איך מתחילים תהליך גמילה?

• הוסף לסימניות
ככל שהילד גדול יותר - התהליך קצר יותר! מנסיון.
(גמלתי בגילאי שנתיים, שנתיים וחצי, שלוש ואפילו שלוש+)

• הוסף לסימניות
נראה לי שככל שהאמא רגועה יותר - התהליך קצר יותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חני 100;569557:
נראה לי שככל שהאמא רגועה יותר - התהליך קצר יותר.

זה נכון 100%. (בגלל זה קוראים לך חני 100?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חני 100;569551:
מה זה הסטטיסטיקה המקומית?
כל הפעוטות שאני מכירה מאז שהתחלתי להתעניין בצורה מעשית בנושא. לציין את שנות וותק הגמילה שלי?;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;569565:
כל הפעוטות שאני מכירה מאז שהתחלתי להתעניין בצורה מעשית בנושא. לציין את שנות וותק הגמילה שלי?;)

כשעושים סטטיסטיקה צריך לקחת בחשבון עוד נתונים - זה לא נכון להסיק מסקנות רק לפי הגיל...:eek:

• הוסף לסימניות
תמר, אהבתי! נשמע ממש כיף.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חני 100;569570:
כשעושים סטטיסטיקה צריך לקחת בחשבון עוד נתונים - זה לא נכון להסיק מסקנות רק לפי הגיל...:eek:
הכל נלקח בחשבון. תראייני כמה אימהות מתוסכלות שייבשו ילדים בני שנתיים ופחות בוגרים מבינים ומוכשרים, ואיזו סאגת ליכלוכים הם עברו בדרך לייבוש.
(הערכה גסה בין שבועיים -במקרה הכי מוצלח, ל... שנה שלמה מעצבנת)
גדולים בני כמעט שלוש נגמלו תוך יומיים שלושה, להוציא מקרים חריגים מאוד.
בכל אופן, תגמלי מתי שנוח לך. אני מעדיפה לדחות ככל האפשר בהתאם לאפשרות.
(אלמלא בני היה נדרש בשנה הבאה להגיע יבש לחיידר, ייתכן שהייתי דוחה את המטלה לסוף החופש)

• הוסף לסימניות
קראתי כתבה של פסיכולוגית כלשהיא (לא זוכרת איפה) שטוענת שניתן לגמול בכל גיל ואפילו תינוקות בני כמה חודשים........וכל מה שההורים לא גומלים עד הגיל הגדול זו עצלות שלהם!
:):):):):):):):):):):):):D:D:D:D:D

אותי זה הצחיק...............

• הוסף לסימניות
גם אצל אמא שלי עבדה השיטה שתמר תיארה (יום ולילה ביחד)
ניסיתי אותה על בני בן ה-2 וחודשיים
בשבועיים הראשונים הכל הלך חלק
א"כ התחיל להרטיב בלילות - אבל כמובן שלא החזרתי את הטיטול
הסתפקתי בסדין נילון וכמות נכבדת של סדינים שמיכות פיג'מות לבנים וגופיות להחלפה
והרבה סבלנות והסברים וחיוכים על כמה שהוא גדול ופעם אחרת רק בשרותים
וכך זה המשיך בערך 4 חודשים כשמידי פעם יש עליות וירידות בכמות ההרטבות
היו שבועות עם 4 הרטבות וגם שבועות יבשים לגמרי
באישהו שלב קנינו לו מיטה חדשה - עד אז ישן במיטת תינוק
הסברנו לו כמה הוא גדול וכו' ושבמיטה של גדולים אסור להרטיב..
לא יודעת איך להסביר את זה
אבל מואז זה הפסיק!!!
הקיצר מומלץ ללכת על יום ולילה יחד גם אם יש פשלות בהתחלה לא נורא
בסוף מגיע השלב שזה מפסיק
וב"כ הסוף הזה מגיע הרבה יותר מהר בהשוואה לילדיםשנשארים עם טיטול בלילה!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודנטית;569612:
קראתי כתבה של פסיכולוגית כלשהיא (לא זוכרת איפה) שטוענת שניתן לגמול בכל גיל ואפילו תינוקות בני כמה חודשים........וכל מה שההורים לא גומלים עד הגיל הגדול זו עצלות שלהם!

ואני מכירה כמה אמהות שמגדלות ילדים ללא חיתולים כלל, מגיל 0.
מצחיק או לא, זה קיים וגם עובד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודנטית;569612:

לי ידוע על משפחה אחת בבני ברק שגומלת ברגע שהילד יודע לזחול עד הסיר ולשבת עליו. (גיל 9 חודשים +-). מי שמתלהב מהרעיון מוזמן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טירה;569646:
גם אצל אמא שלי עבדה השיטה שתמר תיארה (יום ולילה ביחד)
ניסיתי אותה על בני בן ה-2 וחודשיים
בשבועיים הראשונים הכל הלך חלק
א"כ התחיל להרטיב בלילות - אבל כמובן שלא החזרתי את הטיטול
הסתפקתי בסדין נילון וכמות נכבדת של סדינים שמיכות פיג'מות לבנים וגופיות להחלפה
והרבה סבלנות והסברים וחיוכים על כמה שהוא גדול ופעם אחרת רק בשרותים
וכך זה המשיך בערך 4 חודשים כשמידי פעם יש עליות וירידות בכמות ההרטבות
היו שבועות עם 4 הרטבות וגם שבועות יבשים לגמרי
באישהו שלב קנינו לו מיטה חדשה - עד אז ישן במיטת תינוק
הסברנו לו כמה הוא גדול וכו' ושבמיטה של גדולים אסור להרטיב..
לא יודעת איך להסביר את זה
אבל מואז זה הפסיק!!!
הקיצר מומלץ ללכת על יום ולילה יחד גם אם יש פשלות בהתחלה לא נורא
בסוף מגיע השלב שזה מפסיק
וב"כ הסוף הזה מגיע הרבה יותר מהר בהשוואה לילדיםשנשארים עם טיטול בלילה!!!

כמה כוחות נפש!!
כל הכבוד!

• הוסף לסימניות
לא חושבת שגמילה לא נקראת אם זה בלי הלילה. אפשר להגמל טוטאלית רק ביום ולהמשיך טיטולים בלילה עד לשלב יותר מאוחר.
הבת שלי בת 3.5 ונגמלה יופי מההתחלה. היה עדיף לי לחלק את השלב הקשה לשתיים ולגמור קודם עם היום. עכשיו אני רוצה להתחיל איתה גם בלילה ולא נראה לי בעז"ה שיהיה בעיות מיוחדות במיוחד שהיא גדולה ומבינה הרבה יותר.
ולזאת שלחוצה מן הגן, בגנים מודעים לזה (לפחות בגן של הבת שלי) ויש את האופציה הרשמית שאפשר להרטיב בגן בחודש הראשון, לנו גם הכניסו לגן סייעת מיוחדת לשירותים עד לפורים.
(בלי קשר זה לא נעים לילדה שמרטיבה כי אז כל הילדות הגדולות בנות ה-4 לועגות לה)
העיקר בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נפ;569808:
לא חושבת שגמילה לא נקראת אם זה בלי הלילה. אפשר להגמל טוטאלית רק ביום ולהמשיך טיטולים בלילה עד לשלב יותר מאוחר.
הבת שלי בת 3.5 ונגמלה יופי מההתחלה. היה עדיף לי לחלק את השלב הקשה לשתיים ולגמור קודם עם היום. עכשיו אני רוצה להתחיל איתה גם בלילה ולא נראה לי בעז"ה שיהיה בעיות מיוחדות במיוחד שהיא גדולה ומבינה הרבה יותר.
ולזאת שלחוצה מן הגן, בגנים מודעים לזה (לפחות בגן של הבת שלי) ויש את האופציה הרשמית שאפשר להרטיב בגן בחודש הראשון, לנו גם הכניסו לגן סייעת מיוחדת לשירותים עד לפורים.
(בלי קשר זה לא נעים לילדה שמרטיבה כי אז כל הילדות הגדולות בנות ה-4 לועגות לה)
העיקר בהצלחה!

-למה לא לנסות לפחות להתחיל ביחד יום ולילה? רב הילדים מסתדרים עם זה יופי!
זה לא מוסיף הרגשה טובה לילדה בת 3.5 שמחליפים לה טיטול,

• הוסף לסימניות
את בתי הבכורה גמלתי קודם ביום ובגיל 3 - גם בלילה. ב"ה הלך חלק.
עכשיו אני שוקלת להתחיל לגמול את בתי השניה ונראה לי שאנסה באמת לקפוץ לים ולגמול יום+לילה אחרי האשכול הזה...
לגבי גמילה מוקדמת - הרב וולבא זצ"ל, שהיה מבין עצום בחינוך (כתב את הספר "זריעה ובנין בחינוך"- זה בערך השם) יוצא מאד נגד זה, לגמול רק כשמגיע הזמן המתאים, גיל 2-3!!
הוא מפרט מדוע בספרו אבל אני לא בדיוק זוכרת...
אז לבינתיים- ד"ש לכל הנגמלים מהנגמלת שבדרך...
(נראה לי שהאמא צריכה להגמל יותר מהילד..(: )

• הוסף לסימניות
ואולי יש לכם עצות לילדי (בן ה3+) שהיה גמול גם בלילה, ופתאום חזר להרטיב כבר כמה חודשים! האם להעיר אותו באמצע הלילה או לא???? מה לעשות???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ggg;570255:
ואולי יש לכם עצות לילדי (בן ה3+) שהיה גמול גם בלילה, ופתאום חזר להרטיב כבר כמה חודשים! האם להעיר אותו באמצע הלילה או לא???? מה לעשות???
האם הוא מרגיש לא נעים עם זה - מתבייש בזה?
אם כן, תסכמי איתו שאת מעירה אותו באמצע הלילה כדי לעזור לו, והוא בוודאי ישמח מאוד.
יש לשער שהנסיגה שלו היא בגלל שהחל לישון יותר עמוק, ואם תעירי אותו זה יעזור לו מאוד.

• הוסף לסימניות
לגבי גמילה בגיל מוקדם- אני מאוד בעד, שיתהפך מוקדם, שיזחל מוקדם, שירוץ כבר בגיל חודשיים, שידבר בגיל שלושה חודשים. אדרבא!!!
מה שאני יכולה להגיד זה שאני לא סוחבת עם הגמילה אלא משתדלת לתת את האפשרות כמה שיותר מוקדם, כמובן בהתאם לנסיבות. אסור להתחיל לגמול בחיפזון ובלי מחשבה ולתת לילד תחושת תסכול.

לגבי הלילה- הגדול שלי נגמל יום ולילה בו זמנית. הוא פשוט התעורר מעצמו ובכה שצריך לשרותים, והשאר הסטוריה.
אצל הבת שלי גם הורדתי טיטול, אבל היא לא התעוררה. הרטיבה והמשיכה לישון. כשניסיתי להוריד אותה לשרותים היא התעוררה בצווחות הסטוריות ולא הסכימה לשבת(הייתה אז בת שנתיים וחצי. כלומר:לפני שנתיים)
מאז כמה פעמים ניסיתי לגמול אותה בלילה בהזדמנויות שונות (אני לא עצלנית בקטע הזה, וכיסתי אינספור פעמים סדיני הרטבות ומגינים) ולא הלך. הכי נהניתי אבל- שכשחברה/בת דודה לגלגה עליה "מה, יש לך טיטול בלילה?" היא הסבירה ה בטוב טעם:"כן, כי אם באמצע הלילה אני אצטרך לשרותים- את רוצה שייברח לי במיטה? לא! אז אני לובשת טיטול וזה יוצא בטיטול!" -ובכל פעם כזו בת השיח הנהנה בהשלמה...
מאחרי פסח אנחנו בתהליך גמילה מסיבי, עם פרסים,פתקים לגננת, הורדות בלילה לשרותים והמון המון כח רצון שלה- היא מוותרת על שתיה משעות אחה"צ המאוחרות למרות שהיתה רגילה להרדם עם כוס קפה (-האג...)איך הולך? כמו נדנדה.
האמת היא שדי הגענו לאיזון- כל עוד אני מורידה אותה בזמן לשירותים היא נשארת יבשה. והיה אם פספסתי בחצי שעה- פיספסה גם היא...
מה שרציתי לומר בכל הווידוי האישי הזה- שאין דבר כזה מוחלט, זה לא תלוי תמיד באמא ולא בגישה או בסבלנות או ברצון- אלא במה שנותן לנו הקב"ה להתמודד איתו. הרבה הצלחה!

• הוסף לסימניות
אני ממש חיבת עצה הבת שלי מאד רוצה בלי טיטול אבל לא מזהה את הרגע. מה לעשות??? תמיד היא מרגישה רק "אחרי"... ומצד שני היא מגיעה מהגן וישר מורידה את הטיטול.

• הוסף לסימניות
היא בדרך הנכונה. אם תשאירי אותה רק עם חולצה ארוכה, ותתני לה להסתובב כך, היא תתחיל לזהות את הרגע הנכון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה