאת הרב יאקאב, הוא שאל: אתם חושבים שבבית שלי שזה שונה? ואז הוא אמר שהוא יכול לספור מאה פעמים עד שלוש
והרעיון של זה הוא שנכון שהילד שומע אותך חוזר על עצמך כמה פעמים, אך בתת מודע לא עברת את האחד שתיים שלוש
כך שאם הוא לא הקשיב לך אחרי הפעם הראשונה ואתה מתעצבן או מתעלם נכנס לו בראש בתת מודע שהוא ניצי מה שאין כן אם אתה סופר ואתה נשאר כל הזמן באחד שתיים שלוש
בסוף אתה ניצחת אם לא לפי רצונך, אך עכ''פ זה מה שנכנס לתודעת הילד..
[נסיתי את זה בבית על ילדים שכבר יודעים לספור יותר מזה....]
למה לא? זו לא שאלה הלכתית ואפשר לשמוע מנסיון דעות של אנשים. זו לא תשובה מוחלטת.לא שואלים על זה בפרוג.
אגב אם כבר הזכרת לחזור על דרישה...מעניין מאוד. העיקרון הזה מאוד נכון (גם הרב יעקובזון מדבר על כך), רק שהענין של לחזור ולספור שוב ושוב עד שלוש - חדש לי.
במושכל ראשון חשבתי שזה דווקא מזיק לספור שוב ושוב, ואילו הדרך הנכונה היא רק לחזור על הדרישה עצמה (ואף עליה לא להתעקש שתמולא בו במקום, ראה בספר "אל תחטאו בילד" דוגמה מאלפת לכך).
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים