כמה קונים? להכין תפריט מראש? רשימת קניות? כמה בשרים?
ב"ה מאז הקורונה אנחנו נשארים בליל הסדר בבית
אך לא יצא לי לארח בליל הסדר ועוד השנה זה יוצא יחד עם שבת!!!!
צריכה רעיונות לתפריטים+ מתכונים לאירוח מצד אחד מפנק אך קל עד כמה שאפשר!!
אני לחוצה ברמות ושוקלת אולי לקנות עוד סיר גדול יותר
וסתם דוגמה. סיר מרק לשבת אז להכין עוד סיר לליל הסדר? מה אתן עושות בשנה שיוצא במוצאי שבת?
1. להכין דברים כמה שיותר קלים ופשוטים בסיר אחד.
2. להכין אוכל זמין שיהיה בשפע.
3. להכין כמות גדולה.
4. אני מכינה למשל סלט ביצים מתבנית שלמה, סיר שלם של בצל מטוגן, תפו"א בסיר, ואז מוסיפה
לביצים ולתפו"א ואז יש ארוחה של ביצים ועוד ארוחה של פירה, ומאוד אוהבים.
5. סיר גדול של דגים מאודה בשמן זית.
6. כדאי לקנות עוד סיר גדול אבל לא יותר מידי גדול שתוכלי להכין בו כמות גדולה אבל גם לשטוף ולאחסן אותו.
7. יש לי כמה חברות שמכינות הכל בסירים חד פעמיים בשבת הגדול זה בשביל הפינוק שלא צריך לשטוף וזה פרקטי ויוצא טעים, טעם של ערב פסח. (וגם עשר סירים לא עולה מידי יקר)
8. קומפוט תפוחים גדול ואת מסודרת למנה אחרונה, אפשר גם גלידה זה קל להכין.
9. מלא צ'יפס קנוי וגבינה, וצ'יפס בתנור לערב חג.
10. אני מכינה בראוניז' הכי פשוט מעורבבת בקערה אחת מכפילה כמויות פי ארבע וככה יש להמון זמן, וגם כשיוצאים בחול המועד.
11. גם יש שכנות שמכינות כמויות של עופות ומקפיאות בתבנית ומוציאות כל יום מגש, ככה הכל כבר מוכן.
12. להכין הכל ולהעביר לתבניות חד פעמי.
13. בליל הסדר להכין רק מנה אחת - אי אפשר לאכול יותר מזה.
14. הקרקרים מקמח תפו"א מאוד מוצלחים לערב חג.
15. עוד מנה מוצלחת זה בצל מטוגן ואז להוסיף בשר טחון ולערבב עד שמחליף צבע, אפשר להוסיף קצת רסק עגבניות.
לשים על פירה (את הפירה אפשר לשים בתבנית חד פעמית ולחמם על הפלטה).
16. אם הילדים יכולים לעזור לתת להם על הבוקר לקלף שק תפוחי אדמה - ולבשל מיד בסיר - בחשבון של שק תפו"א לכל יום.
17. חביתה עם כמה כפות קמח תפו"א - להוסיף למרק זה "המעדן" של החג.
18. אפשר לערבב שקדים אגוזים וצימוקים ולשים בתבנית על הפלטה, לשים שוקולד לחכות שיתנמס ולערבב, ואחר כך להעביר למנג'טים.
19. אי אפשר בלי סלט אבוקדו על המצה, וחצילים מטוגנים גם הולך.
20. לעשות רשימה - חשוב מאוד למשל כדי לא לשכוח להכין מי מלח, מאמינה שיש רשימות מוכנות.
21. תמר ממולא באגוזים - להכין כמות שיהיה, אם יש ילד שיכול לפתוח תמרים גם חוסך זמן.
22. להקדיש זמן לשטוף את קלחי החסה ליבש ולשים בשקיות, וכמובן למחרת סלט חסה טעים.
23. אנחנו שמים את ה"כזיתים" של המצה בשקיות מחולק לכל אחד לפי השיעור עם מדבקה, זה מאוד עוזר שהכל מאורגן כבר בליל הסדר.

Reactions: מוטי 200, יהודה גל, לי@.ס ועוד 14 משתמשים17 //