מידע שימושי אין לי שום, שום הבנה בתחום. רק מה ששמעתי:

מצב
הנושא נעול.
שלאחר מספר שנים רב, לפתע מערכת החיסון קורסת ונעלמת מעצמה. נטו בגלל השיבוש שהוירוס חולל בתאים, רח"ל.
זה קיים רק בוירוס אחד, איידס.

וירוסים אחרים עושים שטויות אחרות, בדרך כלל פחות גרועות.
למשל אבעבועות רוח שגורמת להתפרצות שלבקת חוגרת אחרי הרבה שנים,
למשל וירוס מסוים שאחרי שנים גורם להתפרצות סרטן מסוג מסוים (ולכן מחסנים נגדו בכיתה ח', והוא פחות מצוי אצל מי שמקיים אורח חיים חרדי)

זה קיים רק בוירוס אחד, איידס.

וירוסים אחרים עושים שטויות אחרות, בדרך כלל פחות גרועות.
למשל אבעבועות רוח שגורמת להתפרצות שלבקת חוגרת אחרי הרבה שנים,
למשל וירוס מסוים שאחרי שנים גורם להתפרצות סרטן מסוג מסוים (ולכן מחסנים נגדו בכיתה ח', והוא פחות מצוי אצל מי שמקיים אורח חיים חרדי)
כן, לא רציתי לכתוב את המילה המפורשת.
אבל העיקרון אותו דבר.
אי אפשר לדעת לטוח הארוך את השפעות הקורונה.

הפוליו היה קיים שנים קודם ולא הפך ילדים לנכים?

הפוליו היה קיים שנים קודם ולא הפך ילדים לנכים?
אכן.
הוא היה סתם וירוס סביר ונורמלי שפתאום במאה העשרים התחיל להשתולל.
(קטע מעניין, בהתחלה חשבו שהוא נגרם משחיה כי היו נדבקים בו במים מזוהמים).

לגמרי.
מהפרעות לא מתו מיליון איש תוך חצי שנה.
אתה רציני?
השאלה היתה כלפי יהודי אוקראינה עצמם שלא פחדו וסמכו שהמשיח בסוף יגיע ובסוף נרצחו אנשים נשים וטף!! ה"י

והשוואת הקורונה לפרעות היא מופרכת ונובעת מרצון להגחיך את הדעות האחרות

כן, לא רציתי לכתוב את המילה המפורשת.
אבל העיקרון אותו דבר.
אי אפשר לדעת לטוח הארוך את השפעות הקורונה.
נכון שזה העקרון, אבל כן חשוב להבין שרוב הוירוסים לא אלימים ואגרסיביים עד כדי כך כמו איידס.

אכן.
הוא היה סתם וירוס סביר ונורמלי שפתאום התחיל להשתולל.
ממתי הוא התחיל להשתולל?

אגב, אותו ביולוג אמר (לא ציינתי בהודעת הפתיחה כי לא רלוונטי) שברור לחלוטין שהוירוס מהונדס, כי חלקים ממנו מועתקים בשלימות מווירוסים אחרים, לא קשורים.
הוא ציין שלהערכתו זה היה כמו מליון וירוסים אחרים שנמצאים במעבדות של מלחמה ביולוגית, משהו נסיוני, שפשוט שדלף החוצה.

ממתי הוא התחיל להשתולל?
מתישהו בתחילת המאה העשרים.
אגב, אותו ביולוג אמר (לא ציינתי בהודעת הפתיחה כי לא רלוונטי) שברור לחלוטין שהוירוס מהונדס, כי חלקים ממנו מועתקים בשלימות מווירוסים אחרים, לא קשורים.
הוא ציין שלהערכתו זה היה כמו מליון וירוסים אחרים שנמצאים במעבדות של מלחמה ביולוגית, משהו נסיוני, שפשוט שדלף החוצה.
אני מכירה את הדיון הזה, ואם נלך לכיוון הזה אז באמת אינסוף לאפשרויות המפחידות האפשריות :)
אני בחרתי להתייחס לוירוס בזה כאל נגיף טבעי, על אף שברור שבאיזושהי מגירה אחורית של המוח אני יודעת שיש סיכוי שהקונספירציות האלה דווקא מבוססות מציאות.
בכל אופן, מה שיצא לי מאותו שיעור ביולוגיה זה להתחיל להשתדל לחזק את המערכת החיסונית.

לגמרי.
מהפרעות לא מתו מיליון איש תוך חצי שנה.

אנחנו צריכים להתחיל לכבד את קדושי עמנו. לקרוא קצת על הגזירות ועל הגבורה, ה' ייקום דמם לעינינו.
להזהר מהקורונה ולהמנע מהשוואות מיותרות.
לא לשואה ולא לאינקוויזיציה ולא לפרעות ת"ח ת"ט. אפילו לא לתרפ"ט.

נערך לאחרונה ב:
לא מצחיק. בכלל.
תקרא תיאורים ותתחילו לכבד את קדושי עמנו.
אפשר להזהר גם בלי השוואות מיותרות. לא לשואה ולא לאינקוויזיציה ולא לפרעות ת"ח ת"ט. אפילו לא לתרפ"ט.
ההשוואה היא לא לחומרת המאורעות שהרבה יותר מזעזעים,
אלא לאמירה 'לא נחשוב על העתיד כי עד אז המשיח יבוא'.
בעיניי זו אמירה מתחמקת.
זה כמו האנשים שמדברים איתם על נישואי ילדים והם אומרים 'עזוב, עד שאני אחתן כבר לא יתנו דירות'.

אלא לאמירה 'לא נחשוב על העתיד כי אז המשיח יבוא'.
אז פעם הבאה כדאי לא להביא דוגמאות שכאלו כי נשמע שאת מזלזלת ביהודים שנרצחו על קדושת שמו יתברך

ממש לא נכון ולא צריך להיות ככה. ואם יש אפילו עשרים אחוז שההנחה הנ"ל נכונה [שזה יכול להרוס את מערכת החיסון עוד שנים] זה יהיה כתם היסטורי על כל מי שעכשיו מקל ראש באיזה טצדקי שבעולם.
הלוואי שזה לא יהיה כך. הלוואי.
אנחנו נזהרנו מאוד מאוד (ומכירה עוד הרבה שמאוד נזהרו) ואעפ"כ נדבקנו.
הקב"ה מחליט וקובע...
אנחנו רק בובות!

נערך לאחרונה ב:
תודה על ההצעה.
אם כי אני מוכן להתערב על כך שיש לי יותר ידע בנושא הפרעות מאשר למגיב/ה.

וגם 966,000 אנשים שמתו מקורונה זה לא ממש מצחיק.
לא באתי לזלזל, לא ברב @הדוויג הנכבד שאני נהנית מאד לקרוא בדרך כלל את הודעותיו
ובטח לא ב966 אלפי האנשים שמתו.
ובכל זאת, חורה לי מאד ההשוואות שאני רואה כל הזמן. בין הסגר לגטו, בין השוטרים לנאצים וכן, גם בין מליון האנשים שמתו למרבה הצער ברחבי העולם ממחלה לבין הטביחות וצורות הרציחה המשונות של הפרעות באוקראינה.
ואני בטוחה שכל אחד שיש לו ידע בנושא יסכים איתי.

לא באתי לזלזל, לא ברב @הדוויג הנכבד שאני נהנית מאד לקרוא בדרך כלל את הודעותיו
ובטח לא ב966 אלפי האנשים שמתו.
ובכל זאת, חורה לי מאד ההשוואות שאני רואה כל הזמן. בין הסגר לגטו, בין השוטרים לנאצים וכן, גם בין מליון האנשים שמתו למרבה הצער ברחבי העולם ממחלה לבין הטביחות וצורות הרציחה המשונות של הפרעות באוקראינה.
ואני בטוחה שכל אחד שיש לו ידע בנושא יסכים איתי.
אני מסכימה לגמרי ומצטרפת למחאה על ההשוואה בין הקושי שלנו היום לסבל שלהם אז.
הסברתי לעיל לגבי נקודת ההשוואה:

אלא לאמירה 'לא נחשוב על העתיד כי עד אז המשיח יבוא'.
בעיניי זו אמירה מתחמקת.
זה כמו האנשים שמדברים איתם על נישואי ילדים והם אומרים 'עזוב, עד שאני אחתן כבר לא יתנו דירות'.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה