איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.
תזכרו את מה שאמרתי
ביום שהריביות יעלו בעוד אחוז
וקרקעות רמ"י ישווקו 80% למחיר מטרה(הנחה)
השוק יורד דרסטית

אני שמה לב לפי תגובות האנשים
במה כל אחד עובד
ואיפה כל אחד גר
זה דוקא מענין.
אני מבינה שאשתך עובדת בהיי טק:)
אשתי לא עובדת בהייטק
אבל אני מפרגן בלב שלם להייטקיסטיות
ואני רואה את העולם במשקפיים ורודות

הריבית על המשכנתא בארה״ב כבר על 5.78% - שיא מאז 2008​

מדובר בריבית קבועה על הלוואה לדיור ל-30 שנה. הזינוק בריבית מסמן את העלייה השבועית הגדולה ביותר מאז 1987​

פרפורי גסיסה
לפני הנחיתה הגדולה והכואבת
של הקבלנים
אני לא אומר אם כדאי לקנות אבל יש כאלו שבפרפורי גסיסה האלו
הרוויחו 100-200 אלף ש"ח בתוך כמה חודשיים ובשנה חצי מיליון ש"ח

האם אתה חושב שגם ירדו המחירים ב-200 אלף בתוך חודשיים?
(אני חושב שגם בתוך שנה לא ירד ב200 אלף)

אמנם הטירוף של עלייה של מאות אלפי ש"ח בכל הארץ זה כנראה לא ימשיך
אחרת בתוך כמה שנים של דירה 3 חדרים במרכז הארץ תעלה 3.5 מיליון

חושב שבתוך 10 חודשים ירידה של 300-400 אלף .
(20 אחוז) .

זה חוב בגלל שהריביות על משכנתאות בב"ש
יותר יקרות משכירות
ציבור יקר
תבינו מה שבאמריקה הגדולה כבר מפנימים
השוק לא מה שהיה!
בעבר בארה"ב
אנשים שהיה להם כסף
לא קנו דירות כי את הכסף הזה אפשר להשקיע ולהרוויח עוד כמה דולר
הם לא ראו שום בעיה לגור בשכירות כל ימי חייהם
עד שהגיע הקריסה הגדולה
והם נשארו בלי כסף וללא קורת גג
ב-2008 זה חזר על עצמו אבל בעוצמה פחות חזקה
נכון להיום כמעט כל אדם בארה"ב שיש לו קצת כסף קונה דירה

גם בב"ב ומ"ע נעצרו המחירים והמכירות
תבדוק עם ר נתן
גם בירושלים היה תקופה של ירידות מהקורונה ועד לפני תקופה קצרה
ובתקופה האחרונה קפצו השכרות ברמה מטורפת
לדוג'
יחדת דיור שהייתה מושכרת עד לפני שנה ב-3,500
מושכרת היות במעל 4,000
דירה שהייתה מושכרת ב-8,000
מושכרת מבעוד חודשיים ב-12,000
בדירה הספציפית הזאת בעל הדירה כבר הודיע לשוכר שהוא מעוניין להעלות לו את השכירות
אחרי דין ודברים הוא העלה לו רק ב-1000 ש"ח ומחודש אלול השכירות עולה ל-12,000ש"ח
הוא טוען שיש לו שוכר שמוכן לשלם

אני לא יודע אם ירדו מחירי הדירות או לא, אבל אני רק יודע שאם כן.... יהיה פה מעניין ברמות כי -
בעולם ההשקעות ידוע שמשקיע טוב זה אחד שלא נבהל מכל תזוזה קטנה או גדולה במניה, כי השקעה זה לטווח ארוך
אבל מי שהשקיע בדירה רובם ככולם זה סתם אנשים רגילים שמעולם לא חשבו/ בררו על עולם ההשקעות, וקנו דירה רק כי זה השקעה מאוד בטוחה ויציבה,
ןלכן ביום שיהיה ירידה הכי קטנה במחירי הדירות, אנשים יהיו בטירוף חושים למכור את הדירות שלהם, כי הם יהיו בבהלה שעוד רגע המחירים עוד יותר ירדו, ואני חושב שזה יעשה בלאגן מטורף בשוק הדירות עד כדי קריסה..
אבל תכלס' לא נראה לי שיש צד שהמחירים ירדו, ולו מהעובדה שאם הדירות ירדו מעל ל30% אפשר לומר קדיש על הבנקים,
ולזה הבנקים לא יתנו לעולם לקרות, אז מה שלא יהיה האינטרס של הלכלכה זה שהמחירים לא ירדו, אולי רק שיעצרו.

ואני חושב מליון/מליון וחצי תוך חודשיים.
בוא
אני לא יודע אם ירדו מחירי הדירות או לא, אבל אני רק יודע שאם כן.... יהיה פה מעניין ברמות כי -
בעולם ההשקעות ידוע שמשקיע טוב זה אחד שלא נבהל מכל תזוזה קטנה או גדולה במניה, כי השקעה זה לטווח ארוך
אבל מי שהשקיע בדירה רובם ככולם זה סתם אנשים רגילים שמעולם לא חשבו/ בררו על עולם ההשקעות, וקנו דירה רק כי זה השקעה מאוד בטוחה ויציבה,
ןלכן ביום שיהיה ירידה הכי קטנה במחירי הדירות, אנשים יהיו בטירוף חושים למכור את הדירות שלהם, כי הם יהיו בבהלה שעוד רגע המחירים עוד יותר ירדו, ואני חושב שזה יעשה בלאגן מטורף בשוק הדירות עד כדי קריסה..
אבל תכלס' לא נראה לי שיש צד שהמחירים ירדו, ולו מהעובדה שאם הדירות ירדו מעל ל30% אפשר לומר קדיש על הבנקים,
ולזה הבנקים לא יתנו לעולם לקרות, אז מה שלא יהיה האינטרס של הלכלכה זה שהמחירים לא ירדו, אולי רק שיעצרו.
ביום שהם יעצרו
והריביות יהיו בסביבות ה5 אחוז
והשכירות באזור ה2.5 אחוז
המשקיעים יתחילו להפנים
ואז ה ירחם מה יהיה
גם הבנקים לא יוכלו לעצור את זה

שאלה,
למה לא יוצאים במשכנתא 100% מימון בריבית מעט יותר גבוהה,
עבור אלו שאין להם הון עצמי?

הביקוש לשכירות ירד,
פחות אנשים יקנו דירות להשקעה והשוק יתמתן.

משקיען טוב
זה אחד שמשקיע כסף שהוא לא צריך לחיות על זה
וכך יש לו את הזמן לצלוח משברים

משקיען טוב
זה אחד שמשקיע כשכולם בורחים
והכל נמצא בקריסה

זה משחק מאד מסוכן
צריך לדעת לזהות את ההזדמנות ולא להיבהל מהפסדים
העיקר זה שאתה לא צריך את הכסף עכשיו
אם אתה צריך נזיל תברח מהשקעות

שאלה,
למה לא יוצאים במשכנתא 100% מימון בריבית מעט יותר גבוהה,
עבור אלו שאין להם הון עצמי?

הביקוש לשכירות ירד,
פחות אנשים יקנו דירות להשקעה והשוק יתמתן.
א. למה ירד מחירי השכירות אם הריביות יהיו יותר יקרות?
ב. למה שהמשקיעים יברחו, אם כבר הם רק יחזרו ובענק, רק לא מי שבונה על השכירות שתכסה משכנתא
ג. בחיים אבל בחיים הבנק לא יכול לתת 100% מימון, כי אם יהיה ירידת ערך לדירות יולכו לומר קדיש על הבנק,
זה משחק מאד מסוכן
צריך לדעת לזהות את ההזדמנות ולא להיבהל מהפסדים
העיקר זה שאתה לא צריך את הכסף עכשיו
אם אתה צריך נזיל תברח מהשקעות
זה מה שאני אומר שבעלי הדירות הם לא בהכרח משקיענים אלופים ורגועים ויציבים,
ולכן ביום שמחרי הדירות ירדו ב5 שקל.. נראה נהירה של אנשים שלחוצים למכור את הדירות, שזה יוביל למכירי הדירות לטוס כלפי מטה,

בגדול כדאי לקנות איפה שהמחירים פחות זינקו שם יש יותר סיכוי לשמירת ערך/עלית ערך

משיחה עם עו״ד אמינה הבנתי שבחודש האחרון המחירים באמת נעצרו,
אי אפשר לצפות את העתיד אבל נראה שלכל היותר תיהיה עצירה של המחירים או ירידה קלה,
גם משקיעים בד״כ קונים נדלן לטווח ארוך לצורך חיתון ילדים וכדומה אז לא נראה שירוצו למכור...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה