מידע שימושי אין לי שום, שום הבנה בתחום. רק מה ששמעתי:

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אז ככה
סליחה על האישי...
אני קצת אפרט
כבר כתבו את זה ולא אני אלא רופאים גדולים....
שאחוז הנדבקים גבוה פי כמה וכמה ממה שיודעים
אז ודאי שהדרך היא לא להפחיד עם מה שיהיה ולהרבות חרדות בקרב ההמון
מה שכן , זה שאפשר לעודד את שמירת הזהירות ע"מ לשמור על המבוגרים-ולא ע"י חרדתיות
ועד היום לא הוכח ואפ' להיפך שהקפדה על הזהירות מונעת הדבקה
(אולי הקפדה ברמה פסיכית...)
אז תרחמו על המבוגרים שגם ככה צמודים לחדשות ותנסו לחסוך בהפחדות

אז אולי באמת חבל על הסמסטר...
עדיף פסיכולוגיה
:):)
אל תדאגי, ביולוגיה היה רק קורס העשרה.
תחום הידע המרכזי שלי הוא בנושא שאכן קרוב לפסיכולוגיה (תחפרי את כל ההודעות שלי מאי פעם, תדעי מהו).

יש אנשים שמידע עושה להם חרדה, ויש אנשים שמידע קונקרטי גורם להם דווקא לתחושת שליטה.
ואם את שייכת לקבוצה א', תדלגי על האשכולות שקבוצה ב' פותחת.
ותשתדלי לא להעליב אנשים בינתיים, ובטח לא לברך אותם ואת משפחתם בברכות גדולות.

• הוסף לסימניות
ראשית סליחה על הכותרת הנבזית, המשמשת כמלכודת ניקים תמימה ורעה. קליקבייט.
ולגוף העניין.

לפני מספר ימים הועלה פה ריאיון מרעיש ע ם אושיה בכירה כלשהי, והמרואיין הסביר שאין לדעת את תוצאות הקורונה. וייתכן שעוד 10 שנים אנשים יסבלו מתוצאות רבות, הגם שהיום אינם חשים בדבר.

יצא לי לדבר קצת עם ביולוג מוערך, ושאלתי אותו אם נכון הדבר.
הוא אמר שחד וחלק כן.

וזאת כי נגיף שונה לחלוטין מחיידק.
חיידק - מה שיש לאדם בגוף עכשיו - זה מה יש. ברגע שהגוף נפטר מהחיידק - אין חיידק. כמו נגיד העוגיות הסודיות שהנכדים מצאו בארון הפינתי בבית של סבתא. קינמון וקוקוס ושוקולד בלגי טעים. היה פעם, עכשיו אין. סופי.

נגיף - בריאה מיוחדת שהקב"ה ברא, כעין 'סליל' של דנ"א, העומד בזכות עצמו ועטוף במשהו. אותו יצור, מר נגיף/וירוס, כאשר מגיע לגוף האדם, הוא משנה לו משהו בתא. הגוף כולו מורכב מתאים, ואף החיידקים עצמם. (שהם 'עשויים כל אחד מתא אחד', כהגדרתו)

הביולוג אמר שישנם וירוסים מוכרים בעולם, שידועים בכך שכאשר האדם 'חוטף' אותם יש לו תופעות לוואי כאלו ואחרות - הנעלמות.
אך לפתע, לאחר מספר שנים רב, לפתע מערכת החיסון קורסת ונעלמת מעצמה. נטו בגלל השיבוש שהוירוס חולל בתאים, רח"ל.

הקורונה, כך הביולוג, היא וירוס. כזה שמשנה משהו יסודי בגוף של האדם, בלתי הפיך.
כבר עכשיו מתברר שכבר אחרי היא יוצאת מהגוף, לפתע מתחוללים כל מיני נזקים מוזרים.
שאלתי אותו אם ייתכן שעוד 20 שנה כל החולים - כולל אלו שכלל לא חשו בשום תסמין כזה או אחר - ישתבש להם משהו, וענה ואמר חד וחלק שכן. אין לדעת.

- סליחה על ההפחדה, רק רציתי שתדעו את הדברים כפי שהם בלי בלבולי מוח -
נשמה שנתת בי טהורה היא אתה בראת ... אתה נפחת בי....
בראש השנה יכתבון מי יחיה ימי ימות... מי במים מי באש מי במגיפה....
אין ביטחון לכלום על כלום לשום בריה בעולם!
זה כמו לצאת בכותרת בפרוג, שאלתי מדען שקבע שאין ביטחון לאף אחד שלא יחלה במחלה הארורה, או שחלילה יקבל דום לב,
מה שיש לנו בהשתדלות עושים, והשאר לא מעניין! כי זה לא בידינו.

• הוסף לסימניות
אם אפשר הסבר למה
אל תדאגי, ביולוגיה היה רק קורס העשרה.
תחום הידע המרכזי שלי הוא בנושא שאכן קרוב לפסיכולוגיה (תחפרי את כל ההודעות שלי מאי פעם, תדעי מהו).

יש אנשים שמידע עושה להם חרדה, ויש אנשים שמידע קונקרטי גורם להם דווקא לתחושת שליטה.
ואם את שייכת לקבוצה א', תדלגי על האשכולות שקבוצה ב' פותחת.
ותשתדלי לא להעליב אנשים בינתיים, ובטח לא לברך אותם ואת משפחתם בברכות גדולות.
אם אפשר הסבר למה הצורךבשמירה על הקורונה גורם לכם להאמין בסכנות העתיד מהקורונה??

• הוסף לסימניות
ועד היום לא הוכח ואפ' להיפך שהקפדה על הזהירות מונעת הדבקה
ועד היום לא הוכח כלום, בשום דבר, ומי אמר שמי שעובר באדום זה מסוכן, ומי אמר שבכלל יש שכל, ואפשר לנתח דברים בצורה הגיונית, אולי בכלל הכל הפוך ומי שנוסע לירושלים מגיע לבני ברק.. נו באמת!

• הוסף לסימניות
רגע, אז אפשר לכתוב וירוס ב'דומם' ??? :)
מחלוקת. אמנם רוב המדענים מגדירים את הוירוס כדומם, אבל יש כאלה שטוענים שבזמן שהוא בתוך תא חי הוא נחשב לחי (אבל הוא וודאי לא בע"ח)

• הוסף לסימניות
אני חושבת שמתן מידע אמין לא מעודד חרדה, אלא רק מפחית אותה.
כמורה לביולוגיה, נתקלתי בתחילת ההתפרצות בהרבה שאלות של תלמידות מפוחדות שתשובות ברורות עזרו להן להרגע
מצד שני, ידוע שסטודנטים לרפואה מרגישים חולים בכל המחלות שבעולם, וסטודנטים לפסיכולוגיה כשהם יושבים בשיעורי פסיכופתולוגיה מזהים על עצמם את כל סוגי מחלות הנפש הקיימות :)

• הוסף לסימניות
היות ובנגיף הקורונה עד היום לא נצפו תופעות לוואי אחרי שנים, לחשוש שאולי פתאום מהמוטציה הנוכחית יתפתחו תופעות אלו, זה בדיוק כמו לחשוש שמהמוטציה השנתית של השפעת יתפתחו תופעות כאלו.

בכל מקרה הרשויות בעולם לא חוששות מזה ולא מנהלות את התרחישים לפי חשש כזה.

• הוסף לסימניות
היות ובנגיף הקורונה עד היום לא נצפו תופעות לוואי אחרי שנים, לחשוש שאולי פתאום מהמוטציה הנוכחית יתפתחו תופעות אלו, זה בדיוק כמו לחשוש שמהמוטציה השנתית של השפעת יתפתחו תופעות כאלו.

בכל מקרה הרשויות בעולם לא חוששות מזה ולא מנהלות את התרחישים לפי חשש כזה.
זה כל כך ברור
הרי אם הקורונה היום לא היתה הורגת איש,
מי שהיה אומר ללבוש מסכות שמא בעתיד יכול לקרות משהו היו שולחים אותו לאישפוז בכפייה....

בדרך כלל יש מה לעשות לפחות להמעיט את הסיכון. וכאן בפרוג אפשר לראות יפה מאד שיש עוד מה לעשות.

כשסיפרו לקהילות פולין על איזה חמלניצקי אחד שממריד את האיכרים האוקראינים, זה בדיוק מה שהם אמרו.
(יש עוד דוגמאות רלוונטיות, סתם שלפתי אחת).
לדעתי השוואת הפרעות באוקראינה לסכנה מהקורונה היא הגזמה פרועה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה