פסח אירוח בליל הסדר-לחץ

• הוסף לסימניות
כמה קונים? להכין תפריט מראש? רשימת קניות? כמה בשרים?
ב"ה מאז הקורונה אנחנו נשארים בליל הסדר בבית
אך לא יצא לי לארח בליל הסדר ועוד השנה זה יוצא יחד עם שבת!!!!
צריכה רעיונות לתפריטים+ מתכונים לאירוח מצד אחד מפנק אך קל עד כמה שאפשר!!
אני לחוצה ברמות ושוקלת אולי לקנות עוד סיר גדול יותר
וסתם דוגמה. סיר מרק לשבת אז להכין עוד סיר לליל הסדר? מה אתן עושות בשנה שיוצא במוצאי שבת?

• הוסף לסימניות
שרויה? קטניות?
חומרות מיוחדות?

מה התנאים...

• הוסף לסימניות
ללא שרויה
ללא קטניות -אשכנזים

אז כבר בשלב הקניות תגזימי עם שקי תפו"א בצל ביצים ואולי בשרים (פחות מבינה בזה)
ברגע שיש לך כלי פסח תטגני שק בצל ותקפיאי בשקיות קטנות או בריבועים של קרח

כמות מספיקה של פירות הדר למיץ (ולאפיה),
חומרי אפיה רגילים פלוס קוקוס, קמח תפו"א, שקדים ואגוזים קלופים/פרוסות/גרוסים/טחונים.

יש חוברות עם מתכונים בסיסיים הכי טעימים לפסח ללא שרויה

תנקי ארון אחד שיכיל את הקניה

אם את עושה משלוח אז מוקדם ותסתכלי על זמינות המשלוחים
בשבוע של פסח זה סיוט

לשבוע של פסח שנקי כבר - זה הזמן של העוגיות שרויה או קטניות
או חטיפים ללא גלוטן
באיזור שעדין לא אוכלים ומבשלים בו פסח, אבל פחות לחץ מהפירורים

לגבי מרק עשיתי עושה סיר גדול (קונה סיר גדול)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
וסתם דוגמה. סיר מרק לשבת אז להכין עוד סיר לליל הסדר? מה אתן עושות בשנה שיוצא במוצאי שבת?

מארחת שנים בליל הסדר,
סירים גדולים למרק ובשר יקל עלייך.
מרק-
מכינה מרק בסיר גדול מחלקת ל2 סירים אחד לשבת ואחד לליל הסדר+עוף לשולחן ערוך-אצילנו נוהגים שלא אוכלים צלי בליל הסדר.
בשבת בבוקר מכינה סיר גדול של טשולנט פסחי ממנו אוכלים במשך כל היום.
לליל הסדר לא מכינה הרבה אוכל תמיד ממהרים להספיק את סוף זצן אפיקומן.
בחג בבוקר זה הזמן של הסלטים החיים והמבושלים היות ואנחנו לא אוכלים דגים בפסח אז יש בשר ב3 מנות.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
אז כבר בשלב הקניות תגזימי עם שקי תפו"א בצל ביצים ואולי בשרים (פחות מבינה בזה)
ברגע שיש לך כלי פסח תטגני שק בצל ותקפיאי בשקיות קטנות או בריבועים של קרח

כמות מספיקה של פירות הדר למיץ (ולאפיה),
חומרי אפיה רגילים פלוס קוקוס, קמח תפו"א, שקדים ואגוזים קלופים/פרוסות/גרוסים/טחונים.

יש חוברות עם מתכונים בסיסיים הכי טעימים לפסח ללא שרויה

תנקי ארון אחד שיכיל את הקניה

אם את עושה משלוח אז מוקדם ותסתכלי על זמינות המשלוחים
בשבוע של פסח זה סיוט

לשבוע של פסח שנקי כבר - זה הזמן של העוגיות שרויה או קטניות
או חטיפים ללא גלוטן
באיזור שעדין לא אוכלים ומבשלים בו פסח, אבל פחות לחץ מהפירורים

לגבי מרק עשיתי עושה סיר גדול (קונה סיר גדול)
הקטע עם הטיגון בצל מראש באמת עוזר? (סליחה על הבורות)

• הוסף לסימניות
מארחת שנים בליל הסדר,
מרק-
מכינה מרק בסיר גדול מחלקת ל2 סירים אחד לשבת ואחד לליל הסדר+עוף לשולחן ערוך-אצילנו נוהגים שלא אוכלים צלי בליל הסדר.
בחג בבוקר זה הזמן של הסלטים החיים והמבושלים היות ואנחנו לא אוכלים דגים בפסח אז יש בשר ב3 מנות.
בהצלחה.
אשמח ממש למתכונים של בשרים
אמנם אנחנו כן אוכלים דגים אך חשוב לי גם בשר
את לא מוציאה סלטים בליל שבת לדוגמה?
ובליל הסדר?
האם להכין את כל הסלטים ולהגיש בכל סעודה את כולם כבר?
אנחנו כן רגילים לאכול הרבה סלטים בשבת לדוגמה
חשבתי להכין כמות מסוימת של סלטים ולחלק את זה לשבת ולחג ולא להוציא הכל בבת אחת כדי שיהיה גיוון

• הוסף לסימניות
מארחת שנים בליל הסדר,
מרק-
בהצלחה.
ומה בכל זאת את מכינה לליל הסדר? אשמח ממש אם תוכלי לפרט :)

• הוסף לסימניות
1. להכין דברים כמה שיותר קלים ופשוטים בסיר אחד.
2. להכין אוכל זמין שיהיה בשפע.
3. להכין כמות גדולה.
4. אני מכינה למשל סלט ביצים מתבנית שלמה, סיר שלם של בצל מטוגן, תפו"א בסיר, ואז מוסיפה
לביצים ולתפו"א ואז יש ארוחה של ביצים ועוד ארוחה של פירה, ומאוד אוהבים.
5. סיר גדול של דגים מאודה בשמן זית.
6. כדאי לקנות עוד סיר גדול אבל לא יותר מידי גדול שתוכלי להכין בו כמות גדולה אבל גם לשטוף ולאחסן אותו.
7. יש לי כמה חברות שמכינות הכל בסירים חד פעמיים בשבת הגדול זה בשביל הפינוק שלא צריך לשטוף וזה פרקטי ויוצא טעים, טעם של ערב פסח. (וגם עשר סירים לא עולה מידי יקר)
8. קומפוט תפוחים גדול ואת מסודרת למנה אחרונה, אפשר גם גלידה זה קל להכין.
9. מלא צ'יפס קנוי וגבינה, וצ'יפס בתנור לערב חג.
10. אני מכינה בראוניז' הכי פשוט מעורבבת בקערה אחת מכפילה כמויות פי ארבע וככה יש להמון זמן, וגם כשיוצאים בחול המועד.
11. גם יש שכנות שמכינות כמויות של עופות ומקפיאות בתבנית ומוציאות כל יום מגש, ככה הכל כבר מוכן.
12. להכין הכל ולהעביר לתבניות חד פעמי.
13. בליל הסדר להכין רק מנה אחת - אי אפשר לאכול יותר מזה.
14. הקרקרים מקמח תפו"א מאוד מוצלחים לערב חג.
15. עוד מנה מוצלחת זה בצל מטוגן ואז להוסיף בשר טחון ולערבב עד שמחליף צבע, אפשר להוסיף קצת רסק עגבניות.
לשים על פירה (את הפירה אפשר לשים בתבנית חד פעמית ולחמם על הפלטה).
16. אם הילדים יכולים לעזור לתת להם על הבוקר לקלף שק תפוחי אדמה - ולבשל מיד בסיר - בחשבון של שק תפו"א לכל יום.
17. חביתה עם כמה כפות קמח תפו"א - להוסיף למרק זה "המעדן" של החג.
18. אפשר לערבב שקדים אגוזים וצימוקים ולשים בתבנית על הפלטה, לשים שוקולד לחכות שיתנמס ולערבב, ואחר כך להעביר למנג'טים.
19. אי אפשר בלי סלט אבוקדו על המצה, וחצילים מטוגנים גם הולך.
20. לעשות רשימה - חשוב מאוד למשל כדי לא לשכוח להכין מי מלח, מאמינה שיש רשימות מוכנות.
21. תמר ממולא באגוזים - להכין כמות שיהיה, אם יש ילד שיכול לפתוח תמרים גם חוסך זמן.
22. להקדיש זמן לשטוף את קלחי החסה ליבש ולשים בשקיות, וכמובן למחרת סלט חסה טעים.
23. אנחנו שמים את ה"כזיתים" של המצה בשקיות מחולק לכל אחד לפי השיעור עם מדבקה, זה מאוד עוזר שהכל מאורגן כבר בליל הסדר.

• הוסף לסימניות
אטריות בלינצ'ס - מתכון מהספר טעם חדש לפסח של אביגיל מייזליק -
ממליצה בחום!
3 כפות קמח תפו"א
חצי כוס מים
4-5 ביצים
מלח ופלפל
שמן לטיגןן
ממיסים את הקמח במים טורפים ביצים ומערבבים הכל מטגנים כחצי מצקת כל פעם להזהבה.
מגלגלים את כל הבלינצ'ס יחד וחתכים לרצועות דקות.
מוסיפים בהגשה.

• הוסף לסימניות
הקטע עם הטיגון בצל מראש באמת עוזר? (סליחה על הבורות)

לא יודעת כמה אתם משתמשים בבצל מטוגן (כמה אתם הונגרים..)

מה זה עוזר?
טעים? - זה טעים מאוד ומשפר טעם לכל תבשיל.
חוסך זמן? - זה חוסך המון זמן בישול.
קל לאחסון? לא תופס הרבה מקום? - בהחלט.

אבל זה בוקר להשקיע בזה, לקלף, לקצוץ, על אש קטנה, הרבה זמן...

• הוסף לסימניות
ומה בכל זאת את מכינה לליל הסדר? אשמח ממש אם תוכלי לפרט :)
לא עשיתי עדיין פסח בבית. אבל מכירה את זה מההורים שלי.
לשבת- לבשל בסירים חד"פ. מומלץ- שרויה וקיטניות בסירים חד"פ ובתנור חמץ. (ממילא אוכלים לפני סוף זמן אכילת חמץ גם בבוקר.) וזה כדי שלא יצא מהאף עוד לפני פסח. למשל-לליל שבת שניצלים מקמח מצה בתנור של החמץ שממילא נמצא ברוב הבתים במטבח גם בפסח כי אין לו לאן ללכת. קניידאלאך למרק בסיר חד"פ, סלט תירס בקופסא שאח"כ את זורקת (או של פסח אם את נונתנת לילדים קיטניות), אורז במקום תפו"א ללילה. חמין רגיל (בלי גריסים. רק שעועית) בסיר חד"פ.
כדי למנוע לחץ מיותר- במהלך השבת עד אחרי הסעודה בבוקר אין כניסת ילדים למטבח ומה שיוצא לא נכנס חזרה אלא ישר לפח.
בכלל צריך לזכור שאין שום בעיה לשים על הפלטה בשבת דברים שלא אוכלים בפסח אבל הם לא חמץ. בעקרון גם לא במקרר, אבל את לא תחזירי לשם מה שיצא לחמץ.
עוד דבר שיכול להוריד הרבה לחץ- תשאלי רב לגבי להחליף את הפיתות במצה- ברייט בשבת. (לחלק מהדעות מותר.)
עד כאן לגבי שבת.

לליל הסדר- תותרי על סלטים. דגים בלי רוטב. (רחמים על עצמך והילדים והלחץ שלא ישפך רוטב על המצה). מרק- או משבת או לוותר. בשר- משהו קליל ולא מידי מתובל. הבטן גם ככה כבדה מ3 כזיתים של מצה. תוספת-קוגל וצימעס זה הכי קלאסי ופסחי אצלינו. אבל מה שאתם אוהבים.
מנה אחרונה- איך לא? קומפוט תפוחים ענק. את יכולה להכין מראש (לתת לילדים לקל. יופי של תעסוקה בערב פסח במקום לטפס על הקירות. מגיל 5-6 הם יכולים.) זה נשמר 3-4 ימים במקרר והרבה הרבה מעבר לפסח במקפיא.
כמויות- בלילה לא אוכלים הרבה, אבל בבוקר אוכלים המון.

• הוסף לסימניות
"אטריות של פסח" חובה!!!
מכינים חבתיות, כמה שיותר! ואח"כ מגלגלים אותן יחד וחותכם לרצועות דקיקות.......
חשוב מאוד לא להשתגע לליל הסדר עצמו. מנה ראשונה דג (אצלינו רק קרפיון, פרוסות וגם גפילתע עם ביצים קשות ותפו"א במקום קמח מצה- לא שרויה) ומעט סלטים- לשאלתך ברור שלא את כל מה שהכנת. ומיד אח"כ מרק, היו שנים שהכנתי גם בשר אח"כ, לדעתי פחות מומלץ.

• הוסף לסימניות
אשמח ממש למתכונים של בשרים
אמנם אנחנו כן אוכלים דגים אך חשוב לי גם בשר
את לא מוציאה סלטים בליל שבת לדוגמה?
ובליל הסדר?
האם להכין את כל הסלטים ולהגיש בכל סעודה את כולם כבר?
אנחנו כן רגילים לאכול הרבה סלטים בשבת לדוגמה
חשבתי להכין כמות מסוימת של סלטים ולחלק את זה לשבת ולחג ולא להוציא הכל בבת אחת כדי שיהיה גיוון
שבת אקנה סלטים שהם קטניות או מוכנים שלא משתמתש בפסח.
בליל הסדר מוציאה רק חלק מהסלטים: סלק, סוג אחד של חצילים וסלט מפלפונים לדוגף
בחג בבוקר יש חסה עוד סוג של חצילים אבוקדו קישואים ירקות.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מארחת שנים בליל הסדר,
מרק-
בהצלחה.
מכינה כבד עם בצל מטוגן- מתכוונת להגיש על בלינצעס תפוא.
בחג בד"כ המנה העיקרית היא בקר- מבשל עם המון בצל ודבש.
ואוהבת להכין פשטידה לתוספת

• הוסף לסימניות
אני מתכננת בעז"ה להכין קודם כל כמה דברים שיהיו בסיס להמשך: המון בצל מטוגן, שום- לקלף ולכתוש- ואז מקפיאה בכוסיות קטנטנות עם מעט שמן, סוחטת כמות של מיץ לימון ושומרת בבקבוק במקרר, גם געפילטע פיש מכינה ביום הראשון שפותחת מטבח ומקפיאה.

אם יש לך אפשרות לתנור, גם טוסטר אובן גדול- מאד עוזר!
אני מכינה הכל בתנור: בשר, עופות, תפוחי אדמה ופשטידות.

לסעודת ליל שבת מכינה עוף ותפו"א בתבנית חד"פ, מניחה על הפלטה שעה לפני שבת, ויוצא רך וטעיםםם.

מרק- אישית, חושבת לוותר על זה השנה, אבל אם א"א לוותר, הייתי מכינה מראש, נותנת לילדים לאכול את הירקות והעוף, ואת המרק עצמו שומרת במקפיא, ומרתיחה בתחילת הסעודה (בסיר חד"פ).

• הוסף לסימניות
אי
1. להכין דברים כמה שיותר קלים ופשוטים בסיר אחד.
2. להכין אוכל זמין שיהיה בשפע.
3. להכין כמות גדולה.
4. אני מכינה למשל סלט ביצים מתבנית שלמה, סיר שלם של בצל מטוגן, תפו"א בסיר, ואז מוסיפה
לביצים ולתפו"א ואז יש ארוחה של ביצים ועוד ארוחה של פירה, ומאוד אוהבים.
5. סיר גדול של דגים מאודה בשמן זית.
6. כדאי לקנות עוד סיר גדול אבל לא יותר מידי גדול שתוכלי להכין בו כמות גדולה אבל גם לשטוף ולאחסן אותו.
7. יש לי כמה חברות שמכינות הכל בסירים חד פעמיים בשבת הגדול זה בשביל הפינוק שלא צריך לשטוף וזה פרקטי ויוצא טעים, טעם של ערב פסח. (וגם עשר סירים לא עולה מידי יקר)
8. קומפוט תפוחים גדול ואת מסודרת למנה אחרונה, אפשר גם גלידה זה קל להכין.
9. מלא צ'יפס קנוי וגבינה, וצ'יפס בתנור לערב חג.
10. אני מכינה בראוניז' הכי פשוט מעורבבת בקערה אחת מכפילה כמויות פי ארבע וככה יש להמון זמן, וגם כשיוצאים בחול המועד.
11. גם יש שכנות שמכינות כמויות של עופות ומקפיאות בתבנית ומוציאות כל יום מגש, ככה הכל כבר מוכן.
12. להכין הכל ולהעביר לתבניות חד פעמי.
13. בליל הסדר להכין רק מנה אחת - אי אפשר לאכול יותר מזה.
14. הקרקרים מקמח תפו"א מאוד מוצלחים לערב חג.
15. עוד מנה מוצלחת זה בצל מטוגן ואז להוסיף בשר טחון ולערבב עד שמחליף צבע, אפשר להוסיף קצת רסק עגבניות.
לשים על פירה (את הפירה אפשר לשים בתבנית חד פעמית ולחמם על הפלטה).
16. אם הילדים יכולים לעזור לתת להם על הבוקר לקלף שק תפוחי אדמה - ולבשל מיד בסיר - בחשבון של שק תפו"א לכל יום.
18. אפשר לערבב שקדים אגוזים וצימוקים ולשים בתבנית על הפלטה, לשים שוקולד לחכות שיתנמס ולערבב, ואחר כך להעביר למנג'טים.
19. אי אפשר בלי סלט אבוקדו על המצה, וחצילים מטוגנים גם הולך.
20. לעשות רשימה - חשוב מאוד למשל כדי לא לשכוח להכין מי מלח, מאמינה שיש רשימות מוכנות.
21. תמר ממולא באגוזים - להכין כמות שיהיה, אם יש ילד שיכול לפתוח תמרים גם חוסך זמן.
22. להקדיש זמן לשטוף את קלחי החסה ליבש ולשים בשקיות, וכמובן למחרת סלט חסה טעים.
23. אנחנו שמים את ה"כזיתים" של המצה בשקיות מחולק לכל אחד לפי השיעור עם מדבקה, זה מאוד עוזר שהכל מאורגן כבר בליל הסדר.
איזה פירוט!!!! תודה רבה רבה מעריכה מאוד

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת