איך מתלוננים על תח"צ (1)

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,

האשכול זה נפתח בשביל לעזור לכולם כאן בפרוג, אני בלי נדר לוקחת על עצמי לרכז את התשובות כאן ואח"כ אני אכתוב את זה מסודר ויעלה לפורום, אז בבקשה לא להסיט את הנושא עם סיפורים, רגשות, וכו'.
כרגע מתמקדת בהחזרים כספיים.

אז כמה שאלות:

1. על מה ניתן להתלונן במשרד התחבורה ולקבל זיכוי כספי?
א. אוטובוס שלא יצא.
ב. אוטובוס שאיחר.
ג. אוטובוס שלא עצר בתחנה.
ד. אוטובוס עמוס שלא היה מקום לעלות.

2. איך מתלוננים? אשמח לקישור או מספרי טלפון.

3. כאשר מקבלים זיכוי לרב קו - מי בפועל סופג את הנזק, משרד התחבורה או החברה עצמה (למשל אגד)?

4. האם הזיכוי הכספי קשור לחברה שעליה התלוננתם? (אם קיבלתם בעבר זיכוי, נא לציין של איזה חברה הקו שעליו התלוננתם)

נא לציין מספר בתשובה.
תודה מראש לכל מי שמשתף פעולה.

המטרה שלי היא להנגיש את האפשרות להתלונן (אולי מהצפת תלונות גם יתפתח משהו...)
(ואולי יש צורך לפתח איזושהיא מערכת אוטומטית בנושא)

• הוסף לסימניות
יש כאן טעות יסודית, היות ומשרד התחבורה לא מפצה את המתלונן לעולם! משרד התחבורה רק קונס את החברה ומקבל ממנה כסף לעצמו!

כאשר החברה מפצה או בעצמה או כחובה לאחר משפט, אז הפיצוי הוא על חשבונה או ע"ח חברת הביטוח שלה.

פרטי הגשת תלונה במשרד התחבורה הרשות הארצית לתחבורה ציבורית.
אינטרנט; https://motssl5.mot.gov.il/FORMS/he/compl-pbl/plaint-public-transport-form
פקס; 03-6849876.

• הוסף לסימניות
כל תלונה שנמצאה כמוצדקת, מהסוג של אוטובוס שלא יצא, איחר איחור משמעותי, או שלא עצר בתחנה וכדו', אלימות של נהג וכו'.

• הוסף לסימניות
שימו לב:
החובה של חברות התחבורה על יציאה בזמן וכד' היא כלפי משרד התחבורה ולא כלפי האזרח,
לכן האזרח לא יכול לתבוע פיצוי כל שהוא ,גם אם הוא מתלונן ונמצא מוצדק, משרד התח' קונס את החברה על הפרת תנאי הרישיון,
מלבד ממקרים שהאזרח מוכיח שנגרם לו נזק,
ולכן צריך היתר לתבוע כי ע"פ ההלכה גרמא בנזיקין פטור, וגם ע"פ ההלכה חברות התחבורה לא חייבות לנו כלום,

• הוסף לסימניות
יש כאן מישהו שקיבל 25 או 30 ש"ח בדואר בעקבות תלונה????

• הוסף לסימניות
יש כאן טעות יסודית, היות ומשרד התחבורה לא מפצה את המתלונן לעולם! משרד התחבורה רק קונס את החברה ומקבל ממנה כסף לעצמו!

אני אישית התלוננתי כמה פעמים במשרד התחבורה.
פעם אחת קיבלתי מאגד 50 ופעם אחת 100 ש"ח
והיו פעמים שלא קיבלתי.

• הוסף לסימניות
שימו לב:
לכן האזרח לא יכול לתבוע פיצוי כל שהוא ,גם אם הוא מתלונן ונמצא מוצדק, משרד התח' קונס את החברה על הפרת תנאי הרישיון,
ולכן צריך היתר לתבוע כי ע"פ ההלכה גרמא בנזיקין פטור, וגם ע"פ ההלכה חברות התחבורה לא חייבות לנו כלום,

מניין לכבודו כל הידע הנ"ל?
מצד בימ"ש יש פיצוי על עוגמת נפש.
מה שכנראה נגרם בכל פעם שאוטובוס מאחר.
לפי דין תורה- שאלנו את הרב סילמן
והוא אמר שבבי"ד ניתן לתבוע סכום של מונית לאותו מקום באותו זמן.

• הוסף לסימניות
יש כאן מישהו שקיבל 25 או 30 ש"ח בדואר בעקבות תלונה????
אני קיבלתי עשרות פעמים
התלוננתי אצל אגד , וקיבלתי 20/30 ופעם אחת אפילו 40 ש"ח
הלכתי למלא בתחנה מרכזית את הרב קו...

• הוסף לסימניות

גם "עגמת נפש" זה סוג של נזק וצריך להוכיח! למשל אם זה גרם איחור משמעותי לחתונה של מישהו קרוב וכד',
רק לגבי טיסות חוקקו חוק במיוחד שגם ללא הוכחת נזק יהיה פיצוי קבוע, ועם הוכחה פיצוי ע"פ שופט,
סתם איחר האוטובוס וזה רק עיצבן אותי שהוא מאחר, אבל אין הוכחת נזק - גורנישט!
לגבי דין תורה הסברתי מדוע צריך היתר על כל מקרה לגופו,

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
כן 30

• הוסף לסימניות
לכל המפוצים - אם תפרטו קצת, זה יהיה מצוין
1. על איזה סוג תלונות קיבלתם את הפיצוי?
2. מאיזו חברה הפיצוי התקבל?
3. האם הפיצוי התקבל לאחר תלונה בחברה, או לאחר תלונה במשרד התחבורה?

• הוסף לסימניות
למיטב ידיעתי החברה המפצה ביותר היא אגד, קווים מפצה במקרים קיצוניים במיוחד (כאשר אין לה תירוץ, דבר שכמעט אף פעם לא קורה).
וכאמור לעיל אין מצב שהחברה תפצה ללא תלונה ישירה אליה. תלונה למשרד התחבורה לא מועילה לפיצוי למתלונן כלל, אלא לקנס כספי שמרוויחה המדינה.

• הוסף לסימניות
אני שלחתי מכתבים לאגד על אוטובוסים שלא יצאו בזמן.
ולרוב קיבלתי 25 ש"ח על כל מכתב ששלחתי.

• הוסף לסימניות
שימו לב:
רבנים רבים [בינהם הגאון ר' מנדל שפרן מתירים לתבוע]
אך כמובן שכל אחד ישאל את רבותיו.

• הוסף לסימניות
האמת כרגיל באמצע
החובה החוזית של החברות היא מול משרד התחבורה, והוא יכול בעקבות חקיקה שנותנות לו זכויות לתבוע אותם לדין פלילי על כל הפרה, או לקנוס אותם [בסכום של 500-1000] ש"ח באופן מנהלי.
מעבר לזה אזרח שניזוק [וכמובן גם עוגמת נפש מהווה נזק שאינו ממוני לדעת בית המשפט] יכול לתבוע את נזקיו הממונים ושאינם, וכן עוגמת נפש.

מבחינה הלכתית רבנים רבים מתירים לתבוע אף סכומים גבוהים, מחמת סיבות הלכתיות שונות [אשכול לנושאי הלכה להסברת הסיבות אי"ה בנפרד] וכמובן כל אחד ינהג כהוראת רבו
ניתן לשאול את רבני בית ההוראה לדיני ממונות הישר והטוב בטלפון: 025388380

• הוסף לסימניות
אני קיבלתי עשרות פעמים
התלוננתי אצל אגד , וקיבלתי 20/30 ופעם אחת אפילו 40 ש"ח
הלכתי למלא בתחנה מרכזית את הרב קו...
איפה את מתלוננת? באתר?
אני התלוננתי ולא זכיתי לתגובה אפילו,
רק שלחו לי מייל שקיבלו את התלונה שלי.

• הוסף לסימניות
אני התלוננתי לדן
אוטובוס לא עצר בתחנה.. קו 92 למי שמכיר. מחכים לו חצי שעה ובסוף לא עצר בתחנה.
חזרתי הביתה בדרך אחרת.. ישר למחשב ואת כל התסכול הוצאתי על למלא טופס תלונה באתר של דן.
שלחו לי זיכוי על סך 30 ₪

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה